Alla inlägg under juli 2020

Av maria tafvelin - 7 juli 2020 07:26

Tisdag morgon. 11 grader och .... fläckvis blå himmel :) Verkar ska bli en dag med ömsom sol, ömsom regn, och temperatur upp emot 16 grader. 


Igår, innan jag ens hunnit sparka av mig tofflorna och hängt upp morgonrocken, ringde Pernilla och frågade om jag skulle följa henne och Otto på Elgiganten. Jamen gärna :)  så jag skyndade mig lite, ut med hundarna, sedan åkte jag iväg. Vi följdes på Elgiganten, och jag körde omkring Otto i vagnen medans Pernilla pratade kylskåp med en av säljarna. Alltså, Otto <3 man dör sötdöden varje gång man träffar honom <3   Vi åkte tillbaka till lägenheten och käkade lunch - rester av grillat. Supergott. När Vi ätit la jag Otto i hans säng, hann bara sjunga ett par minuter:

- Ack så skönt, slumra in .... alltså, den gonattvisa jag sjungit för honom sedan han föddes, när jag har lagt honom, vilket håller på att vara mååååååånga gånger.  Lillgubben ... han ligger på rygg, tar båda händerna bakom huvudet, blundar ... öppnar ögonen typ 2 gånger ... sedan knoppar han in. Smög ut och pratade med Pernilla en liten stund, sedan åkte jag hem. 


Det regnade fortfarande, fast inte jättemycket. Jag beslutade mig för att byta om och fara ut och springa. Eller, jag följer ju en plan på appen, så det är blandat gång och jogg kan man säga. Totalt 2.4 km, där jag promenerade 43% av tiden, och ökade farten och joggade 57 % av tiden. Mot slutet regnade det rätt ordentligt, så jag såg inte direkt jättemycket, och jo, självklart var jag dyngsur när jag kom hem ... fniss. Snabbt av med kläderna, en kort, varm dusch, sedan torra kläder. Eller, jag kröp i morgonrocken en stund :)


 

Idag är det vilodag säger min planerare på appen, så jag tänker köra mycket stretching och lite annan träning. Hoppas hinna en promenad runt byn med hundarna innan det börjar regna. 


Senare idag ska jag åka på 4H. Vi i styrelsen ska träffas och städa upp både i porten och sadelkammaren. Finns massor med grejer som mest är skräp, som vi ska ställa undan tills konkursen av gamla föreningen är helt färdig och allt är klart. Då planerar vi att ha en loppis och sälja iväg sånt som vi inte ska ha kvar, samt köra på tippen det som ska bort. De andra kommer i afton, men jag tänkte åka dit lite tidigare och börja, för det är så himla mycket. 


Nä, om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken .... Rätt lagom tid att komma igång, klockan är strax 8. 


Ha en superbra Tisdag. Hitta nåt värt att fylla dagen med!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 juli 2020 08:58

Måndag morgon. 11 grader och regn. Appen säger skurar, men det verkar ska skura på några timmar till, sedan klarna upp :)  Kring 16 grader och sol verkar det som, och det är ju helt perfekt!


Igår gjorde jag upp en plan som ska genomföras under semestern. Jag ska återuppta springningen. Innan semestern är slut ska jag kunna springa 5 km nonstop, om jag så ska gå på alvedon och ipren dagligen. Jag VILL kunna springa som meditation igen, och vad måste jag då göra för att kunna göra det? - jo, springa. Eller som jag sa till mig själv igår - spring för helvete!


Jag lastade hundarna i bilen och körde bort till hundkappbanan, parkerade och började gå rätt så hastigt. Att jag hamnade vid hundkappen var helt spontant, tänkte egentligen åka till Vitberget, men så slog det mig att det är mindre risk att jag springer vilse om jag håller mig nära hemmet ... fniss.  Tänkte, jag följer den här skogsvägen, sen kan jag ju helt enkelt vända och ta samma väg tillbaka. Själva skogsvägen tog slut bara efter nån km, sen blev det en stig i skogen, så jag tog den. Ömson gick, ömsom joggade, och det kändes hur bra som helst.

 

Till slut kom jag ut på en annan grusväg och kollade in kartan ... den verkade gå åt helt fel håll, så jag vände där. Stretchade ordentligt när jag kom hem, och hoppades att jag inte skulle ligga sömnlös i smärtor sedan. När jag kommit hem, hittade jag en app på telefonen där man kunde lägga upp ett träningsschema utifrån vilket mål man  har. Jag klickade i att jag vill springa 5 km. Man skulle lägga in 2 vilodagar första veckan, och eftersom det inte gick registrera i efterhand att jag sprungit igår, så skrev jag vilodag på igår .. fniss. Så, idag är ingen vilodag utan jag ska kolla vad appen säger att jag ska göra, sen gör jag det :)


Lite sen lunch/tidig middag - jag gjorde en calzone i den storleken att det blev både lunch och middag.

 

Degen var absolut bra, ska använda den fler gånger :)


Kvällen blev lugn (som vanligt) ... kollade lite tv ... inte speciellt mycket att titta på .. fniss... men man lyckas ju sitta där och zappa ändå ett bra tag. Sedan, kvällspinka hundarna, dusch och hopp isäng. Har faktiskt inte haft mer ont än vanligt under natten, det tackar jag för. 


Ni vet, ibland när man läser, så läser man så fel av någon anledning. Läste en rubrik i Norran

"Tappade kontrollen över kapmaskin - fick sy"

Av någon anledning läste jag: "Tappade kontrollen över symaskin - fick sy"  Å herregud, jag hann ju nästan brista ut i gapskratt innan jag fattade att jag läst fel.


Idag är en underbar dag, den är Min. Jag kan fylla den med precis vad jag vill. Det spelar ingen roll om det regnar eller inte, jag kan fylla den med vad jag vill. Det är min första semesterdag, och jag ska ta tillvara på den. Jag är ju en sådan där människa som inte lider av måsten eller borden .... utan tänker: Vad Vill jag? Vad vill jag ha ut av den här dagen? 


Nu har jag druckit upp mitt morgonkaffe så jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det blir regnjacka på under morgonpromenaden, sedan blir det frukost. Ha en superfin dag och tänk på att du är själv både regissör och skådespelare i din film. Det är precis som vilken annan filmproduktion som helst , man är begränsad till viss budget, viss rekvisita, vissa med- och motspelare ... men ... har man en idé om vad filmen ska handla om, så är det bara att köra. Ni vet, det finns ju både deckare och disneyfilmer. Bara välj :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 5 juli 2020 09:25

Söndag morgon. 12 grader och vita moln på en blå himmel :)  Det ska spricka upp mitt på dagen och bli klarblå himmel och 18 grader :)  Klockan är halv 10 och jag har inte ens hunnit dricka kaffe än. Tog mig en sovmorgon helt enkelt. Gårdagen spenderades till 99 procent inomhus med lite städning, tvätt och bakning. Jag värmde stålet och bakade mjukkaka :)

   

Skrev sedan ett sms till Hannah och Pernilla att det finns mjukkaka ute i frysboxen om de vill ha :)


Jag drog igång en flankstek sous vide där kring 14-tiden, hade en skiva som jag tänkte köra i 3 timmar på 55 grader. Kring 15.30 ringde en vän och vi pratade ända tills jag tagit upp köttet, stekt det i het panna,lagt det på skärbrädan att vila...och just ja, jag hade hunnit göra en broccoli/vitkålsgratäng åxå :) Satte mig vid matsalsbordet och njöt av varenda tugga

 

Efter maten gick jag ut med hundarna en sväng, sedan la jag mig i soffan .... kände mig trött. 19.30 fick jag ett sms av min bästa kompis Annica -

-Äru på?

Vi hade bestämt att ha vinkväll (per telefon i vanlig ordning). Jag tog fram det glas jag enbart använder vid våra vinkvällar, hällde upp och ringde henne

 

Vi pratade, skrattade, tog en liten klunk ... När klockan var 21 hade jag drukit typ halva glaset, och ett rejält glas med icas bubbelvatten mango/persika. 

- Jag orkar nog inte dricka mer vin ...

- Inte jag heller, svarade Annica

- Ska vi gå till entrén, hämta ut våra jackor och gå hem?

- Ja, det gör vi

hahahahahahahaha, vi kom återigen överens om hur förträffliga våra vinkvällar är. Vi har låg volym på tvn så att man faktiskt hör varandra. 

 - Tänk ... när man är ute på lokal så spelas det ju så jävla högt så man kan inte prata med varandra. Man kan vara ute en hel kväll och inte bytt ett ord, fniss. 

- Precis, helt värdelöst

Så, vi sa hej då, jag ställde in vinglaset i kylen. Jag har ju semester och kan slurpa i mig det vid ett annat tillfälle. Nu blev jag ändå vaken ett bra tag till, blev som kvar i soffan, drog på ljudet en aning på tvn. Skapligt trött gick jag sedan ut med hundarna och kröp isäng. Vaknade kl 9.15 Eller, vaknar ju alltid flera gånger per natt och måste försöka lägga mig på annat sätt pga ischias... men vaknade och bestämde mig för att NU är det nog dags att kliva upp, det var 9.15


Idag ska hundarna få 100 procent uppmärksamhet och aktiviteter. Vi börjar med morgonrunda så får vi se sen, lutar åt att vi åker och tar en rejäl promenad på Vitberget bland annat. 


I afton ska jag göra en pizza. Jag hittade ett mjöl på Willys, som jag ville prova göra pizzadeg på. Återkommer med resultat. Jag gjorde degen igår, den ligger i kylen och väntar på utbakning.


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken och komma igång med dagen. Ha en riktigt härlig söndag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 juli 2020 07:19

Lördag morgon. 11 grader och gråmulet. Lördag morgon innebär att jag lyssnar på radio ... enda gången på veckan ... fniss. "Öppna landskap" spelas just nu i "Ring så spelar vi". 


Gårdagen var sista arbetsdagen innan semester, och det var en rätt så lugn dag. Jag öppnade, och det kom 1 barn före kl 7, då nästa person i personalen kom. Det blev bara 8 barn totalt, då två blev lediga. Jag hann fixa frukost, koka gröt och ställa fram ... då försvann strömmen. Den var borta en hel timme, så jag hann faktiskt fundera över hur lunchen skulle bli. Hade tagit fram kebabkött som var över från senaste pizzakvällen, och en bytta stekta kycklingbitar ur frysen, tänkte blanda dem och göra en gryta, och koka ris till. Nu kom ju strömmen tillbaka kring 9, så det blev aldrig något bekymmer :)


Det blev aldrig att putsa fönster på utsidan, utan jag var en hel del med barnen, la pussel, läste bok, såg på teater som barnen spontant satte upp, sedan blev det nogrann rengöring av fläktar och diskmaskin, genomgång i kylen så att inget ligger kvar som måste tas ut. Torkade golven extra noga, sedan var det dags att tömma skåpet med kläder och stänga dörren för i sommar :) Svängde förbi och handlade lite på IcaMaxi innan jag åkte hem. En runda med hundarna, sedan var jag hur trött som helst. Det blev en kväll i tvsoffan ... inte helt ovanligt alltså ... fniss. 


Idag får vi se vad jag ska hitta på. Det regnar inte just nu, men det verkar ska kunna regna lite nu och då under dagen. På tal om regn .... jag skrev ju igår innan jag skulle gå på  morgonrundan att det slutat regna. Det hade det INTE ... fniss. 


Nyss kom jag på att jag inte hämtat kaffe ... så jag skyndade mig in i köket för att hälla upp ... då såg jag att jag aldrig startat perkon ... fniss. Så, snart ska jag dricka kaffe :)


Kollade minnen på facebook ... för 9 år sedan den här morgonen, fick jag störta iväg till Luleå djursjukhus med Kelly. Hon blev ju ormbiten ett par dagar innan, och blev sämre. Knallröd i ögonen och huden, tandköttet lika blodrött... skakningar i kroppen och så ont när man rörde henne. Huvva vilket hemskt minne. Tur att det gick vägen. Jag är så glad över de år jag fick med henne, men jag saknar henne så himla mycket.


Nu har jag fått i mig första koppen kaffe, så det börjar väl ordna upp sig ... fniss. Fryser dock en hel del, trots att jag har morgonrocken på mig. Igårkväll stängde jag balkongdörren när jag la mig, för det var inte så många plusgrader. Idag blir det 14 grader som varmast, och det skulle vara helt ok ... om solen sken :)  Men, det är lika för alla, nu är det grått och regnigt, det är bara att tugga i sig :)


Japp, läst norran och aftonbladet, nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en superfin lördag. Det finns mycket värt att fylla dagen med, trots att vädret inte direkt ropar "Sommar" :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 juli 2020 05:10

Fredag morgon. 9 grader och regn. Sista arbetsdagen före semestern :)


I onsdags åt vi surströmming till lunch på förskolan. 2 av barnen åt faktiskt :)  och övriga fick hamburgare med bröd. Igår var det fiskpinnar och potatismos

 

Idag bjuder jag på kebabgryta med ris till de få som är där, det är bara 10 barn, varav 2 kommer Efter lunch. 


Efter jobbet igår var jag så sjukt trött ... det var jag iofs på morgonen när alarmet drog igång åxå, orkade inte kliva upp för att dricka kaffe, utan ställde fram alarmet så att det bara blev att kliva upp, få på kläder och ögonbryn, gå ut med hundarna, och sedan åka iväg. När jag kom hem blev det en promenad med hundarna, sedan var jag tvungen lägga mig i soffan och småsova tills det var dags att åka på 4H för ett möte. Kom hem kl 20, satt i soffan ett tag, sedan blev det kvällsrunda och gonatt. Jag vaknade innan alarmet drog igång och hörde en fågel, alltså EN fågel hysteriskt kvittra. Inget kvittkvidevitt, utan SKRIIIKSKRIIIIKSKRIIIIK ... alltså, den skrek både på ut och inandning, ingen paus. Efter ett tag anslöt en fågel av annan art, med ett helt annat läte .... men den lät smått hysterisk åxå. Till slut kände jag bara - Men SLUTA SKRIKA PÅ VARANDRA!!!!!. Hann i princip bara tänka det, så drog alarmet igång. 


Idag öppnar jag, men inte förrän 6.30 då första barnet kommer. Det är ju mycket fokus på städning nu, och jag har bland annat putsat fönster i veckan. Hade tänkt ta de sista rutorna utvändigt idag, vi får se om det kan vara uppehåll nånting så jag får det gjort. 


Nä hörrni, eftersom jag börjar tidigare är det väl dags att sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hur mycket det än regnar så är det dags för morgonrundan... och förresten, nu när jag tittar ut så ser jag att det slutat regna. Däremot Låter det väldigt mycket och högt ... det måste vara nåt läckage i hängrännan kring bron, för det låter sådär hårt droppande. Ska kolla upp det när jag kommer utanför dörren. 


Ha en fin fredag, vare sig du jobbar sista dagen innan semestern, redan har semester, jobbar ett tag till innan semester, inte Har semester, eller har så att säga ständig semester. Låt oss fylla även denna dag med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards