Alla inlägg under april 2021

Av maria tafvelin - 20 april 2021 16:55

Extra inlägg bara för att jag är så förbannad!!!!! 

20210402 anmälde jag mig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Jag gick in på af:s sida och bokade ett telefonsamtal 6/4 kl 15-16 . Tänkte- ifall utflex behöver mig, så är jag ändå hemma och kan ta ett telefonsamtal vid den tiden :)
Den 6/4 kl 14.45 fick jag ett mail ... alltså, inget telefonsamtal ... bara info kring vad jag behöver göra mm ... men att ett telefonsamtal är inbokat den 20/4 15-16 . Ok ... jamen fine. 


Idag är det den 20/4. Mellan 15 och 16 satt jag och väntade på ett telefonsamtal. Jag hade förberett mig å allt ... ingen ringde. Kl 15.45 fick jag ett mail om att jag inte varit anträffbar. Men vet ni vad!!!! 


jag ringde af och var duktigt upprörd. 

- Ingen har ringt, vafan, jag har väntat!

- enligt vår logg så har handläggaren ringt 15.48 och 15.53 utan att få svar

- ja, i min telefon har det då inte ringt!!!

- Hmm ... ja enligt vår logg så har de även provat ringa den 9/4 2 gånger utan att ha fått svar. 

- den 9;de???  Varför ringde ni den 9:de? 

- Ja, det jag ser nu är att handläggaren provat ringa nu idag kl 15.48 och 15.53 utan att få svar...

- VAD FAN ÄR FEL???? Jag har suttit med telefonen i handen, har INGA samtal loggade den tiden. Finns INGEN som ringt mig den tiden

- Nä ... jag förstår om du blir upprörd ... jag skriver i loggen det du säger ... men du har fått en ny tid för samtal


Nuförtiden blir jag sällan upprörd. Jag blir inte arg, inte förbannad. Jag har full förståelse för saker och ting... men nu blir jag faktiskt förbannad. Punkt. Säg för fan inte till mig att ni ringt, när ni inte gjort det. Alltså, jag kan ju skärmdumpa min telefonaktivitet när som helst. Finns INGA samtal registrerade vid påstådda tidpunkt. Jävla idioter. Jag känner mig FÖRBANNAD. 


punkt för nu

Av maria tafvelin - 20 april 2021 10:54

Tisdag förmiddag. 11 plusgrader och strålande sol. Helt underbart! Det var lika vackert igår, och efter morgonrundan igår så fick jag ett sms av Mattias att han och Otto var ute/hemma hela dagen ifall jag ville träffa Otto. Självklart ville jag det, så jag begav mig dit rätt så omgående. Oj så varmt det blev vid läväggen på altanen. En kopp kaffe och vattenmelon satt fint :)  Otto sjåade på med både det ena och det andra, och när de skulle gå in för att byta blöja, sa jag:

- Nu ska mommo åka ner på stan och köpa hundmat, sedan ska jag städa bilen. 


Ner på stan, in på zoobutiken, köpa hundmat, hem igen, tog ut hundarna i hundgården där de fick sitta medans jag städade bilen. När jag plockat ur en massa skrot och dammsugat, hämtade jag min ångtvätt och tvättade av alla säten.  Hink med varmt vatten och diskmedel, trasa, svamp ... sedan var jag både nöjd och glad över att jag kom till skott äntligen.Jädrar, bilen blev som ny :)


I morse klev jag upp kl 7, kokade en kopp te och satte mig vid köksfönstret. Jahapp. En råtta dök upp, den (de) bor under min uteplats verkar det som, och det bor som sagt några under museét åxå. När jag druckit upp teet, sparkat av tofflorna, hängt upp morgonrocken, givit hundarna mat och varit ute på en rastrunda, gick jag och kollade råttfällorna jag riggat vid museét. Alla hade smällt igen, men ingen fångst. Ok, på´t igen. Tog in fällorna, riggade om, placerade en vid min uteplats, och två vid museét. Kanske skulle man skaffa katt :)


När jag fixat med det tog jag hundarna och gick runt byn, 5 km. När jag passerade Mattias, såg jag att han och Otto var ute på gården, så jag gick ner och morsade på dem, sedan gick vi hem. Det var riktigt varmt i solen, och det var skönt att det är skuggigt på vissa partier runt byn :)


Kom in typ 10.30 och fixade lite frukost, det blev en grön smoothie

 

Det känns som om jag gjort massor idag och klockan är bara strax efter 11. Vad ska jag ha för projekt idag tro? 

Ja, det är väl bäst att förbereda inför telefonsamtalet med Arbetsförmedlingen. Har fått mail om att man ska vara väl förberedd, så jag skriver väl ner några punkter så att de blir nöjda :)


Nu märks det att fåglarna börjar hitta mat på annat håll i naturen, för det är verkligen glest med besökare i trädet. Idag har jag i princip bara sett En fågel där, och det var hackspetten. Jag köpte en hink mörka talgbollar på ÖoB under helgen, men den lär jag nog inte ens behöva öppna utan kan spara till i vinter. 


Nä, nu ska jag ta itu med den där förberedelsen inför samtalet med Af. Ha en superfin tisdag - även denna dag har 24 timmar, och klockan tickar på. Gör nåt värt av dagen!


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 19 april 2021 07:47

Måndag morgon. 1plusgrad, och jag vet inte riktigt åt vilket håll appen tittar, för den säger: mestadels molnigt ... själv ser jag inget annat än klarblå himmel och strålande sol :)  Strålande sol var det igår åxå, och ser ut att kunna hålla sig soligt och fint ända fram till torsdag, då blir det regn och snö en vecka framåt. 


Igår efter morgonrunda med hundarna, och en kopp kaffe hos Hannah och Robban, drog jag iväg på Biltema och köpte ett nytt däck och slang till min cykel. Det är tvärpunka på ena bakhjulet och nu vill man ju komma igång med cykelturerna :) Nu känns det väl iofs som att man kan vänta till helgen med att byta, när det ändå ska snöa en vecka till.  Vad jag mer gjorde igår, var att tanka. När jag skulle hala upp kortet (OK-visakortet) så fanns det inte i plånboken. Jag letade igenom precis alla fack, men det var borta. Jahapp, använde det andra kortet medans tankarna snurrade. Plötsligt mindes jag att förra gången jag tankat, ramlade det ut några kort ur plånboken när jag tankat klart. De ramlade ner vid bakhjulet så jag böjde mig ner och tog upp dem. Det var coop-kort, mitt vanliga kort, samt ett OK-kort. Tog ju för givet att det var Visa-kortet, men det visade sig att det var vanliga medlemskortet. Körde ner allt i plånboken utan att kolla så noga, och tydligen hade visa-kortet åkt en bit under bilen, så att jag inte såg det. Det här var alltså för 9 dagar sedan. Ja, vad skulle jag göra? Loggade in och kollade transaktioner, men ingen har lyckats använda det i alla fall .... men jag vill ju ha ett nytt, så jag spärrade det och beställde ett nytt. 


När jag varit hemma ett par timmar, fick jag ett sms från en okänd typ ..... med ett foto på mitt visakort. 

- Åh, skrev jag, var hittade du det?

- På Ingomacken på solbacken. Vi hittade det igår när vi tankade. Ska vi klippa det eller vill du ha tillbaka det?

- Jag spärrade det för bara ett par timmar sedan, så klipp det. Tack för att du tog reda på kortet och luskade reda på mig. Det har alltså legat där i 8 dagar utan att någon brytt sig. 

- Inga problem, ha en fortsatt bra dag.

- Tack, och du, ha en fortsatt bra dag och vecka!


Så, om jag väntat några timmar, hade jag fått tillbaka det, men, nu är det klippt och det känns bra att det finns ärliga människor :)


Vi var ute en del på gården, jag och hundarna. De fick springa runt härute medans jag sopade ihop under fågelmatsträdet och flyttade råttfällorna. De springer inte kring trädet längre, utan har dragit sig tillbaka under museét, så jag ställde fällorna där istället. 


När vi kom in igen, skalade jag potatis, skar i små tärningar, stekte dem. Skalade och hackade lök som jag stekte. Sedan skar jag korv och hästentrecote som var över från i fredags, och stekte. Gjorde helt sonika pyttipanna :) 

 

Jag gick över med en låda till Hannah och Robban, samt åt till middag. Det blir en tallrik till lunch idag åxå :)


Så härligt att det är ljust så länge på dagarna nu. På aftonpromenaden blev det lite spontant godissök

 

       


Idag tänkte jag städa bilen. Det är verkligen hög tid, då det rent ut sagt ser förjävligt ut i den. Fniss. I övrigt är planen att åka ner på stan och köpa hundmat. Då får nog hundarna följa med och ta en stadspromenad :)


Nä, nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Tekoppen är tom och det är dags att ta itu med dagen :)  Ha en superfin måndag, och du - fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 april 2021 06:59

Lördag morgon. 4 minusgrader och strålande sol. "Ring så spelar vi" har inte hunnit börja, men efter nyheterna drar det igång :)


Igår var det ju fredag - mommo-ottodag, eller mommofjeeda. Strax efter 7.30 dök han upp och han var hungrig, så det blev frukost på stört. Efter frukost åkte vi iväg till nya lekparken på Sjungande dalen

     

Vi var där mellan 8.40 och 10.20, då åkte vi hem för att fixa lunch. Jag hade kokat potatis och morötter på morgonen, så det var snabbt att värma upp

 

Han tyckte att det var gott :)  Efter maten blev det sovstund och han sov en timme, sedan vaknade han. Vi satte oss i soffan och tittade lite på Bollibompa medans han vaknade till, sedan var det full rulle med ruchkana, klippa papper, sedan var vi på övervåningen en hel del. 

 

Han satte sig i stolen på balkongen och sa: Här kan man sitta och sjunga lite  :)


Efter ett tag åkte vi på IcaMaxi för att handla lite. Precis när vi kommit ut i bilen ringde Hannah och frågade vad vi gjorde. Då jag berättade sa hon - åh, jag skulle behövt några grejer. 


Ok, här blir det ett JÄTTEHOPP !!!! 

Precis här, skrev Pernilla och frågade om jag var vaken, och hade lust att komma över till Hannah och Robban för att äta  frukost. Jag bara lämnade datorn, sparkade av tofflorna, hängde upp morgonrocken, slet på mig kläder, gav hundarna mat, ut med dem på kort tastningsrunda, sedan iväg till Hannah och Robban, Pernilla, Pehr och Otto. 

Underbart att äta frukost tillsammans allihop. Vädret var ju helt makalöst, så efter frukosten gick vi ut allihop och det blev däckbyten och annat jobb på gården

     

Eftersom jag hade ett barnvaktsjobb genom Utflex så gick jag över till mig kring 11, åt lunch, tog en härlig promenad med hundarna 

 

sedan var det dags att åka iväg på barnvaktsuppdrag 13.15-19.30  . Har varit ute i princip hela dagen med dessa barn, det var helt fantastiskt roligt :)


En sak jag tänkt på ikväll, sedan jag kommit hem från jobb. Alltså ... livet är ju inte "rättvist" om man försöker sig på att jämföra rättvisa. MEN, det finns EN sak som är ABSOLUT rättvist. Helt enkelt så Rättvist som det bara kan bli. Jag pratar om TID. TID är rättvist. ALLA har 24 timmar per dygn. ALLA! Alltså, inte bara syskon ... ALLA i hela världen, har 24 timmar per dygn till sitt förfogande. Vad alla sedan Fyller dessa timmar med, varierar av många olika skäl .... men faktum kvarstår  - ALLA, oavsett ålder, hudfärg, storlek, kön, religion, tycke, smak, sjukdomar, känslor .... ALLA, har samma tid. Visst är det lite tankeväckande och fränt ändå?   


Tänk, framförallt när man pratar om barnen, så säger man att tiden går FÖR fort. Men ... om alla bara insåg att tiden går LIKA fort för ALLA, oavsett ålder ... så tror jag att många kanske skulle fatta att man MÅSTE ta tillvara på tiden .. verkligen TA TILLVARA. 


Ok tänker många ... ta tillvara ... men HUR, utan att känna sig stressad?  


Det vet jag inte. Det har jag inget svar på. Jag vet inte hur  ni ska ta tillvara på ER tid utan att bli stressade. Jag vet bara att JAG försöker leva NU. Idag. Jag är inte stressad. Jag gillar att fylla år och bli äldre. Jag är glad över varje år jag får. Varje år man får hänga med och vara delaktig i barnens liv, är snudd på orättvist VÄRT. 


Jag är så lyckligt lottad, jag har så mycket Värt kring mig. Många har inte det. DET är orättvist. Det enda som är absolut rättvist är TID. Gör nåt VÄRT av din tid. 


Tjing så länge. 

Av maria tafvelin - 15 april 2021 08:33

Torsdag morgon. 1 plusgrad och nästan helt klarblå himmel :) Underbart!


Igår blåste det rätt kallt på morgonrundan, så jag gick inte hela vägen runt lillbyn, utan vände, då jag kände att jag nog skulle haft handskarna på ändå. Idag ska jag tänka på det när jag går ut :)


Efter morgonrunda och frukost, åkte jag och köpte fler råttfällor, som jag satte ut. Det är en rackare som fortfarande springer fram och tillbaka vid min uteplats ... ska rigga där idag. Nu vet jag förresten att jag har bofink i fågelmatsträdet åxå. Kollade upp det igår. Kul att det kommer fler och fler sorter :)


Jag hade tagit fram älgfärs som hade tinat framemot eftermiddagen, så jag ställde mig och rullade köttbullar. 

       

Finhackade lök och persilja i smeten, stekte i gjutjärnspannan, sedan fick de eftersteka i en annan panna innan jag hällde på grädde, mjölk, viltfond, och smulade ner lite torkade kantareller, salt och peppar. Kokade en stund och redde med maizenastärkelse. Det här ska jag och Otto äta till lunch i morgon tänkte jag :)


Dagen avslutades med godissök för hundarna

         

De höll på bra länge, jag hade gömt både högt och lågt, och efteråt låg de nöjda i bädden medans jag kollade på tv

 

Idag är planen att jobba med nosework och lydnad. Jag har lixom legat av mig en del med hundträningen, har inte jobbat så mycket framåt - uppåt, om vi säger så, utan gnatat på med saker de redan kan. Nu är det ju hög tid att lägga i en växel :)  


Jag vaknade 5.30 i  morse, men vägrade kliva upp. Jag menar, vad ska jag upp den tiden och göra? Fniss ... och efter många om och men, somnade jag om ... ja, visst fan hinner klockan bli 8.20 innan jag vaknar ... då var det lixom bara att kasta sig upp :)  


Idag dricker jag faktiskt kaffe. Ytterst sällan nuförtiden, brukar bli några matskedar när jag är över till Hannah och Robban på lördagsmorgnarna, fast nu drack jag ju kaffe i måndags efter middagen åxå, när ungdomarna var här. Nåja, nu fick jag feeling i alla fall :)  Klockan börjar närma sig 9, så det är nog dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Igår städade jag städskåpet ... vad ska jag ha för projekt idag tro? Kanske köra iväg till Degermyran med golvlisterna från hallen, som stått ute vid bron hur länge som helst. Har kastat ut en fuskbiabädd åxå, som både var trasig och nerspydd. Bäst passa på att göra såna grejer medans man är arbetslös och har tid. Att göra såna där grejer - städa lådor och skåp, köra iväg till återvinningen ... det känns så himla Värt, när det är gjort. 


Ha en toppenfin torsdag, och hitta på nåt värt att göra, du åxå!


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 april 2021 07:10

Onsdag morgon. 5 minusgrader och strålande sol. Åh, det ser ut att ska bli sol en vecka i streck nu, och framåt nästa vecka inte ens minusgrader på nätterna :)  NU kommer snön att ta stryk :)


Igår var det MASSOR med fåglar i fågelmatsträdet. 3 koltrastar på samma gång, tillsammans med blåmes, talgoxe, domherre, talltita, gråsparv, gulsparv och ett gäng fåglar som jag inte vet vad det är. MEN, en annan liten rackare fanns där åxå


  Ja, det bor nog en hel familj borta under museet .... vi måste försöka bli av med dem. 


Efter morgonpromenaden igår (som inte blev speciellt lång) drog jag igång lite kul projekt. Jag tömde alla lådor i köket, torkade ur dem och strukturerade om lite. Efter det plockade jag ut allt ur skafferiet, torkade hyllorna och strukturerade om lite där åxå. Man blir smått faschinerad när man hittar 3 öppnade flaskor ättika, trots att jag har såpass litet skafferi ... fniss. Idag tänkte jag ta itu med städskåpet. Kul namn på det skåp som är allra mest ostädat ... fniss. 


Idag blir det nog en långpromenad med hundarna i underbart väder. Något slaskigt på vägen, men solen!


Nä hörrni, det är dags att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och komma sig ut. Ha en superfin onsdag - se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 april 2021 07:25

Tisdag morgon. Temperaturen på nollan och det snöar.  Det har kommit en hel del, och jag hoppas att det finns pengar kvar för snöröjning, så att plogbilen kommer inom kort. 

   

Jo, det är ju inte ovanligt att det ser ut såhär i April, men det känns inget kul ändå. 


Desto roligare hade jag igår :)   Efter morgonpromenad lastade jag hundarna och åkte till rinken. Perfekt att kunna först låta dem springa runt som galningar, sedan kan man träna båda samtidigt, eller sätta in en av dem i bilen och träna den andra en stund, sedan byter man. Superbra :)  När jag kom hem, satt jag vid köksfönstret och kikade ut på fågelmatsträdet. Helt plötsligt ser jag två fåglar jag aldrig sett i hela mitt liv. Jag trodde det var förrymda papegojor.

              

Tyvärr blev fotona otroligt suddiga, hoppas de kommer tillbaka så att jag får möjlighet att ta bättre bilder. Jag kollade upp arten, och det är steglits. Har aldrig sett sådana, supervackra! 


14.30 hämtade jag Otto på förskolan och vi begav oss hit för att börja förbereda för middagen. Inga foton togs, men jag hade gjort pulled chicken. Till det pitabröd, nachochips, creme fraiche, jag hade gjort en guacamole och en coleslaw, hackat upp sallad, gurka, tomat, honungsmelon, banan, hade även inlagd paprika, jalapeno, aioli och sriracha, kokt broccoli och sparris. Ja, det var väl allt. Otto fick kokt kyckling istället för pulled chicken, för den var rätt så kryddad. Maten blev uppskattad, så det kommer jag nog att göra om igen :)


Idag har jag inga planer, förutom att hålla koll på fågelmatsträdet :)   


Nä jag tror att det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en superfin tisdag, det ska jag ha, trots snömängden.. fniss. Alltid finns det NÅT värt att fylla dagen med. Kanske skulle omorganisera i kökslådorna... 


Gomorron


Av maria tafvelin - 12 april 2021 08:47

Måndag morgon. 2 minusgrader och mulet. Ska visst snöa lite senare under dagen. 


I afton kommer ungdomarna hit och äter middag :)  Jag ska få hämta Otto på förskolan 14.30 !! Oh happy day! då svänger vi nog förbi IcaMaxi och kompletteringshandlar, för att sen åka hem till  mig och fixa med maten. Jag påbörjade middagen igår, genom att köra en kyckling i slowcookern

 

Otto ska få en egen, kokt  kycklingklubba, för den här pulled chicken vi andra ska äta, den är stark :)


Igår satt jag vid datorn och fixade med a-kassan. Å jädrar så seg datorn var, jag höll på att ge upp. Den visade tendenser till att vara lika seg nu när jag satte mig, så jag startade om den, vilket tog 10 minuter ungefär.  Om jag bara klarade av att göra vad som nu behöver göras för att speeda upp den lite .... men nu går det i alla fall skriva utan att den hänger sig hela tiden :)


Gårdagen blev en lugn och skön dag. Det blåste rätt kallt, och mycket dessutom, så vi höll oss till stora delar inomhus. Tro det eller ej, men jag såg en film igårkväll - A star is born.  Jag har inte sett den tidigare, och ska jag vara helt ärlig så är jag fruktansvärt less på låten, men jag såg hela filmen i alla fall :)


Facebook är fantastiskt på många sätt .... men jag kan inte sluta förvånas över hur folk tänker. Ser att många delar "tävlingar" av olika slag, som syftar till att vinna svindyra saker. Häromsistens gäller det en husbil. Eller, tävling och tävling, man ska bara "gilla" och dela, så kan man vinna en husbil. Visst måste väl alla förstå att det är en bluff? Eller, alla förstår inte, utan delar och gillar hej vilt. Gå in på "bluffakuten" så kan du en gång för alla lära dig vad det är du stöttar, genom att "gilla" och dela. 


Nä, jag tror att jag ska svepa sista klunken te, sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Jag sov lite längre idag, kom ju inte isäng förrän midnatt pga filmen ... fniss. Nu är det dags att ge hundarna mat, och komma ut på morgonpromenaden. Ha en fin måndag - fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards