Alla inlägg under december 2020

Av maria tafvelin - 6 december 2020 09:03

Söndag morgon. 2 plusgrader och molnigt. Appen säger att det ska regna lite idag. Igår snöade det faktiskt litegrann, men den lilla snön som fanns, har sjunkit ihop massor, då det var rejäl blötsnö som kom. 


Efter morgonrundan igår, stack jag in skallen till Hannah för att höra vad hon tänkte hitta på under dagen. Städning stod på hennes schema, plus att ha Pernilla och Pehr på middag på kvällen. Själv tänkte jag åxå städa lite, men även åka och handla. Jag lastade hundarna i bilen och åkte på Solbacken där jag handlade, samt tog en rejäl promenad med hundarna kring Morö Backe. Hem, städade, tvättade lite,satte upp de julstjärnor jag köpte på Rusta nyss, sedan tog jag hundarna på sparktur

 

Man kan nog betona TUR, för när jag passerade Mattias, så var Otto precis ute och åkte bob med Mattias, farmor och farfar. De var precis på väg upp mot vägen, så jag stannade och pratade en stund. 

- Hej Alice, sa Otto, precis som jag förväntade mig .. gullunge <3  Vi småpratade en stund, sedan fortsatte jag min sparktur. 


När vi kom tillbaka fortsatte jag lite med städningen, sedan fixade jag middag. Jag hade gjort pizzadeg tidigare under dagen, så jag bakade ut den... det blev en calzone

     

Kanske den största jag gjort hittills ... fniss. Halva ligger i kylen, tänker äta den till lunch idag :)  Tror att till middag blir det kyckling sous vide :) Ser ni förresten på tallriken där jag lagt pizzan - jag har skrivit Pizza med en sån där ... ja, vad det nu heter ... chef pencil eller nåt ... beställde på nätet. Superkul ju :)


Så, vad blir det idag då?  Vi får väl se hur väglaget är, om det funkar att sparka eller om det blir en vanlig hederlig promenad. Kan bli lite kätting för hundarna. I övrigt en lugn och skön söndag, tänker jag mig. 


Nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hundarna ligger kvar där uppe, så jag får väl ropa ner dem när det är dags att gå ut :)  Ha en superhärlig söndag, fyll dagen  med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 december 2020 09:05

Lördag morgon. Tempen på nollan och appen säger regnskurar. Måttligt kul. "Ring så spelar vi" ljuder ur högtalarna och hundarna busar så det står härliga till :)


Igår bjöd jag på fläskytterfilé, potatisgratäng och kantarellsås på förskolan. Det uppskattades :)

 

Jag bakade lite personalkakor åxå, pedagogerna är så himla duktiga och bra, så de är värda en liten kaka till kaffet. Det blev saffransdrömmar efter recept av fredriksfika, och de var sagolikt goda

 

När jag kom hem släppte jag ut hundarna på gården en stund, sedan gick vi in. Här blev det lite märkligt ... jag tyckte inte att Alice betedde sig som vanligt ... lite svårt att sätta fingret på, men jag tyckte hon stissade runt lite. När jag ställde ner matskålen var det som att hon inte riktigt uppfattade det, så jag lyfte upp matskålen under nosen på henne. Hon åt inte, utan skyggade undan och gick till hallen. Ojdå ...  provade en gång till men hon ville inte ha. Då kopplade jag henne och gick ut, tänkte att hon inte hunnit göra nr 2 ordentligt, eller att hon mådde illa. Hon sprang runt runt mig, det brukar hon inte göra. Står jag still, så står hon still... men alltså inte nu. En stund höll hon  på, och jag förstod att hon inte behövde göra ifrån sig, så vi gick in igen. Hon fortsatte bete sig märkligt och jag blev orolig. Vad är fel?


Hon vinglade lite ... lixom raglade stundtals, sprang in i ruchkanan, ville gå upp på övervåningen men stod längst ner i trappan och bara tittade upp,gick ett par trappsteg, men vände och kom ner igen ... kunde lixom inte stilla sig och vilja ligga i mitt knä i soffan, som hon alltid gör .... huvva! Hon la sig under bordet vid mina fötter

 

Hon brukar ju alltid ligga i soffan, endera nära/på Theo, eller nära mig. Hon sov en timme, sedan vaknade hon och var helt som vanligt igen.  Allt var som vanligt på kvällsrundan ,när vi gick och la oss, och nu när vi klev upp åxå. En tagg av oro sitter kvar eftersom jag undrar vad som hände, men nu är allt som vanligt så jag hoppas kunna slappna av under dagen. 


Den här dagen förresten. VAd ska jag göra av den tro? Jag bestämmer allt eftersom tror jag. När jag druckit upp kaffet ska jag i alla fall gå ut med hundarna, så långt är det ju spikat :)


Nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Ha en riktigt härlig Lördag, se till att fylla den med värda grejer!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards