Alla inlägg under juni 2014

Av maria tafvelin - 30 juni 2014 22:28

Måndag kväll. Underbart väder. Kom precis in från kvällsrundan med hundarna. Sol ... vindstilla ... ett par mygg, inte mer. 


En tanke har slagit mig. NÅGON LJUGER !!!! 


När jag ställer mig framför spegeln i hallen, så ser jag ... inte bra ut. absolut inte , men på nåt sätt helt ok, trots att jag gått upp såpass mycket i vikt. MEN .... när jag kollar mig i någon spegel nere på stan .... då ser jag förfärlig ut!! 


Vafan .... Ljuger du för mig Hallspegel??!!!   


Eller, är det så att sanningen ser olika ut, beroende på vilka glasögon man har på sig?


Den här dagen är slut. Den började alldeles förträffligt, med 5 km - rundan med hundarna i  underbart väder. Sol, och inte alltför varmt. En fantastisk dag på jobbet, sen hem till en härlig runda med hundarna, som var snäppet för varmt. 


Div sysslor, sms med hundkursare, samtal med härliga dottern Hannah, god middag, kvällsrunda i sol (som ni vet) 


Nu är det dags att koja . Jag är så nöjd med min dag, även om vissa (speglar) ljuger :)  Jag blir ju lixom ingen annan, bara för att en spegel eller två, ljuger :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 30 juni 2014 09:26

Ja alltså, jag får skriva om igår först :)


Efter morgonrunda så var det bara att åka iväg och hålla hundkurs. Nu har vi kört halva kursen :)  Efter hundkurs och en längre runda med hundarna, begav jag mig iväg på jobbet. 


Just  det, såg att jag inte la in bilderna från i lördags :)  De får komma nu istället

       


Vi tog sovmorgon idag, då det blev rätt så sent igårkväll. Har snart fått i mig mina 3 koppar, så inom kort väcker jag hundarna och går ut på promenad :)  Det blir nog sommarrundan idag igen :)  15 grader nu på morgonen, och det har varit lite molnigt men verkar spricka upp nu. Det blir en varm dag tror jag. 


Ha en härlig Måndag! Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 28 juni 2014 09:44

Japp, det är den låt som spelas just nu i radioprogrammet "Ring så spelar vi"  :)


Lördag morgon, klarblå himmel, strålande sol.  Det blev en kort morgonrunda med hundarna FÖRE kaffet idag, då Paddy visade tecken på att vara lite purken i magen. Mycket riktigt. Det var inte så att det gick att plocka upp i en påse om vi säger så. 


Nu har jag druckit mina tre koppar, och strax ska vi bege oss ut på en lite längre runda :)   Det är ju inte lika varmt som det var vid den här tiden förra året. Då var det oresonligt varmt, så promenaderna blev både kortare och långsammare. Försökte få hundarna att gilla att bada, utan större framgång. 


Idag ska jag träna hundarna var för sig ute på gården tänkte jag, perfekt väder för det.  Kanske filma åxå. Förra gången jag skulle filma, så hade jag inte lyckats trycka på själva inspelningen, så det blev inget :)  Just ja, måste leta reda på klickern. Jag klickade ju sönder den ena för ett par veckor sedan, men har ju en till .... var jag nu har den. Ska dra igång en utredning på det nu direkt :)


Ha en härlig lördag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 27 juni 2014 22:46

Åh vilken dag jag har haft!   


Sol .... lagom varmt ... promenader .... ahhhhhhhh   I Love it!


En annan sak jag verkligen älskar, är att hjälpa andra hundägare. Idag har jag verkligen fått bevis för att andra vill ha min hjälp. Jag besvarade ett hjälpanrop på en facebooksida om hundar och hundträning. Efter det fick jag många pm från hundägare som bad om hjälp med både det ena och det andra. Snacka om att det finns många som vill ha tips och råd!


Jag har, förutom att ha promenerat hundarna, suttit på balkongen i solen, suttit och besvarat x antal pm och gett tips och råd gällande olika slags .... ja alltså ägarna kallar det problem ... själv skulle jag nog kalla det ... beteenden :)


Klockan är snart 23. Himlen är blå, med en touch av rosa .... man vet knappt om det är solnedgång eller soluppgång ... allt  glider ju lixom ihop när man bor där man bor. Vackert  är det i alla fall. Dags att ta ut hundarna på kvällspink är det åxå :)


HOppas att du haft en Bra dag, och att du lyckats fylla den med nåt värt!


Gokväll

Av maria tafvelin - 27 juni 2014 10:12

Jisses vilken helg det kan bli :)  Det är sol, och ska så vara hela helgen vad jag förstår, ska väl till och med bli varmt, till mångas stora glädje. Det är stadsfest, och det är kyrkhelg. Mycket folk i rörelse alltså. Det kan faktiskt hända att jag drar iväg på kyrkhelgen i morgon. Tänkte leta åt en tjomme som ska sälja glassmycken som en kompis tillverkar :)


I övrigt tar jag helgen med ro. Jag var ju på stadsfesten förra sommaren, och stod längst framme vid scenen när Magnus Uggla rockade loss :)


Igår var jag iväg och skulle köpa lite blommor till balkongen. Jag har ju lixom haft en vision om en prunkande balkong .... men jag hittar ju inget jag vill ha. Allt jag kollade på, var liksom .... fjuttigt. Kanske lika bra att jag inte hittade något, eftersom det har varit minusgrader inatt .... fniss   Tror jag ska försöka mig på att hitta blommor på nåt annat ställe. Det vore väl fasen om man inte skulle kunna få ihop en liten grön oas därute :)


Idag är jag ledig och har nyss druckit mina tre koppar. Det blev en kortare pinkrunda före kaffet, och strax går vi på en lite längre tur. Ha en riktigt Bra fredag hörrni, och försök fylla dagen med nåt värt :)


   


Gomorron

Av maria tafvelin - 26 juni 2014 08:33

Vaknar till klarblå himmel och sol :)  13 grader ute nu, helt perfekt!  Ser att värmen kommer  efter helgen, hoppas den inte blir alltför aggressiv. Värmen alltså :)


Sovit som en stock inatt, jag var helt slut igårkväll, precis som man blir efter ett besök av Meniére. Idag känner jag mig desto piggare :)  Jag ska bara dricka upp kaffet, sen väcker jag hundarna och går en runda. Det blir nog den vackra sommarrundan - 5 km vid vattnet och genom skogen ... 

 


Idag när jag jobbat klart, tar jag helg :)  Men först ska jag njuta av den här morgonen. 


Av maria tafvelin - 25 juni 2014 23:09


Gonatt mina vänner :)

Av maria tafvelin - 25 juni 2014 10:09

Nu vet jag varför jag kände mig så krokig i luggen igårkväll. Det var nog kroppen som hade föraningar, utan att hjärnan hängde med. 


Kl 4 i morse vaknade jag av att Meniére snurrade mina ögon runt runt i skallen. Det var bara att blunda och hålla i sig i sängkanten. Jag tror att klockan var 7 när jag kunde fästa blicken såpass mycket att jag klarade av att ringa till Hannah. Hon kom hit och tog ut hundarna, och stoppade i mig medicin, innan hon drog iväg på sitt jobb. 


Kl 10 ringde Pernilla och undrade hur det var, om jag behöver hjälp. Då kände jag att ögonen stod helt stilla, så jag vågade mig upp ur sängen. Nu står jag och dricker kaffe. Matt i benen och slut i kroppen, men när man känner kaffesug, så vet man att man är på banan igen. 


Jag börjar ju inte jobba förrän kl 12, så även om Pernilla sa att jag skulle vara hemma idag, så ska jag åka och jobba. Ja, förutsatt att det känns stadigt förstås. Just nu känns det bra i alla fall :)    Just nu. 



Nu ska jag njuta av kaffet  :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards