Alla inlägg under oktober 2020

Av maria tafvelin - 17 oktober 2020 07:25

Lördag morgon. 6 grader och .. delvis molnigt :)  "Ring så spelar vi" ljuder från högtalarna i vanlig ordning. Just nu spelas "return to sender" och den är faktiskt riktigt medryckande :)


Igår serverade jag kyckling och potatisgratäng, jag fotade aldrig tyvärr .... då jag faktiskt gjort lite fint upplägg för ovanlighetens skull. Fotade inte mellis heller, då jag bjöd på kantarelltoast :)  Innan jag slutade jobba, fixade jag middagsbeställningen för 8 pers som jag levererade när jag slutat. 


När jag kom hem tog jag en promenad ner bakom Olles och lägdorna där. Superfint väder med sol ! Lugn kväll med Idol. Idag ska jag åka iväg till Önnesmark och umgås med Otto och Pernilla, det blir underbart! I afton har jag och min bästa kompis Annica bestämt att ha vinkväll, det var superlänge sedan och jag ser fram emot det :)  Det känns bli en supervärd dag :)


I morgon hörs det ska bli snöoväder. När jag skulle boka tid för att skifta till vinterdäck (jag har däcken på hotell) så var första lediga tid måndag den 26:e. Det känns verkligen inte bra just nu. Visst, en del kör ju runt på sommardäck hela vintern, så det behöver inte betyda katastrof ... men för varje år, så blir jag mer och mer "försiktig och förståndig" tror jag. Men, nu är det som det är och jag får helt enkelt köra försiktigt. 


Nä, nu måste jag lägga på en rem, sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och komma iväg ut på morgonpromenad. Det blir nog längre skogsrundan känner jag, sedan drar jag iväg :)  Ha en underbar Lördag allihop. Har du svårt att komma på nåt värt att fylla dagen med? Sätt dig ner och fundera på vad som gör dig glad, lätt i sinne, saker som gör dig väl till mods, som du mår bra av, småsaker som lyfter dig och ger dig energi och glädje inombords. Det är sånt som är värda grejer. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 oktober 2020 05:18

Fredag morgon. Appen säger att det är 1 plusgrad, men att det känns som -2. Tack, då vet jag ... fniss.  Jag vaknade 5 minuter innan alarmet drog igång, och kände - japp, det är helt ok att kliva upp, jag är pigg. Skönt, för jag la mig ovanligt sent igår... eller .. jag la mig typ 21.30, men fipplade med telefonen, spelade spel .... väldigt ovanligt för att vara jag, jag brukar ju somna direkt jag lägger huvudet på kudden :)


Igår bjöd jag på leverbiff på förskolan. Jag jobbar ju med smakbryggor på den, eftersom leverbiff är en sådan där grej som barnen kan vara skeptiska mot. Jag blandar färdig leverbiffsmet med köttfärs. Nu blandade jag 50/50, nästa gång 75/25. Om jag hinner bjuda på leverbiff någon mer gång innan jag slutar vill säga. Nåja, barnen åt med GOD aptit :)

 

Idag har jag skrivit "fredagsmys" på menyn, för jag visste inte i torsdags, när jag skrev ut menyn, vad jag skulle laga. Det blir kyckling och potatisgratäng. Till mellis ska jag göra kantarelltoast, så att åtminstone äldsta gruppen som var ut och plockade kantarellerna i måndags, ska få smaka. Ja, även pedagogerna som var med och plockade :)

Jag har en middagsbeställning för 8 personer, förmodligen blir det kyckling även där, men om det blir med potatisgratäng eller pasta, det får vi se.


Datorn hänger sig ungefär varannan mening, så jag tror jag ska avrunda. Jag sparkar av mig tofflorna, hänger upp morgonrocken, ropar ner hundarna och vevar igång dagen på allvar. Ha en superfin fredag, fyll den värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 oktober 2020 17:56

Jag kör ett aftoninlägg nu när jag varit så himla tyst i flera dagar :)  Datorn har varit så kopiöst seg att jag helt enkelt inte haft lust att sitta här i evigheter på morgonen, bara för att få ner några rader. I  morse stängde jag ner datorn och lät den stå och skämmas hela dagen, sedan bytte jag webbläsare ....NU kanske ...  nu tog jag mig åtminstone in :)


Det är onsdag, det är 5 grader ute. Varmare nu än det varit på hela dagen. Men, idag, liksom igår, sken solen och det har varit superfint väder. 


Igår bjöd jag på fläsklägg och rotmos. Barnen älskar det

 

Direkt efter jobbet hämtade jag bara hundarna, sedan åkte vi upp på vitberget och promenerade en timme

 

Till middag blev det en varm macka

 


Idag bjöd jag på en supergod, superenkel fiskgryta. Barnen är så himla bra på att äta fisk, det här var inget undantag

 

När jag kom hem från jobbet kopplade jag hundarna och tog en promenad runt byn, alltså den lite längre rundan, som inte alls är runt byn, men jag, Pernilla och Hannah har döpt rundan till det .... den runda som går runt byn egentligen, den kallar vi "runt lillbyn" ... fniss. 


Jag har dragit igång en tvätt, hämtat ut medicin till Alice, nu ska jag koka en kopp te och äta en kall "varm " macka som blev kvar igår. 


Idag skulle mamma ha fyllt 77 år. Så konstigt det ändå är .... hon dog 2005 och jag kan fortfarande tänka om vissa saker att jag skulle ha ringt mamma och berättat. Det går nog aldrig över. 


Ha en superfin kväll, så ska vi se om jag nu fått lite mer liv i datorn, så att jag kan blogga i morgon bitti i vanlig ordning :)



Av maria tafvelin - 10 oktober 2020 08:03

Lördag morgon. 8 grader och uppklarnande ser jag. Härligt med lite sol efter många dagars regnande. Ring så spelar vi ljuder från telefonen, för datorn är så seg att det inte gick få igång radion. 


Igår på jobbet, bjöd jag på rester från frysen, det var kebabgryta, makaronipudding och lax/spenatröra. Kokade ris till

 

Till mellis stekte jag plättar på morgonens överblivna havregrynsgröt, tillsatte några ägg, lite vetemjöl och vatten. Gröt är tydligen godare i plättform ... fniss. Till det serverades rosa äppelmos :)

 

Efter jobbet bar det iväg hem för att ta en promenad med hundarna i vanlig ordning. 


Nä, datorn är så seg, det tar evigheter att skriva en mening, så jag stänger ner den och hoppas den piggnar på sig så att jag kan återkomma. Jag sparkar av tofflorna och hänger upp morgonrocken och tar en morgonpromenad istället. Ha en bra dag. Fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 oktober 2020 05:03

Fredag morgon. 10 grader och molnigt. Ser ut att kunna regna en skvätt även idag.


Idag har jag skrivit "fredagsfeeling"  på menyn, och just den här fredagen innebär det rester. Jag ser till att rensa frysen på lådor jag frysit in som inte kan ställas i försäljningsfrysen. Innan jul tänker jag att frysarna ska vara näst intill tomma, avfrostade och rena, så att när jag slutar jobba och den nya kocken ska ta vid, är allt "gammalt" borta och hon får börja på helt ny kula. Jag la ut nästa veckas meny igår afton, både i appen som föräldrarna har, men lägger även ut i gruppen Varuträsk, så att byborna kring Utflex kan läsa och begrunda ifall de vill beställa lunch. Det hann bara gå nån timme så fick jag ett sms av människan som bor inne i stan, som beställer några matlådor varje vecka. Hon ville beställa 2 lådor vardera av tisdag, onsdag, torsdag och fredagens rätter. Det roliga är att i menyn, för fredagen, har jag skrivit-

Fredag- Fredagsmys (betyder:jag vet inte ännu, filar på nåt supergott)  

Det räckte för att hon skulle känna att hon ville ha 2 matlådor av det åxå :)


Nä, jag funderar på att sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken och börja styla till luggen inför morgonpromenad. Jag klev upp några minuter, 10 stycken för att vara exakt, innan alarmet började kvittra. Om jag tar de 10 minutrarna, plus några minuter till som jag ser att jag har tillgodo nu när blogginlägget blev så kort ... så hinner jag gå en längre sväng med hundarna. På med pannlampa och reflexväst bara, för det är helt kolsvart. Inga gatlysen tända. Ha en superhärlig fredag, fyll dagen med det DU tycker är värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 oktober 2020 17:18

Torsdag afton. 11 grader och molnigt ... det har regnat en del idag. Solen går ner 17.37 så då kan man tända lite värmeljus och få det mysigt :)


Jag har varit lite trött på mornarna, därav att jag inte druckit kaffe och bloggat ... jag har helt enkelt legat så länge som möjligt, klivit upp, klätt på mig, kammat till luggen, gått ut med hundarna på morgonpromenad, sedan åkt på jobbet :)  Det tänker jag är helt ok,  nu när det regnat och varit kolsvart. 


Idag kokade jag palt till lunchen. Barnen åt med STOR aptit. 

   

Bakade bröd på den morotssoppa som var kvar sen gårdagens lunch

   

Efter jobbet levererade jag några matlådor in till stan, ni vet där beställaren tycker att min mat är godare än kommunens matlådor :)


Hem, ut med hundarna på en runda, sen har jag inte hunnit så mycket mer än så länge... planerar väl inte några stordåd såhär en torsdag heller. Laddar för fredag helt enkelt. Det verkar ska kunna bli bra väder i helgen, det känns ju superkul! 


NU har änglatrumpeten fått för sig att det är dags att blomma ... fniss. 

 

Det här året är jag bara glad över att de överlevde, åtminstone 3 av dem ... vi satsar på nästa sommar istället :)


Nä, nu ska jag fixa nåt att äta. Ha en bra torsdagkväll. Många timmar kvar att fylla  med värda grejer :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 5 oktober 2020 05:22

Måndag morgon. 8 grader och mulet. Appen säger att det nog ska bli fint väder idag, men från i morgon ska det regna typ hela veckan. 


Efter morgonrundan igår, åkte jag och Hannah iväg till Önnesmark för att umgås en liten stund med Pernilla och Otto. 

   

Oj vad han har börjat prata, Otto :) 

Det blev kaffe och givetvis kanelbulle innan vi åkte tillbaka till Boviken. Lite småfippel innan det var dags för middag, som blev hamburgertallrik

 

Nu kom jag på att jag inte bloggade igår, så jag måste berätta - I lördags åkte jag iväg och köpte golvlister, eller - sockel, som det heter :)  och satte in i hallen. Det har tagit sin lilla tid, om vi säger så, att komma till skott, men gick väldigt fort att göra när jag väl satte igång :)  Skönt att ha det gjort :)


Idag bjuder jag på makaroner, köttbullar och sås på förskolan.... och nu ser jag att det är hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, tänker hinna gå en längre runda med hundarna nu på morgonen innan jag åker iväg. Ha en fin måndag, se till att fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 oktober 2020 08:37

Lördag morgon. 9 grader och dimma. Det har verkligen varit mycket dimma senaste veckan, och rätt så varmt ändå. Igår klarnade det upp på eftermiddagen, och var rätt så soligt, åtminstone i Varuträsk :)


Igår till lunch hettade jag upp stålet och bjöd på väldigt uppskattad pizzabuffé

     

Hade några stenhårda bananer som ändå inte gick äta, så omogna var dem, men på pizzan blev de helt ok :)  Fast, de flesta pizzor var bara med tomatsås, ost och skinka. Gruppen som åt ute, fick givetvis sina pizzor i riktiga pizzakartonger :)


Innan jag slutade för dagen, lagade jag en middagsbeställning för 6 personer. Det blev enchiladas med köttfärs. Jag levererade den middagen, plus några matlådor som beställs av några äldre inne i stan, som upptäckt att matlådorna jag lagar, är bättre än kommunens matlådor :) :) :) kul va!?


Hem, en sväng med hundarna, sedan blev det inte så stor aktivitet. Idag planerar jag att åka iväg och äntligen köpa golvlister till hallen, ska ner på stan och köpa hundmat ... tvätta, städa lite ... sen får vi se. 


Morö Backe 4H-gård har nått målet på insamlingen! Vi satte 75 000 som mål. Det första delmålet var 20 000, för att kunna köpa loss inventarierna till gården av konkursförvaltaren. Han var bussig och gav oss 2 veckor att försöka få ihop pengarna. Det lyckades, och det var härligt att kunna skriva mail till honom och tala om att vi fått ihop pengarna, så vi kunde köpa alla inventarier. Sedan var det "bara" resten av pengarna kvar. Dessa pengar ska läggas på ansökningskostnad till Länsstyrelsen, inköp av djur, foder, försäkringar osv. Vi hoppas kunna ha djur på gården till våren. Det är många företag och privatpersoner som hjälpts åt för att lägga pengar, så vi ser verkligen att 4H är något många vill ska finnas i stan. 


Nu tror jag att det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken och veva igång dagen på allvar. Ha en riktigt fin lördag, gör nåt värt av den!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards