Alla inlägg under juni 2021

Av maria tafvelin - 9 juni 2021 07:15

onsdag morgon. 15 grader och mjölkig himmel. Ena appen säger soligt, den andra delvis soligt .... båda ljuger... fniss. Skönt med lite svalare, då funkar det med en cykeltur för hundarna nu på morgonen. 


Hörrni, igår. Alltså, vilken dag! Efter frukost tillsammans med Pernilla, Pehr och Otto i Önnesmark, ville Otto gå ut och hoppa studsmatta. Vi hoppade, rullade boll, sparkade boll, hoppade igen ... 

   

Det var så otroligt varmt, att efter ett tag gick vi  ner till vattnet

   

När vi kom upp till huset igen, tog Pernilla en liten rast från jobbet så vi gick ut och vattnade det hon planterat i pallkragar, samt plockade lite rabarber. När Pernilla gick in igen för att jobba, ville Otto gunga. Rabarberna skulle åxå gunga

 

Efter en stunds gungning, gick vi in och Otto fick lite frukt, sedan blev det studsmattan igen :)


Till lunch blev det gröt och macka, sedan la vi Otto i vagnen och tog en promenad. Vi hann gå en bra bit innan han somnade, men till slut tog allt studsande och springande ut sin rätt och han korkade in. Jag gick in och la mig på soffan, och allt studsande tog ut sin rätt på mig åxå, för jag somnade och sov 20 minuter ... fniss. 


Pernilla hade bestämt att sluta jobba kl 14, och i samma veva vaknade Otto. Han hjälpte Pernilla att göra smoothie som vi åt ute 

   

Efter det ville han att både jag och Pernilla skulle hoppa studsmatta med honom. Hade Pehr varit hemma hade han åxå varit med, men Pehr åkte till skogen direkt efter frukost. När vi hoppat oss svettiga (igen) blev det klippning av Ottos hår. Eller, rakning rättare sagt. Alltså, så himla duktig på att sitta stilla så länge :)


Pehr kom hem från skogen och då blev det att sätta igång med middag. Grillat kött, kokt färskpotatis och sallad stod på menyn. Otto hjälpte till att hacka gurka och tomat

 

Kåporna ville han ha, för mamma Pernilla körde elvispen .... fniss


En fantastiskt god middag, grillat rådjur, så himla mört och gott! Till efterrätt en chokladmousse gjord på kikärtsspad och smält mörk choklad, hallon och lite vispad grädde. Supergott! Efter det var det dags för mig att åka hem, Otto skulle ner i badet och sedan krypa isäng. 


Så underbar dag!


Idag jobbar jag 14-20.30  . Absolut jobbigaste passet. Har så svårt att somna när jag jobbat sent. Jag har kallat till arbetsledarträff idag, då ska vi bland annat skissa på ett schema. Schemat vi har nu sträcker sig till och med nästa helg. 


jahapp, nu blev det klarblå himmel helt plötsligt. Få se hur varmt det känns ute, om det blir att skippa cykelturen. 

Ha en riktigt fin dag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 juni 2021 06:25

Tisdag morgon. 15 grader och klarblå himmel. Igår var det hyfsat på förmiddagen, men åskan gick på sina håll och det var grått som sedemera blev till regn. Kring strax efter lunch försvann alla gäster på jobbet, sedan var det bara någon enstaka kring middagstid där vid 16-16.30  Klockan 17.00 slutade jag och åkte hem. 


Idag är ingen vanlig dag, det är Pernillas födelsedag :)  och jag ska rå om Otto. Jag åker om en liten stund och blir kvar där idag, och stannar på middag. Hannah och Robban kommer i afton och äter med oss åxå. 


Nä vet ni, jag har faktiskt inte riktigt tid att sitta längre, måste sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och komma iväg. Ha en superbra dag, kom ihåg att fylla den värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 juni 2021 07:11

Måndag morgon. Det är nästan så att jag måste kolla på telefonen vilken dag det är ... när man jobbar helg och är ledig onsdag, torsdag .... sen jobba helg igen .... då blir det rörigt i kalenderdelen av hjärnan ... fniss.  15 grader och blå himmel. Ena appen säger att det kan förekomma spridda skurar idag, och det skulle nog behövas lite regn nu... trots att det skulle innebära ÄN mer mygg :)


Sitter på mitt superfina kontor medans hundarna har brottningsmatch. Idag är det varken te eller kaffe, jag kör med ett glas apelsinjouice :)


Igår jobbade jag 8-14.30 ... eller, skulle ha jobbat de tiderna. Jag åkte dock så att jag var där 7.30 för jag ville hinna tempa kylar och frysar. Sedan var det bara att ösa på med att göra mackor allt vad man orkade. Utimellan fick jag springa och checka ut campinggäster, sen tillbaka in i köket. Mitt på dagen kom fler i personalen, och jädrar vad det gick åt räkmackor. En stund fick gästerna till och med vänta en stund, vi hann inte hålla efter riktigt. Hoppas ingen fick vänta alltför länge. När klockan var 14.30 hade jag inte hunnit ta någon rast, och det var så sjukt mycket att göra, att jag stannade en timme extra. Tiden går så otroligt snabbt när man har fullt upp :)


När jag rullade in på gården var Hannah och Robban i full färd med att fylla igen dräneringsdiket, och det var lagt grus så att min infart är typ dubbelt så bred som tidigare. Superfint! Jag släppte ut hundarna att kissa, pratade färdigt med min bästa kåmpis i telefon, sedan gick jag ut och hjälpte till. Massor med sten plockade vi och kastade i skopan på traktorn, som Robban fick köra bort. Kl 17 kände jag att det var dags att gå in och stoppa nåt i magen, hade ju inte ätit något förutom en macka innan jobbet. Det blev kycklingben i airfryern

 

Enkelt, smidigt, snabbt, gott :)


Idag jobbar jag 10.30-17.00 och i morgon är jag ledig, då får jag rå om Otto :)


Nä, det börjar vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och gå ut. En stillsam promenad i solen blir det :) Ha en fin måndag, se till att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 juni 2021 21:34

Lördag kväll. Klockan är 21.37 och det är fortfarande varmt ute. 19 grader(och bra mycket mygg)


Alltså, den här dagen!!!!


Pernilla har sedan en tid tillbaka, samordnat och fixat. Hannah, min minsting, fyller ju 30 år i Augusti. Deras helt underbara faster Nina med sin underbara man Mikael, ger inte presenter såå, eller ... det gör de ju, de ger den bästa present man kan få, åtminstone som husägare - de ger arbetsdag. De ställer upp och gör, vad som behöver göras, under en dag. Pernilla samordnade, helt utan Hannahs vetskap, så att i morse startade arbetsdagen. 


Hon hade bett mig göra smörgåstårta som vi kunde äta till lunch, samt fixa 2-fika, och gett mig i uppgift att vara typ vätskevärdinna, se till att det fanns kaffe, och sen hjälpa till där det behövdes en hand. Hon och Pehr hade ordnat med att hyra en minigrävare för att fixa dräneringen kring mitt hus, Pernilla och Hannahs pappa Dagge skulle komma för att göra klart förrådslänge-dörrarna. Faster Nina skulle hjälpa till att måla det som var kvar att måla på förrådslängan, Ninas man Mikael kan i stort sett allt, och är INTE rädd för att hugga in. 


Jag brukar ju gå över till Hannah och Robban på helgmorgnarna. Oftast är Hannah uppe tidigt, och Robban ... lite mindre tidigt. Jag klev upp 6.30, gav mig inte tid att blogga eller lyssna på "ring så spelar vi", utan gav mig i kast med att dekorera smörgåstårtor och gå ut med hundarna. Hux flux såg jag Robban gå ut med deras hund Lilly ... fniss ...  När jag varit ute med hundarna kom Hannah ut på bron. 

- Gomorron!

- Gomorron, jag kommer över om en stund

- Gör så


Fixade dekoreringen på smörgåstårtorna

 

Gick sedan över till dem. Hannah var förbryllad. Robban var uppe så tidigt ... vad händer?


Efter en stund dök Pernilla och Pehr upp, och i släptåg hade de en lastbil med minigrävare på släp. 

- Vad händer, utbrast Hannah


Sedan rasslade det på. Nina och Mikael, deras son Markus med flickvän, Pappa Dagge, lillebror Ludwig ... lillebror William hade kommit på fredagkväll (sent) för att sova över, så han låg och sov därinne. 


- Är ALLA här? sade Hannah, märkbart rörd. 


Sedan drog det bara igång. Herregud vad det har jobbats!!!

                   

Tänk så himla mycket man kan åstadkomma när man hjälps åt!!!


Jag hann vara med på att skrapa färg på växthuset, vara lite alltiallo, sedan var det dags att tvätta upp sig och åka på jobbet. Där fortsatte ett svettigt jobb. Jädrar va folk! så himla himla kul när det bara lixom öser på jobb. Det plockades in lite extra folk, så jag behövde inte ens jobba över :) Kom hem strax före 21. 


I vanliga fall, när jag inte jobbar kväll, skulle jag nog vara isäng redan ... men det är som att hjärnan inte stannat av än. Kroppen har, men inte hjärnan. Sätter mig en stund i soffan med hundarna, sedan blir det en snabbdusch och hopp isäng.  Tänk om alla bara fick ha såna värda dagar som jag har. Det unnar jag verkligen Alla. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 2 juni 2021 18:49

Onsdag afton. Fortfarande över 20 grader varmt och strålande sol. Vilken dag jag haft!


Jag hann precis publicera morgonens inlägg så knackade det på dörren, det var Otto. Vi startade dagen med frukost, sedan blev det lite lek härinne innan vi gick ut. Första anhalten var givetvis att sitta i stortraktorn och låtsas köra. Efter det gick vi till växthuset och spanade. Därinne hittade han långa blompinnar och kom på att vi skulle låtsas fiska med dem

 

Vi skulle stå inne i växthuset, och fiska utanför. Det blev att byta "spö" flera gånger, då man ibland skulle ha ett lite kortare, och ibland lite längre. Bra träning, det där med kortare och längre. När vi skulle gå in för att äta lunch, blev det balansträning 

     

- De ä lite svåt fö mäj, sa han ... jotack, men det är ännu svårare för mommo :)


Fläsklägg med rotmos blev det till lunch

 

Efter maten blev det en stunds lek i handfatet, då han ändå skulle tvätta händerna och munnen. Han fick ta en visp för att kunna vispa upp ordentligt med skum med tvålen :)


Sedan blev det vila. Spelade lugnande musik för barn, och han ligger så stilla och lyssnar ... sedan somnar han. Han sov en dryg timme, sedan gick jag in och började fira upp persiennerna. Han vaknade och ville ta kudde, täcke, kanin och nalle till soffan och mysa lite. Jag passade på att gå ut med hundarna på gården. När jag kom in, var han redo och hade myst klart. 

- ska vi åka på mommos jobb och äta glass och leka i lekparken?

- Jaaa :)


Vi kom dit kring 13.20, och började med att äta glass

 

Han ville stå just där, för det var en snubbe på vattenskoter som körde precis nedanför. När glassen var slut gick vi till lekparken

   

Oj vad han sprang i sanden, grävde, åkte ruchkana ... ja, grävde sand och åkte ruchkana, det gjorde även jag :)

Han sprang varv på varv i sanden och bökade på. Till slut sa jag: Nu måste vi se till att dricka något, det var ändå 24grader varmt. Köpte en festis som han stod i skuggan och drog i sig på en gång

 

Tillbaka till lekparken. Efter ytterligare lek, gunga gunga, åka ruchkana, klättra, springa .... gick vi in för att dricka vatten, sedan sa jag att vi skulle stanna inne en stund, det var så varmt ute i solen.Vi gick in på båtmuseet

 

Klockan var nästan 15.30 när jag sa att vi skulle åka hem till Önnesmark för att äta middag. Vi avslutade med att gå ner till vattnet och kasta lite sten

 

Fantastiskt god grillmiddag hemma hos Pernilla och Pehr i Önnesmark, sedan var det dags för mig att åka hem. Åh vilken dag!!! Vet ni .... jag får rå om honom även i morgon!! :) :) :) 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 2 juni 2021 07:19

Onsdag morgon.Ena appen säger 15 grader, den andra 17 ... men båda är åtminstone överrens om att det är klarblå himmel :)


Igår skulle jag jobba 14-20.30, men det blev 12.30-21.15  De ringde strax efter 12 och hade så himla mycket, så jag kastade mig iväg. Det fortsatte vara mycket, så det var en hel del att ta hand om efter stängning kl 20. Nåja, jag är ju ledig idag och i morgon :)  Just nu sitter jag och väntar på att Otto ska komma, det blir mommo-onsdag och mommo-torsdag :) så himla kul! Idag, efter lunch, ska vi åka på Kajutan och äta glass :) 


För en halvtimme sedan satte jag igång ett kok med fläsklägg. Rimmad fläsklägg för 24.90/kg på icamaxi, klart man slog till :)  Så det blir fläsklägg med rotmos till lunch idag :)


Nä, nu har jag inte tid längre. Har varit ute med hundarna, snart dyker han upp :)  Ha en superfin onsdag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards