Alla inlägg under maj 2021

Av maria tafvelin - 21 maj 2021 06:03

Fredag morgon. 7 grader och rätt så molnigt, blåser åxå en del, jag har redan varit ute med hundarna. Idag ska jag jobba i köket på utflex, Jippi!! :)


Igår gick jag runt byn på min morgonpromenad. Det blåste en del då åxå, men frampå dagen var det riktigt varmt. Jag hade en lugn, skön, ledig dag 

 

 Till middag gjorde jag crepes

 

Det är den 21 Maj, dagarna tickar på. Alltså, visst är det faschinerande att tänka att November har färre dagar än Maj. Jag menar, november känns ju betydligt längre. :)


Nä, nu ska jag börja göra mig klar för att åka. Tofflorna och morgonrocken åkte aldrig på idag, jag klev direkt i kläderna. Ska förbi på stan och hämta upp en av pedagogerna som ska åka med mig. 


Ha en superhärlig fredag. Gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 maj 2021 06:58

Torsdag morgon .... fniss .... jo, jag skrev att det var torsdag redan igår .... fick en kommentar på facebook där jag delar mina blogginlägg 

- Det är onsdag idag.

Hahahahahahahaha

Nåja, Idag är det i alla fall torsdag, det är morgon och 9 grader ute. Soligt, om än inte helt klarblå himmel. :)  Jag är ledig även idag, men i morgon ska jag få jobba i köket på Utflex igen :)  


Jag berättade ju om den här fågeln som verkar bo precis utanför min balkong. Igår höll den låda precis hela dagen, och et lät allvarligt talat som om jag hade burfåglar på övervåningen, så högt sjöng den. Jag gick upp i trappen en bit och filmade, för att få fågelkvittret på film ... och ja, Theo trodde nog att det var Han som var i fokus för filmen :)


 

Morgonrundan blev på lägdorna nedanför Olles, sedan blev det lite tvätt och städ, åkte på återvinningen med lite kartong och plast, sedan drog  jag iväg på cykeltur med hundarna :)

     


  Det är rent så ljuvligt :)


Till middag igår styrde jag ihop en korv stroganoff

 

Efter maten lite tv. Hundarna var nöjda med dagen åxå :)

   

Idag blir det nog ingen cykeltur, utan "bara" promenader. Tänkte runt byn nu på morgonen. Senare i dag ska jag åka på bageriet och hämta smörgåstårtbottnar som jag beställt, ska göra 2 smörgåstårtor i helgen. I övrigt ska jag nog bara ta det lugnt, njuta av att vara ledig, ta tillvara på dagen. 


Nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och komma iväg ut på morgonpromenad. Ha en härlig torsdag, se till att göra nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 maj 2021 08:47

Torsdag morgon.11 grader och mestadels mulet... få se om solen orkar sig genom det gråa idag. Tydligen ska det inte regna i alla fall, alltid något :)


Igår kopplade jag hundarna och gick över till Mattias för att hämta cykeln. Mattias och Otto var i garaget när jag kom dit, och när jag kom in på gården hörde jag

- men HÄJJ mommo!

Otto kom rusande mot mig, blev glad att jag hade hundarna med mig så han fick krama om dem. Stod kvar och pratade en stund, innan jag greppade cykeln och gick uppför backen. Väl ute på vägen satte jag mig och cyklade. Men så himla underbart!  Solen sken, cykeln rullade så lätt och fint, hundarna trippade vid sidan... men tro mig ... jag hade stenkoll så att fadäsen när de drog mig nerför slänten efter en storspov, inte skulle upprepas ... fniss. 


Jag hade planerat soppa till middag, men ändrade mig, så det blev kebabsallad

 

Efter maten blev det lite kloklippning och div annat jox, sedan kunde jag inte hålla mig .... 

 

Jag tog en kvällstur med cykeln. Det blir nog en tur idag åxå, men då tänker jag cykla en annan väg, där de kan springa lösa. 


Jag tog sovmorgon idag. Eller, jag vaknade när den här fågeln satte igång, som verkar bo i rönnen precis utanför min balkong. Kring 3-snåret börjar den högljutt köra sin morgonmelodi, och det dröjer ju inte länge förrän grannskapets fåglar hakar på. Vägrar dock stänga balkongdörren ... det blir att vända sig och vända bättre örat mot kudden, det sämre örat hör jag såpass illa på, så då kan jag somna om. Det är när jag i sömnen vänder mig igen, som jag återigen vaknar ...fniss. Men, eftersom jag är ledig idag så tänkte jag att det gör inget. Ska åka och köpa öronproppar dock, så att jag kan ha balkongdörren öppen hela sommaren. 


Idag ska jag tvätta och småstäda lite. Hundarna fäller nu, så det blir rätt mycket småstäda ... fniss. I övrigt har jag bara cykeltur på hjärnan :) Få se vad jag mer hittar på. Nu blir jag ju bara ledig några dagar till, sedan jobbar jag hela sommaren  på café Kajutan. Börjar på tisdag och kör till en vecka in i september. Hoppas på bra väder så det blir nåt tryck på stället. Att jobba på ett sånt ställe om det inte blir mycket folk, det är rent tråkigt. Ogillar jobb när man mest ska sitta och vänta. Men som sagt, blir vädret bra, och restriktionerna mildras, så ska det nog bli kanon :)


Nu är det hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en riktigt fin dag, fyll den med nåt värt. Värt för MIG just nu, är att verkligen insupa allt som händer i naturen. Grönskan, fågelkvittret - allt väcks till liv igen. Man känner ju hur det börjar spritta i kroppen. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 maj 2021 16:45

Tisdag afton. 14 grader och strålande sol. Blåser en del ... å jädrar va gräset växer :)  Trots att alla grannar inte har fått bort all snö från sina gårdar, och det finns snö kvar på skogsrundan, så är det riktigt härligt :)  Det är precis den här tiden man ska fullkomligt  ABSORBERA allt som händer där ute. Björkarna börjar få musöron ... det här ljusgröna, helt fantastiskt vackra, som man längtat efter. Om bara ett litet ögonblick kommer all mygg .... fniss ... då känns det ett uns mindre najs :)


Vi börjar med gårdagen. Måndag. Jag studsade upp ur sängen vid 5.30-snåret, pigg och framför allt GLAD. Jag skulle ju få hämta Otto, och ha mommomåndag :) Efter att ha kammat till mig och varit ute med hundarna, åkte jag iväg till Önnesmark, var framme typ 7.15 och Otto hade nyss vaknat. Frukost, lite bus och lek, sedan kramade han mamma och Pehr hejdå och vi begav oss hit till Boviken. Han höll sig vaken hela vägen, och när vi passerade Leos lekland utbrast han 

- Leos lekland! 

Han var där med Pernilla och Pehr under helgen, och det hade han full koll på. Han har koll på ALLT, den här lille killen :)

Han berättade att han, mamma och Pehr, eller : Päh, som han säger, hade åkt ruchkana och ätit glass :)  


När vi kom hem hit så var vi ute en liten stund, men vädret var inte kanonbra, så det blev lite kort bara, sen gick vi in. Han lekte med bilar, körde fast i vanlig ordning ... fniss ... och hade långa utläggningar om vem som körde och hur fort det gick. Klockan var bara 9.30 när han frågade - 

-  ä maten klaj ällä?

- nä, det är ett tag kvar, jag har bara kokat broccoli nu.

- åkäjj


När det var dags för lunch, dukade jag fram en skål med majs, en skål med broccoli, en skål med kokt potatis, en skål med äggsås, och en skål med kokt fisk. När han klättrat upp i sin stol och satt sig utbrast han

- åhh, så lyxit de sej ut!

Alltså, vilken 2.5-åring säger så :) <3

 

Ja ..när jag fotade hade han redan tryckt i sig den potatis han tagit för sig ... fniss ... så han ville fylla på :)


Efter maten blev det lite mer lek, När han gjort nr 2 och jag bytte blöja sa jag :

- nu tror jag att det är dags att du får lägga dig i sängen en stund och vila. Jag la ner honom, bredde täcket över honom, la kaninen och nallen nära på kudden. Då sa han:

- vill lyssna på musik.


Jag plockade fram lugnande musik för barn på youtube.... 3 minuter hann jag spela, så sov han <3


När han vaknade så blev det mer lek, då i hans lekrum på övervåningen. Vi hann leka en hel del innan det var dags för mellis.Efter mellis gick vi ut, och hann vara ute en stund innan pappa Mattias kom och hämtade honom. 


- Har du lagat punkan på cykeln, frågade Mattias

- Nä ... jag fixar det inte, och Hannah och Robban har så helvetiskt mycket att göra, så jag vill inte be dem

- jag kan fixa det om du vill. 


Otto var som en liten chef när han stod på grusgången och såg pappa lyfta in mommos cykel i bilen

- Vi ska se om de funkaj


Cykeln är som ny igen, jag ska hämta den ikväll eller i morgon. Helt underbart att kunna ta cykelturer med hundarna igen! Tack Mattias!


På kvällen var det arbetsledarträff på Cajé Kajutan, där jag ska jobba i sommar. 17.30  började det och jag var hemma 20.00   Hannah kom över en stund när jag kommit hem. Tidigare på eftermiddagen hade cheferna på Utflex messat och frågat om jag kunde jobba i köket idag. 


Så, i morse studsade jag upp ur sängen kl 05.30 återigen. Pigg, Glad!! Fixade rotmos och stekt falukorv, som kocken Lisa hade på menyn. Njutit av dagen. Alltså, jag älskar att vara på Utflex. Det bara är så. Den känsla jag fick första gången jag satte min fot där, på anställningsintervjun ... den finns kvar. Den satte sig direkt inom mig, och den finns kvar. Jag antar att det är sådant som heter "kärlek vid första ögonkastet"  


Hoppas du haft en bra dag, att du kunnat fylla den med värda grejer. Förresten ... har du rett ut vad som är värt för Dig?



Tjing så länge

Av maria tafvelin - 15 maj 2021 07:31

Lördag morgon. 5 grader och grått.  Det ska väl regna lite idag, men mitt på dagen ser det ut att kunna bli hyfsat. 


Igår kom Pernilla och Otto hit kl 10. Nästan på en gång åkte vi på IcaMaxi, Pernilla skulle handla. Hem igen och fixa lunch. Det blev kyckling, ris och sallad. Efter lunch la vi Otto i vagnen, kopplade hundarna och gick en långpromenad på nästan en mil, bort till ön och tillbaka. Han somnade nästan direkt, och eftersom promenaden tog nästan 1.5 timmar, så var det lagom att vakna när vi kom tillbaka. Vi satte oss i soffan en stund alla tre, så att Otto skulle få vakna till. Moster ringde och sa att hon nästan var hemma och tänkte komma över. Vi gick in i köket, han satte sig på köksbordet för att kunna se när hon rullade in med bilen. Direkt hon parkerat, kom hon över.


Det var dags för mellis - liten macka och banan blev det. Robban kom över åxå, så vi hann sitta och surra en stund innan Pernilla och Otto skulle åka hem, och Robban och Hannah gå över till sig igen. När alla hade gått, gjorde jag en pizzadeg.


Jag brukar ju göra kalljäst deg, men den här gången blev det lite spontant att jag skulle göra pizza, så jag bara rörde ihop, utan recept. Det blev superbra, skulle det visa sig :)


     

Efter maten, en kort sväng med hundarna ,sedan tv-soffan. Masked singer- superkul program ju! 


Ikväll är det ju finalen av Let´s dance, och det tänker jag självklart se. Vad jag ska göra fram tills dess, håller jag öppet, det beror lite på vädret. Jag började plocka småsten/grus från gräsmattan igår, ska fortsätta med det idag, de stunder det inte regnar vill säga. I övrigt får vi väl se vad jag hittar på :)


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken, ge hundarna mat och ge mig ut på morgonrunda. Ha en superfin lördag, fyll den med nåt värt!


Gomorron 

Av maria tafvelin - 14 maj 2021 06:54

Fredag morgon. 7 grader och riktigt grått. Det verkar ska kunna bli hyfsat frampå dagen, men sedan ska det regna typ så långt fram man ser i prognosen. 


Igår var det dock rena sommaren. Jag tog den längre promenaden, runt byn, och det var tur att jag gick såpass tidigt... det var ändå rätt svettigt innan vi var hemma. Hannah valde att springa runt lillbyn istället :)


Efter morgonrundan blev det lite frukost, sedan gick jag ut på gården och fipplade. Räfsade där sista snön på gården försvunnit, sedan gick jag över och räfsade lite hos Hannah och Robban åxå. När de ätit frukost kom de åxå ut, Robban fixade med att hugga ved, och Hannah skrapade växthuset, det ska målas om. Jag gick in och hämtade Theo, som fick dra skrindan för första gången, och körde bort det jag räfsat ihop

   

21 grader var det då, och det var skönt att det bara blev En sväng med skrindan, sedan fick de ligga och gnaga på ben. Jag la mig och vilade efter att ha tagit mediciner. 


Till middag stekte jag ihop en pyttipanna. Jag hade kvar en snutt av älg-rullen jag tillagade förra helgen, tog en grillkorv, stekte lite potatis, morot och lök, och ett ägg till. Gott!

 


Idag kring 10 kommer Pernilla och Otto hit. Jag tog fram kycklingben ur frysen igårkväll, de ska jag köra i airfryern. Tillsammans med ris och sallad, blir det lunch idag för oss :)


Jag har inte fått nån råtta i någon av fällorna än. Har inte sett till den här med skadad svans nåt mer heller, kanske katten varit framme. 


Nä, jag tror att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och se till att vi kommer ut på morgonrundan. Ha en superfin fredag, fylll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 maj 2021 07:07

Torsdag morgon. Ena appen säger 7 grader och delvis soligt, den andra appen säger 11 grader och sol, de är inte överens alltså. Jag tror mer på det sistnämnda, då det är absolut klarblå himmel :)


Igår klev jag upp redan före kl 06. Vaknade och var hur pigg som helst, och då löns det lixom inte sova mer :)  Det var 7 plusgrader, hade regnat under natten, och var absolut helgrått. Jag tog bara vindjackan när jag gick ut med hundarna, och det blev en kort runda, då det var riktigt hurvigt. Vid klockan halv 8 drog jag iväg till rinken och hade lite olika övningar för hundarna, tog vinterjackan på.


     

Strax efter kl 9 var jag tillbaka hemma, och då hade jag hunnit svänga förbi och handla lite på IcaMaxi åxå. Strax före kl 11 kom Mattias med Otto, jag skulle få rå om honom några timmar medans Mattias hade lite grejer att göra. Vi stannade ute en liten stund, sedan gick vi in och han var uppe på sitt rum och lekte medans jag fixade lunch.

  

lax som jag körde i airfryern, kokt potatis, broccoli och morot, samt lite remouladsås. Väldigt gott!


Alltså, han har ett utomordentlligt minne, lille Otto. I fredags när han var här och var förkyld, hade jag ju köpt glass som vi åt. När han ville ha mer, sa jag att han skulle få nästa gång han kommer. Jomen visst kom han ihåg det ... fniss. 

 - mommo, få ja se glassen

- oj, jo du ska få se den. Vi tar den till mellis

 - åkejj


Efter maten la jag honom i sängen och startade en saga på datorn, som jag brukar. Jag satt kvar bredvid sängen och jag tror att det tog i runda slängar 3 minuter, sedan sov han. Då var klockan strax före 12.  Kring 12.30 kände jag mig själv så himla trött och jag tänkte- jag lägger mig i soffan och vilar en stund, han vaknar nog om ca en halvtimme, det blir lagom. 


14.20 vaknade han. Och jag. Hoppsan ... 


- Glass vill ja

- jo lillgubben, du ska få glass ... men du kan ta en liten macka först

- åkejj


Efter melliset kom Mattias och hämtade honom. Åh vad jag älskar att få rå om honom <3


Nu hade det klarnat upp ute, och var riktigt härligt. En runda med hundarna blev det innan middagsdags. Jag köper bara hem mjölk när Otto ska vara här, så jag tänkte - bäst använda den i maten så att jag hinner göra mig av med den innan den blir sur. Det blev stuvade makaroner och stekt grillkorv

 

Det är ju så himla sällan man äter stuvade makaroner, det var riktigt gott :)


Så, idag då?  Ja, jag startar dagen med kaffe faktiskt. Ibland får man ju lixom feeling :) Ska skriva och fråga Hannah och Robban ifall de vill med på promenad. Ska tvätta en tvätt bara för att få hänga tvätten ute :)  sedan blir det nog att vara ute på gården och städa lite. 


Ha en superfin dag, se till att göra nåt värt av den!


Gomorron


Av maria tafvelin - 11 maj 2021 05:51

Tisdag morgon. 4 plusgrader och rejäl dimma. Sitter och noterar att råttorna inte är borta än ....  det är en som verkar bo under min uteplats. Riggade 2 fällor vid husväggen igår, då Robban skrev ett mess till mig under dagen att han såg en råtta kila in i väggen. Bara att fortsätta kampen alltså. 


Igår var jag ju i köket på Utflex. Det var grillkorv med bröd, så det var inget direkt att fota och visa... fniss.  Jag ska jobba idag åxå. Börjar 7.15, men då i barngrupp, så jag blir ute fram till kl 13 då jag slutar. Jag slutar tidigt för att jag ska på en anställningsintervju. De ringde från Arom-köket och ville träffa mig. Spännande :)


Ser den här råttan kuta fram och tillbaka ..... den verkar ha en skadad/missbildad svans. Blir bra att få den i fällan. Tror jag ska avrunda här, sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat, ta en morgonpromenad, och sedan lägga en fälla vid uteplatsen innan jag åker och jobbar. Ha en bra tisdag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards