Alla inlägg under februari 2021

Av maria tafvelin - 11 februari 2021 07:21

Torsdag morgon. Ena appen säger 18 minus, den andra appen säger 19 minusgrader och.... tja ... halvklart kanske man kan kalla det. Ena appen säger nämligen molnigt, och andra appen säger klart. Det enda de verkar vara helt överrens om, är att det känns som 24- grader. Jahapp, ja, bara så man vet .... fniss


Idag börjar jag ju jobba kl 10, vaknade kl 06, somnade om och vaknade 07 då alarmet kvittrade igång. Sitter i min nya morgonrock och dricker te. Jovisst ja, jag har väl inte berättat om min nya, supermysiga morgonrock. Den införskaffades i lördags när jag var på ÖoB för att handla mer fågelmat och attiraljer till det. Bra pris på morgonrocken, dimrosa, sådär fluffigt mjuk... tror det är microfleece .... hur mysig som helst. Min gamla vita, lite hårda frottémorgonrock får finnas kvar som reservare :)


Igår när jag kom hem från jobbet, såg jag att ena fågelfrömataren var tom. Jag fyllde den efter jobbet i förrgår, så man får verkligen hålla koll så man hinner fylla på. Tur jag har två matare. Det kvittrar för fullt härute, underbart läte:)  Bra tänkt av mig att mata dem på framsidan av huset, och inte på gaveln, där sovrummet är ... för när det kvittrar som mest, så blir man nog väckt .... fniss


Det var dags att göra matlåda igår, så jag kokade spagetti och snickrade ihop en pastasås. Det blev lite över efter att ha fyllt matlådan, så jag slevade i mig det. Gott

 

Det blev lite tv -tittande

 

Sedan hopp isäng.


Hoppas på mildare väder i morgon. Enligt båda apparna blir det så, och jag hoppas de har rätt. Det är ju mommo-Otto-dag i morgon, och vi vill ju kunna vara ute :)


Nä, nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp nya fluffiga morgonrocken. Idag fyller lillebror år, så jag ska ringa och gratulera honom innan jag åker på jobbet. Fyll din dag med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 februari 2021 07:04

Onsdag morgon. 23 kalla grader och klart. Blir en solig och vacker dag idag :)


Här i Skellefteå och Västerbotten fick vi from igår, hårdare restriktioner kring Corona. Detta bland annat pga att Northvolt,batterifabriken som står under uppbyggnad, huserar många covid-fall, även den brittiska mutationen, och smittspridningen ökar enormt. 


När jag var in på IcaMaxi förra helgen, tänkte jag, när jag såg en grupp om ca 8-10 personer med asiatiskt utseende(och språk) att de förmodligen hör till Northwolt på något sätt. Säker är jag naturligtvis inte, men har svårt att se var en så stor grupp utländska medborgare annars skulle tillhöra. Det kändes lite obehagligt faktiskt, för de var inte direkt brydda om avstånd, vare sig mellan varandra eller oss andra. Det gällde att vara snabb i pareringen, om vi säger så. 


Eftersom hårdare handskar även gäller resor, både inom och utom länet, samt en uppmaning att inte handla oftare än absolut nödvändigt, sa chefen igår

- Uppmaningen att inte handla, drabbar ju oss, det är inte bra.


Vi är ju ett grossistbageri, dvs säljer till butiker till största del. Det har ju redan blivit en stor nedgång på försäljningen pga corona, och nu känns ju viss oro såhär i semmeltider. Just semmelperioden är den period på året då försäljningen inbringar stora, behövliga pengar. Försvinner den inkomsten, då blir det tufft. Till fettisdag gjordes förra året ca 17 000 semlor, vi får se hur det blir i år. 


Nu har jag druckit mitt te, ögnat igenom Norran ... nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hundarna har kommit ner och lagt sig i soffan. 


Ha en fin onsdag, försök peta in så många värda grejer du bara kan. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 februari 2021 07:13

Tisdag morgon. 15 minusgrader och lite snöfjun som faller. Nu börjar ändå den vackraste perioden på vintern. Något mildare, mycket mer sol :) Igår var det supervackert när jag gick morgonpromenaden med hundarna. Skoterspåret är uppkört, så jag gick nedanför Olles 

   

Underbart att komma sig från vägen på promenaderna. Det tycker hundarna åxå, som får springa lösa. 


I lördags inhandlade jag grejer och fyllde på buffén för fåglarna

 

Det är en välda hög småfåglar som hittat dit, det är jättekul att sitta och titta på dem. Nu förstår jag åxå till fullo varför de inte äter alla på samma gång, det finns alltid någon i trädet som håller koll. På lördag afton såg jag plötsligt en fågel som jag först inte visste vad det var. Det vet jag nu. Sparvhök

 

Knäpptyst blev det ... inte en enda liten fågel så långt ögat nådde. Ja, sparvhöken ska ju åxå överleva, och nåt måste den ju äta ... men frön verkar inte jätteintressant för den. 


Söndag .... upp, dricka te, gå morgonpromenad, åka på jobbet, jobba, åka hem, ut med hundarna, godissök i snöhögen... inget nytt. 


Igår På jobbet var det som vanligt. Svängde förbi på Rusta på hemvägen, och lämnade in 3 kolsyrepatroner. Jag har varit utan bubbel länge nog nu ... kommer ju aldrig ihåg att ta med dem .... så igår bestämde jag mig för att fixa det där. Sagt och gjort ... nu har jag bubbel så det räcker ett tag :)  Hem, ut med hundarna, sedan drog jag igång lite matlagning, matlådor ni vet. Det blev fläskpannkaka

 

Kvällen blev lugn. Hade tänkt en sparktur, men tiden rann iväg...vi hamnade en stund framför tvn

 

Kloklippning på hundarna innan det blev en dusch och gonatt

 


Nu har jag druckit min morgonkopp te och är redo att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, tämja frisyren något, då jag la mig med blött hår ... och sedan ta en morgonpromenad med hundarna. 


Ha en fin tisdag. Kom ihåg att göra nåt värt av dagen. Ps. Nu har snöfjunen bytts ut mot lite mer rejält snöfall. Ds


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 februari 2021 08:35

Lördag morgon.5 minusgrader och pyttesmå snöflingor som dansar runt. Idag blir det att skotta. Ska lämna bilen ute på vägen när jag varit ut på shoppingrunda, och försöka skotta ordentligt. 


Igår var det ju bästa dagen på veckan - Mommo-Otto-dag :)   Jag plockade upp honom hos Mattias kring 8.30 och vi begav oss till Varuträsk för att besöka Utflex. Direkt vi hoppade ur bilen kom barnen rusande mot grinden. Alla grupper var ute, även de allra yngsta. 

- Heeeej Mariiiiaa!!! Jag tror varendaste unge ropade. När vi kom ända fram till grinden, såg jag en av de yngsta ... han hade nyss gråtit såg jag, men när  han såg mig, sken han upp som en sol

- Häjj MaMaMaMajiiia, sa han med ett stort leende. Den här lille killen var hos mig i köket varje dag, och ärligt talat hade jag lite svårt att släppa taget om honom när jag lämnade Utflex. 

- Men OJ vad han sken upp när han såg dig, sa Katta, en av pedagogerna


Alla pedagogerna vinkade,skrattade, de var glada att se oss :)  För Otto blev det lite för mycket, när alla stod som en ring kring oss, så Julia ropade åt alla barn - kom, så går vi bort en bit så att Otto får komma in ordentligt. Jag tog upp honom i famnen, och då blev det bra. Jag följde honom bort till leksaksförrådet, och han plockade snabbt fram en traktor med skopa, så han började skotta snö :)


Kajsa gick in och hämtade en kopp kaffe och en liten myrstack åt mig. 

- Idag är det vuxenkaka, sa hon till barnen när hon kom ut. - Det är för att Maria och Otto är här 


Oj så roligt det var att hälsa på och träffa alla, både pedagoger och barn. När klockan tickade efter 10, var det dags att åka hem, och barnen på Utflex skulle börja gå in för att äta lunch. 

- Häj då allihopa, ropade Otto och vinkade :)


När vi kom hem kokade jag makaroner och stekte kycklingkorv. Till det blev det ärtor, majs och paprika. Efter maten skulle han sova ... tänkte jag.... men det ville han inte. Han var på gott humör, sjöng, tjollrade ... jag satt bredvid som vanligt. Läste, sjöng .... men Otto, han frågade hela tiden

- Va gör du?  Fniss ... han var så spexig så det var omöjligt att hålla sig för skratt. Till slut sa jag-

- Mommo går i köket

- Ja, sa han


Han låg över en timme och sjöng , hoppade i sängen mm. 


  Ja, han fick helt enkelt komma upp :)


  Lite chacha cha blev det åxå ... fniss. 


Efter mellis begav vi oss på IcaMaxi för att handla med oss lite grejer till Pernilla och Pehr. Hannah slöt upp så vi följdes åt. Otto fick ju åka en sån där bil, och han hittade - på utsidan av bilen- ett ställe där han tyckte att man skulle ha nyckel och starta den. Han fick låna min nyckel, och han "startade om" bilen rätt många gånger .. fniss

 

Efter handlingen åkte vi till Önnesmark. Otto somnade i bilen direkt vi lämnade Solbacken <3


Väl framme i Önnesmark, blevdetmiddag. Friterat - fisk, zucchini, broccoli, lökringar. Till det ugnsrostad potatis och morot. Lite olika såser till. SÅÅÅÅÅ Gott!!! Till efterrätt blev det friterad banan och glass. MUMS!!!!


Efter maten blev det dags att krama Otto hejdå och åka hem.

   

Idag blir det att åka och köpa hundmat. Jag hann inte dit innan de stängde igår. Jag ska även hänga ut ytterligare en matstation åt fåglarna. Sparktur med hundarna står åxå på schemat. Tvätt och städning är ju stående på lördag :)


Det här med munskydd. Jag har sagt tidigare, och håller fast vid det - Många TROR att de är duktiga, de använder ju munskydd. Såg följande bilder i Norran igår:

   

Hak/skäggskydd alltså. Hur effektivt är det?


NU ska jag sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, dags att slita sig från "Ring så spelar vi" och dra igång dagen. Ha en Superbra lördag. Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 februari 2021 07:45

Fredag morgon. Mommo-Otto-dag :)  Lämpliga 5 minusgrader ...lite lätt snöfall. Kikar ut på fågelfröstationen och ser att jag ska inhandla en till .... annars finns risk att det blir tomt för småfåglarna, för nu har de lockat hit alla sina kompisar åxå :)


Torsdagar på bageriet,är hektiskt. Har alltid varit, kommer alltid att vara. Carina var så himla snäll och stannade med mig tills vi var färdiga, annars hade jag varit kvar till ca 22 skulle jag tro, nu blev det 20.15 istället. Tack snälla Carina!


Inatt, eller rättare sagt i morse, var jag tvungen kliva upp kring 03.30   Hela armen var så bortdomnad, och det gick lixom inte över fastän jag skakade och höll på. Att tummen och pekfingret domnar, händer ofta på nätterna, men hela armen! Jag gick ner, jobbade som en tokig för att "få igång" armen igen.... tog väl en kvart ca, så kände jag att jag kunde gå upp och lägga mig igen. Handen är ff lite bortdomnad, men det ska nog ge sig när jag vispat igång dagen :)


Om nån timme ska jag hämta Otto hemma hos Mattias, sedan ska vi ge oss iväg på utflykt. Vi ska besöka Utflex, handla ... sedan får vi se om vi hinner förbi hos Anneli och Sara, eller om vi tar det nån fredag framöver. Vi ska ju hinna tillbaka hit till lunch och sovstund, sedan, efter mellis och fredagsdisco, åker vi till Önnesmark där jag stannar kvar på middag  :)


Nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Jag ska ta en sparktur med hundarna innan jag åker och hämtar Otto :)


Ha en fantastisk fredag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 februari 2021 07:52

Torsdag morgon. 9 minusgrader och mulet. Jag ser från kontorsfönstret att jag måste fylla på fågelfrön i automaten innan jag åker till jobbet, det är inte helt slut, men det vill man ju inte att det ska hinna bli heller. Idag är det torsdag och jag börjar kl 10.00  Hoppas slippa jobba över. Igår jobbade jag över drygt 2 timmar, så jag ringde Hannah som fick ta ut hundarna. 


När jag åkte till jobbet igår, hamnade jag på byavägen bakom en epa. Det var en yngling som gillade att sladda lite, och det är helt ok. Det var bara det att när han skulle svänga ner avfarten mot E4, så tappade han kontrollen och snurrade runt. Han tyckte nog att det var pinsamt, det såg jag ju på ansiktsuttrycket.. han fick lite sjå att komma på rätt köl igen, då han fastnat lite i plogkanten. Nu var det ju inte så att jag kom för sent på jobbet trots det här, jag brukar åka med god marginal. När jag skulle hem från jobbet, sådär lagom pigg... ville hem NUUUUU ..... svängde ut på Svedjevägen, kom upp till korsningen .... ja, då stod en lastbil med släp och blockerade hela korsningen, han hade slirat fast. Efter ett par minuter insåg jag att han inte skulle komma loss så snabbt, så jag backade en bit, vände och körde den längre vägen.... typiskt va!?


I morgon är det Otto-mommodag :)  Vi får se vad vi hittar på, men ner på stan en sväng blir det, då jag måste köpa hundmat. 


Vi har en kvinna på jobbet som arbetstränar. Hon är rätt kul, och sa nåt häromdagen som faktiskt är tänkvärt. 

- Man har ju hela tiden tänkt att man är omgiven av idioter, men det är nog så att de är normalbegåvade, det är en annan som är överintelligent.

Hahahahahahahaha, det är ju faktiskt ett roligt sätt att tänka :) För, ärligt talat så harjag tänkt tanken ibland, att många verkar vara idioter ... fniss


Nä, om jag skulle ta och sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, det har ljusnat och dagen har rullat igång, det gäller att hänga med. 


Ha en toppenbra torsdag, se till att fylla den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 februari 2021 07:35

Onsdag morgon.11 minusgrader och molnigt. Det har snöat även inatt, och ska snöa under dagen åxå. 


Idag är det precis 11 år sedan jag flög ner till Stockholm, med Hannah som sällskap, för att hämta hem min Kelly. Ni som följt min blogg några år, vet hur mycket jag älskade denna hund. Min lilla fina Kelly, jag saknar henne så oerhört mycket. 


     

       

  

Nu har jag suttit och kollat i fotoalbumen såpass länge att klockan skenat. Tiden går .... 11 år. Jag har dig med mig i hjärtat Kelly, så länge jag lever. <3


Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en superbra onsdag. Fyll den med nåt värt, redan i morgon är den här dagen ett minne blott. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 februari 2021 07:23

Tisdag morgon. 21 minusgrader och mestadels molnigt. Alice fick för sig kl 4.45 att hon var tvungen medelst skall meddela mig att Hannah startade bilen för att åka på jobbet. Tack för informationen Alice! ... fniss   .. fast.. jag låg ju kvar i sängen ändå. Svårt somna om när man blir väckt den tiden men till slut lyckades jag, och vaknade av fågelkvitter (alarmet)  Sitter nu i mitt superfina kontor och dricker morgonte :)


Det har kommit någon cm snö även inatt.... och det är klart att när det kommer någon cm varje natt, så måste man till slut skotta bort det. Tursamt nog så sjunker snön ihop, så man orkar kasta det nånstans :)


Igår, precis när jag skulle åka till jobbet, såg jag att småfåglarna lyckats hitta fröautomaten. Har tittat dit lite då och då, men det är som att de inte riktigt vågat sig dit... förrän nu igår då :)   Nu gäller det bara att hålla koll så att man fyller på i tid. 


I övrigt har det inte hänt så vanvettigt mycket att skriva om. Jobbade över en stund igår....blir så nästan varje dag.. det är lite jobbigt. Hoppas få sluta i normal tid idag.


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Teet är uppdrucket och Norran läst. Ha en fin tisdag, se  till att göra nåt värt av den. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards