Direktlänk till inlägg 16 juli 2020

Lättare göra pasta än plättar

Av maria tafvelin - 16 juli 2020 08:05

Torsdag morgon. 16 grader och klarblå himmel. Idag blir det en varm dag, det verkar ska vara uppehåll åxå, inte bara idag förresten, utan över helgen och en bit in på nästa vecka, enligt appen. 


Igår, efter morgonrundan (som blev till lägdorna bakom Olles) gick jag över till Hannah som satt på bron och drack kaffe. Vi språkade en stund, projekt på gång är att borsta och måla garagelängan. Jag tog helt enkelt tag i det direkt och gick och borstade. En gavel gjorde jag, sedan gick jag in och fixade frukost, 2 rostade mackor med rabarbersylt och ost. Såg genom fönstret att Hannah satt på bron och åt frukost, så jag gick dit med mina mackor. 

- Jag har hunnit borsta gaveln

- åh så bra, vi ska åka och köpa färg. 

Jag gick in till mig och nu såg jag att Alice hade en fästing på sidan av kroppen. Tog med henne ut, Hannah och Robban var precis i färd att åka iväg. 

- Visst har ni en fästingplockare? Jag kom inte åt den med naglarna.

Robban fick plocka bort den och bränna den. Det här är andra gången jag ser fästingar. Förra sommaren hade Theo en i ansiktet, och nu Alice. Det räcker!


Till middag igår gjorde jag färsk pasta och räkor

     

Jo, jag har en pastamaskin, men tycker att det är minst lika enkelt att kavla för hand. Det är ju faktiskt lättare att göra pasta än plättar  ... fniss.  Efter maten småfipplade jag lite, sedan blev det en cykeltur med hundarna.

 

lite tv, sen var det dags att krypa isäng. 


Idag blir det lunch tillsammans med Pernilla, Otto, Hannah och Robban. Det blev inte att springa nåt igår, och tvivlar på att det blir idag heller. Ischias gör förbannat ont, för den som inte vet.


Utöver lunch har jag inget inplanerat. Jag är sugen på att åka till RackArena, eller mest sugen på att prova det nya Susanne har hittat på där - "Arnoldbanan" (jo, Arnold Schwarzenegger är inspirationen) Det är en muskelbyggarbana för hundar och jag gissar att mattar och hussar kan bygga en och annan muskel där åxå. Men, jag måste nog avvakta så att jag inte har ont när jag är där, vore ju jädrigt bortkastat om jag måste hoppa över en massa stationer. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ser att Hannah och Robban ställt upp ytterdörren, så de har startat upp dagen. Jag ska ta morgonrunda med hundarna, sedan går jag över och hör vad dagens projekt blir - förmodligen måla. 


Ha en superbra torsdag och kom ihåg att saker ibland inte blir som man planerat, men det kan bli fantastiskt bra ändå :)  Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards