Alla inlägg under januari 2016

Av maria tafvelin - 31 januari 2016 07:34

Söndag morgon. Kopp nr 2. Alarmet drog igång kl 7. Idag ska jag åka iväg på ett uppdrag :)  Jag ska hjälpa  Susanne, på Rackarungarnas Hundskola. Hon har noseworkkurs i helgen, och hennes hjälpreda blev sjuk, så hon frågade om jag hade möjlighet att hjälpa henne. Absolut, sa jag. Så, 9.30 ska jag befinna mig i Bureå, där kursen går av stapeln :)


Igår var det mycket folk på Fridas, i vanlig ordning. De blev rätt så populära, de där semlorna i olika smaker :)

 

Vi har lite andra nyheter åxå, för barn. Plättar med sylt och grädde, samt cake on stick

   

I morgon måndag, ska fläktkåpan komma upp, så till veckan kan vi börja laga lite mat. DET ska bli kul :) Gissar att menyn är komplett om ca 2 veckor, med dagens soppa och pajer. 


Nä, dags att väcka hundarna och gå ut. Lille Gullefjun har sovit över här, och Hannah kommer hit idag och hämtar hem honom, samt rastar hundarna, eftersom jag är borta. Nu ska jag dra på lite, så jag hinner en längre promenad innan det är dags att kamma luggen och åka iväg :)


Ha en skön söndag! Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 30 januari 2016 07:08

Då var det lördag morgon. Igen. Tyckte det var lördag bara häromdagen. Dagarna går snabbt. Veckorna går snabbt. Hips vips har det gått en månad. Då känns det bra att ha fyllt varje dag med värda grejer, så att tiden lixom blir betydelsefull. Gör man så, då behöver man aldrig känna ångest eller stress över att tiden går fort. Då kan man njuta varje dag, både av dagen idag, och av glädjande och värda minnen från dagar som gått. 


Jag tror att många missar det där. Missar att fylla varenda dag med värda grejer. De kanske bara fyller lördagen ... eller till och med bara semestern, med nåt värt. Övriga dagar är bara transportsträcka fram till den där lördagen, eller den där semestern. Gör man så ..... då förstår jag att man kan gräma sig och känna lite ångest över att tiden går för fort. Det finns ju fler som förstått mitt tankesätt, bland annat författaren Stig Johansson, som skrev detta:


"Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet"

 


Alla dessa dagar. Det är ju DE som är själva livet. Livet består till största del av vardagar, något färre lördagar, och semester 1 gång per år. 


Just idag är det lördag och jag ska snart gå ut med hundarna, sen bär det iväg på jobbet. Vi hittade på att göra olika slags semlor igår. Jag ska komma ihåg att fota idag. Det var:

- Nutellasemla med chokladmousse

- Vanlijkrämsfyllning med persikomousse

- vanlijkrämsfyllning med citronmousse

- vaniljkrämsfyllning med Irish coffe-mousse

- Hallon/rabarbermarmeladfyllning med hallonmousse

Vi sålde bra av specialsemlorna, och fick BARA positiva omdömen :)


SEn har vi ju naturligvis vanlig traditionell semla, samt vanlijsemla - vaniljkrämsfyllning med vanlig grädde :)

så, det finns en smak för alla :)


Nä, dags att sätta lite snurr på morgonbestyren. Idag måste jag kolla om nya torktumlaren kommit, för NU har jag så  mycket tvätt. Jag har aldrig haft såhär mycket tvätt någon gång. Samtliga filtar, 2 hundbäddar, plus några omgångar sängkläder och kläder. 3 av 4 arbetsskjortor och ett par förkläden åxå. Hoppas på en tid på måndag, för i morgon kan det hända att jag blir upptagen, vi får se. I afton vet jag om jag är upptagen då eller inte :)


Ha en fin lördag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 29 januari 2016 06:56

Fredag morgon. Det är alldeles tyst. Jag är inne på kopp nr 2 och hundarna sover fortfarande. Jag hoppade över att hämta den nya balansbollen igår, jag hann parkera och gå upp för att hämta hundarna, innan jag kom ihåg att jag hade tänkt hämta den. Då iddes jag faktiskt inte sätta mig i bilen igen. 


Igår började vi med fruktsallad på Fridas. Supergod! Exotisk fruktsallad med limeyoughurt. 

 

Några kom in och hade sett fotot på facebook och instagram, och ville prova. De var supernöjda :)


Timmarna på jobbet går så himla snabbt, man hinner ju bara dit så ska man hem :) Vi har så roligt!    Idag är det fredag, och det kommer förmodligen att bli roligt idag åxå :)


Cornelis .... lille lille gubben. Jag måste ner på stan och köpa plastad frotté, och det så fort som möjligt. HOppas de har på Olssons tyger. Nya soffan måste räddas. Han har ju ett visst "håll" , och han verkar ha börjat känna när han börjar kissa .... men när det kommer, så rinner det bara, och går inte stoppa. Igårkväll hoppade han plötsligt ner från soffan, då han upptäckte att han kissade. Jo, det hann ju komma en skvätt på soffan (inte första gången) men det mesta hamnade ju på golvet. Nu måste jag lägga något på soffan så att den inte blir förstörd. 

- Blir du inte less att torka piss, frågade en kompis igår

- Jo, väldigt less. Väldigt, väldigt less, men .... jag har inget val just nu. Pratade med homeopaten igårkväll och som alltid när jag pratat (skrivit) med henne, så känns det bättre. Tid. Det tar Tid. 


Tänk .... på ett ögonblick kan saker vara helt förändrade, på bråkdelen av en sekund kan allt vara nåt helt annat ....  medans andra saker tar lång tid. 


på tal om ögonblick. Precis när jag skrivit klart förra meningen, så hoppade Cornelis ner från sängen och gick till hallen. Jag kastade mig iväg, drog på täckbrallorna och körde ner fötterna i skorna, drog med mig jackan i farten och trampade iväg nerför trappan. VI HANN ÄNDA UT !!!!! Hörde ni: VI HANN ÄNDA UT!!!!! Inte en droppe i hallen, inte en droppe i trappan!! Det HÄR var en jordskredsseger!!! Åh !! Hoppas att det här var början till vändningen på pinkeriet :) :) :) 


Det där med kaviar förresten. Jag hade ju inte det på fruktsalladen, utan jag tänkte igårkväll ta lite kaviar på en ostskiva. När jag tog ut kaviartuben från kylen, så tappade jag den på tån .... jädrar så vass en kaviartub är! Det gjorde ju ont, men jag blev snarast förvånad över hur mycket det blödde. Det blev till att lägga in kaviartuben och ha sårvård istället för snacks. 


Nu ska jag ta av pymmen och dra på mig kläderna. Det är dags för morgonrundan. Åh så glad jag känner mig, inifrån och ut :)   Det här blir en underbar dag! 


Gomorron

   

Av maria tafvelin - 28 januari 2016 07:46

Torsdag morgon. Vet ni, igår mullrade plåtkompis igång :)  Nytt batteri var lösningen på alla bekymmer :)  Det känns lyxigt att kunna starta bilen och dra iväg :)


Det här hostandet på nätterna har satt sina spår. Inatt var faktiskt första natten sen jag blev förkyld, som jag har sovit hela natten utan att hosta så att jag vaknar. Hade ställt alarmet på 6.15, men när det ringde ..... jag orkade bara inte kliva upp. I vanliga fall blir jag pigg direkt jag stängt av alarmet, men i morse kände jag bara - det går inte. Jag ställde fram till 07.00 , somnade om handlöst, och kände mig väl något piggare kl 7.  Tanken var att jag och Hannah skulle mötas upp på Intersport, som startar stor rea idag kl 8, men ... jag hinner helt enkelt inte dit. Få se om jag hinner glida förbi där när jag kommer från jobbet. 


Nu har den avlånga balansbollen kommit, ska hämta den på ICA i Skelleftehamn i afton. Då blir det mer balansträning för hundarna, speciellt för Cornelis. Han är ju inte helt stadig i bakvagnen, så mer sådan träning behövs. 


Nä, nu är det bäst jag lägger i en växel. Dagen har ju faktiskt börjat :)


Ha en fin torsdag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 27 januari 2016 06:08

Onsdag morgon. Gårdagen gick snabbt. Pernilla glömde skicka hjälpstartaren med chauffören, så det blev buss ... fniss

MEN, det verkar som att batteriet i bilen helt enkelt är trasigt, för det gick inte ladda heller. Så, buss till Wallins, jobba ett par timmar, sedan tog jag bullbussen till Byske, jobba några timmar, hem, via Biltema där jag köpte ett nytt batteri. Promenad med hundarna, till middag en färdig soppa jag köpte på Coop på extrapris - fisksoppa. Inte god, åt halva byttan sen fick det räcka. Ut till bilen för att ta bort gamla batteriet och sätta dit det nya. Kolsvart på parkeringen. Lysa med mobilen, jobba med ena handen. Fick inte bort det gamla. Till slut var det dags att ta bullbussen tillbaka på Wallins för personalmöte. Fick sms från Pondus att färskfoderbilen skulle dyka upp 20.15   Hannah och Robban hämtade upp hundmaten, kom sedan förbi på wallins och plockade upp, och skjutsade hem mig. Hannah bytte batteri på min bil :) 


Ut med hundarna, färga utväxten på håret, kom isäng strax efter 23. Phu, det var en fullspäckad dag :)


Nu ska jag svälja sista klunkarna kaffe, väcka hundarna och gå ut. Prova starta bilen och se om det funkar, annars blir det bussen idag igen.  


Idag kan bli dagen med stort D - Dagen då plåtkompis mullrar igång :)


Ha en bra dag, fyll den med nåt värt. Jahapp. nu kom jag åt nån knapp igen. 


Gomorron. Nu återställde jag, utan att ha en aning om vad jag gjorde. Jag har så tur att allt bara löser sig :)

Av maria tafvelin - 26 januari 2016 06:13

Tisdag morgon och arbetsveckan börjar idag. Jag ska gästspela på Wallins ett par timmar innan jag åker iväg till Byske och Fridas. Om ca 45 minuter beräknar jag att Janne (chaufför på Wallins) lämnar en rent avgörande mackapär i  min bil. En stor, klumpig hjälpstartare som finns på Wallins, som jag ska få låna för att förhoppningsvis få liv i min plåtkompis :)  Jag lånade den några gånger förra vintern för att få igång min tidigare plåtkompis åxå :)


Det blev ingen tvättstuga igår, inte idag heller. Det märks att det flyttat in yngre människor, och barnfamiljer, i husen. Tvättstugan är inte alls ledig lika mycket som tidigare. Men, nya torktumlaren har inte kommit än heller, så det spelar mindre roll om det är upptaget under veckan. Hoppas den har kommit till söndag, för då Måste jag tvätta. Torktumlare eller inte :)


Hörrni, det här med att säga vad man tycker. Jag säger nog oftast vad jag tycker, förutsatt att det är av vikt för vederbörande att höra det. Jag säger inte vad jag tycker om det bara är för att trycka ner eller sätta dit någon, vare sig i verkliga livet, eller via datorn på olika forum. Tänk så många som bakom dataskärmen, inte verkar göra annat än munhuggas, bråka, vara elaka, bete sig som besserwissers ..... och jag tror att merparten av dem aldrig i verkliga livet skulle bete sig så mot någon. 

- Det är min rättighet att säga vad jag tycker, eller

- Jag diskuterar

är strofer sådana bråkstakar ofta slänger ur sig. Visst, de har rätt, men de har aldrig upptäckt själva att det inte är det de ägnar sig åt. Det de ägnar sig åt är att medvetet kränka, trycka ner och mästra andra människor. De för en aggressiv monolog enbart i syfte att slå undan fötterna för andra. Sådana människor finns det gott om, och ibland kliar det i fingrarna att lixom gå i boxningsmatch med dem, men jag låter bli. Noterar bara att det förekommer, och surfar sedan vidare :)


Nä hörrni, dags att försöka få hundarna att förstå att det är dags att vakna, trots att det är kolsvart ute. 


Sätter all min tilltro till hjälpstartaren, så att jag får igång plåtkompis idag :)    Ha en fin dag, och fyll den med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 25 januari 2016 10:51

Måndag förmiddag. Tänker tillbaka på gårdagen, den var smockfylld av värda grejer :) Efter morgonpromenaden kom Hannah och Robban hit med sina hundar. Lilly fick prova Cornelis dragsele, och dra spark. Jädrar va hon jobbade. Det gjorde vi åxå, då vi turades om att springa, och åka spark. Vi lämnade även sparken en stund och gick ut på isen. 

Innan de åkte hem, provstartade vi min plåtkompis. Det gick inte. Vi satte i batteriladdaren (passade på när vi var flera, för man måste vara två för att få upp huven) Nu kände jag gott hopp om att få igång bilen i morse, när jag skulle ta den till verkstan. Startade den i morse? - nej. 


När Hannah och Robban hade åkt, tog jag ut Cornelis på isen så att han fick springa i snön. Eftersom jag inte startat upp min nya lur då (Hannah och Robban skjutsade mig till Skelleftehamn för att hämta ut den nya, innan de åkte) så kan jag inte visa några bilder på det. Jag hann fota 3 kort, innan mobilen dog. Nåja. När vi varit ute en dryg halvtimme, så lämnade jag C hemma och tog ut Paddy och smårumporna, men först startade jag upp nya luren :)

 

Var ute i 40 minuter på rejs-stund med dem innan det var dags att gå in. 


En mycket värd söndag :)


Som sagt så startade inte bilen i morse. Visaren på batteriladdaren hade inte rört sig en millimeter. Eftersom jag var så säker på att den skulle starta ändå, så drämde jag igen huven. Det var inte smart, för nu måste jag ju ha hjälp för att ha upp den igen. Iofs ... vad ska jag ha upp huven för? 


Nu ska jag prova en annan variant i morgon bitti :)  Kanske den startar då :)   Hyser gott hopp :) :) :) 


Jo just det, igårkväll var jag ner i entrén och körde lite nosework med Cornelis. Gick väl sådär. Han var överspeedad. Instruktör Susanne frågade igår om jag ska ställa upp på provet i februari, men jag måste nog tacka nej. Med tanke på hur det såg ut i korridorerna med andra hundar på förra doftprovet, så tror jag inte nerverna håller ihop på honom, då han med nöd och näppe klarar det när han är alldeles ensam. Nä, jag är så himla glad över att han överhuvudtaget är på benen, och att han är glad, inte har ont, blankare i pälsen än någonsin, rinner aldrig ur ögonen längre, vilket det kunde göra tidigare. Han verkar må bra av att ha tagit det lugnt i 11 veckor. Han blir givetvis jätteglad när han får komma ut och springa, bära mina vantar .... få uppgifter. Jag har beställt en avlång balansboll som jag tror kommer att hjälpa till att stärka upp bakpartiet ännu mer. Han verkar behöva mer muskler kring pinkblåsan om vi säger så. Han verkar känna att det kommer .... men inte i god tid. Igårkväll hoppade han hastigt ner från soffan, då han nog kände att det började rinna .... ok ... det blev några stänk i nya soffan, men jag sprayar på lite vatten blandat med ättika, då luktar det ingenting alls :)


Nä, nu ska jag gå ner och kolla om tvättstugan är ledig. I och med att Cornelis pinkblåsa saknar omgivande muskler, så blir det en del tvätt. Men, då tvättstugan är så fin, så är det ju inga problem :)  Nu får jag prova nya torktumlaren åxå :)


Ha en Värd Måndag :)


Tjing




Av maria tafvelin - 23 januari 2016 05:34

Hade ställt alarmet på kl 5, men vaknade kl 4 och kunde inte somna om. Så, jag klev upp 4.30 och kokade mitt morgonkaffe. Jag hade ju en förhoppning om att bilen skulle starta igårkväll, men nej. Jag ska dock försöka nu på morgonen igen, och hoppas med allt hopp jag har i kroppen, att den mullrar igång. Om den INTE startar, måste jag ta bussen som går kl 7,08, sen vänta i stan på bussen som går kl 8 till Byske. Det blir en lång dag, är hemma tidigast kring 18. Hundarna må förlåta mig. Pernilla ska åka hit idag och ta ut dem i alla fall. 


Nä, om jag skulle ta och hänga bort morgonrocken och försöka övertyga hundarna om att det faktiskt är en  ny dag, och dags att krypa fram från täcket och gå ut. 


Ha en riktigt bra lördag, och i vanlig ordning - fyll dagen med nåt värt!


Kuckeliku!



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards