Alla inlägg den 30 augusti 2018

Av maria tafvelin - 30 augusti 2018 16:06

Torsdag eftermiddag. 21 grader och soligt. Jag har precis kommit hem från veterinären med Kelly. Häromdagen trodde jag ju att det var Molly som möjligtvis skulle behöva dit, men det blev lilla älskade Kelly istället. Hon har ju ett rejält blåsljud på hjärtat, och har ätit medicin ett bra tag för det. Veterinär Vera sa när medicinen sattes in, att nästa symptom att hålla koll på var om hon började hosta när hon ligger ner. Det kan tyda på lungödem, dvs vatten i lungorna. 


Inatt har hon hostat jättemycket, vilket gjort att ingen av oss sovit direkt mycket. Fick tid idag kl 14, så jag åkte dit efter att jag och Pernilla gjort några ärenden på stan. 


Blåsljudet är såpass kraftigt att det inte gick att höra lungorna, så vi var tvugna att röntga, och ja, det var vatten i lungorna. Hon fick en spruta vätskedrivande, och jag fick åka och hämta ut vätskedrivande tabletter som hon ska äta från och med nu. Hon fick även en spruta uppvaknande medel innan vi åkte.  Jag körde ner på stan och sprang in på apoteket på ck, men de hade inte tabletterna hemma, så det bar iväg på apoteket på Solbacken. När jag kom ut därifrån öppnade jag bagageluckan för att titta till henne. Då hade hon haft sprutdiarré, så både hon, filtarna och burbotten var nerskitade. Lilla gumman! 


När vi kom hem tvättade jag av henne och hon hoppade direkt upp i sängen och la sig

 

Det verkar som att kisset rinner ur henne lite nu och då ... men jag ser till att ha en filt eller handduk under henne hela tiden. Min älskade lilla Kelly

Nu ska hon få vila så ska jag ta ut de andra hundarna på gården för pink. Promenad får vänta tills ikväll då Kelly piggnat till. 


Fram med sopsäckar och börja kasta en massa skrot jag av någon anledning har på balkongen, det blir sysselsättningen efter hundpinket. 



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards