Alla inlägg den 27 juli 2019

Av maria tafvelin - 27 juli 2019 07:13

Lördag morgon.  24 grader och klarblå himmel. Den här dagen handlar bara om att vänta ut, redan i morgon blir det mer humana temperaturer på 19 grader. Låter helt underbart i mina öron. 


Igår när jag kom utanför ytterdörren för att gå morgonrundan, såg jag en svart rökpelare. Jag förstod ju att det brann, undrade var? När jag kommit en bit på promenaden hade de hunnit få in det på norran.se

 


     

Det brann ordentligt på Degermyrans återvinningscentral. Jag åkte iväg på jobbet och följde utvecklingen på norran.se. Man ombads stänga fönster och ventilation, samt hålla sig inomhus, ifall röken kom mot huset. Då ringde jag och väckte Robban och berättade, såg att de hade balkongdörren och ett annat fönster öppet när jag åkte, samt att jag hade ju balkongdörren öppen. Han skulle gå upp och stänga, ifall röken kom nära. Just då låg den precis i ett stråk bredvid oss, ut mot havet. 


Att arbeta med den värme som var igår måste man vara riktigt värmestabil för att fixa. Sån är inte jag, det vet ni vid det här laget. 8.45 var jag tvungen gå ner på coop (jobbade i trappuppgångarna i det huset) och köpa en loka. Satte mig sedan på en bänk i skuggan

 

Det fläktade inte ett smack, men jag var tvungen att sitta en stund. Kl 9 hade jag druckit upp, och gick tillbaka och fortsatte. Strax före 10 kände jag ett enromt illamående, svetten rann över ansiktet, håret var blött, t-shirten var blöt ... jag var tvungen sätta mig ner igen. I samma ögonblick kom "lillchefen" förbi och frågade på sin lite knaggliga svenska hur jag mådde. 

 - nja, inget vidare, jag har jobbigt med värmen, jag måste vila en stund. 

- Behöver du läkre?

- Nej, men jag mår illa

- Hur mycket har du kvar?

- ska ta väggar och räcken nu, sedan är det golvet sa jag och ställde mig upp och greppade några trasor. 

- Du åker hem på lunch, ta helg. Jag och Hassan fixar här, inga problem. Skriv ett sms och säg vad som är kvar.


Kl 11 skrev jag till honom : Nr 31 är helt färdig, lämnade smutstvätt och en hink moppar utanför porten, om ni kan ta det tillbaka till firman. Fick svar direkt:

- Bra jobbat, vi hämtar.


Att i det läget få ett : Bra jobbat, det kändes faktiskt enormt skönt. Åkte hem, tog av arbetskläderna och spolade av mig i duschen. Vilade en stund, åkte sedan och handlade. Röken hade legat ut mot havet hela tiden, men där kring 13-tiden vred den och började komma mot oss, så det var bara att stänga till och hålla sig inomhus. Hannah och Robban skulle egentligen haft middagsfrämmande, men det blev ju så att de fick flytta och vara hemma hos de tilltänkta gästerna istället, då de har små barn och att sitta inomhus ca 10 personer med stängd ventilation, var lixom inget obtion. Hundarna fick komma över till mig då de naturligtvis inte heller skulle vistas ute, i hundgården. 


Kvällen spenderades i soffan. Kylväst och kalla fotbad för mig, blöt handduk för Alice, då hon har det tuffast av hundarna i vämen

   

Kl 22 var jag helt slut, ringde Hannah för att kolla om de var på väg hem. Röken hade då helt försvunnit åt havet till, och det kändes ingen lukt alls. Jag kunde sätta Lilly och Milo i hundgården och gå isäng. Tog en kall dusch, ni vet sådär kall så man kippar efter andan. Jag hade renbäddat sängen, senaste veckan har jag haft bara påslakan, inget täcke. Jag hann somna innan jag blivit varm efter duschen och har faktiskt sovit hela natten. Vaknade strax före 7 och kände mig riktigt pigg. 


Den här dagen ska fyllas med - Återhämtning. Ingen aktivitet alltså, utan bara återhämtning. Sitta ute i skuggan i min nyinköpta pool, möjligtvis med en drink i handen. Om det inte är alltför varmt ikväll kanske det blir att grilla, det var helt uteslutet igår. Vi får se helt enkelt. Jag tar dagen som den kommer. NU ska jag hälla upp tredje koppen i alla fall. 


Alltså, i morgon bitti måste jag försöka komma ihåg att filma Alice. Det är samma procedur vareviga morgon - när hon ser att jag är vaken finns det lixom ingen gräns för hennes krambehov. Hon ska vara så nära att uttrycket "under skinnet" ter sig som alldeles för långt ifrån. Hon lixom inväntar att jag ska säga: Nu ska matte kliva upp, DÅ jädrar gör hon nån kombination av hopp, volt och skruv och kastar sig ner från sängen. Ni måste bara få se det, det är underbart ... fniss. 


Jag ser fram emot nästa helg, då planerar jag att gå furuögrundsleden och tälta med hundarna. Går nog fredag och tältar till lördag. Sån är planen i alla fall :)  


Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Lördag - here I come!  Det värda den här dagen blir att inte göra ett smack. Hur tänker Du göra den här dagen värd?


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards