Direktlänk till inlägg 27 mars 2016

Påskdag och Hundens Dag.

Av maria tafvelin - 27 mars 2016 14:50

I morse fixade jag sovmorgon! så jädra skönt! Jag vaknade kl 6, men insåg att jag fick vrida fram klockan till 7 :) På ren tjurskalle låg jag kvar en timme till :) 


Efter kaffe och morgonpromenad, drog jag igång "projekt köttfärsbiffar" Stekte på 2.5 kg köttfärs. Check. Kl 12.30 gick jag ut på parkeringen och blev upplockad av Susanne, ni vet hon som har "Rackarungarnas Hundskola" och hennes dotter Lovisa. Vi skulle iväg på evenemanget "Hundens Dag" för ett studiebesök. 


Bakgrunden till detta studiebesök är både krokigt och lite långt ....   När detta "Hundens dag" startade, eller, hade hållit på ett litet tag, fick jag kursdeltagare på mina hundkurser, som fått problem, konsekvenser av att ha börjat delta i detta evenemang. På Hundens dag (söndagar) träffs man och släpper sina hundar lösa tillsammans. I början lät det som att syftet var att hundarna skulle få träffas och leka tillsammans. Detta har sakta ändrats till att de skulle lära sig umgås socialt .... till att HUNDÄGARNA ska lära sig tolka och läsa sina hundar. När jag mötte hundägare som fått problem, kontaktade jag de som startat upp evenemanget, och påtalade att ett flertal medlemmar fått negativa konsekvenser, och undrade hur de mötte det, eftersom de hade styrt upp träffarna. Svaret blev att de som intitiativtagare inte hade något ansvar alls, utan det var ägarnas eget ansvar. Jag blev lite beklämd, då jag anser att om jag styr upp något, så har jag en viss form av ansvar, eftersom det finns de som förlitar sig på mig. Nåja, de verkade inte vara av samma åsikt, och betackade sig även för all sorts samarbete. 


Det har varit tyst på fronten under rätt lång tid, oss emellan, men så såg jag att de utannonserade en kurs i Hundpsykologi. DEN vill jag gå tänkte jag direkt, eftersom jag vill gå alla utbildningar och kurser jag kan, inom hund. Då det visade sig att det inte är någon utbildad instruktör som ska hålla kursen, föll mitt intresse bort direkt. Initiativtagaren bad mig dock komma på en Hundens Dag-träff någon söndag, för att bilda mig en uppfattning om träffarna, då hon fått för sig att jag dömt ut dem. Jag har inte alls dömt ut dem, jag har bara inte sett syftet med dem, för egen del. Hade jag sett ett syfte, hade jag deltagit själv :) Som sagt, när de startade, tolkade jag syftet som att hundarna skulle lära sig att umgås socialt, i flock. Sånt känner jag inte att jag direkt behöver, så jag har aldrig besökt dessa träffar. 


Jag bestämde dock att åka dit idag för ett besök. Initiativtagaren ville gärna att jag kom och gjorde en egen bedömning som hon ville ta del av.  Sagt och gjort. Jag tog med Hundgurun Susanne och hennes dotter (blivande hundguru Lovisa) och åkte dit. 


Det var få deltagare idag, vilket var synd. Typ 6 hundar tror jag .... kanske 7.    Min första tanke när vi skulle kliva in på området var: Oj, jädrar, här ligger en lastpall med spikarna uppåt, precis där hundarna ska gå. Susanne hivade upp den säkerhetsrisken mot en vägg, med bestämdhet. Vi satte oss på en bänk och inväntade både ledare, och fler deltagare, då vi hört att det oftast är många som besöker träffarna. Bredvid oss satt en kvinna som berättade att hon hade en hund hemma, som hon inte tagit med sig, för hon har sådana problem med hundmöten. Hon berättade även annat som gjorde att jag (vi) spetsade öronen. 


"träffledaren" kom och evenemanget startade. I reglerna för träffarna står tydligt att hundarna inte får nosa i marken, de måste hålla sig bakom sin ägare . (bland annat) Ledarskap betonas, och att om inte ägaren tar kommandot, så gör hunden det. 


Jag ska förkorta hela proceduren genom att säga att när träffen var över, kom inititativtagaren fram till oss och pratade. Hon ska ha all heder för att hon överhuvudtaget ville lyssna på våra åsikter, det ska jag framhäva. När mina frågor ställdes, hade hon inga direkt bra svar dock. 

 - Vad har de här ekipagen lärt sig idag?

- Vad är syftet?. Varför såg du inte till att era egna regler följdes? (har läst de regler som finns för träffarna)


Nu är syftet helt plötsligt att ägarna ska lära sig att tolka och läsa sina hundar, och agera i tid. 

- Vem ska lära dem det? 

- Lär DU hundägarna, eller kan de gå på dessa träffar varje söndag och inte lära sig nåt alls?


Nä, nu ska alla måsta gå den hundpsykologikurs de anordnar, för att lära sig. Men .... de som bara kommer till träffarna då?  Ska inte de få lära sig? Återigen, vad är syftet med träffarna?


Det positiva med det här studiebesöket är att initiativtagaren faktiskt verkade lyssna till mig och Susanne när vi lyfte våra farhågor och åsikter. En annan positiv sak var att den kvinna som satt bredvid oss, som inte hade hunden med sig .... hon ska gå på Susannes arrangerade hundmötesträff på onsdag. 


Om vi sammanfattar allt :

Susanne .... du är lite för snäll. Lite för försiktig i din framtoning. Fasen ....   JAG, är den mer burdusa av oss . Vi blir nog ett perfekt team framöver nån gång :)  Kling och Klang. (med assistent ) 


Tjing så länge

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Av maria tafvelin - Lördag 16 mars 08:46

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Sol upp 5.46 och ner 17.40 Har precis ätit en rostad macka med avocado och rödlök efter morgonpromenad med hundarna. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalaren :)   Då var det helg igen, veckorna går fo...

Av maria tafvelin - Söndag 10 mars 15:11

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader och strålande sol. Sol upp 6.07 och ner 17.22   Kom precis in från en längre promenad med hundarna. Men så helvetiskt härligt med sol och några plusgrader! Det gäler att passa på att njuta innan sommaren kommer me...

Av maria tafvelin - Torsdag 7 mars 15:21


HÖrrni. Det är väder, det är SOL, det är soluppgång, men flera timmar till solnedgång. Dagar har gått, mat har lagats och ätits, tårar har runnit (av glädje) skratt har bubblat....    Dag Sixten Ingemar Johansson. Född 2/3 kring 18-snåret. Lagom ...

Av maria tafvelin - Söndag 3 mars 11:44

Söndag mittppådagen. 2 plusgrader och molnigt.... solen Vill lysa igenom men orkar inte riktigt. Sol upp 6.33 och ner 17.00   Igår blev jag mormor igen, till en liten kille :) :) :)  Hannah och Robbans första barn <3 Man svävar som på moln kan...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards