Alla inlägg under maj 2017

Av maria tafvelin - 31 maj 2017 07:55

Onsdag morgon. 7 grader och soligt, ser dock ut att ska mulna på under dagen. Verkar blåsa lite, så det är fortfarande jacka på, under morgonrundan. På tal om jacka ....   


Ni vet, jag gav ju upp om de här jävla Jeppegrindarna, och beställde en hundbur i stället. I samma beställning la jag en order på en jacka. Igår fick jag ett sms om att paketet fanns att hämta på Ica i Skelleftehamn. Direkt efter jobbet åkte jag dit, rabblade siffrorna för snubben bakom disken, halade fram körkortet ..... och fick höra att paketet inte stämde överrens med min legitimation. Eh ... va?  Tog upp telefonen för att kolla meddelandet från Post Nord, jag kanske hade blandat ihop siffrorna. Nä, jag hade sagt rätt, men han hävdade att det inte stämde med mitt namn. Jag visade honom meddelandet och han provade en tredje gång. Nä. Då gick han i kulisserna och skulle leta mitt paket manuellt. Det är rätt stort sa jag, eller åtminstone hårt,  för det är en hundbur bland annat. 


Han kom tillbaka med en pytteliten påse från HM. 

- Nä, det där är från helt fel ställe, sa jag.  Han visade namnet på påsen, och nej, det var inte mitt. Naturligtvis, eftersom jag inte beställt nåt från HM. 


Då kollade han på dataskärmen på nytt och sa lite skamset: 

- Nej, det är jag som gjort fel, min autopilot var för snabb. 


Han sprintade dit bak igen, och kom tillbaka med en liten påse. Mjuk. Men vafan!!!! På påsen stod: 1/3 kollin


Snubben började berätta hur det kom sig att han gjort fel med siffrorna, det brukar aldrig vara så att de flesta siffror är lika ..... bla bla bla ... jag slutade lyssna efter en stund och tänkte mer: Var är hundburen? Var är de andra 2 av 3 kollin?


Hämtade ut jackan, som det var, åkte hem och spårade paketet på nätet. Jo, det stod att försändelsen var utlämnad. Där fanns inget som sa att det fanns fler kollin kvar, som inte anlänt till Skelleftehamn än, och det kan ju vara så att det är helt i sin ordning, att det är såhär det går till, men eftersom det är PostNOrd, så känner jag mig smått nervös, ända tills jag har fått hem den där jädra hundburen. Säg inte att det ska skita sig på nåt sätt!!!!!


Gick på toa nyss och såg mig i spegeln. Tack till mig själv för dagens garv!!!!  Jag duschade igårkväll precis innan jag la mig, så håret var ju blött. Somnade med handduken virad runt håret, vaknade någon gång inatt och kastade ner handduken på golvet ... å herregud hur jag ser ut, hahahahahahahahahahahahahahaha. Bäst försöka tämja ner det här burret innan jag går ut med hundarna, annars hamnar jag väl i Norran typ, eller åtminstone blir utesluten ur styrelsen för Brf .... fniss


Oj, klockan tickar, nu måste jag hänga upp morgonrocken på kroken, KAMMA NER HÅRET, väcka hundarna och ta morgonpromenaden. Ha en Fantastisk Dag. Gör nåt värt med den :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 29 maj 2017 08:17

Igår var det som bekant, morsdag. Efter jobbet var jag ut tvärt med hundarna, sen kammade jag till luggen lite och bytte kläder. Pernilla och Hannah hämtade upp mig och vi åkte bort till "Jebbans" och åt middag. Vansinnigt god mat :) Jag fick en present som verkligen inte går av för hackor, berättar mer sen om den :)  Vi satt 1.5 timmar och åt och pratade, så fantastiskt roligt!!!  Sen skjutsade de hem mig och jag sjönk ner i soffan för resten av kvällen.


I lördags åkte jag ju in till stan, först återlämnade jag Milo, sen träffades vi några stycken och gick en gemensam promenad med hundarna. Jag hade Theo med mig. Diverse små övningar under promenaden, vi höll på en timme, sen åkte jag hem. Det sprack upp och blev sol åxå 

 

Jag hade tänkt städa på balkongen, men jag hittade visst på annat istället, för det är fortfarande inte städat .. fniss 


Till middag blev det grillat

 


På lördag kom det där jag väntat på, och faktiskt längtat efter. Theo har ju hela tiden gillat att ligga i soffan, men i lördags visade han att han "köpt" vår relation. Jobbet jag lagt ner de här veckorna sedan han kom, gav önskat resultat. Han ville ha sitt huvud i mitt knä. Han ville ligga nära, nära i soffan. Han söker kontakt hela tiden, både ute och inne. Yes!

 

Idag är det måndag. Just nu är det 6 plusgrader och rätt så molnigt. Som varmast ska det visst bli kring 11 grader. Märkligt ändå att det är så himla stor skillnad på vädret i landet. Det är ju knappt som att det skulle vara samma tid på året över hela Sverige. Man ser på facebook att vänner som bor söderöver i landet, inte kan vara ute för att det är för varmt ... DET känns väldigt främmande och konstigt, när man behöver vantar på åtminstone morgonpromenaden här. 


Igår lämnade jag Theo hemma med de andra när vi var och åt middag. 1.5 timme. Jag höll koll via övervakningskameran, och han gnydde i början (väldigt lågt, inget som någon granne kunde höra) sen var det tyst. Fortsätter träna ett tag till, innan han kan stanna hemma när jag åker på jobbet. 


På tal om det här med hund i bil. De här jävla jeppegrindarna. Ni vet, jag har ju borrat typ 14 hål i bilen, men grindarna passar ändå inte. Tänkte kontakta dem där jag beställde grindarna ifrån ... men .... jag minns  faktiskt inte var jag köpte dem. Ingen aning. Jag köpte dem ju kring jul typ .... sen har de bara legat, ända tills jag fick tummen ur ...  Jag måste gå igenom mina transaktioner på banken, för att se varifrån jag köpte dem ....  för att kunna sälja dem vidare vill jag ju veta till vilken bil de passar .... för inte är det då Toyota Avensis av min årsmodell i alla fall.  


Nåja, till saken. Jag gav upp på fanstyget och har beställt en dubbelbur istället. Problemet löst ... fniss


Nä, om man skulle hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Det är skönt att de sover vidare när jag kliver upp, och att de ligger tills jag har druckit kaffe. En lugn, härlig, värd start på dagarna har jag. 

 

Ha en Värd Måndag!


Gomorron


Av maria tafvelin - 27 maj 2017 08:09

Lördag morgon. 8 grader och grått, det ska visst bli regnskurar.  Igår hade jag en riktig kanondag :)  Klev upp tidigt för kaffe och morgonpromenad, och redan strax efter kl 8 var jag på RackArena för att ställa ut agilityhindren. Körde några varv med Theo 

     

Åkte hem, åt lite frukost, körde in till stan och hämtade Milo, hem, selade 3 av 5 hundar och gick en promenad :)

 

 

Efter den promenaden var samtliga rätt så trötta :)

   

Idag ska jag köra hem Milo, sen stanna i stan för en koppelpromenad med andra hundägare och hundar. Vet inte hur många vi blir, det får vi se. Jag tar Theo med på det. Kanhända att jag stannar till på jobbet och kör lite nosework på väg hem sen. 


Urban, Vilhelmina, Blenda, så skola sommaren lända. Om man ska tro bondepraktikan så blir juni rätt bra vädermässigt, Juli blir åxå rätt bra. Soligt och lagom varmt, ca 16 grader .... och när jag, för första gången på många år, ska ha 4 veckors sammanhängande semester ... så blir det under Augusti, kallt och regnigt ... fniss


Nä, det är som vanligt, bara att avvakta och se vilket väder det blir, och sedan aktivera sig utifrån det. Det finns ju både gummistövlar och regnkläder :) 


Nä ... nu är det nog dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Inget regn ännu vad jag kan se, hoppas jag hinner tillbaka åxå, innan det kommer :)


Ha en Fin Lördag, Gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 25 maj 2017 07:24

Torsdag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Hur många dagar i rad kan det vara vackert väder egentligen? :)


Hörrni, ni vet den där känslan när man tänker: undra vad det var jag hade tänkt att jag måste på affärn för, idag?  Så tänkte jag när jag körde hem från jobbet igår. Precis så: undra vad det var jag hade tänkt att jag måste på affärn för, idag?  Kom inte på det Då, så jag körde direkt hem. Direkt jag vaknade i morse insåg jag vad det var jag hade tänkt att jag måste på affärn för. Köpa kaffe.  KAFFET ÄR SLUT !!!!! ÅHHHH!!!!! Inte NU IGEN!!!   Tvungen dricka "nödkaffe" dvs sånt här frystorkat skit. Idag ska jag VERKLIGEN komma ihåg vad det är jag måste på affärn för .. .fniss. 


Eller, det var inte direkt när jag vaknade FÖRSTA gången jag kom på det, för jag vaknade första gången kl 03, i vanlig ordning. Vet inte varför jag bums vaknar 03 varje morgon, men det gör jag. I morse vaknade jag kl 03 och hade låten "Bananer i pyjamas" i huvudet. Snudd på skrattretande faktiskt ... fniss  Somnade dock om, vaknade kl 4 och 5, bara för att kolla läget förmodligen, men sov sedan till 6.30 Nu står jag i mitt supersöta kontor och dricker frystorkat skitkaffe. Måste man så måste man .... fniss   


Strax dags att hänga upp morgonrocken och väcka hundarna för morgonpromenaden, sen iväg på jobbet. Igår hade jag ju bara tänkt jobba ett par timmar, men det blev full arbetsdag - 6 timmar. Mycket att förbereda inför morsdag. Det ska ut 330 morsdagstårtor, 70 andra tårtor, 80 smörgåstårtor, i morgon. Plus allt annat förstås :)  Så, det blir hektiskt. Men, det är kul :)


Nä, bäst skrida till verket. Ha en riktigt härlig dag, kom ihåg: Värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 23 maj 2017 10:07

Tisdag morgon, eller ... ja.... mer förmiddag kanske. Har precis kommit in efter en timmes morgonpromenad med härligaste gänget :)  Klarblå himmel och sol även idag. Det blev rent svettigt :)


Igår efter jobbet, blev det en kortare promenad, men då körde jag lite kvällsträning istället 

   

Vi får se vad det blir i afton/kväll :)   


jahapp, nu upptäcker jag att jag aldrig skrev klart det här inlägget igår på morgonen. Jag fortsätter väl idag då :)  


Onsdag morgon, 9 grader och klarblå himmel. Återigen en fantastiskt vacker dag :)    Jag kan tala om för er att igår när jag kom hem från jobbet, orkade jag inte så mycket alls. Det har blivit en del övertid i slutet, och det börjar kännas av. Idag skulle jag egentligen varit ledig, men det kan jag inte vara, utan jag ska åka iväg och jobba, fast inte full dag tänkte jag. I morgon jobbar jag ju åxå, men sen är jag ledig fredag och lördag. Det ska bli skönt. 


Om jag har någon ork när jag kommer från jobbet idag, blir det nog att dra iväg på RackArena en sväng. 


Nä, nu måste jag nog hänga upp morgonrocken och väcka hundarna. Jag ska vara på jobbet kl 9, och vill ju hinna promenera nån timme i alla fall :)   Ha en Bra onsdag och kom ihåg det här med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 21 maj 2017 07:24

Söndag morgon. 9 grader och sol. Idag ska det  visst bli 15 grader, och det är verkligen Tillräckligt varmt! För en vecka sedan var det en dm snö, och nu är det helt plötsligt grönt :)


Igår  blev det 40-minutersrundan på morgonpromenaden, sen tog vi det lite lugnt innan jag lämnade alla hundar för att åka iväg på solbacken en sväng. Jag höll noga koll via övervakningskameran, och Theo gnydde nästan en timme, innan han hoppade  upp i soffan och la sig. Han är inte redo att bli lämnad under en hel arbetsdag tänker jag, utan jag fortsätter träna. Idag när det verkar ska vara full sol och varmt, kör jag in bilen i garaget på jobbet. Där är det svalt. Efter min solbackensväng igår blev det en 50 minuters promenad med hela högen, och då var de alla nöjda över att få gå ut på balkongen och sova.


Till middag blev det grillad kyckling som jag haft i marinad hela dagen, friterad potatis och sallad. 


 

Det var riktigt gott :)


Nä, jag tror faktiskt att jag rätt så snabbt ska hiva i mig kaffet så att vi kommer oss ut nån gång. Promenadtemperaturen är helt perfekt :)  Ha en Fin, Skön, Värd Dag!


Gomorron!

Av maria tafvelin - 20 maj 2017 08:16

Lördag morgon. 11 grader och sol. Det blir en fin dag :)  


Igår hann jag verkligen med en massa roliga, värda saker. Kl 12 hade jag hunnit : Gå morgonpromenad med hundarna, stack in skallen i tvättstugan och såg att den var ledig, startade två maskiner, städa lägenheten, Ner i tvättstugan för att stoppa tvätten i tumlaren, gå på coop och handla, ta en halvtimmes promenad med hundarna igen. Så ... när klockan var lite efter 12 kändes det som att jag fyllt precis hela dagen :)  


Jag gick ner i bilen för att fortsätta projekt: Sätta fast Jeppegrindarna. På min gamla plåtkompis var det hur lätt som helst, men den här nya är lite tjörmigare. Börjar fundera om jag fått fel grindar .... Jag har hunnit göra typ 14 hål ... och inga passar .... Jävla Jeppe. Det börjar bli väldigt bråttom att få dit dem ifall jag måste ha Theo med i bilen några gånger till när jag ska jobba. Det är ju sol nära nog varje dag nu, och det börjar bli varmt. 


Jag baxade ut änglatrumpeten ur köket igår, för nu tar den så stor plats att det knappt gick att komma sig in i köket. Man ska ju egentligen ta den ut på dagarna och in på nätterna ett tag, för att den ska "tränas" att vara ute, men det kan jag säga, det kommer jag INTE att göra. Jag är glad om jag får ut den genom balkongdörren när det är dags att flytta ut.

   

Nä, nu ska jag starta den här dagen på allvar :)  Lördag - bästa dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 maj 2017 06:22

Jahapp. Fredag morgon. 8 grader och molnigt. Jag är ledig idag, men vaknade kl 6 och hade en form av panikkänsla i kroppen. Efter någon minuts funderande så kom jag på det: Fasen, jag hade glömt skriva en order på att Fridas i Byske skulle ha 36 st. grova bröd, och 36 st. hallongrottor, till en bokning. Inte bara fasen, utan förbannat åxå. Sprätte upp ur sängen, greppade telefonen och ringde bageriet. Phu. Tur jag vaknade och kom ihåg att jag glömt, annars vette fasen vad jag skulle ha gjort. 


Igår var det strålande väder på morgonen. Morgonrundan blev en dryg timme lång, och det var faktiskt svettigt i slutet, så varmt var det :)   Efter frukost lastade jag Theo och åkte på RackArena för att få ha honom lös och se hur han beter sig då. Det må jag säga, att ha honom lös är inga som helst problem, han håller sig nära, och när jag kastar en godis så att han ska springa och ta, så har han lika bråttom tillbaka igen :)


Vi var där en stund, lekte, busade, körde lite inkallning och fritt följ, sen var han nöjd ... jag åxå :)

 


 
  Efter detta var det dags att åka på jobbet. Efter jobbet, var det lite mindre mysigt väder. Det regnade, och verkar ha regnat hela natten. Nåja, då åker ju sista snön, och det blir nån skjuts på våren. Det känns aktuellt att det får bli lite grönt nu, vi har ju faktiskt passerat mitten av maj. 


Klockan är inte ens 7 ... jag har snart fått i mig mina tre koppar kaffe ... ja .. det är väl bara att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Sneglade för en stund sedan mot sängen och tänkte: ... ska jag lägga mig igen?  Men .... nä ... då är väl risken att man sover till kl 11 eller så, och det är ju väldigt onödigt ... fniss. 


Alltså .... man blir så fascinerad av djur, och jag tror att jag skrivit om det här tidigare: 


Fåglar. Tittade nyss ut genom fönstret och såg en flock fåglar dra iväg över hustaket. Alltså .... småfåglar, vet inte vilken sort det är som gör det, men de följs åt i stora skockar, på håll kan det se ut som en gigantisk flugsvärm. På bråkdelen av en sekund, så byter alla fåglarna riktning, både i höjdled och sidled, exakt samtidigt. Hur går det till? Hur kan en signal om att byta riktning nå alla i exakt samma bråkdel av sekund?  Jag menar, och hälften av skocken är lite sena i svängarna, skulle det ju bli totalkaos och de skulle fastna i varandra, tappa fart osv.   Andra fågelarter flyger i spetsformation, eller rakt efter varandra. Vad är det som gör att olika fågelarter, har olika sätt att flyga? Jag är imponerad och fascinerad av detta. 


Nä ... nu passerade klockan 7 för ett par minuter sedan. Nu vispar jag igång dagen :)   Fredag är lika med städdag, fredag är lika med ledig dag. Fredag är lika med fredagsmys. Så ... en underbar, värd dag, väntar :)


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards