Alla inlägg under augusti 2020

Av maria tafvelin - 22 augusti 2020 08:40

Lördag morgon. 18 grader och mulet. Ser ut att bli några tacksamma grader svalare idag, än vad det varit de senaste dagarna. 


Igår hade jag rätt så fullt upp på jobbet :)  Till lunch bjöd jag på en riktigt uppskattad rätt - ost&skinkpaj.

 

Utöver det så lagade jag beställd mat. Till en beställare var det 6 portioner viltkött med potatisgratäng och grönpepparsås. Köttet körde jag sous vide, 56 grader i 7 timmar och skar i tunna skivor. De ska äta middagen idag, så det passar bra att ha det kallt, och bara värma potatisgratängen och såsen. Den andra beställningen var 10 portioner "kockens val" så jag gjorde kycklinggryta med vitkål, purjo, paprika,morot, strimlad kyckling, matlagningsgrädde, riven färsk ingefära, salt och peppar. Till det kokade jag ris. 


Precis när jag rullade in hemma på gården, satte sig Hannah, Robban och Pernilla i bilen för att dra husvagnen till Ammarnäs. Deras kusin, brorsans dotter Tina, ska gifta sig där idag. 


Jag är hundvakt åt Lilly nu när de är borta, och det är ju inga problem, de funkar bra ihop alla tre, åsså håller jag ett vakande öga över hus och gård åxå. 


Det blev lite tv-tittande och en gnutta menyfunderingar, sedan blev det kvällspromenad

 

Idag står det städning på schemat, det är faktiskt rörigare än vanligt ärligt talat, köket ser ut lite som ett katastrofområde... fniss .... har inte hunnit diska bort allt efter torsdagens födelsedagsmiddagslagande.


I övrigt får vi se vad jag hittar på, jag håller det öppet för spontana påhitt :)  


Nä, nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Klockan säger att det är dags att ge hundarna mat och gå en morgonpromenad, så det är bäst att göra det :)  Ha en suverän Lördag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 21 augusti 2020 04:47

Fredag morgon. 15 grader och klar himmel. Klockan är strax före 5 och jag ska hälla upp kaffe i detta Nu. 


Igår efter jobbet, blev det bara en kort sväng med hundarna, då jag hade lite brådis med att fixa pajerna inför Hannahs födelsedagsmiddag, samt slå in paket. Det var otroligt varmt, herregud, mot 30 grader. Hannah dukade i inglasningen och jag var rädd att det skulle bli som en bastu,  men det gick riktigt bra ... åtminstone första timmen.


 

Jag hämtade ut ruchkanan så att Otto kunde åka alldeles utanför inglasningen, när vi ätit färdigt. Till efterrätt hade Hannah gjort en äppelpaj på äpplen från trädgården, mycket gott :)


Kom in till mig kring 19.30 ... kl 20 hade vi ett telefonmöte (4H)  ... en kort promenad i extrem värme, ingen pymme, bara påslakan som täcke inatt... Så varmt var det. 


Nä hörrni, idag öppnar jag på förskolan, och börjar kl 06, så det är bäst att jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken och ger mig ut med hundarna. Det verkar inte bli lika enormt varmt idag - tack för det!  Jag måste ha igång ugnarna i princip hela dagen, då jag har två middagsbeställningar :)


Ha en superhärlig fredag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 augusti 2020 04:45

Torsdag morgon. 14 grader, åskar som tusan .... blir ett kort inlägg . Tänkte börja jobba tidigare idag, då jag ska sluta redan strax före 14 så jag hinner hjälpa Hannah med pajerna till aftonens födelsedagsmiddag. 


Igår bjöd jag på cornflakesfisk till lunch på förskolan

 

Idag blir det currykorv :)


Igår var jag ju så sjukt trött på morgonen att inte ens kaffet hjälpte. Klädde på mig och gick ut med hundarna. Direkt jag kom ut på bron, såg jag Pernilla i fönstret hos Hannah och Robban, hon och Otto hade sovit över där. Efter ett par sekunder dök även Otto upp i fönstret. Det blev en kortare runda med hundarna, sedan gick jag över en sväng för att hinna prata med dem innan jag åkte. De satt och åt födelsedagsfrukost, så alla var vakna. Jag kan säga som så att jag kvicknade till rätt omgående :)


Nä, jag tror jag avrundar här, ska gå runt och dra ur sladdar, sedan sparka av mig tofflorna och  hänga upp morgonrocken. Theo är rädd för åskan, så vi får se vilken typ av promenad det blir. 


Ha en riktigt fin torsdag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 augusti 2020 04:51

Onsdag morgon.15 grader och molnigt. Idag är ingen vanlig dag, för det är Hannahs födelsedag :)  29 år blir hon, snudd på vuxen .... fniss. Helt otroligt så snabbt dessa år har gått. Vi ska fira henne i  morgon afton, då kommer även hennes pappa och hans familj. 


Jag vaknade 4.30 och satte mig käpprak upp i sängen. En mardröm. Å herregud vilken mardröm. Det var så hemskt så jag vill inte ens berätta vad den handlade om, men tur att klockan var såpass mycket, för jag vägrade lägga mig igen, det var bara att kliva upp. Just nu känns det som om jag inte hunnit sova alls inatt, helt överkörd ... men hoppas att kaffet ska göra verkan så att jag inom kort är superpigg


Igår bjöd jag på kasslergratäng på förskolan. Det gillade barnen

 

Idag ska jag laga cornflakesfisk :)


När jag kom hem från jobbet, var Hannah redan hemma, och där var åxå Pernilla och Otto. Jag tog ut hundarna en sväng, sedan gick jag över dit. Pernilla åkte iväg och tränade, Hannah skulle laga mat, själv var jag ute med Otto och lekte, gick upp till brevlådorna och kollade om jag fått post, sedan en sväng i lekstugan

         

Pernilla kom tillbaka, jag gick över till mig en sväng, tog sedan med mig klippgrejerna och gick dit igen, Robban bad om en frisering.    


Å herregud så trött jag är .... kaffet verkar inte ha någon effekt idag. Skänker en tanke till alla som är såhär trötta varje morgon de kliver upp. Jag känner med er ska ni veta. 


Nä hörrni, nu när kaffet inte hjälpte, tar jag och sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken redan nu, 05.15  och tar en längre morgonpromenad. DET måste väl ändå hjälpa tänker jag. Ha en bra onsdag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 augusti 2020 07:49

Söndag morgon. 13 grader och klarblå himmel. Verkar bli ytterligare en solig och fin dag, med absolut perfekt temperatur - 18 grader :)


Igår efter morgonpromenaden, dekorerade jag smörgåstårtorna till lillebror

 

När jag var klar med det, drog jag igång gräsklipparen och klippte, både hos mig, och hos Hannah och Robban. Deras robotgräsklippare är på verkstan. När jag nästan var färdig med gräsklippningen, kom lillebror. Han hjälpte mig fixa bilen, och hämtade smörgåstårtorna.  Jag blev uppringd och satt i styrelsemöte med 4H, få se nu om vi kan komma framåt en bit i alltihop. 


Till middag blev det stekt fläkkotlett med potatisklyftor och sås

 

Idag ska jag åka till Önnesmark, och spendera dagen med Pernilla och Otto. Pehr skulle visst jaga, åtminstone några timmar på morgonen. Jag, Pernilla och Otto ska baka pizzabullar :)  Pernilla skrev nyss att de är uppe och ska precis äta frukost, så jag kan komma närsomhelst. Därför avrundar jag lite snabbt här, så jag kommer iväg fort. Tar med mig de strumpor Otto glömde här senast

 

Ha en riktigt fin söndag. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 augusti 2020 07:54

Lördag morgon. 15 grader, mycket blå himmel, bara några marängliknande moln som fluffar runt. "Ring så spelar vi" ljuder ur högtalarna. Theo och Alice röjer runt och leker, Lilly verkar lite sugen på att vara med, men vågar inte riktigt. Ja, jag är hundvakt nu när Hannah och Robban drog iväg med husvagnen igår. De kommer hem redan i afton så det är inget större projekt. 


Igår var förskolan stängd, men all personal jobbade ändå, då det var planeringsdag. Jag hittar ju alltid på nåt lite extra just de dagarna. Cheferna säger att jag skämmer bort dem, och det gör jag nog :)   På Torsdag innan jag gick hem, gjorde jag en deg som jäste över natten och jag bakade ut på morgonen. Eftersom pedagogerna skulle börja kl 7, så åkte jag dit kl 6 för att hinna grädda brödet :)  Synd jag glömde fota, för de blev riktigt fina. Till lunch fixade jag en biffwok. Morötter, vitkål, zucchini och paprika, lövbiff, färsk ingefära, hoisinsås,nudlar,  salt och peppar. Det blev supergott

   

Till 2-kaffet bakade jag en smarrig mockaruta med frosting. Allt blev väldigt uppskattat :)


Efter jobbet åkte jag förbi på bageriet och hämtade smörgåstårtbottnar, sedan iväg på IcaMaxi och handla. Lillebror har beställt smörgåstårtor som ska hämtas idag, så jag gjorde stommarna igår, och ska dekorera nu efter morgonpromenaden. 


Lillebror ska ta med sig grejer för att felsöka min bil, så jag får veta varför motorlampan lyser. Det blir ju lite spännande. 


Jag tror att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken nu direkt, känner inte riktigt att jag har tid att sitta längre, och kaffet har jag druckit upp :)


Ha en helt suverän Lördag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 augusti 2020 05:21

Onsdag morgon. 13 grader och övervägande molnigt. Enligt ena appen blir det regn nästan hela dagen, den andra appen säger att det ska regna en skvätt kl 7, men redan kl 8 blir det sol igen ... fniss ... vem ska man tro på? :)


Igår hade vi en superhärlig dag på jobbet. Till lunchen, som vi åt ute, var det rätt kyligt, men vi hade bestämt att ta en promenad bort till badplatsen för att köpa en glass. Precis när vi skulle börja gå, klarnade det upp och blev supervarmt :)   Vi gick strax innan 12, och var tillbaka strax efter 13.30, då hade vi hunnit äta glass, barnen lekte och gungade på badstrandens lekplats, sedan promenerade vi bort och tittade på fåren. Kul att kunna hänga med på utflykt. När alla barn är tillbaka så hinner jag ju inte, då har jag fullt upp i köket. 


Kom hem, tog den längre skogsrundan med hundarna, sedan var det dags att åka på styrelsemöte för 4H. Kom hem igen strax före 20 och då blev det lite telefonsamtal sen var det bara att kvällspinka och gå isäng. 


Idag bjuder jag på morot&linsbiffar med matvete och kall sås. Hoppas verkligen att vi kan äta ute allihop, och att vi kan fortsätta göra det tills alla barn är tillbaka. 


Nä hörrni, det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Jag tar den längre skogsrundan nu på morgonen tänkte jag .... tar nog med paraplyet för säkerhets skull. Ha en superb onsdag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 augusti 2020 05:20

Tisdag morgon. 7 grader och klarblå himmel. Får ta jacka på morgonpromenaden idag :)


Igår hann jag inte skriva något på morgonen, eller, jag valde bort det.  Klev upp 4.30, skippade kaffet och gick direkt ut med hundarna, och 5.15 åkte jag till jobbet då jag öppnade. Idag börjar jag inte förrän 7 :)


Igår fyllde Alice 9 år <3

 

Det firades med att hon fick en korvskiva uppe på maten igår afton :)


Igår blev det blodpudding och bacon till lunch, vilket barnen älskar, och idag blir det korv stroganoff med potatismos. Fniss ... jag vet, man brukar ha ris till, men jag har kvar en påse av potatis sen före semestern, så jag vill göra upp den :)   


Oj, nu rusar tiden iväg sådär igen. Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fin tisdag, ser ut att bli sol och lagom varmt, med ca 20 grader. Nästa vecka verkar det ska bli kring 25 och över ... Phu.  Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards