Alla inlägg under juli 2021

Av maria tafvelin - 15 juli 2021 09:18

Torsdag morgon.19 grader och uppsprickande. Det har regnat inatt, vilket verkligen var behövligt.  Idag kunde jag äntligen sova ut lite. De här dagarna när jag jobbar eftermiddag och kommer hem sent, alltså mellan 22 och 22.30, har jag så sjukt svårt att somna. Ofta ligger jag vaken till mot 03,men vaknar ändå mellan 6 och 7.  Idag vaknade jag först 8.40, vilket kändes så himla bra. Det har varit helt galna dagar/kvällar på jobbet, men MASSOR av folk. Självklart kul, men det är på gränsen av vad man orkar. Nåja, idag är jag ledig i alla fall :) Jag ska åka ner till hotellet och fortsätta städa upp i köket, vi får se när det blir under dagen :)


Igår morse kom Pernilla och Otto hit på frukost, så himla mysigt! Pernilla hade hämtat upp Otto hos Mattias, och de skulle iväg till stugan, men passade på att komma förbi här först. <3


Efter frukost dekorerade jag de två smörgåstårtor jag skulle ge lillebror. Jag sa ju åt honom när jag fick låna hans bil, att han ska få så många smörgåstårtor han vill :)

 

När de var färdiga, åkte jag till Åkullsjön och levererade dem :)   Jag fick en snilleblixt och tänkte - jamen, jag kan köra vägen förbi Lövånger och hälsa på Hannah på jobbet, och köpa en milkshake som hon säger är så god. När jag kom dit var det lunchtid, så vi åt lunch tillsammans :)  Efter maten blev det milkshake, och precis som hon utlovat, var den sjukt god! Frukost med Pernilla och Otto, lunch med Hannah, det var en dag fylld av spontana guldkorn, som gjorde dagen VÄRD!


Hem, gick en runda med hundarna, sedan var det dags att åka på jobbet. Det var full huggning minst sagt, men tack och lov lugnade det ner sig redan vid 19, så vi hade gott om tid att börja städa. Igår var väl första gången jag kom därifrån enligt schema, dvs 21.30 :)  I morgon jobbar jag eftermiddag igen, och det är bara att ladda, för det lär inte bli en lugn kväll. Det blir skönt med ledig helg! Har även ledigt måndag, så 3 lediga dagar i sträck! :)


Nä, nu måste jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, hundarna måste få komma ut. Ha en fin dag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 juli 2021 07:43

Tisdag morgon. 21 grader och klarblå himmel. Vilken sommar vi har! Vilken jävulsk värme!! 


Igår, efter morgonrunda och frukost, åkte jag iväg ner på stan. Jag och min blivande chef Anna, jobbade i köket med att sortera, plocka undan i kartonger allt som inte ska vara där - gamla tallrikar, mycket plastgrejer som jag vill ha i rostfritt istället, och kastade sånt som helt enkelt inte var värt att spara. På torsdag är jag ledig igen, så då kör vi del 2 av uppstädningen. Köket är såpass litet att det gäller verkligen att bara ha saker man verkligen behöver. 


     

Foton på köket kommer senare, när det är städat och klart :)


Hörrni, idag är det 11 år sedan jag började blogga, då på "bygdsiljumsmaria.blogg.se"  Varje årsdag går jag in och läser det där första inlägget jag skrev ... hahahaha... rätt kul ändå :)  


11 år. Så många tankar och funderingar jag hunnit få på pränt under dessa 11 år. Många av er har hängt med redan från början, medans en del är rätt så nya följare. Kring 900 unika läsare varje månad har det varit ganska konstant, några månader har det passerat 1000-strecket. Nu är det inte så att jag direkt jobbar hårt för att få fler läsare, det är inte själva vitsen med min blogg, att fler och fler ska läsa den, men vet att många tipsar sina vänner om den, för att den på nåt sätt hjälpt dem. Sånt känns bra, att det jag skriver kan hjälpa andra. Såg förresten, inte för så länge sedan, att boken som jag skrev och släppte 1995, använts som litteratur i en c-uppsats på Uppsala universitet, och att titeln på uppsatsen är "Men hur det än blir behandlat försöker det älska ändå" - en rad taget ur en dikt i boken. C-uppsatsen skrevs 2014, och då hade boken ändå några år på nacken. DET känns VERKLIGEN bra, att den används.


Hundarna har kommit ner, legat i soffan en stund, men nu blev det röj på hög nivå. Dags att sparka av tofflorna, hänga upp  morgonrocken, ge dem mat och komma iväg ut. Det blir skogsrundan idag, då det är något svalare där. Sedan bär det iväg på bageriet och hämta de smörgåstårtbottnar jag beställt, ska göra stommarna idag, dekorera i morgon, och leverera till lillebror. Han ska få så många smörgåstårtor han vill, som tack för att jag får låna hans bil :)


Ha en superfin tisdag, och, i vanlig ordning - fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 juli 2021 07:16

Måndag morgon. 19 grader och klarblå himmel. Igår vid den här tiden, satt jag åxå och bloggade. Ett rätt så långt inlägg .. och när jag var färdig, skulle bara sätta rubrik och trycka på spara inlägget .... då försvann strömmen. Jahapp. Den var borta några minuter, och när den kom tillbaka gick jag hit till datorn igen, men hann inte ens starta upp datorn, så försvann strömmen igen. Sådär höll det på säkert 5-6 gånger, så jag gav upp och gick och satte mig i köket. Kring kl 8 försvann strömmen och var borta längre stund. Kring 9 hade jag efter att ha messat med Pernilla, bestämt mig för att åka till Önnesmark några timmar före jobbet :) Strömmen hade inte återkommit när jag åkte. 


Det ömsom åskade och spöregnade, ömsom sol och tok-varmt hela förmiddagen. Vi hann dock ut för att gunga, gå en liten promenad med taxen Taxa, samt äta ärtskidor ute i landet :) 


Efter lunchen åkte jag hem, gick ut med hundarna och drog iväg på jobbet. De hade haft en lugn förmiddag pga vädret,  men jag anade att det skulle bli en hektisk eftermiddag/kväll, eftersom det klarnade upp. Jag hade rätt. 


Det har varit otroligt mycket folk, och det är ju inte så konstigt, men tanke på vädret. Idag är jag ledig, så jag ska iväg på hotell Victoria och städa i köket, plocka undan sånt som jag anser inte ska vara kvar där, och göra köket till "mitt" helt enkelt. Så, ledig, fast jobb, så att säga :)  Tisdag och onsdag jobbar jag eftermiddag, torsdag ledig, fredag eftermiddag, sedan ledig helg. 


Igårkväll var jag klar på jobbet kl 22, var hemma strax före 22.30, ut med hundarna, sen bara sätta sig i soffan och försöka varva ner. Jag kom isäng strax efter midnatt och låg vaken ett bra tag, men vaknade kl 6 ändå. Låg kvar och försökte somna om, men det gick inte. NU känns det som att jag skulle kunna somna om jag la mig, men nu är det lite för sent .... nu får jag helt enkelt hålla mig vaken.... alternativt att jag lägger mig vilar en stund efter att jag varit ut med hundarna.


Jo,förresten, nåt av det jag skrev igår, som aldrig publicerades pga strömavbrottet,var att om ni kommer  till Kajutan nån lördag mitt på dagen i sommar, så får ni träffa räkan :)


  

Räkan var tidigare år ute kl 13 på lördagar, och bjöd barn på godis. Förra året låg det nere, men ungdomarna har i år pratat om att de vill köra igång. En av ungdomarna sa på lördagmorgon

- Kan vi inte starta upp räkan idag, jag vill vara räka

- självklart sa jag :)

Det blev uppskattat ute på området :)


Nä, nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en superfin måndag - fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 juli 2021 19:15

Fredag kväll typ. 26 grader och klarblå himmel.När fan ska det regna?


Vet ni, i afton ringde min lillebror Rolle. 

- Hur går det med bilen?

- nä ... jag kommer inte att lägga ut pengarna för att fixa den för att få den genom besiktningen. Har väl ingen plan, förutom att invänta en full månadslön, och kunna köpa nåt lik på blocket. 

- Du kan få låna en av mina bilar . Om tre veckor måste jag lämna lastbilen och då behöver jag kunna komma hem, men du kan ju skjutsa hem mig, och låna den lite till.


Den känslan. DEN KÄNSLAN! Lixom - Don´t worry sis, I´ve got your back  . Jag bara ... säger inte dog, för det gjorde jag inte. Men, tårarna bara kom. Tack snälla fina lillebror <3 


Jag är SÅ lyckligt lottad. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 6 juli 2021 07:03

Tisdag morgon Klockan är 7 och det är 22 grader varmt. Fåglarna kvittrar och jag hör dem så väl, eftersom jag har öppet fönster både här i kontoret, men även i vardagsrummet.. ja, och balkongdörren öppen i vanlig ordning. Det känns riktigt svalt och skönt, men ska komma ihåg att stänga fönstren innan det blir alldeles för varmt ute, idag blir det kanske till och  med att dra ner persiennerna. 


Oj vilken jobbhelg jag haft. Så sjukt mycket folk som kommit ut till Kajutan för att fika och äta, helt sanslöst. Fredag jobbade jag 8-15, lördag 14.30-21.45 och söndag 8-15.30  Helt slut efter helgen, så det var skönt att vara ledig igår, och är även ledig idag. 


Igår blev det varmt så förbannat - 32 grader

   

Alice tyckte det var skönt med en blöt handduk på ryggen. Skönt var det åxå när vi bänkade oss i tv-soffan igårkväll, att ha öppet fönstren så att gardinerna faktiskt fladdrade lite

 


Jag har börjat spåna i en meny för nya jobbet och  har fått ihop en bra "ram" tycker jag

 

Idag kl 09 har jag stämt träff med Anna, för att gå igenom menyn och höra om jag är inne på rätt spår. Jag gjorde en av förrätterna jag skrivit upp på menyn, jag ville helt enkelt känna om den var så god som jag trodde, och det var den :)

 

Rencarpaccio med kantareller och hjortronsås. Köttet - gravat reninnanlår är från "Fjällvilt" i Ammarnäs. Jädrar så gott det var!!!


Nu har jag en lugn vecka framför mig. Jobbar 8-15 ons, tors, fredag, sedan är jag ledig lördag söndag och måndag. Efter det kommer en svintung vecka, men det är Då det, nu är nu och jag kommer att hinna fixa och trixa mycket med menyn, kanske till och med hinna vara i köket på hotellet lite, och städa, stöka och dona. Tänk hur allt lixom bara - ordnar sig ändå. När man som bäst går runt och tänker på att man blir arbetslös efter sommaren, då dyker det bara upp framför näsan- det där jobbet. 


Nä, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och komma ut innan det är alldeles för varmt. Det har inte blivit direkt några promenader att tala om, vi ligger rätt lågt på den fronten. Speciellt Alice har det jobbigt i värmen så det gäller att ta det lugnt. 


Ha en fin tisdag, fyll den med nåt värt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 juli 2021 06:20

Fredag morgon. 18 grader och klarblå himmel. Ska enligt appen bli 30 grader idag, och ännu varmare i morgon och på söndag. Överdrivet så det står härliga till. 


Igår efter en kort morgonrunda, satte jag Theo i hundgården och lastade Alice i bilen, det var dags för en timmes kurs på Rackarungarnas Hundskola :)  Jag blev så himla imponerad av henne! Vi började med "hundmöten" där vi gick en liten runda, 3 ekipage åt ett håll, och 3 ekipage åt andra hållet, så vi möttes "hela tiden" lixom. Sedan gick vi  inomhus, där vi skulle träna "sitt" i olika positioner och det gick så himla bra. Efter det var det miljöträning på olika stationer, det var balansering, sitta i skottkärra, cavaletti, jobbiga underlag, bli lyft upp på kabeltrummor... och hon var en stjärna!!!


   

Det var en trött hund jag lastade i bilen när timmen var slut. Så himla kul, jag kommer att gå på fler torsdagstimmar, både med Alice, men även med Theo :)


Hem, in med Alice, hämtade Theo ur hundgården och släppte in honom åxå, bytte kläder, tvättade av mig köttbullelukten ... sedan begav jag mig in till stan för en anställningsintervju. Det började med att Sara, en av cheferna på Utflex, skickade en artikel via messenger till mig i tisdags kväll om att det är en ung tjej som ska driva hotell Victoria, och söker kock till restaurangen så att den kan öppnas, den har varit stängd några år. Jag läste arikeln och ringde hotellet på stört, trots att klockan var 22. Fick mobilnumret till Anna, som tjejen heter och ringde henne. Tänkte att i bästa fall tycker hon att det tyder på stort intresse, att jag ringer trots att det är sent, bara för att jag precis läst artikeln... i värsta fall säger hon surt att hon gått och lagt sig och att jag är från vettet som ringer folk så sent, och kastar på luren. Som tur var, blev det scenario nr 1 :)

- Anna, svarade hon

- Hej Anna, förlåt att jag ringer så sent, har du gått isäng?

- Nej, jag sitter och jobbar, så det är lugnt

- Maria heter jag, och det är mig du söker, det är mitt jobb du pratar om i tidningen

- Hahaha, va?

- Ja, det är mitt jobb du beskriver, kock i restaurangen på hotell Victoria


Så började samtalet som varade i 10 minuter, hon tyckte att det var superkul och ville att jag skulle skicka in mitt cv så att hon kunde ta det med "de andra" dvs hennes pappa... och någon till som är delägare. Sagt och gjort , typ 22.30 hade jag mailat cv, och gick isäng. Alltså, jag har ju alltid svårt att sova när jag jobbat eftermiddag och kommer hem typ 21.30 ... gissa hur det var att somna efter det där ... fniss


Onsdag mitt på dagen fick jag ett mail:


Hej, kan vi träffas i morgon kl 10?

Anna


Jag svarade:

Hej, kan vi ta det kl 11 tror du, jag har hundkurs 9-10 med en av hundarna

Maria


Det går jättebra

Anna


Då ses vi

Maria


Så, strax före kl 11 åkte jag 6 trappor upp i en byggnad mitt på stan och klev in på hotell Victoria. Det var ju länge sedan jag var där, har ätit lunch där några gånger. Så himla fint ställe!!! Framöver kommer naturligtvis foton. Anna och hennes pappa satte sig ner och vi pratade. Efter ca en timme gick jag därifrån med ett leende bredare än livet självt. Jag fick jobbet. 


- Man säger ju att man ska sova på saker innan man bestämmer sig, men jag känner att vi inte behöver sova någonting, sa pappan, eller vad säger du Anna?

- Nej, det här känns klockrent. 


Tanken är att vi ska öppna den 1:a september, och jag skulle behöva sluta på Kajutan i förväg, så att jag kan börja på Victoria den 15:de augusti, men det blir nog att jobba dubbelt istället ett par veckor, för Kajutan behöver mig nog hela augusti. 


Nu mina vänner ska jag kicka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och gå ut. Jobbar 8-15 idag. 


Ha en underbar fredag, försök fylla den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards