Direktlänk till inlägg 25 juli 2022

Jag hoppas jag aldrig behöver se dig igen

Av maria tafvelin - 25 juli 2022 18:59

Måndag kväll. 18 grader och rätt så mulet. Sol upp 03.13 och ner 22.11


Jag hade inte tid att blogga i morse. Jag klev upp, kammade till  mig lite, gick ut med hundarna, sedan gick jag ut i supersöta lilla trädgård och plockade lite ärtskidor, fixade en sallad... det var det sista tillägget till den lunch jag tog med mig till Vinbärsskäret Tåme. Pernilla, Pehr och Otto är i stugan och jag skulle dit och bjuda på lunch :) 


Otto tog emot mig ute på vägen utanför stugan

- Hej mommo!

- Men HEJ Otto!

Tanken var att vi skulle åka på Byske havsbad och cykelbanan, men regnet hängde i luften... och droppade faktiskt stundvis, så vi gjorde annat. Jag och Otto spenderade en del tid inne i husvagnen, som används som sovstuga. Den lilla toan förvandlades till fängelse, och vi turades om att vara tjuv och polis. Ibland fick man som tjuv komma ut och äta pizza och dricka kaffe ... fniss.   Plötsligt blev det glasskiosk av alltihop och jag fick gå på utsidan medans Otto öppnade ena fönstret och sålde glass. Underbart med fantasi!! En stund i min bil blev det, där han fick vrida på nyckeln, han älskar det <3  Det blev en del fotboll på altanen åxå... men Pernilla fick ta över en del av fotbollen, jag fick sätta mig ner och vila och titta på. Vi hann även gå in i stugan och spela spel :)


Efter lunch var Otto sugen på att sparka boll igen, så vi gick ut jag och han. Det började dock regna en del, så vi gick in.. men då kom han på att vi kunde ju vara i husvagnen och leka tjuv igen :)  


Klockan tickade och det var dags för mig att åka. Jag skulle träffa läkaren på vårdcentralen i Byske kl 13. Kramade och vinkade av dem och åkte iväg. 


Kapitel läkarbesöket:


Efter att ha pratat ett tag lyssnade läkaren på hjärta och lungor. Jag misstänkte att han hade nåt att säga om lungorna, för det tog en välda tid, och jag fick ställa mig upp från sittande, så att han skulle få lyssna igen. Kontentan av hela besöket blev att jag har remiss skriven för lungröntgen, då han misstänker vätska i lungorna. Kanske därför jag så lätt blir anfådd, får blodsmak av att cykla en bit, och har ett helvete att gå i skogen? Men, det var inte den stora chocken. När jag berättade om tröttheten och hur slut jag blir så fort sa han:

- Jag tror inte du vet hur sjuk du varit. Ditt system har gått igenom något väldigt svårt. När du var som sjukast koagulerade blodet innan de fick ut blodet ur dig, och de var tvungna att stoppa droppet, då det inte gick in i kroppen. Du kommer aldrig att bli som förut, kommer aldrig att bli lika pigg som du varit, eller Aldrig var kanske inte rätt, men det kommer att ta år. 


Hörde jag rätt?  Jag vet att läkaren på medicinkliniken där jag låg, hela tiden sagt: Maria, det blir bättre. NU först fattar jag .... jag blir nog bättre, men kanske aldrig helt bra. DET kändes tufft. 


Loggade nyss in på försäkringskassan för att kunna ladda ner läkarintyget och skicka det till försäkringsbolaget. Läser bland annat:

Vid undersökning så verkar hon trött. Svaga andningsljud på höger sida. Lång rehablitering förväntas. 


När jag skulle lämna vårdcentralen följde läkaren med mig ut till väntrummet (skulle aldrig hittat ut annars) .. och sa : OM det blir för jobbigt där i augusti, så hör du av dig. Jag svarade, så att typ hela väntrummet hörde:

- Jag hoppas jag aldrig behöver se dig igen, men tack för idag!  Med ett leende givetvis, och han skrattade. 


Ok. Nu vet jag att jag kanske inte ska cykla tills jag får blodsmak... jag ska avvakta lungröntgen. Det kan finnas helt naturliga förklaringar till varför jag blir anfådd så snabbt. Jag får gilla läget helt enkelt. 


Men ... så himla värd dag jag haft. Jag har varit mamma, mormor, typ svärmor, tjuv, polis, fotbollsspelare, kartläsare ... Ottos underbara leende och skratt etsas fast i mitt inre. Tack för idag <3

 
 
Ingen bild

Gunilla

26 juli 2022 09:33

Hej! Det kommer att bli bättre. Ta det bara lugn och sköt om dig tills lungröntgen. Min dotter har också haft problem med en lunga men nu har det blivit bra så....det kommer bli bra även för dig!😘❤️

maria tafvelin

27 juli 2022 07:50

Jag tror åxå att det kommer att bli bättre. Tar bara så mycket längre tid än jag någonsin kunde ana :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards