Direktlänk till inlägg 28 juli 2022

Riktigt dåligt ändå

Av maria tafvelin - 28 juli 2022 07:43

Torsdag morgon. 12 grader och mulet. Regn förväntas kring kl 8 ... om en kvart alltså. Sol upp 03.24 och ner 22.01


Igår efter morgonrunda var det dags att bege sig mot sjukhuset och lungröntgen. Det gick supersnabbt, hade tid 9.40, anmälde mig i receptionen 9.30, var färdig 9.45 Svängde förbi IcaMaxi och handlade lite.... och återigen fick jag känna den här känslan: Undra hur mycket pengar man blivit "lurad" på genom åren?  Det här med självscanning är inget nytt, men jag har bara använt det de senaste månaderna. Tidigare har jag gått genom manuell kassa, men har ju de senaste åren fått kvitto på Kivra, så jag har inte kollat kvittona. Igår hände det igen - skulle köpa ost på stammispris 79.90 kr/kg. Blippade ... men inte var det några 79.90/ kg, utan 160 kr/kg. Provade radera och göra om - samma sak. Tog kontakt med en ur personalen och bad honom förklara för mig. Det kunde han inte, men han gick för att prata med någon annan. När han kom tillbaka, hämtade han en ost, försvann igen. När han kom tillbaka sa han att rätt pris skulle komma när jag drog mitt ica-kort i betalterminalen. Jag var ju ytterst tveksam, för det här har hänt tidigare, för bara några veckor sedan. 


Nåväl, fortsatte handla, gick sedan till betalterminalen, satte bort scannern, gick fram, drog mitt ica-kort ... nä, inte blev det någon förändring. Icakortet är ju redan dragit, när man hämtar scannern... jag misstänkte det. Tryckte på hjälp-knappen på skärmen och det kom en ung kille. Jag förklarade men han visste inte vad han skulle göra, så han ropade på en annan, som kom fram. Jag fick köra allt manuellt i kassan och hon upptäckte ju då att osten inte alls låg inne på extrapris. 


- Förra gången det här hände, var jag in på en måndag, och då skyllde ni på att inte alla varor hade hunnit hamna i systemet eftersom det var första dagen med extrapriset, nu är det ju onsdag, undra hur många som handlat ost i tron om att det är extrapris. Det svarade hon inte på naturligtvis, men fixade manuellt så att det blev rätt pris. Riktigt dåligt ändå, tycker jag. Nu när allt blivit så dyrt vill man ju nyttja alla extrapriser man kan av en anledning. 


På vägen hem svängde jag in i Boviken och gick in till Hannah en sväng, men stannade inte alltför länge eftersom jag hade varorna i bilen. Åkte hem, tog ut hundarna en sväng, sedan bakade jag mandelkubb :) 

 

Jag minns inte ens sist jag bakade det, det är i alla fall väldigt länge sedan. När det var klart gick jag ut i trädgården och plockade lite hallon. Nu mognar det ju eftersom, så det gäller att hålla undan :)

   

När både mandelkubbarna och hallonen låg i frysboxen kokade jag en köttfärssås. Den ska jag ta med mig till vinbärsskäret idag och bjuda Pernilla, Pehr och Otto på. Kanhända att Hannah hänger med åxå :)


Resten av dagen/kvällen blev chill i tv-soffan. Till middag stekt falukorv och makaroner. 


Idag blir det alltså att umgås med Otto &co en stund. Bäst passa på medans alla är lediga/hemma, det blir ju automatiskt mindre framöver när man börjar jobba. Det börjar vara dags att glida ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut. Jag har säkert så tur att det inte hinner börja regna :) Även om jag gnällt och klagat mycket det senaste halvåret så kvarstår ju det faktum att jag har tur som en tok :)


Ha en fin dag - fyll den med nåt värt!


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards