Alla inlägg under juni 2020

Av maria tafvelin - 8 juni 2020 05:15

Måndag morgon. 11 grader och det finns blå himmel mellan molnen :)   Idag är ingen vanlig dag, för idag fyller Pernilla år :) 31 år.... jisses ....  Det var alltså 31 år sedan jag skulle sy en fin klänning till min mamma, för hon var bjuden på bröllop. Jag hade sytt det mesta, det var bara sista provningen och sista sömmarna som skulle göras. Pernilla var beräknad en vecka bort. Mamma kom hem till oss och sov över så att vi skulle fixa klänningen. Hon kom på onsdag eftermiddag. Torsdag morgon den 8/6 vaknade jag kring 05 av att vattnet gick. Väckte min mamma och sa: Nu är det till att sy utav bara helvete... fniss .... Jodå, jag hann sy klart innan vi drog iväg till BB. Tänk att något som hände för 31 år sedan, minns man i detalj ... medans det kan vara svårt att komma ihåg vad man gjorde i förrgår ... fniss.  Det gäller verkligen att ta vara på tiden, att göra det mest värda man kan utav den. 


Igår blev en lugn dag. Klev ju upp sent ... tog skogsrundan på morgonpromenaden... åkte på IcaKvantum och handlade lite till jobbet... ringde och sjöng för bästa kompisen Annica då hon fyllde år igår... känns som att jag inte gjorde så särskilt mycket mer ...jo, några dekorationer till ett par tårtor jag har fått beställning på. 


Idag blir det sommarsallad till lunch på förskolan. Hade hoppats på riktigt sommarväder, men vi får se, det kan ju bli lite sol ändå enligt appen :)


I 9 månader har jag jobbat på Utflex friförskola nu. Om 6 månader slutar jag. Jag ska verkligen ta vara på de månader jag har kvar, och försöka göra någon skillnad när det gäller att lära barnen äta alla sorters mat. Sedan hoppas jag verkligen få ett nytt jobb där jag får laga mat. Chefen på städfirman där jag jobbade förra sommaren frågade hur länge jag har jobb ... så blir det riktigt illa så går jag nog tillbaka till städ, för att gå arbetslös är inte ett alternativ, men det är matlagning jag vill hålla på med. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det börjar vara dags för morgonpromenad. Ha en superfin måndag, fyll dagen med värda grejer, ta tillvara på tiden på ett bra sätt. 


Gomorron





Av maria tafvelin - 7 juni 2020 10:24

Söndag morgon. ... eller ... förmiddag rättare sagt. 11 grader och rätt så genomgrått. Det har regnat inatt, och när värmen kommer här framöver, kommer det nog att bli typ en babiljard mygg :)


Jag har känt mig ostadig de senaste dagarna, hoppas att det är Meniére som besöker det gamla örat ... för då blir jag aldrig riktigt yr - har inte kvar balansceller på den sidan som kan ställa till yrsel. Lagade maten till festen i fredags, men snubblade på målsnöret och var inte kvar på middagen, men de sa att det var gott. Igår lördag, efter kort morgonrunda, gjorde jag smörgåstårtor som Pernilla beställde med mig att ta med ut till stugan, där hon skulle ha ett litet arbetslag som hjälpte henne med lite byggnationer och div. småjobb. 

   

Det blev grejer över, och jag blev åxå sugen på smörgåstårta .... så jag gjorde en liten stubbe till mig själv :)

 

Lastade sedan hundarna i bilen och åkte iväg till rinken på sjungande dalen

Det blev lek, spring, sedan lite lydnadsträning och godissök var för sig. 

       

Trötta och nöjda hundar lastade jag för hemfärd :)  Passade perfekt med en rejäl bit smörgåstårta när jag kom hem :)


Inga större projekt på eftermiddagen, körde en tvätt, sedan tog jag det lugnt och maxade medicinintaget. Till middag blev det den sista biten hästbiff som jag bara körde i stekpannan, till det fixade jag pommes i airfryern, och vitlökssmör. Satt som en smäck

Idag blir det inte några större kraftansträngningar ...  har ju sovit ruskigt länge ... vila sig i form är ett uttryck som funkar många gånger. Men ... nu är det i alla fall dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Morgonpromenad lite sent ... sedan får vi se :)


Fyll den här dagen med nåt värt!'

Tjing så länge  

Av maria tafvelin - 4 juni 2020 04:49

Torsdag morgon. 11grader och dimmigt, ser dock ut att ska klarna upp under förmiddagen. Jag har tänkt åka iväg lite tidigare på jobbet idag. Jag hade ju tänkt fixa köttet igår, som ska vara till festmiddagen i morgon fredag, då en av cheferna går i pension. Nu bar det sig inte bättre än att jag kom ihåg att ta med min sous vide, men glömde zip-påsarna, så jag måste köra köttet idag istället... och för att kunna köra det tillräckligt länge, åker jag tidigare. 


Igår, till lunch, bjöd jag på fläskpannkaka

 

Jag stannade kvar när jag egentligen slutat, för att fixa middag till barnen som slutar nu för att börja förskoleklass, och pedagogerna. Jag tog med stålet och gjorde pizza :)  Det blev uppskattat :)


Oj, nu har jag suttit och läst norran och aftonbladet såpass länge att jag får nog ta och sparka av mig tofflorna, hänga upp  morgonrocken och ta en morgonpromenad. Sitter jag här längre är det helt bortkastat att jag klev upp tidigare ... fniss. Ha en fin torsdag - fyll dagen värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 juni 2020 05:14

Måndag morgon. Ny vecka och ny månad. 13 grader och blå himmel. Det var varmt igår, och det lär bli varmt idag åxå. Men,  om vi tar gårdagen först :)


Vilken underbar dag! Efter morgonrunda och frukost, åkte jag iväg till Vinbärsskäret i Tåme, till Pernillas stuga. 

     

       

Det var precis lagom varmt, riktigt riktigt härligt! I morsdagspresent fick jag flera krukor med planterade örter som nu står på min uteplats :)  Så himla bra present! 


Åkte hemåt mot eftermiddagen, körde för att handla lite på Kvantum, kom hem ... upptäckte att min telefon var borta. Fan .... säg inte att jag hade glömt den i kundvagnen .... Japp. Det hade jag. Kastade mig iväg tillbaka på Kvantum och hoppades att någon ärlig själ lämnat in den i butiken. Och jo, det var någon ärlig själ som lämnat in den, så jag fick tillbaka den :)  Tur som en Tok :)


Idag kommer miljökontoret på besök på jobbet och idag lagar jag bara lunch till pedagogerna, eftersom förskolan är stängd för planeringsdag. Jag kommer att lägga lite tid på att fylla försäljningsfrysen ,upptäckte i fredags att alla matlådor var borta, så jag måste fylla på med nya :) 


Nä, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och ladda för morgonpromenad. Ha en superfin måndag - och - i vanlig ordning - fyll dagen med värda grejer!


Gomorron    

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards