Alla inlägg den 30 mars 2020

Av maria tafvelin - 30 mars 2020 05:17

Måndag morgon. 10 minusgrader och klart. Verkar ska bli en solig och vacker dag :)  


Igår, efter morgonrundan, åkte jag och handlade på Kvantum, till jobbet. Hem, sedan blev det den där lugna, sköna, vilsamma söndagen jag hade i åtanke redan på morgonen. Promenader med hundarna, i övrigt inte ett smack. Så himla skönt! 


Till middag körde jag igång stålet och bakade en pizza

 

På tal om pizza, jag har ju flaggat för hämtpizza på Utflex på fredag. Jag har fått in 12 beställningar redan :)

Idag är det exakt ett år sedan Otto döptes. 

       

Jag är verkligen priviligerad som får träffa Otto så mycket som jag gör. Idag är det måndag, så jag hämtar honom på förskolan åxå, förutsatt att han är frisk så att Mattias kan lämna honom där nu på morgonen. 


Läser en intervju medsmittskyddsexperten och WHO-rådgivaren Johan Giesecke på Aftonbladet. Han säger bland annat, och avslutningsvis i intervjun:

"Om alla som kände sig sjuka var hemma skulle viruset försvinna på några veckor"  Bevisligen finns det människor som INTE stannar hemma fastän de känner sig sjuka. Ser att det även vädjas utanför ica-butikerna att man inte ska komma in i butiken om man känner sig förkyld. Tänk att något så enkelt, kan bli så svårt. Att stanna hemma.


Jag känner mig frisk, peppar peppar, så jag åker på jobbet. Idag tänkte jag tillaga tandoorigryta med linser till lunch. Den äldsta gruppen är på utflykter på måndagar, och jag tänkte att de får med sig ugnspannkaka att steka upp ute. 


Nä hörrni, det börjar vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. En ny vecka börjar och det blir intressant att se om vi som är friska får fortsätta vara friska, och de som känner sig sjuka kan stanna hemma. Jag kan mycket väl förstå att det finns arbetsplatser där det blir i princip omöjligt att vara hemma,det finns inte vikarier att tillgå. Hopplös situation. Jag hoppas åxå att den äldre man som igår lades in på IVA, klarar sig. Håller tummarna stenhårt. Ni som har äldre föräldrar, mor-och farmödrar . Slå dem en signal. Själv ska jag ringa min moster idag, bara för att säga hej- jag tänker på dig. En sådan sak känns värt. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards