Alla inlägg under september 2020

Av maria tafvelin - 13 september 2020 09:05

Söndag morgon. 8 grader och klarblå himmel. Jag tog en rejäl sovmorgon idag, vaknade kl 8 :)


Igår på morgonrundan tog jag hundarna offroad för att kolla svamp. 2 km obanad terräng, ingen svamp. Kom hem, släppte in hundarna, gick över till Hannah för att kolla vad hon gjorde. Robban var och jagade, vi drack en kopp kaffe och pratade om ditt och datt. Jag frågade om hon skulle hänga med och kolla efter svamp?  Nja ... hon skulle städa lite. Jag åkte iväg och var väl borta nån dryg timme.... inte en svamp. Precis när jag var nästan hemma, ringde Hannah och frågade om vi skulle följas på Solbacken. Jovisst kan vi göra det, sa jag. Vi var in på Rusta, ÖB, Jysk, Blomsterlandet, Lekia och Team sportia. När vi kom hem bytte vi om, sedan drog vi till skogs för att kolla svamp. Efter att ha kollat på flera ställen, utan att hitta nåt, blev det så att vi plockade lite lingon istället. Hannah har kokat så att de har så de klarar sig, men jag hade inte kokat nån sylt, så jag sa att jag kan ju plocka så jag kan koka en burk .... Äter typ en burk lingonsylt per år. Så, när vi kom tillbaka blev det lingonsyltkokning för min del :)

 

Jag hade tänkt göra en gryta på älgkött, men jag glömde plocka fram köttet ur frysen, så jag gjorde färsk pasta och en laxsås till .... jädrigt gott

     

Lugn kväll i vanlilg ordning. Lite tv-tittande innan det var dags för kvällsrunda och hopp i säng. 


Oj, ser att klockan skenar ... hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fantastisk söndag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 september 2020 07:49

Lördag morgon. 9 grader och molnigt. Kanhända det blir en liten regnskvätt nu på förmiddagen, men sedan blir det nog fint :)


Igår bjöd jag på majsplättar med fetaoströra och äppelmos på förskolan. Ett barn i den äldsta gruppen kom in till mig i köket på eftermiddagen och hade en fråga till mig.

- Maria, är du en av världens bästa kockar?  :)


 

Det blev inget matsvinn, kan jag säga :)


När jag kom hem tog jag hundarna en sväng i skogen, när jag kom hem igen satt Hannah och Otto ute i trädgården, så jag gick och pratade med dem fram tills Mattias hämtade Otto :)  Till middag gjorde jag en tacotallrik

 

Idag har jag planerat att ta mig till en annan skog för att kolla svamp framförallt, i övrigt får vi se vad jag hittar på.


Nä ... tror jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken nu. Det är dags att kicka igång dagen och börja fylla den med värda grejer. Gör det du åxå :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 september 2020 05:19

Torsdag morgon. 7 grader, men känns som 3, säger appen. Lät kallt :)


Igår gjorde jag en rätt till lunch som jag varken gjort tidigare, eller ens smakat - fisklasagne. Det var riktigt gott :)

 

Efter jobbet svängde jag in på IcaKvantum. När jag stod i kassan upptäckte jag plötsligt Pernilla och Otto! De hade sett mig, och kom fram. Pernilla skulle hämta ut ett paket. 

- så sjukt, sa Pernilla, men Otto kände igen din bil på parkeringen. 

- Mommos bil, hade han sagt och pekat. Pernilla skulle väl precis till att säga - nej, det är inte mommos bil, när hon såg reg.numret och insåg att jo, det var min bil :)


Vi följdes en sväng in på blomsterlandet. Så himla kul att få en sån där spontan stund med dem båda. 


När jag kom hem blev det en sväng med hundarna. Riktigt varmt ute. Tog en hink med mig och plockade lite lingon som jag lämnade till Hannah när jag kom tillbaka. Hon blev glad :)  Jag ska plocka till mig själv åxå, kanske blir när jag kommer hem i afton. Jag gör ju av med max en burk lingonsylt per år, så jag behöver inte så många lingon. Efter lingonplockningen begav jag mig iväg på 4H för ett möte, sedan spenderade jag kvällen mestadels i tv-soffan med hundarna. 


Idag bjuder jag på köttsoppa med klimp till lunch. Bakning står åxå på schemat. Om 10 minuter går solen upp, och ungefär då räknar jag med att gå ut med hundarna. Dags alltså att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en riktigt bra torsdag, se till att göra nåt värt av den. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 september 2020 05:15

Måndag morgon. 7 grader och mulet. Appen säger att det ska klarna upp och bli en supersolig dag :)


Igår, efter morgonrundan med hundarna, åkte jag iväg till Önnesmark. Otto mötte upp mig ute på gården, och vi stannade ute och lekte ända fram till lunch.

 

När han ätit lunch la jag honom i vagnen och gick för att söva honom .... tror att det tog ca 40 sekunder, sedan sov han. Jag hade med mig så att jag bjöd Pernilla och Pehr på lunch, stekte fläskkotletter. Potatisen höll de själva :) När vi ätit färdigt, vaknade Otto och sedan var det full fart igen fram till mellis, då han åt ett äpple. Lägg märke till stjärnan i hakan <3

 

Vid middagsdags åkte jag hem igen, helt fylld av glädje :)


Idag bjuder jag på blommig falukorv med mos på förskolan. I veckan ska jag baka bullar åt en som beställt och vill köpa bullar på en liter. Ska även försöka hinna baka bullar att lägga ute i försäljningsfrysen, så att andra får köpa. Bullarna brukar gå åt snabbt. 


Vi är redan inne i september månad. Om bara drygt 3 månader slutar mitt vikariat. Det känns verkligen inget vidare. Hoppas jag får ett nytt jobb snabbt, för jag vill inte gå arbetslös. Helst vill jag ju jobba med precis det jag gör idag, men tror inte att det kommer att bli så... såna jobb ramlar inte ner i skallen på en mer än en gång i livet :)


Idag drar älgjakten igång. Det gäller att komma ihåg att ta på reflexväst när man är ute i skogen alltså :)  Tyvärr kan inte Hannah och Robban ha Lilly på jakt just nu, då hon är halt. Hon drog iväg på eget jaktprojekt häromveckan, och var halt när hon kom tillbaka, så hon vilar från jakt. Surt.


Nä hörrni, om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, det är dags att kickstarta dagen, och veckan. Ha en fin måndag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 6 september 2020 07:54

Söndag morgon. 8 grader och klarblå himmel. Enligt appen ska det komma några skurar under dagen.


Igår gick jag lilla skogsrundan på morgonen, sedan gick jag över till Hannah och Robban. Robban var ute i garaget och fixade med bilen, och Hannah var i färd med att packa inför älgjakt. Jag blev kvar där ett bra tag, eftersom Pernilla och Otto var på ingång för lunch. De hade sovit i stugan, och svängde in på tillbakavägen till Önnesmark. I samma veva som de åkte vidare, gick jag över till mig.  Jag drog iväg en sväng på IcaMaxi, och när jag kom tillbaka, slet jag på mig (Hannahs) stövlar, tog hink och bärplockare och begav mig till skogen för att plocka lingon. Efter att ha gått bara en liten bit, hittade jag kantareller, så jag bytte strategi och använde hinken som svamphink istället. Jag hann halverst fylla bärplockaren med lingon, då började åskan gå, så jag skyndade mig hemåt igen. 


Lingonen och kantarellerna gav jag till Hannah. Eller vi bytte, jag fick en påse fårticka av henne som jag var nyfiken på att prova. Så, till middag blev det panerad fårticka med bulgur. Jag stekte även lite morot, rödlök och fötterna från svampen. En kall sås på creme fraiche och vitlök blev perfekt till

 

Det var riktigt, riktigt gott!


Jag tog hundarna och hinken och gick en lov till, när det slutat regna, men jag hittade inget på den svängen

 

Några telefonsamtal, lite tv ... sedan var det ju dags att gå isäng :)   


Alice är alltid snabb på att säga gomorron när hon ser att jag vaknat

   

Nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Jag ska iväg till Önnesmark och umgås lite :)  Ha en superfin söndag. Se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 september 2020 09:00

Lördag morgon. 15 grader och rätt så mulet ... det har regnat inatt. Från högtalaren ljuder i vanlig ordning "Ring så spelar vi" , hundarna har flyttat sig från sängen till soffan, men fortsätter sova. 


Igår åkte jag ju iväg och jobbade. Det var bara 11 barn, så jag värmde en fryst låda köttfärssås, och kokade spagetti. När jag kom hem gick jag lilla rundan i skogen med hundarna. Paraplyet fick hänga med :)  och sedan blev det en lugn kväll. Till middag, en favorit, stekt kotlett. Till det gjorde jag egna pommes i airfryern, och jag tror att det var de mest fluffiga och frasiga pommes jag gjort :)  Säger bara - Gjutjärnspanna!!!

Planen för idag är något oklar, precis som vanligt :)  Jag är ju inte fullt frisk än, har hosta... och jo, är rätt så tät åxå ... varför jag vågade åka och jobba igår är ju att jag testade negativt för Covid. Det är bara en förkylning. 

Kollar på appen och ser att det kommer att klarna upp. Låter toppen :) 


I morgon ska jag åka och umgås med Pernilla och Ott i Önnesmark.  Pehr är ju jägare, så han lär väl inte vara hemma, det är nog fullt upp  med förberedelser inför älgjakten som börjar på måndag. Samma förberedelser försigår hemma hos Hannah och Robban, då de båda ska ut och uggla på måndagmorgon :) 


Nä hörrni, nu har jag sugit i mig kaffet och ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det är dags att vispa igång dagen på allvar :)  Ha en superbra lördag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 4 september 2020 05:16

Fredag morgon. 13 grader och lätt regn. Det blir väldigt mörkt när det regnar... fast, klockan är bara strax efter 5 åxå, det gör ju sitt till, solen har inte gått upp än. Den går upp 05.27


Idag ska jag åka och jobba tänkte jag.... fast när alarmet startade på telefonen, kändes det rent dumdristigt att ha sagt att jag kommer ... fniss .... jag var inte direkt tvärpigg om vi säger så. Men, nu puttrar perkon, och jag kommer säkert alldeles strax att piggna till. Om jag inte hostat inatt? - joodå. Det har jag. Men, nu är det ju fredag .... sedan är det helg :)


Igår tog jag det lugnt ... ja, det har jag gjort den senaste veckan. Ett långt telefonsamtal med Moa blev det på eftermiddagen - det var jättelänge sedan vi pratade, så det var superkul! Till middag blev det stuvade makaroner och stekt falukorv. Länge sedan jag åt det .. det var gott :)

 

  Sedan blev det ett telefonmöte med 4H mot kvällningen. Efter det - kvällspink, dusch och hopp isäng. 


Nä, jag tror att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken nu. Hundarna sover än, men nu har solen gått upp och det är dags att gunga igång dagen. Vad jag ska bjuda på till lunch på förskolan, är inte riktigt spikat än, jag vet ju inte riktigt vad vikarien i köket har hittat på för kulinariskt nu när jag varit borta, så jag har lite dålig koll på vad som finns .... det är därför jag vill jobba idag, så att jag får lite koll inför nästa vecka :)


Ha en superhärlig fredag! Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 3 september 2020 07:54

Torsdag morgon. 10 grader och väldigt dimmigt. Hostan har hållit mig vaken större delen av denna natt åxå. Försökte sitta och sova ett tag, men i helvete heller. Det enda jag kan trösta mig med, är att det så småningom går över. 


Igår, efter korta skogsrundan, åkte jag iväg på stora coop och bytte in perkon, och fick en ny. Den står som bäst och puttrar i köket, så strax är det dags för kopp nr. 1   Jag sprang även ett varv inne på icaMaxi innan jag åkte hem igen. Det kändes både kul och lite spännande att vara ute.... var extremt noga med att hålla avstånd, och var oerhört tacksam att jag inte fick en hostattack inne på någon av butikerna. 


Ja, det lär bli vila idag åxå. Den här hostan är väldigt envis.... och tittar jag tillbaka ett år, så var jag ju förkyld då åxå. Då höll det i sig i typ 7-8 veckor.


Igår blev det riktigt varmt ute - kring 20 grader. Idag verkar det ska bli 17 som varmast. Det är väldigt varmt ändå ... herregud, vi är ju i september ändå. Har inte plockat in änglatrumpeterna än, men ska göra det innan det blir minusgrader på nätterna. I år hann de inte blomma, men jag är glad över att de överlevde överhuvudtaget :)


Nya perkon levererar i alla fall gott kaffe. Jag kanske inte har riktigt full smak än, det är lite för täppt i näsan för det .... men en liten gnutta smak i alla fall :)  Jag var ju rätt säker på att jag skulle jobba idag, men .... pratade med chefen igårkväll, och ..... nä .... hemma även idag. Nu vet jag knappt om jag kan lova att vara tillbaka i morgon ens, hade ju trott att hostan skulle gett sig snabbare. Eller ja, trodde väl inte att jag skulle vara såhär tät heller ... men .... vi får helt enkelt se. Det är ju rätt många barn förkylda nu, så det är rätt lugnt, men ser att det är ett flertal i personalstyrkan som är sjuka åxå .... så de få som är friska, får nog ligga i lite ändå. Men, jag har inte tänkt gå tillbaka för tidigt, som jag gjorde för ett år sedan. Då kommer det bara att snurra på och börja om igen, och det vill jag INTE. Jag ska umgås med Pernilla och Otto på söndag, och då ska jag vara pigg och frisk :)


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det blir inga större utsvävningar idag, utan jag tar det ytterst piano. Det är VÄRT att vara stilla ett tag så att kroppen får återhämta sig. Ibland är det värt med action, ibland med vila. Man får lixom avgöra själv vad som är värt just Idag. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards