Direktlänk till inlägg 29 april 2023

Mat, bak, pizza, hörsel, bok.... på bara en vecka

Av maria tafvelin - 29 april 2023 13:33

Lördag typ mitt på dagen. 6 plusgrader och växlande molnighet. Sol upp 4.08 och ner 20.56


Ytterligare en vecka har passerat och mycket har hänt. Sture har varit nere på Karolinska tillsammans med sina föräldrar och aktiverat sina cochleaimplantat, så nu har han hörsel :) :) :) 

   

Det är ju helt fantastiskt att det fungerar!! Att det går att göra :)  De kom hem torsdag morgon, och på söndag åker de ner igen för återbesök och andra grejer. 


Matmässigt då? Ja, jag kan säga att den fransyska jag körde sous vide när jag bloggade senast, den blev så otroligt god!

 

tillsammans med potatisgratäng, kantarellsås och sallad. Mums!


På jobbet har det blivit både mat, bakning, smörgåstårtebeställning samt hämtpizzakväll

                 

Jag har varit på vårdcentralen och träffat läkare pga den här förbannade hostan som aldrig verkar ge sig. Fick utskrivet inhalator med luftrörsvidgande som jag skulle börja med, och om det inte hjälpte skulle jag hämta ut inhalator  med kortison åxå. Hämtade ut kortisonet nu idag, då hostan, som till en början blev lite bättre tyckte jag ... inatt var tillbaka med full kraft. Jag blir galen! På torsdag morgon har jag fått tid för hjärt/lungröntgen. Hoppas verkligen att jag inom kort känner mig helt frisk och får sova på nätterna. Det vore ju toppen :)


I morse gick jag ner i tvättstugan och drog igång två tvättar, gick upp och dammsugade och laddade för att torka golven. Då ringde Otto facetime och frågade om jag ville följa honom och Pernilla ner på stan. Klart jag ville :)  Hann inte köra in tvätten i torktumlare/torkskåp, så jag tog upp tvätten och hängde i lägenheten... det var väldigt lite, så det gick som smort. Hann torka golven innan jag blev hämtad :)


Vi gjorde några ärenden ... eller, Pernilla gjorde. Jag och Otto åkte rulltrappor och fastnade en bra stund på bottenvåningen på CK, där finns ju superkul grejer för barn :)

   

Vi åkte sedan på Solbacken, åt lunch på Ica Maxi, var in på Blomsterslottet, Rusta och Jysk. Efter det skjutsade de hem mig och jag drog iväg för att tvätta min bil och hämta ett paket. Nu är jag hemma igen och ska snart ta en längre promenad med Theo. Det har duggregnat lite till och från under förmiddagen men nu har det delvis spruckit upp och det är till och med glimtar av solen... betydligt ljusare än när jag började skriva för en liten stund sedan :)


Ni vet, ibland händer det grejer som gör att man undrar hur det hänger ihop ... det lixom .... ja .. snudd på övernaturligt....   Härom veckan blev det att jag satt och pratade med två av pedagogerna på jobbet, och av någon anledning kom jag in på att jag ju skrivit en bok. Det hade de ingen aning om, så den ena pedagogen tog upp sin telefon, gick in på biblioteket och reserverade boken. Bara nån dag efter det, så fick jag ett meddelande på messenger av en kvinna som ville ha kontakt med mig, just pga boken jag skrivit. Jag menar, boken kom ut 1995, så det är ju inte nyss precis... och just att det här hände inom loppet av några dagar, är inte det lite märkligt?


Nu ska jag ta med Theo ut på en promenad. Ha en fin fortsättning på lördagen. Snart är April månad slut, det gäller att hänga med och fylla dagarna med nåt som är värt att lägga i minnesbanken. 


Tjing så länge

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 12 maj 10:18

Söndag förmiddag. 12 plusgrader och växlande molnighet. Det har regnat inatt, men slutat nu :)  Sol upp 3.20 och ner 21.43   Veckans mat Måndag- korv stroganoff   Tisdag- Fläskpannkaka   Till mellis gjorde jag spett   Onsdag - ...

Av maria tafvelin - Söndag 5 maj 12:11

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och halvklart. Sol upp 3.44 och ner 21.19   I fredags bjöd jag på helstekt fläskytterfilé, pommes och beasås till lunch. Det blev uppskattat :)   Bakade åxå lite bullar att lägga i försäljningsfrysen   ...

Av maria tafvelin - Torsdag 2 maj 19:26

Torsdag ... jamen kväll :) 9 plusgrader och mulet. Sol upp 3.55 och ner 21.09   Då var valborgshelgen slut. Efter jobbet på tisdagen, valborgsmässoaftonen ... så var jag helt slut. Kl 19.47 skrev jag till Pernilla och Hannah i vår chattgrupp: -...

Av maria tafvelin - Tisdag 30 april 17:16

Tisdag afton. Valborgsmässoafton! 10 plusgrader och mest soligt!!!!!!! Sug på den!!!! Sol upp 4.02 och ner 21.02   Igår var det kräksnö, hagel och mot kvällen spöregn. Aldrig kunde man tro att det skulle bli både soligt och riktigt varmt idag :) ...

Av maria tafvelin - Söndag 28 april 11:56

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och molnigt. Halvklart väder väntas kl 18. Sol upp 4.09 och ner 20.55   Då har en vecka gått sedan jag bloggade. Jag har ett så innehållsrikt liv att jag inte hinner blogga varje dag, även om jag har en supersna...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards