Alla inlägg under januari 2021

Av maria tafvelin - 18 januari 2021 07:17

Måndag morgon. 17 minusgrader och molnigt. 


På lördagen kom ju lillebror och hämtade sina smörgåstårtor

 

När de var avlämnade, gick jag över till Hannah och drack kaffe och surrade en stund. Robban var iväg och fixade kring sin pappas begravning, han dog förra helgen och de har haft riktigt jobbigt, och kommer att fortsätta ha det jobbigt ....


Efter kaffe med surr, åkte jag iväg och hämtade ut ett paket på Moröhallen. Det var de förstoringar jag beställt på nätet. Jag är supernöjd

 

Det var soligt och fint ute, hundarna fick jobba med korvsök i snöhögen

   

Till middag gjorde jag några portionspajer, och medans de stod i ugnen, hade jag vintelefonsamtal med bästa kompisen Annica. 

 

En paj åt jag till middag igår efter jobbet, så nu har jag två kvar. Tar nog en till lunch idag, ska hacka ihop en sallad att ha till.


Oj, nu har jag suttit och läst Norran och kollat minnen på fb, så tiden rann iväg. Bäst sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och sätta fart. Ha en härlig måndag. Kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 januari 2021 07:13

Lördag morgon. 5 minusgrader och mestadels molnigt. Appen säger att det ska bli strålande sol idag :)

"Ring så spelar vi" ljuder ur högtalaren, teet är lagom varmt. Bra start på dagen alltså :)


Igår hade jag en Riktig toppendag. Fredag är lika med Otto-tid, och redan kl 7 begav jag mig till Önnesmark. Det var 18 minusgrader, men det spåddes bli mildare under förmiddagen, vilket passade perfekt. Pernilla och Pehr jobbar hemifrån, så de satt på övervåningen och jobbade, medans jag och Otto höll oss på nedervåningen. Vi hann ganska mycket före lunch, och det första vi gjorde, rätt länge, var att springa

   

Runt bordet i köket, genom hallen, in i vardagsrummet, upp på step-up-brädan, ner, tillbaka till köket, runt bordet, osv. Han är duktig på att springa, det var bara att hänga på :)  Efter att ha sprungit en bra stund, klädde vi på oss och gick ut. Vi åkte pulka i snöhögen, naturligtvis även mommo :)  sedan drog jag honom på boben efter en bana jag trampade upp. Väldigt kuperad bana... fniss... och Otto var superglad :)

    Vi var ute en timme, sedan gick vi in och satte oss med play-doh. Använda kaveln på olika sätt, rulla bollar, göra ormar... men efter en stund ville han prova bygga klossar med burkarna, och se hur många han kunde ställa på varandra

           

Glad och fokuserad :) Sen blev det lite springande igen, men efter en stund sa jag att vi skulle ha samling, och läsa en bok. Han valde boken om traktorer, och åt lite russin medans vi läste. Efter lunch blev det en liten promenad med honom i vagnen, han somnade efter ett par minuter. Pernilla och Pehr kom ner på kafferast så vi surrade en stund innan de återgick till arbetet. När Otto sovit 1.5 timmar, hörde jag i barnvakten- Otto ä vaken. Gick ut och hämtade honom, Pernilla kom ner och satte sig med honom i fåtöljen köket och myste en stund. Eftersom han skulle till pappa Mattias, passade det ju perfekt att han hängde med mig. Hannah och Robban var hemma, så vi gick över dit, och till Ottos stora glädje, fick han åka stortraktor och skotta snö med Robban :)  Han lekte även i stora snöhögen med Hannah <3

 

Mattias kom och hämtade honom och jag gick in till mig och började med middagen. Det blev fläskytterfilé sous vide, egengjorda pommes i airfryern, kantarellsås och lite grönt

     

Efter maten gjorde jag stommar till de smörgåstårtor som lillebror beställt. Han kommer idag på förmiddagen och hämtar dem, så jag ska börja agera här för att hinna dekorera dem. Dags alltså att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och komma igång. Ha en superhärlig lördag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 14 januari 2021 07:25

Torsdag morgon. 23 minusgrader, det riktigt Syns att det är kallt... svinkallt. Det blir så himla skarpa konturer på allting. 


Igår blev en riktig vilodag 

     

Vi var helt insnöade, så det blev att vara hemma från jobbet. Till lunch blev det lax och potatis

 

Kring 19.30 kom Robban med traktor och skottade fram mig :)

       

Han skottade även upp gången mellan våra hus :)  Nu blir det ju lite spännande att få igång bilen idag, då det inte går att sätta i motorvärmarsladden. Men, den här plåtkompisen har ju visat att den är att lita på, har ju inte ställt till med stora bekymmer alls faktiskt :)


I morgon är det fredag, och det betyder Otto-dag :) :) :)   Jag åker till Önnesmark tidigt på morgonen, och stannar där under dagen. När jag kommer hem, ska jag göra stommarna till de smörgåstårtor som lillebror beställde,han kommer och hämtar dem på lördag.


Nu börjar det vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. På med täckbyxor, på med täcke på hundarna, sen ta en liten runda. Ha en superfin dag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 januari 2021 07:39

Onsdag morgon.15 minusgrader och *trumvirvel* SNÖFALL .. fniss. Ja alltså, det har kommit så sjukt mycket snö att jag knappt kan hålla mig för skratt. Dessutom då blåst så inni helvete mycket. Igår var det rent spännande att köra till och från jobbet. Idag kommer jag att bli sen... väldigt sen .... om jag ens kommer mig dit.

     

Jag gick ut kl 7 för att sätta i motorvärmarsladden, och fick skotta mig fram från bron till bilen, sopade av vindrutan och huven, skottade framför bilen.... hämtade sladden ur bilen... men, det har frusit ihop inne i själva kontakten, så det gick inte sätta i den. Skottade ett bra tag, men sedan gick jag in och kokade te. Jo visst serru, dricker nästan inget kaffe alls nuförtiden. Det blir när man umgås med Hannah och Robban bara :)


Jag kommer inte att stressa för att komma iväg på jobbet, utan ta det med eftertanke. Läste precis på norran att en lastbil blockerar vägen mot Solbacken... och det lär ju hända olyckor idag åxå, med tanke på hur många idioter som kör runt därute. I måndags hade jag en precis bakom mig på e4 när jag började närma mig trafikljusen på Solbacken. Jag såg i backspegeln att det kom en dåre och körde om flera bilar men tänkte - han må väl ändå inte tänkt hinna förbi mig åxå, då filerna redan gått ihop. Jag vispade in blinkersen, då filen jag skulle in på till vänster, började där. Tror du inte på fan att han hade tänkt pressa sig förbi, och körde naturligvis in i refugen och fick sladd. Men jävla idiot, sa jag högt för mig själv. Det roliga var ju att han dessutom skulle rakt fram. Hur tänkte han?


När jag skulle hem igår, höll jag på att köra fast på parkeringen på jobbet. Det hade ju drevat så sjukt mycket, och det blev lite trixande innan jag kom mig därifrån. Jag tänkte faktiskt då att eftersom jobbet inte handlar om att rädda liv, borde man egentligen ha stannat hemma. Därav åxå att vi helt enkelt  får se om/när jag kommer mig iväg idag. 


Jag satte mig vid datorn även igår morse för att blogga, men ... datorn ville annat, om vi säger så. Den tuggade, och tuggade ... den blå cirkeln slutade aldrig snurra. Till slut struntade jag i alltihop, kan ju inte sitta hur länge som helst och vänta. Idag gick det överraskande bra, det måste man ju säga :)


I lördags åt jag kycklingfilé sous vide, med ugnsbakade div. grejer. Det blev ju matlådor åxå, det är ju sånt jag måste tänka på nuförtiden

   

Så, söndagslunch på jobbet blev kyckling. På måndagen blev det köttfärsbiffar och ris, igår hade jag med mig svamplasagne och idag blir det lax och potatis. En rejäl bytta grönsaker blir det till varje lunch åxå. 


Fredagar blir veckans höjdpunkter framöver, då jag ska få ha Otto :) Eftersom jag jobbar tors-sön, och är ledig på fredagar, behöver inte Otto vara på förskolan utan kan vara med mig. Det blir så himla kul, vi ska bygga pussel, måla, spela memory, ha fredagsdisco, vara ute i snön ... ja, jag ser verkligen fram emot det. Kolla vilken gonatthälsningjag fick häromkvällen


  Nä, nu tror jag att jag ska sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken och ge hundarna mat, sedan måste de ut. Efter morgonrunda, blir det att skotta, skotta och skotta, för att se om jag kan ta mig iväg på jobbet. Ha en fin dag, och hur det än är, försök fylla dagen med nåt värt.


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 januari 2021 09:44

Lördag morgon.5 minusgrader, nästan vit himmel .. det har snöat rejält de senaste dagarna, igår när jag kom från jobbet, fick jag parkera ute på vägen, för att skotta gården så jag kunde köra in. Nu var det lätt snö, så det gick rätt så snabbt. 


Sov rätt länge idag - det behövdes. Missade "ring så spelar vi" det var ju lite surt ... fniss.  Idag blir det promenader med hundarna.... Här ringde Pernilla och berättade att hon och Otto kommer till boviken efter lunch någon gång :)


Nu ska jag skynda mig att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Morgonrunda står på schemat. Ha en härlig lördag - försök göra nåt värt av den. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 januari 2021 08:12

Onsdag morgon. 8 minusgrader. Alltså, jag kan inte fatta att klockan är strax efter 8. Jag vaknade av att telefonen ringde, var helt säker på att det var mitt i natten, och att något hänt. På med glasögonen, greppa telefonen .... det står Mohammed på skärmen. Mohammed? Hur fan kan det stå Mohammed, jag känner ingen med det namnet, så jag svarade inte. Kollade vad klockan var - 08.02  .... omöjligt, tänkte jag. Gissade mer på kring 02, men klev upp, då jag ändå måste gå på toa. När jag kom ner och hade varit på toa, tänkte jag - jag måste gå till datorn och kolla om det verkligen stämmer, att klockan är såpass mycket, och jodå .... Mycket konstig känsla. 


Det här med Mohammed .... jomen, visst ja .... jag sålde en iPhone för x antal år sedan, och den nya ägarens kontaker hamnade även i min telefon.... genom nåt moln eller nåt, minns inte hur det kunde komma sig. Vet att jag reagerade på några namn i mina kontakter.... och när jag skrollade vidare, hade jag en kontakt som hette - Pappa. Min pappa dog 1991, så det kändes riktigt obehagligt. Nåja ... jag förstår fortfarande inte varför den här Mohammed ringde Mig nu?  


Igårkväll satt jag och kollade igenom IcaMaxis erbjudanden för veckan. Jag ska åka och handla idag, och göra lite matlådor. När jag slutar 17.30 och innan jag är hemma, har varit ute med hundarna ... så känns det inte riktigt aktuellt att laga middag, eller, har inte känts så hittills i alla fall. Nu tror jag att det blir så att jag lagar mat att ha med mig till lunch, sedan ser jag till att ha hemma grejer så att jag kan mixa en smoothie att ta på aftonen, då jag varit ut med hundarna. 


Igår skrev nya kocken på Utflex till mig. Först frågade hon om det fanns grötris, och isf var. Nu fick hon ju inte svar så snabbt, eftersom jag inte bär telefonen med mig på jobbet, utan har den i fikarummet. Sedan skrev hon om att hennes vegetariska rätt blev såå uppskattad, och att den pedagog som inte är så förtjust i vegetariskt, tog 2 portioner. Sedan fortsatte hon skriva saker och till slut skrev jag att hon absolut får höra av sig om hon undrar något, i övrigt känns det bara jobbigt för mig, då jag saknar jobbet på Utflex för mycket. Tänk, när jag började, och visste att det var ett vikariat som skulle gå ut 20201230 ... då kändes det så långt bort att jag inte ens behövde tänka på det. Helt plötsligt var jag där .... det tog slut. Nä, nu ska jag tänka på nåt annat. 


Idag ska jag plocka ner sista julstjärnan i fönstret här inne på kontoret. Varför den hänger kvar, när allt annat plockades ner i söndags, är för att Otto låg härinne och sov medans jag stökade bort julen, så den fick hänga kvar ... hade väl tänkt ta ner den senare den dagen, men det blev aldrig. Vissa saker tänker man att man ska göra .... men sen tar det lite tid, innan tanken omvandlas till agerande ... fniss


Det känns fortfarande som om klockan vore mitt i natten....tur att jag är ledig idag, det lär handla en del om återhämtning. Jobbar imorgon, fredag, sedan söndag så att jag nästa vecka kommer in i hur jag ska jobba - söndag till torsdag. Så, det blir en lite tuff vecka, men det ska väl gå. 


Nä, trots att det är mitt i natten ... fniss .... så ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det blev inget kaffe.... kanske tar det senare.... tror jag går över till Hannah och Robban när jag varit ute med hundarna, det kan ju bli en kopp där. Ha en fin onsdag, fyll den värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 januari 2021 06:08

Tisdag morgon. 18 minusgrader och troligtvis klar himmel :)


Igår morse gjorde jag en smoothie att ta med till jobbet, förutom matlådan. Gjorde på apelsinjouice, grönkål, bladspenat och avokado. Riktigt gott. Tog ett glas till förmiddagsfika :)

 

Igårkväll gjorde jag en tårta som en familj beställt av mig innan jag slutade på Utflex. De har beställt både middagar och tårtor av mig tidigare, och tycker bevisligen att jag är duktig, då de frågade om jag hade möjlighet även nu, trots att jag slutat. 

 

Så blev resultatet :)


Idag är det 2 år sedan, och ganska precis vid den här tiden, som jag vaknade hemma  hos Eveline i Karlstad, för att några timmar senare ta en promenad tillsammans med henne, Alice och hennes andra hund. Efter det lastade jag Alice i bilen och åkte hem till Boviken. 2 år :) Hon ställer aldrig till med något, är aldrig besvärlig, har aldrig gjort nåt dumt. Hon är ljuvlig. Hon ligger nära, nära på  nätterna och när jag vaknar och tar på mig glasögonen, då kommer hon och lägger sitt huvud, helst på mitt ansikte ... fniss.  

     

         

   

 

           

   

   


         

Jahapp, plötsligt gick det inte få fram fler bilder ... nåja, det här är ju en bråkdel av alla kort jag tagit på henne .. fniss. 


Nu tror jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Innan jag ropar ner hundarna, ska jag veva ihop nåt att äta till lunch. Hittar jag inget vettigt, får det bli havregrynsgröt :)


Ha en superfin dag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 3 januari 2021 07:41

Söndag morgon.9 minusgrader, mestadels molnigt säger appen. Svårt att avgöra när det är kolsvart :)  Nu är det äntligen Riktig vinter. Minusgrader och hyfsat med snö :)


Igår blev det ingen direkt morgonrunda, bara en snabb sväng upp till skogen, sedan återlämnade jag Lilly till Hannah och Robban, då jag skulle ner på stan en sväng för att köpa hundmat. När jag kom tillbaka, kom Lilly över till mig igen, då Hannah, Robban och Pernilla, lastade 4-hjulingen och åkte iväg till Östanbäck för att skotta gården åt Robbans pappa. 


Till middag blev det stekt panerad fisk, pressad potatis, stuvad spenat, lite bladspenat, en klick skagenröra och några räkor.

 

Det satt som en smäck :)  Efter maten blev det en promenad med hundarna. Svängde av och tänkte gå skogsrundan, men jag hade ingen pannlampa med mig och insåg när jag kom in i skogen att det var alldeles för mörkt, så jag vände, och gick bort mot lillbyn istället. 13 minusgrader och hur vackert som helst


       



Idag ska jag bjuda ungdomarna på lunch, och även Otto :)  Det blir kyckling och ris. I övrigt har jag inte planerat något, det blir väl att vila sig i form inför morgondagen, då jag börjar mitt nygamla jobb på bageriet. Jag börjar inte förrän kl 9, så jag behöver inte stressa på morgonen, utan kan ta en rejäl morgonrunda med hundarna.Det är ju skönt :)


Nä, nu ska jag nog sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hundarna sover än, så jag får väl ropa ner dem när vi ska ut. Ha en fin söndag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron   

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards