Direktlänk till inlägg 26 april 2016

Tillbakablick

Av maria tafvelin - 26 april 2016 08:14

I söndags var det superfint väder, och efter morgonpromenaden åkte jag iväg in till stan en sväng. Jag följde Hannah på baseballplanen med Lilly och Milo, sen åkte vi och tvättade min bil. Det skulle komma en tjomme och titta på bilen på eftermiddagen nämligen. När jag kom hem från biltvättningen, tog jag hundarna på en promenad, sen väntade jag på den här tjommen. Han skulle komma kl 14. kl 14.20 skrev jag ett sms till honom: 

- Är du på gång. Fick svaret

- Fick förhinder...

Jag blev lite irriterad och skrev tillbaka

- Det hör väl till vanligt hyfs att höra av sig om man inte kan komma till avtalat möte!  

Inget svar på den. 

Nåja, hockeymatch väntade, så vi bänkade oss framför tvn jag och hundarna. Eller, jag och några av hundarna i alla fall. Deras intresse är ju relativt milt.

 

Hockeymatchen var en dyster tillställning tyvärr ..... 


Igår, måndag, tog jag Paddy med in till stan, och tillsammans med Hannah och Lilly, åkte vi till baseballplanen. Lilly är rätt så .... burdus och slamsig, så Paddy talade om för henne på skarpen, att han inte gillade hennes sätt. Vi var där en knapp halvtimme, det blåste kallt som attan, och började snöa. På hemvägen stannade jag till på Wallins en sväng, och när jag skulle åka därifrån var bilen rätt så översnöad. Skönt att man inte lagt på sommardäcken :)  

 

Läste norran på Nätet under eftermiddagen/kvällen, samt facebook naturligtvis. Alltså, jag kan inte låta bli att tycka att det blir lite pinsamt nästan. Såg att norran hade ett bildspel : Snökaoset. Nu betedde vi oss här, precis på samma sätt som sörlänningarna i början på vintern, och vi skrattar åt dem och hånar dem för att det kallas snökaos direkt det är lite snö. Alltså ... det är April. Det kommer ALLTID snö i april. Jag vet inte om jag var extra smart eller nåt, men jag kollade väderprognosen för några dagar sedan, och insåg att vinterdäcken ska ligga på ett tag till. Det visade sig vara ett smart och bra val :) Idag jobbar jag 11-17, och det ser ut att ska snöa i afton åxå. 


Igårkväll, strax efter 19, slog det mig: Jag hade bokat tvättstugan 15-19. Förbannat åxå. Missade hela tvättiden. För nåt år sedan skulle det ha varit lugnt, det var ledigt nästan jämt. Men, nu har det bytts ut mycket folk här. Flera har dött (var ju mest äldre människor som bodde här) eller flyttat till andra boenden. Hit har kommit betydligt yngre människor, och det märks i tvättstugan. Nu är det småsvårt att få tvättid samma vecka ens. Då blir man irriterad på sig själv när man glömmer. 


Hörrni, det här med att älska sina djur. Jag är ju med i ett flertal forum för hundar, och många verkar förväxla sund kärlek med osund kärlek. Många som övertar ffa misshandlade hundar, och hundar som levt i misär, och är ordentligt skadade av det, påstår att det enda hunden behöver är mycket kärlek. Men .... vilken slags kärlek behöver hunden egentligen? För ett år sedan, skrev jag åxå om det här i bloggen. Rätt bra skrivet om jag får säga det själv:

http://mariatafvelin.bloggplatsen.se/2015/04/26/11082135-svinkallt-pissande/


Nä, nu är det hög tid att dra igång den här dagen. Morgonpromenad och lite balansträning för hundarna, sen bär det iväg till jobbet. Ta vara på dagen!


"Efter att ha gjort allt för att fördriva tiden undrade du med bestörtning vart den tagit vägen" (John Karlzén)


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards