Direktlänk till inlägg 3 februari 2017

Firar med rödgråtna ögon och oro i kroppen

Av maria tafvelin - 3 februari 2017 08:45

Idag är det 7 år sedan världens finaste Kelly flyttade in hos mig. 7 år fyllda av glädje och kärlek till denna underbara hund. 

                   

Vi har sovit riktigt dåligt inatt, jag och Kelly. Jag har vaknat många gånger, och då har hon inte sovit. Hon har som vanligt legat nära,nära under täcket, men hon har aldrig rört sig. Hon brukar sätta sig upp och sträcka på sig flera gånger varje natt, och om jag vänder mig, så hoppar hon över så att hon alltid ligger vid min mage. Inatt gjorde hon inte det. Hon låg kvar där hon la sig igårkväll. På kvällspinket tyckte jag inte att hon var som hon brukar heller ... inget rejs i snön ... hon höll sig nära mina fötter, och tittade upp på mig mest hela tiden ...  Hoppas det inte är något galet med henne. Avvaktar tills efter morgonrundan, fortsätter det kännas konstigt så ringer jag veterinären. 


Varför det blir att fira den här 7-årsdagen med rödgråtna ögon, är för att igårkväll dog Stina. 


Veckan före jul fick jag veta att Stinas cancer var så spridd att de inte kunde göra mer för henne. Hur länge hon hade kvar kunde de inte säga. Allt från en månad, upp till ett eller ett par år. Jag har ju berättat för er tidigare att jag samma kväll, direkt jag fick veta detta, startade en grupp på facebook. Jag hade då pratat med Stina och hört om det var något hon ville göra, en bucket list. Hon ville resa till Las Vegas. 


På nyårsdagen hade vi samlat ihop 50 000 kr som jag och några andra överlämnade till henne. Hon blev överlycklig och började planera resan till Las Vegas. Tyvärr, en dryg vecka senare, var hon tvungen att åka in akut med svåra magsmärtor. Metastaser i levern hade brustit. Vi fortsatte vår insamling, då vi bestämt att den skulle fortgå januari ut. Nu hade vi som mål att pengarna som vi samlade in i Januari, skulle bekosta vistelse på Axlagården, så att hon skulle komma bort från sjukhuset, och få bo där den sista tiden. Tyvärr hann Stina inte dit. Jag styrde då om målet ytterligare en gång, och ringde sjukhuset och fixade så att hon skulle få träffa sina älskade djur en sista gång, de skulle få komma upp på sjukhuset.  I förrgår kom klartecknet att ta dit djuren, det skulle ske igår kl 18. Tyvärr var hon för sjuk, så det blev inte av. Hennes sambo skickade mig ett meddelande kl 22.46 att hon somnat in. 


De 50 000 kr hon mottog, skänkte hon själv till cancerfonden. Vi, i gruppen för Stinas Bucketlist, döpte jag till Änglafonden, då hon så många gånger refererade mig som sin ängel. Vi budade upp blommor flera gånger till henne, alltid med samma text på kortet: Med Kärlek/ Änglafonden. Hon fick en lista på alla namn som var med i insamlingen. 20 sidor med namn, med ett försättsblad som en annan fin vän till henne målat. 


Jag har pratat med Sinas pappa så jag vet var pengarna vi har i änglafonden ska gå till. 


Jag känner mig glad och tillfreds över att faktiskt sett till att Stina fick värda grejer att njuta av. Hon hann drömma sig bort till Las Vegas, hon uppskattade de Rosa blommorna som levererades till henne, hon fick så mycket kärlek av så många i slutet, hon visste att såååå många tänkte på henne och skickade henne kärlek. 


Många i gruppen sa till en början - Det är så hemskt att man inget kan göra. 

- vadå inget kan göra, man kan göra mycket. Man kan göra skillnad i människors liv. 


Igårkväll gräts det mycket. Idag ska jag fira. Jag ska bara kolla så att allt är ok med Kelly. 


Ha en Fin Fredag. Fyll den med nåt värt!  Och kom ihåg - om någon i din närhet inte själva kan fylla sin dag med nåt värt, kanske du kan hjälpa till lite?

Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards