Klockan är inte ens två, och jag har: Jobbat, varit med hundarna i skogen en timme, tvättat, manglat och vikt in tvätten på sina korrekta ställen. Fattar ni! När man jobbar 5.45-9.45 så är man hemma från jobbet nästan i samma stund som man vaknar :)
I morse var det vantar och mössa på, under morgonpromenaden. Det blev till och med att skrapa rutan på bilen :)
Många fasar just för det här med att skrapa bilrutorna ... men .... det tar ju faktiskt bara nån minut, och har man vantar på sig så blir man inte ens kall om händerna :)
På jobbet var det .... lite utmaningar om man säger så, men allt gick att lösa helt perfekt :) Lite kul faktiskt när man måste tänja sig lite ... även om det vissa dagar (läs: idag) blir lite väääl spännande :)
Efter jobbet svängde jag förbi apoteket och köpte ut en ny cortisonsalva till Kellys ögon. Jag köpte ju en tub direkt jag varit till veterinären med henne, men vafan, den lilla tuben måste ha ramlat ner bakom kyl/frys, för jag hittar den inte, och inte kan jag rubba kylen heller. Så, det fick bli en ny tub helt enkelt. När jag kom hem, tog jag hundarna i bilen och drog till skogs en timme. Så ljuvligt ! Det var så tyst så man nästan hörde när barren landade.
Helt fantastiskt!!
Jo just ja, jag tog med tvättkorgen ner till tvättstugan när vi åkte till skogs, så när vi kom tillbaka, kunde jag kasta in tvätt i tumlaren, och hänga in i torkskåpet. Lite klovård på hundarna, lite tankeverksamhet då jag planerade upp onsdagens agilitykurs och hips vips var det dags att gå ner till tvättstugan och mangla :)
Nu är allt klart, och jag ska vila i soffan en stund.
Tjing så länge!
Göran
15 september 2014 22:23
Såg av en händelse att... Under magen på hunden på den nedersta bilden syns en utmärkt matsvamp som är ganska vanlig och väldigt enkel att känna igen men som få vågar plocka.
Jag är nästan säker på att det är en pepparriska. Som visserligen ska kokas av i c:a tio minuter eftersom den är svagt giftig men därefter kan man steka den med lite rödlök och få en riktig delikatess.
Kan med fördel även torkas, smulas sönder till pulver och sen användas som krydda i grytor och diverse rätter med annan svamp.
http://singelfarsan.bloggplatsen.se
maria tafvelin
15 september 2014 22:43
Det är gott om svamp i den skogen ska jag säga. Har plockat såpass mycket Karl -Johan och sandsopp att jag klarar mig rätt länge . Pepparriska har jag aldrig vågat mig på. Kan man förväxla den med något?
Göran
16 september 2014 20:06
Nej, det tycker jag inte! Den är pepparkaksbrun ovanpå hatten med ljusa skivor under. Foten går lätt att bryta rakt av (som på alla kremlor och riskor) och då du bryter hatten tränger det fram en mjölkaktig vätska (man säger ju att alla riskor "blöder" då man bryter dem). Om du smakar den lite av den vätskan är den brännande stark som tabasco ungefär. Man kan torka hattarna, som sagt, och smula sönder dem till pulver och använda som krydda. Men jag rekommenderar den andra varianten jag skrev om - koka av den i 10 minuter, slå bort kokvattnet och skölj av den. Stek den sen med lite rödlök och lägg på en knäckemacka. Sen är man hemma!
Jag tror inte att du blir besviken om du prövar!
Och det bästa med pepparriskan - de år den finns brukar den finnas i tusental och det är nästan ingen som plockar den. Anses som delikatess i Finland och Ryssland.
http://singelfarsan.bloggplatsen.se
maria tafvelin
16 september 2014 21:28
Då ska jag prova :)
Tack för tipset !
Göran
16 september 2014 21:37
Glömde skriva ett kännetecken. Rakt över foten brukar det vara en liten grop i hatten med en "vårta" i. Det var på den jag kände igen den på bilden...
http://singelfarsan.bloggplatsen.se