Alla inlägg under maj 2021

Av maria tafvelin - 9 maj 2021 08:27

Söndag morgon. 4 plusgrader och klarblå himmel. Hoppas vi får en riktigt solig och fin dag :)


Igår klev jag upp 6.15 ... vaknade och kände att jag inte skulle kunna somna om, lika bra att kliva upp. Morgonpromenad runt byn, det blev powerwalk och jag joggade lite lätt vissa bitar. Det medförde att jag hade 38 min i högre hastighet

 

när jag passerade Mattias hus, var han och Otto ute, så jag gick ner och småpratade en stund, sedan gick jag hem för att fixa frukost. Klockan var kring 8.30 när jag kom hem, och det blev en grön smoothie på banan, apelsinjouice, spenat, grönkål och avocado. En favorit :)

 

Hundarna knorrade nöjda ihop sig i soffan, själv gick jag ut och räfsade. Tänkte, det går ju åtminstone räfsa där snön försvunnit, resten tar jag när den är borta. Dikeskanterna både hos mig men även hos Hannah och Robban, hela baksidan på mitt hus, samt gaveln mot museét, så att rabarberplanteringen kom fram. Det har börjat visa tecken på liv hos rabarberna :)  Idag ska jag ta Alice och skrindan, och köra bort allt till "bränngropen" upp mot skogen bakom förrådslängan, så att vi kan elda upp det. 


Lite städning och tvätt blev det, sedan åkte jag till återvinningen med kartong och plast, sprang en vända på icaMaxi, sedan hem igen. Redan mitt på dagen kändes det som att jag hunnit precis hur mycket som helst :)


Eftermiddagen blev lugn och vilsam. Till middag fixade jag en ceasarsallad. Körde kyckling och bacon i airfryern, det blev kanonbra

 

En liten runda i skogen med hundarna 

 

totalt antal steg under dagen, känner mig nöjd med det. Efter skogsrundan med hundarna fick de sig nosjobb i form av godissök, själv sjönk jag ner i soffan framför tvn. Kl 22, precis innan jag skulle lägga mig, körde jag igång sous viden. Jag hade tagit fram en rulle av älgkalv från frysen som tinat under dagen. Gned in den med färska örter och la ner i badet. Tänkte köra den i 20 timmar. Ska göra nån typ av potatissallad till och äta ikväll. Spännande :)


Nu har jag druckit kaffe faktiskt. Fick som feeling ... fniss. Ska skriva till Hannah och höra om de ska med på promenad. Vi brukar ju följas med hundarna på söndagarna, runt lillbyn. Efter morgonrundan drar det igång med bortforsling av  det jag räfsade ihop igår.


Ha en riktigt skön söndag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 maj 2021 18:14

Fredag afton.5 plusgrader och lätt  (pyttelätt faktiskt) snöfall. Den här veckan har jag verkligen varit tyst i bloggen :)  Jag har nog haft för mycket (värt) för mig :)


Måndag, tisdag, onsdag och torsdag, har jag spenderat på Uflex förskola!!!  Måndag i mellangruppen, tisdag i äldsta gruppen, onsdag i yngsta gruppen och torsdag i köket. Snacka om värt!!! Jag har verkligen njutit varenda minut! Idag har jag haft mommofjeeda med Otto. Vi har ju som slutat med det, men han är förkyld och skulle ändå inte på förskolan, så jag fick rå om honom. Jag åkte dit i morse på frukost, och efter frukost gick vi ut, jag och Otto. Det blev en sväng på balanscykeln, en stund i gungan, och en vända på studsmattan

 

Sen bar det iväg på verkstan för att skifta däck på bilen. Nu ligger sommarsulorna på :)

 

Det tyckte han var spännande :)  Efter däckbytet åkte vi på IcaMaxi och handlade lite. Jag hade lovat honom att han skulle få glass till mellis .... sånt äter man när man är förkyld och har feber. Hem, vi hann leka en liten stund, sedan lagade vi mat. Köttgryta

       

Köttet var färdigstekt, så det blev att bryna lök, röra ihop och krydda. Gick superbra :) Efter maten låg han och vilade en stund, men eftersom han sov i bilen på vägen i morse, så kunde han inte sova. Vi drog då iväg till Östanbäck för att packa några påsar potatis åt moster och Dobban. På den gården står ett par traktorer.

 

- Kan mommo tjöja tjackton ällä?

- nej, mommo kan inte köra den traktorn

- men mostäj å dobban kan tjöja tjackton

- Ja, moster och Robban kan köra traktorn

- ha dobban nyckeln ällä?

- Jo, det är Robban som har nyckeln

- åkäjj


Vi hoppade in i bilen och körde hem igen. Det var dags för mellis, vi skulle ju äta glass :)  Efter mellis spolade jag upp ett bad i badbaljan, sedan hann vi bara upp och leka en stund i lekrummet, innan pappa Mattias hämtade honom. 


Visst, Otto har kommit i en ålder där han är väldigt bestämd,och det är inte alltid mommos förslag går igenom smärtfritt, det ska ingen tro. Ordet Nej, med olika betoningar, som näää, nääääääää, näj, nääääj ... vill inte... klart de kommer, och det är skönt. Det betyder att han är helt normal :)  Att han sedan är helt unik på såååå många sätt, det är precis lika självklart. <3

Alltså ... vilken 2.5 - åring som äter glass, smackar ... begrundar.... och säger sedan: 

- de ä sylt i glassen

Hade köpt gräddglass med blåbärssylt och hallon. 


Att få leva så nära sina barn, och barnbarn .... det är få förunnat. Jag är så lyckligt lottad. 


Nu blir det fjeedakväll. Inte tacofjeeda dock ... fniss. Tänkte göra ett par varma mackor de luxe i airfryern ... ni får höra resultat i morgon :)

Ha en superhärlig fredagskväll!! Flera timmar kvar av fredagen att fylla med nåt värt, ifall ni inte kommit till skott med det än :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 3 maj 2021 17:49

Måndag afton. 4 plusgrader och mulet. 


Igår afton hörde chefen på Utflex av sig och frågade om jag kunde tänka mig att jobba i barngrupp idag. Men självklart! Bokade genast om min tid på gummiverkstan, jag hade tid idag kl 11 för att skifta till sommardäck...däckhotell ni vet :)  Bokade om till i morgon kl 11. Ställde alarm till kl 05 i morse. 


Men vänta, gårdagen! Morgonpromenaden blev runt lillbyn 3.5 km, tillsammans med Hannah, Robban och hundarna. Lite tvätt och städ, men i övrigt lugnt och skönt. Café Kajutan ringde ju på Lördag eftermiddag och talade om att de godtog mitt (rätt hisnande) löneanspråk, så jag har jobb där över sommaren som arbetsledare i köket. Känner att jag verkligen ska ta tillvara de här arbetslösa dagarna till max, eftersom det blir att jobba hela sommaren. 


 Till middag igår körde jag 2 kycklingben i airfryern .... alltså, kycklingben och airfryer är så sjukt perfekt kombo!!!!!  Penslade med bbqsås hickory , ner i korgen, 15 minuter. Så perfekt så man smäller av!

 

Lite sallad, krutonger och ceasardressing. Punkt! :)


Efter maten blev det godissök för hundarna, både högt och lågt

       

Jo, jag ställde alarmet på 05 i morse. Vaknade 4.50 och sprätte ur sängen i en glädjedans :)  Hur pigg som helst :) Skippade kaffe/te, eftersom man bjuds på frukost på Utflex. Längre runda med hundarna, sedan iväg till jobb. 


Jag har varit ute med barnen hela dagen, förutom min rast, som jag faktiskt tillbringade inne. Det har varit, rent ut sagt, skitkul :) :) :) Barnen är ju helt fantastiska!  


- Men, ska inte du vara i köket?  sa en liten kille i  morse

- Nej, jag ska vara ute med er idag

- Men.... MINNS du att du jobbat i köket?

- Javisst, det minns jag.

- ...... men ... minns du vad jag heter?

Men herregud, man kan ju brista ut i gråt för mindre. Den här killen älskade att vara i köket med mig!


Jo just ja .... jag bokade ju om min tid på gummiverkstan till  i morgon .... fniss ... nu är det bara det att jag får jobba i morgon åxå, i barngrupp på Utflex .... jag bokade av och bokade ingen ny. Jag tar det en annan dag helt enkelt :)


Till middag idag kokade jag nudlar och tinade/skalade lite räkor. 

 

NU ska jag sätta mig i soffan med hundarna och kolla lite tv. Hoppas du haft en värd dag du åxå!


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 1 maj 2021 14:02

Lördag eftermiddag. 4 plusgrader och blå himmel med inslag av vita fluffiga moln. 


Vi tar gårdagen lite snabbt. 


Efter morgonrundan lastade jag hundarna och åkte till rinken. Jag ville kunna låta hundarna springa, leka, söka godis, springa ikapp... men eftersom jag inte litar på folk att de inte smäller smällare redan på förmiddagen, så gjorde jag det inte på gården eller lägdorna, utan sejfade med rinken. 

     

En sväng på solbacken, sedan hem. Hann umgås lite med Otto, som var superglad över att det fanns snö kvar att åka bob på :)

   

Pernilla, Pehr och Otto skulle äta middag hos Hannah och Robban, själv hade jag egna planer :)  Jag hade tagit fram ett stycke kött jag fick av ungdomarna när jag fyllde år - ytterlår av rådjur. Hade först tänkt köra sous vide, men ändrade mig när jag provstekte en liten bit. Helt onödigt med sous vide på ett så mört kött. Jädrar så bra det blev att bara bryna och låta det vila i pannan tills det kommit upp i 55 grader. Gjorde en potatisgratäng och en kantarellsås till. 


           

Alltså, det var så sjukt gott så ni anar inte!!!!!  Jag är så himla glad över att jag hann äta i lugn och ro, det var verkligen HUR härligt som helst.... för efter jag ätit färdigt .... så smällde det naturligtvis hos en granne. Jag orkar inte ens beskriva hur resten av kvällen blev. Jag är bara glad över att kvällen är över, och det är en ny dag. 


I morse bjöd jag ungdomarna och Otto på frukost. Det var våfflor, smoothie, mackor, olika pålägg, avocado, rostade mackor .... men .... det är inte DET som är det viktigaste idag. Fokus ligger inte på Mig och min frukostbjudning. Inte idag. 


Den här dagen är DIN Rolle. Min lillebror Roland, som firar 11 år som nykter idag, och 9 år som sambo med Daww. Den resa jag aldrig trodde var möjlig, den fixade Du. 11 år idag. Stort, stort GRATTIS på 11-årsdagen, så himla himla bra jobbat!!!! Den här dagen är DIN! Så himla VÄRT!!!! <3


Jag har vilat en stund idag pga enorm tinnitus. Ville bara pränta ner ovanstående i bloggen, sedan ska jag lägga mig igen en stund. HOppas ni haft en bra valborgs och att ingen hund måst springa iväg i panik pga smällare eller fyrverkerier. Hela eftermiddagen och kvällen återstår av denna dag. Gör nåt värt!


Tjing så länge


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards