Alla inlägg under augusti 2020

Av maria tafvelin - 9 augusti 2020 09:47

Söndag morgon. 19 grader och klarblå himmel. Nu är det verkligen sol så långt ögat kan nå. Igår blev det verkligen alldeles för varmt, idag kanske det kan hålla sig mer till det positiva hållet. 


Igår gick jag längre skogsrundan med hundarna, kände att det inte var läge att hålla sig efter vägen, då det var så varmt. I skogen är det åtminstone skuggigt till största delen. När jag kom hem igen gick jag över till Hannah och Robban och kollade deras planer. Jag planerade att åka på Solbacken, gå på Rusta bland annat, sedan handla på IcaMaxi. Hannah ville hänga på, så vi åkte. Inne på Rusta hittade jag, förutom sköljmedel, som jag var ute efter, även en stekpanna i gjutjärn, som jag tänkt köpa ett bra tag nu. Hannah hittade åxå saker som hon pratat om ett bra tag, så vi var nöjda när vi gick ut. Var in först på Team sportia för att kolla efter ett par nya gympaskor, men hittade inga jag tyckte var lämpliga i pris. Då gick vi in på Intersport, och där var det rea. Hittade ett par supersköna för 399 och blev nöjd. När jag kom till kassan kostade de plötsligt bara 199 :)  Ännu nöjdare :) Hannah ville in på Lindex en sväng för att kolla om en klänning att ha på ett bröllop om ett par veckor då deras kusin Tina gifter sig. Hon hittade en superfin klänning som verkligen var underbar på, förutom att den var för trång över bysten. Ett vanligt problem för henne. Hängde bara en som var två storlekar större kvar i butiken, och den var alldeles för stor. Bad hon som jobbade att kolla om den fanns nere på stan, och det gjorde den :)  Så, vi drog ner på stan och hon köpte den. Sedan tillbaka på icaMaxi för att handla :)  Redan där och då hade jag fyllt min dag med så mycket värt - att umgås med Hannah, följas och shoppa och bara - vara. <3


Jag hade bestämt att äta sill-lunch, och trots att det blev sent - typ strax efter 14, så - yes, sill-lunch blev det :)

 

 

Hade tänkt äta på balkongen, men det var alldeles för varmt, så fick sitta inne istället. Det var alldeles för varmt att ta någon promenad, så hundarna fick ligga ute i hundgården ett par timmar, för att få vara ute lite. 


Till middag hade jag tänkt steka fläskkotletter som jag hittade på extrapris på Maxi, i min nya gjutjärnspanna ... men ... jag ändrade mig och kastade ihop en pizza istället :)   

 

Ja, den ser lite misshandlad ut ... blev ett litet haveri när jag skulle skjutsa in den i ugnen ... fniss. 


Det var varmt hela kvällen

 

Det där var vid 19-tiden, och jag kan säga att det blev en väldigt lugn kväll här. 

 

Duschade kallt innan jag gick isäng, men det hjälpte inte så mycket. Det var olidligt varmt, så sömnen infann sig väl någon gång på morgonskvisten. Därav sov jag till 9.15 och nu är det hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det blir promenaden i skogen även idag, och sedan får vi se vad som händer, förmodligen inte så mycket :)  


Ha en superfin Söndag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 augusti 2020 08:17

Lördag morgon. 19 grader och åtminstone delvis blå himmel, det blir varmt även idag. Igår var det kopiöst varmt, kändes typ som 800 grader :) 


Idag vaknade jag hyfsat tidigt, så jag hann med att dra igång "ring så spelar vi" som spelas nu.

Vi åt lunch utomhus även igår, det blev plättar med hallonsylt

 

hallonsylten hade jag dock inte hunnit lägga på, jag var för sugen på att fota ... fniss.  Till mellis gjorde jag en blåbärspaj på blåbär som barnen plockat

 

Till den fick de vaniljglass :)


Direkt efter jobbet åkte jag ner på stan och hämtade ett leksakskök jag fyndade på facebook. Å himmel så mycket tillbehör som följde med, massor med leksaksmat, kakor, frukter ... superkul! När jag kom hem hade Hannah hämtat Otto på förskolan, så han var ute på gården och kollade på Hannah och Robbans nyinköpta segelbåt. Han hade inte tid att kolla på sitt nya lekkök, det får bli när han kommer till mig nästa gång. Då det var riktigt rejält varmt, startades vattenspridaren, så att Otto fick springa i vattnet ... ja .... jag, Hannah och Robban fick åxå springa ... fniss

 

Pernilla och Pehr kom och hämtade Otto, de skulle till stugan. <3


Så, vad händer idag då?  Städa och tvätta, åka och handla ....  så långt vet jag, och med tanke på att det ska bli mot 30 grader även idag, så blir det nog inte jättemycket mer. 


Nä, nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken och kicka igång dagen på allvar. Ha en riktigt fin Lördag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron  


Av maria tafvelin - 6 augusti 2020 05:26

Torsdag morgon. 10 grader och klarblå himmel. Det blir återigen en solig och fin dag :)  Jag ska hålla mig kort idag, så jag hinner promenera runt lillbyn innan jag ska åka, det är ju 2.5 km bara, men när hundarna är med tar det ju sin lilla tid ändå :)  Igår kilade jag förbi båthamnen på väg runt lillbyn, bara för att kolla :)

 

Efter frukosten på jobbet, så gick alla barn ut. De var ute hela dagen, de minsta var bara inne när de skulle sova. Vi åt ute allihop, det var supermysigt :)  Kokt fisk, potatis och dillsås, riktigt gott!

 

Jag var bara inne medans jag diskade efter frukost, och fixade lunchen, i övrigt var jag ute med barnen jag åxå. Efter mellis, som åxå åts ute, slutade en av pedagogerna, så det var jag och En pedagog kvar .... och vi stannade kvar ute. Kring 15.45 började det regna, då sprang vi in i grillstugan och åt lite frukt som jag hämtat ut. Sedan satt barnen och pysslade därinne. 16.30 rasslade det till och de flesta barnen blev hämtade. Då kunde jag sluta och åka hem. Det blev en kort runda med hundarna, sedan ställde jag mig på vibrationsplattan en kvart. Jag hann inte göra det efter promenaden på morgonen, så det var skönt att få göra det . Stekte en hamburgare till middag, såg repris på "Allsång på skansen", sedan blev det dusch, kvällspink och hopp isäng. 


Idag bjuder jag på stekt korv och potatisburgare. Eller, det blir blandat, potatisburgare och stekt potatis, eftersom det blev över potatis från igår. I morgon blir det plättar med sylt, och jag har lovat barnen glass i morgon, eftersom det verkar ska bli mot 30 grader varmt!


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken och ge mig ut på morgonrunda :)  Ha en riktigt bra torsdag, se till att fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 augusti 2020 05:10

Onsdag morgon. 10 grader och klarblå himmel. Nu kommer sommaren, som det verkar.  Appen säger strålande sol och mellan 22 och 26 grader de närmsta 10 dagarna. 


Måndag och Tisdag har jag öppnat på jobbet, och därmed börjat tidigare. Mitt semestermode hade inte riktigt klingat ut, så jag orkade inte kliva upp tidigare, utan det blev att hoppa över kaffe och bloggande, och gå direkt på morgonpromenaden med hundarna .... fniss. 


På måndagen bjöd jag på spagetti m köttfärssås, och igår blev det kyckling m ris. Idag kokar jag fisk och potatis, och gör en dillsås. Eftersom det är så få barn än, och flera pedagoger fortfarande har semester, så går jag in och jobbar i barngruppen åxå, så tiden i köket är inte lång, därav maträtter som är snabbgjorda och inte kräver så mycket. 


Igår, på väg hem från jobbet, började motorlampan lysa igen. Fasen åxå. Då måste jag göra en felsökning lika förbaskat. Inte vad jag hade på önskelistan precis. Ska höra med lillebror när han har tid att hjälpa mig med det, han har grejer för det. 


Oj, tiden skenade iväg här ett tag, då jag fastnade i Norran och Aftonbladet. Bäst att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken och komma sig ut på morgonrundan. Ha en fantastisk onsdag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 augusti 2020 10:40

Lördag förmiddag. 18 grader och rätt så mulet. Vi får se om det kommer någon regnskvätt snart, eller om det spricker upp. Igår morse satt jag i 50 minuter och försökte få liv i datorn. Det gick så otroligt segt... eller ... det hände faktiskt ingenting. Det gick inte ens starta om skiten. Till slut struntade jag i alltihop och stängde av den, tänkte att den får stå avstängd och skämmas några timmar, så kunde jag blogga senare på dagen. Nu blev det så att jag glömde bort det :)


Tar väl fredagen lite snabbt bara - morgonrundan tog jag runt byn, och det var i sista stund jag gick, för den sista kilometern var nästan för varm, både för mig och hundarna. Ärligt talat så minns jag knappt vad jag gjorde sen ... fniss ... jo, jag åkte visst tvärt på solbacken och handlade lite åt mig och Hannah ....   ja ... det var väl den dagen... fniss.   Igår tog jag den lite längre skogsrundan på morgonen, då hade det hunnit bli för varmt att gå runt lillbyn eller byn kände jag. 


Eftersom semestern är slut, och jobbet drar igång i morgon, satt jag med menyplanering en stund igår. Idag ska jag åka och handla lite och köra det direkt på jobbet, så att jag kan inventera och  få en glasklar plan för veckan som kommer. På eftermiddagen körde jag lite nosjobb för hundarna härute på gården, sedan letade jag reda på min supersöta lilla grill och sparkade igång den :)

   

Till efterrätt kastade jag ner några bitar rabarber, en näve havregryn, en halv näve socker, en halv näve vetemjöl och några skivor smör i lilla stekpannan, och ställde på grillen. Alltså, rabarberpaj. Till det vispade jag lite grädde:)

   

Nä, nu ska jag lasta hundarna och åka iväg. En sväng på rinken, en promenad på nytt ställe, sedan handla och åka på jobbet och lämna varorna. Eftersom jag gjorde lite tvärtemot rutinerna idag - jag tog morgonrundan INNAN jag startade upp datorn, så har jag inga tofflor att sparka av mig, och ingen morgonrock att hänga upp. Ha en superfin söndag. Till er som går på semester nu: Ha en underbar semester! Till er som börjar jobba i morgon: Hoppas ni är lika utvilade och peppade på att komma tillbaka på jobbet, som jag är :)  Slutligen - fyll dagen med nåt värt!


Tjing så länge


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards