Alla inlägg under december 2020

Av maria tafvelin - 20 december 2020 08:17

Söndag morgon. 2 plusgrader och molnigt. När solen går upp, kl 9.43 kan det hända att den visar sig, ända tills den går ner kl 13.25  :)  Det vore najs :)


Nu ska ni få höra - jag har typ slutat med kaffe .. fniss.  Nu är det te som gäller. Jag vet, helkonstigt.. fniss ....   men en av pedagogerna på jobbet, dricker fruktte, och det luktar så himla gott. En annan pedagog bad mig beställa hem det, och nu är vi ett gäng som dricker te :)  Jag var och handlade igår, då köpte jag så att jag kan dricka fruktte här hemma åxå, så det är vad jag dricker just nu :)


Igår, efter morgonrunda med hundarna, gick jag över till Hannah en sväng och surrade bort en timme. Efter det åkte jag och handlade, hängde ut lite mat till fåglarna, tog ut hundarna var för sig på gården och körde lite godissök. Många bilar och många reflexvästbeklädda människor passerade förbi. Ni kanske undrar varför jag inte är med och söker? Svaret är att jag är snudd på oduglig i terrängen pga min dåliga balans. Jag måste hålla allt fokus på var jag sätter fötterna, och att söka bara på vägen, är ju inte aktuellt. 


Hade tänkt städa igår, men flyttade fram det till idag :)  Jag körde nån tvätt, och frampå aftonen tog jag hundarna på sparktur. 

 

Till middag blev det hamburgertallrik

 

Kvällen spenderades i soffan med hundarna. Lite kloklippning, tv-tittande ... myskväll 


  Strax dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ta en morgonrunda med hundarna och ta itu med den där städningen :) 


Ha en superhärlig Söndag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 december 2020 08:34

Lördag morgon. 2 minusgrader och molnigt. Appen säger att det ska bli regn och snö idag. "Ring så spelar vi" ljuder ur högtalarna, just nu spelas - Sommar, guld och gröna skogar. Detta tillsammans med en kaffekopp startar upp min dag. "Det var dans och hålligång" ... ja ... det kommer ju att dröja innan det blir aktuellt med dans igen, åtminstone styrdans. Blir nästan förskräckt när jag tänker på det .... dans alltså. Dansa med fejjan mer eller mindre klistrad vid en annans fejs .... i flera minuter, sedan byta danspartner och göra samma sak där ... för att sedan byta .... å herregud. 


Vad händer idag då? Hoppas de inte sandat byavägen, en sparktur skulle sitta fint. I övrigt står allt öppet. Städning och tvätt torde det bli, i vanlig ordning, i övrigt tar jag det som det faller mig in. Tänk .... tidigare ... ja, det kanske är rätt många år sedan nu ... fniss .... var schemat lixom fullbokat hela tiden. Speciellt under åren då jag höll i både det ena och andra i träningsväg, plus hundkurser. Det fanns lixom knappt någon dag där man inte hade något inplanerat eller bokat. Det var ju kul, och det kanske är så att det är så det ska vara, när man är lite yngre. Snart, om 4 dagar, blir jag ju 55, och då känns det helt ok att få hålla, åtminstone helgerna, öppna för spontana påhitt, eller bara vila om man känner för det. 


Nu lät det som om att en lastbil körde nerför trappan från övervåningen, det var hundarna som kappsprang ner. Det parkeras bilar härutanför... kanske hör de till de som ska ut och söka Carola. Jo, jag ser nu att de bär reflexväst, så det stämmer. Hundarna reagerade i alla fall när bilar parkerar precis utanför. Det är ju bra. Tur åxå att ingen av dem bröt benen i trappen. 


Nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Ha en fin lördag, se till att fylla den med nåt värt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 december 2020 17:55

Fredag, snudd på kväll va? Jag menar, klockan passerade precis 18 :)  Tempen på nollan och molnigt. Känns som en följetång. 


Det är så många känslor just nu. Det är svårt att få ord på alltihop. Tänker, det är snart jul, Carola är fortfarande borta. Tänker såååå mycket på hennes familj. Scrollar på Missing people ... det är allde. Pratatles för många människor som anmäls saknade av sina familjer. ALLDELES för många. 


Att då börja prata om sina egna tårade ögon, sina egna känslor, egna jobbiga tankar ... hoppas jag verkligen att ingen tar som ett förringande av detta.Men ... det här är Min blogg ... här skriver jag om Mig. 


Jag har i afton, lagt ut min sista meny på Utflex. Det här känns helt ofatttbart. Tårarna rinner... jag har så svårt att ta in att jag efter nyår, inte kommer att trampa runt där längre. Inte fixa frukost, se till att det finns frukt i skålen så att pedagogerna kan hämta i köket till barnen ... laga mat till lunch ... diska bort för att sedan ordna mellis. Baka bröd på överbliven gröt, ibland på överbliven soppa ... det har blivit många experiment ... fniss. 

Jag har bett om att inte bli avtackad, för det är lixom ett tecken på att man accepterar att man slutar. Jag kan på något sätt inte acceptera det. Jag vet ... jag fyller 55 om 5 dagar... kanske borde vara mogen nog att kunna ta det här ... men ... nej. Jag vill inte säga hej då, jag vill säga - vi ses. Jag kommer tillbaka. 


Nu blir det en sparktur med hundarna, sedan sjunker jag ner i soffan, tillsammans med dem. Har fått filmnuttar av Pernilla på Otto, där han dansar, kommer att titta på dessa många gånger under kvällen. Pratat med Hannah itelefon i afton. Jag är supernöjd över dagen. Den har varit Värd. 


tjing så länge

Av maria tafvelin - 16 december 2020 16:55

Onsdag ... jamen, eftermiddag typ ... eller, afton kanske passar bättre. 2 minusgrader och molnigt. Har varit för trött för att blogga på morgonen några dagar. 


Ibland ter sig livet ... på ett annat sätt. Ibland ändrar man fokus och perspektiv. Ibland sätter man sig ner och verkligen begrundar livet, såsom det varit och såsom det ÄR, både för en själv och för andra. Jag skrev ju i måndags att det pågår ett sökarbete här i Boviken, efter en kvinna som varit försvunnen sedan i lördags. Hon är fortfarande inte hittad. Polis, Missing people, hela byn, plus fler, har ställt upp för att leta denna kvinna. Just nu känns det som att det bara är JAG som INTE varit ute och letat. Nu är det inte så att jag har dåligt samvete över det, men jag vill måla upp bilden över hur många som faktiskt kämpar därute för att hitta den här kvinnan. Hon heter Carola


Carola är 53 år. Hon har familj. Hon har av någon anledning, som vi inte vet, försvunnit från dem. Hon är saknad och hon eftersöks, inte bara av polis och Missing people ... I morse ringde min vän Moa till mig. Hon och hennes rottis Jokk, är ju utbildade inom hemvärnet, och de var på väg till Boviken, hade blivit utkallade för sök på Carola. 


Carola bor inte här i Boviken, hon bor i "grannbyn" Kåge, men hennes bil hittades ute på en lägda här i Boviken, några hundra meter från där jag bor, i lördags morse. Hundratals människor har, via missing people, i ur och skur, dag och natt, letat efter Carola. Hon har inte hittats ännu. En av hennes döttrar publicerade detta brev


https://norran.se/nyheter/artikel/kanslosamma-brevet-fran-dottern-till-forsvunna-carola-snalla-mamma-kom-hem/jdmm2d0j


Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Just idag känns det som att det spelar ingen roll vad jag lagade för mat på jobbet, det är inte viktigt, just NU. Det som är viktigt just NU är Carola. Jag mår bra, Pernilla, Hannah, Otto, hundarna ... ja, även Robban och Pehr mår bra. DET är ju självklart viktigast, men ... just nu känns det som att jag lägger mitt fokus på Carola. 


När jag kom hem från jobbet, kopplade jag hundarna och tog en promenad. Eller, det började redan när jag svängde av från avfarten upp mot Boviken. Redan där fanns bilar parkerade efter vägen. När jag kom upp till korsningen i byn, där jag svänger höger för att rulla de sista 300 metrarna till mitt hus, stod ca 5-8 personer, med reflexvästar och pannlampor och studerade vad jag gissar var en karta. Tårarna började rinna, av respekt för deras enorma kämpande och vilja att inte ge upp. Rullade in på min gård, gick in, kopplade hundarna, tog på reflexvästen och gick ut. Räknade till 48 bilar som stod parkerade längs vägen, från mig , förbi bönhuset(som är samlingsplats för missing people och polisen) och hur många bilar som stod inne på parkeringen på bönhuset, det vet jag inte, men det var fullt. Det var som att vandra i en film .... hundar som skällde, som förmodligen varit ute på sök ... en tjomme kom och gick , och hade såååå velat säga: Åh vad ni gör det bra! ... men ... jag hade ingen röst... tårarna satte lock för rösten. 


Kom hem efter promenaden, gav hundarna mat ... 


Uppdaterar ständigt Norran, för att se om hon ändå inte är hittad, Carola. Men ... nej. 


Julen står för dörren. Covid står åxå där. Livet är just nu, för oss alla, väldigt annorlunda. Skrämmande. 


Nåt värt, kan i dessa tider vara - en bamsekram, att höra rösten från någon man älskar ett facetimesamtal... eller åtminstone ett sms, att veta att de man älskar mår bra. 


Så är det just nu. 

Av maria tafvelin - 14 december 2020 04:43

Måndag morgon.  Molnigt och tempen på nollan. Vaknade kl 03 och kunde inte somna om, så till slut klev jag upp. Känns inte helt bra, då jag ska jobba till kl 20 ikväll. 


Gårdagen blev helt fantastisk. Jag och Pernilla hade kommit överrens om att överraska Hannah och Robban med luciafrukost, så hon och Otto kom kl 8. Otto var tomteklädd med luva och allt, han sjöng Tipp, tapp, tipp tapp :) Robban, han mötte vi i hallen, då han precis skulle iväg och jaga, så han fick tyvärr ingen frukost, men vi andra åt saffransmjukkaka, salami, brie, yoghurt, apelsinjouice och lite annat :)  Superkul och gott :)


Jag åkte iväg och handlade till jobbet. Ikväll är det festmiddag och i morgon äter vi julbord :)


När jag kom tillbaka, var Pernilla och Hannah i full färd med att fixa till Ottos skidor så han skulle få ta sin premiärtur. Det blev lite fippel med bindningarna, men till slut kunde han åka 

 

Efter skidåkning blev det lunch och han fick lägga sig i vagnen efter maten, och jag tog hundarna och vagnen och gick en promenad. När han vaknat, var vi hos mig en stund där han åkte ruchkana och åt mellis :)


När Pernilla och Otto åkt hem, och Hannah gått över till sig, tog jag fram en kycklingfilé ur frysen. Till middag blev det kyckling sous vide och rostad mandelpotatis :)  Supergott


Jag såg på fb att en kvinna försvunnit här i Boviken. Hon bor i Kåge, men hennes bil hittades på lördag morgon, ute på en lägda. Det var stort pådrag igårkväll med polis, hundpatrull och missing people. Jag tog en sparktur med hundarna på kvällen och hörde sedan av Robban att de varit och knackat på hos dem, men även hos mig, men jag var ute med hundarna precis då. De ville att vi skulle kolla uthus och andra byggnader. Så himla obehagligt när en människa saknas. Hoppas verkligen hon hittas välbehållen. 


Nu har jag druckit upp  mitt kaffe så det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Kan bli en sparktur med hundarna på morgonrundan, i pannlampans sken. Hade det varit en vanlig dag, hade jag ju börjat jobba tidigare, när jag ändå är uppe, men när jag ska jobba så länge ikväll, då orkar jag inte. Är glad om jag orkar jobba till kl 20 om jag ska vara helt ärlig. Nåja, dagen har ju knappt börjat än, inte lönt oroa sig för kvällen, innan det knappt blivit morgon ... fniss. Ha en superfin Måndag. Fyll den med nåt värt


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 december 2020 06:43

söndag morgon. 2 minusgrader och molnigt. Idag ska det visst snöa en del, det blir bra :)  Det ligger nu endast ett tunt, tunt snötäcke, så mer behövs för att vi ens ska känna att det är vinter.


Igår, efter morgonrundan, drog jag iväg till Önnesmark för att baka med Pernilla och Otto. Vi började med pepparkakor

     

Han var alldeles tagen av stundens allvar där i början ... fniss.  Jag hann aldrig fota de färdiga pepparkakorna, för det blev fullt upp med annat :)  I resterande bakning - vörtlimpa och nyttiga chokladbollar, var jag inte delaktig alls... förutom att titta på, med Otto i mitt knä :) Oj vad han pratar, det är helt otroligt.  Efter lunch gick jag ut en sväng med honom i vagnen, och han somnade efter första versen, dvs väldigt fort. 


När han vaknade efter lunch-sovningen, var han pigg värre, och då skulle det köras "moppe" . Han körde nåt varv i köket, sedan stannade han och sa:

- Tutten

Jag förstod ingenting, men Pernilla berättade att han hittat nåt litet hål där vid instrumentpanelen, och listat ut att han kunde stoppa in dockan Bosses tutte där, som startnyckel. Otto hoppade av moppen och letade upp startnyckeln, och fortsatte sedan köra

 

Helt plötsligt, medans han körde, ställde han sig upp. Det var premiär, enligt Pernilla

- Titta, Otto stå upp, sa han

Pernilla byggde en bana i köket och han klarade den galant. Jag var tvungen skratta, det såg så himla kul ut när han ställde sig upp och körde. Jag höll dock för  munnen, så jag inte skulle störa honom i hans trick-körning. Det såg han naturligtvis, och härmade, hahahahaha. lillgubben


  Nä, nu måste jag raska på, jag har lite på gång idag :)


Ha en superfin dag, jag har redan sparkat av tofflorna och hängt upp morgonrocken, nu blir det lite skojiga och värda saker. Ni får höra sen :)  Gör nåt värt av dagen Du åxå :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 december 2020 07:24

Lördag morgon.2 minusgrader och molnigt. "Ring så spelar vi" i vanlig ordning.  Jag ska inte bli långrandig idag, ska dricka upp kaffet, sedan gå ut med hundarna, för idag bär det iväg och baka med Otto och Pernilla :)  De tillhör min sociala bubbla, och därför kan vi träffas, trots corona. 


I torsdags lagade jag svamplasagne på förskolan, och det var barskrapade formar som kom tillbaka till köket :)

 

Igår blev det schnitzel med pommes och persiljesmör

 

Jag dekorerade även de två beställda smörgåstårtorna jag hade gjort stommarna till på torsdagseftermiddagen

   

En med kycklingröra och en med ost/skinka.


Nä, nu ska jag suga i mig det sista kaffet, sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och sätta fart på dagen :)  Ha en fin lördag, försök hitta nåt värt att fylla dagen med.


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 december 2020 17:39

Onsdag afton.1 plusgrad, molnigt och kolsvart. Men, ett ybertunt snötäcke på ca 1 mm åtminstone :)  


Den här veckan har jag, hittills, börjat jobba lite tidigare. Måndag kl 5, igår och idag kl 6. Därav att jag inte bloggat på morgonen. Jag har lixom klivit upp, klätt på mig, gått ut med hundarna. Har inte ens druckit kaffe :)  


Igår bjöd jag på fiskgratäng till lunch... det funkar alltid. 

 

Idag blev det kebabgryta ... det funkar åxå alltid

 

Jag bakade även en laddning saffransbullar att lägga i försäljningsfrysen

 

Efter jobbet blev det en sväng på IcaKvantum, sedan på bageriet för att hämta upp smörgåstårtbottnar, då jag har beställningar till fredag. Hem, ut med hundarna .. och här är vi nu :)


Det är ju, tycker jag, omöjligt att undgå restriktionerna kring corona. Stundom dyker det upp människor som verkar ha bott under en sten sedan i våras, alternativt inte deltar i varken nyhetsuppdateringar eller livet överhuvudtaget. Ser dagligen bevis på det här. Att det kan kännas svårt att greppa, det förstår jag verkligen. Det ÄR ju i det närmaste omöjligt att få ihop. Vi får inte fira jul med fler än max 8 pers. och de ska vi bo med. Vi ska fira utomhus helst, men åtminstone kunna hålla avstånd. Men ... det är ok att åka buss? Ibland får jag bara inte ihop det. Under helgen, sprang jag in på Willys för att köpa jäst. Därinne såg jag nåt snudd på makabert. En man som hade munskydd, vilket blir vanligare och vanligare. Det bisarra var att han hade munskyddet på hakan. Dvs nedanför munnen. Eller ... kanske det var ett skäggskydd?  


Nu är det dags att veva ihop nån form av middag, sedan umgås med de jag bor med :)  Ha en härlig onsdagskväll, även om läget är som det är. 


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards