Direktlänk till inlägg 26 juni 2022

Midsommarhelgen

Av maria tafvelin - 26 juni 2022 08:26

Söndag morgon. 24 grader och klarblå himmel. Soll upp 01.46 och ner 23.30 Igårkväll när kollade väderappen såg det ut som att det möjligtvis skulle komma lite regn på onsdag .... nu verkar de ha ändrat sig

 

Nu börjas det. Inte bara sommarvärmen, utan konsekvenserna utav att man klagar på värmen. Ni vet, bilderna på 3 meter snö och snöstorm, bilder på termometrar som visar -40 grader....åsså text till det som talar om att man säkert önskade det istället. Typ - Här har ni, titta och längta, ni som gnäller på värmen. Det där gör mig irriterad... det är bara barnsligt. 


Under midsommarhelgen har jag inte haft tid att blogga - jag har varit upptagen med så mycket värda grejer :)  På fredag, efter morgonrunda, gjorde jag i ordning 2 matlådor kycklingsallad till mig och Otto, som vi skulle äta till lunch. Avslutade med att lägga i frysta gröna ärtor, så att det skulle hålla sig kallt, sedan åkte jag till Mattias och hämtade Otto. En hastig sväng förbi Hannah och Robban, sedan åkte vi till Bonnstan för att fira midsommar. Pernilla och Pehr befann sig i Hudik på bröllop. JÄDRAR vad folk det var på Bonnstan! Jag hade bara tur som hittade en parkering i nära anslutning. Vi hade tur även fortsättningsvis, både när det gällde att komma med på midsommartåget,och när vi skulle köpa glass. 


       

När värmen helt tog överhanden där kring kl 13, och alla skuggiga platser var upptagna, gav vi upp och åkte hem till mig. Ut med hundarna, sedan hämtade jag badbaljan och fyllde den med ljummet vatten så att Otto skulle få svalka sig.

 

Upptäckte kring kl 15 att han kändes varm, mycket riktigt - han hade 38 graders feber. Det blev en lång stund i soffan framför tvn. Till middag blev det kallrökt lax, kall grillad kyckling och pommes som airfryern fixade åt oss.

 

Han åt inte många tuggor, sedan blev det lite stillsamma lekar, som att köra med båten i svalt vatten i handfatet

 

När det närmade sig sovdags, kvällspinkade jag hundarna, sedan begav vi oss till Boviken för att sova. Eftersom febern steg snabbt gav jag honom Alvedon och då piggnade han ju till efter en kvart och kände att han var hungrig. Han fick lite fil och keso till kvällsfika, sedan somnade han. Att sova i sitt "gamla" sovrum i Boviken, kändes ju både hemtamt och nytt på samma gång.

 

Tog en bra stund att somna dock, då det var så sjukt varmt. 2.40 hörde jag Ottos röst:

-Mommo

Där stod Otto vid sängkanten med sin docka Bosse under armen. Han fick krypa upp i sängen

- Jag kunde inte sova själv, föj jag haj lite ont i foten

Jag bara log och bredde på honom täcket. 


Kl 6 vaknade han och tänkte att vi skulle kliva upp. 

- Det är lite väl tidigt, sa jag. Vi sover en stund till. 


Strax före 8 vaknade vi på nytt. Då ringde Pernilla och facetimade, de skulle bara äta frukost, sedan bege sig hemåt.


Jag och Otto gick ner och åt frukost, sedan begav vi oss till Söderbodan för att gå ut med Alice och Theo

 

Han var feberfri på morgonen, men vi tog det lugnt ändå, eftersom han har en del hosta. Vi återvände till Boviken där vi gick till lekparken. Ett par vändor i ruchkanan, men mest gunga. Till lunch åt vi havregrynsgröt som Otto kokade. gott!


Efter lunch ville han lägga sig i soffan. Kollade tempen på honom. Jodå, över 38. Han somnade i soffan och sov en timme, sedan hann han bara vara vaken en liten stund så kom Pernilla och Pehr hem. Oj så glad han blev :)


Jag var kvar och surrade en stund, sedan begav jag mig hem till hundarna. En kort runda i värmen, sedan vattna i trädgården. Det blir mycket vattnande kommande vecka verkar det som.  Måste åka och köpa bränsle till gräsklipparen, för hur det än är så växer gräset :)


Idag är det ju redan så varmt, så det blir inga stora svängar med hundarna. Ska ringa och höra hur det är med Otto, sedan kolla upp vad Hannah och Robban gör idag. Kanske åker och tvättar bilen.... det är en fågel som splashat en lång strimma skit på förardörren. ... fniss. 


Ha en fin söndag. Gör nåt värt av den!


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards