Alla inlägg under september 2017

Av maria tafvelin - 5 september 2017 12:09

Tisdag mitt på dagen. 14 grader (va? kan det stämma ... känns varmare) och sol. En härlig höstdag! 


Igår var det dimmigt mest hela dagen. Efter morgonrundan tog jag ut Molly på lite nw på gården. 3 stationer utomhussök

Trädgårdsgruppen, utomhuspingisbordet och mattpiskställningen

     

Molly var verkligen i högform, gick som en klocka! superkul!    Medans vi tränade, stod en liten filur på balkongen och var avundsjuk

 

När Molly var färdig, fick han komma ner och köra han åxå. Han var inte riktigt på tå i söken, utan körde mest någon form av spårövning, men ... lite fick han till i alla fall


 

När Theo fått köra alla tre områden, gick jag upp med honom och tog ut Kelly på lite roliga övningar, som jag vet att hon gillar. Iofs så gillar hon allt


 

När vi var klara ringde Pernilla. Jag hade lovat hänga med till Byske för att hjälpa till på MatEkan ... det är som fan vad drygt det är innan allt är klart.  När jag kom hem blev det promenad med hela ligan. Till middag spenatpaj, sedan en lugn kväll framför tvn. 


I morse vaknade jag naturligtvis kring kl 5, men vägrade kliva upp. Jag hade ställt väckaren på 6.30 Kl 8.30 skulle det komma en tjomme från Aptum och gå en brandtillsynsrunda med mig. Jag är ju brandskyddsansvarig här. :)


När klockan ringde, kl 6.30 tänkte jag .... nä ... jag styr fram den en timme och hoppar över kaffet. Jag menar, jag har ju ändå semester :)   


 

7.30 klev jag upp, drog på mig kläderna medans jag pratade med kompis Eva i telefon, kopplade hundarna och gick morgonpromenad. Lagom till vi kom tillbaka, dök tjommen från Aptum upp. 1.5 timmar senare var vi färdiga och jag tog mina terriers, Theo och Molly, på en timmes duopromenad. Hem, lämnade dem, lastade Paddy och Kelly i bilen. Tänkte åka till skogen och kolla svamp. Eftersom jag inte kan ha Paddy lös i skogen så drog jag förbi RackArena för att han skulle få springa av sig lite

       

När vi kom till den tänkta skogen var den ockuperad av jägare ... naturligtvis, så det blev att åka hem istället.  Nåja, alla verkar nöjda i alla fall. 


Nu ska jag fippla lite härhemma innan det är dags med någon slags promenad igen :)  


Igår valde jag ju att avboka träningen på Friskvårdskompaniet, då jag mått som jag gjort under helgen. Nu känner jag mig tillbaka på banan, så jag ska åka dit i morgon istället. Inte på något pass dock, utan endera crosstrainer eller löpband. Fredag har jag bokat bodypump igen. 


Hoppas ni har en värd dag!


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 3 september 2017 09:13

Söndag .... vet inte om man kan säga morgon, när klockan blivit 9.15 ... det är nog mer förmiddag. 11 grader och strålande klarblå himmel. Helt underbart! En sån här dag skulle man egentligen vilja spendera promenerandes med hundarna, hela dagen. Långa, härliga promenader, där solen skiner men varken jag eller hundarna behöver få värmeslag. Jag är glad över att se väderleksprognosen för kommande vecka, det ser nämligen likadant ut hela veckan. Idag kommer jag att ta korta promenader, av olika anledningar. 


Den främsta anledningen är vad som hände igår, på morgonrundan. Det är ytterst sällan det hänt att Meniére kommit förbi på det där sättet, och huggit mig i ryggen utan att jag fått någon förvarning. Eller ... ju mer jag tänker på det, så har det ju faktiskt hänt, inte ofta, men alldeles för många gånger. Första gången jag fick ordentlig karusellyrsel, var en natt, där jag kröp in på toa, och spenderade natten där ... kunde inte öppna ögonen ens, så kräktes jag.  Andra gången, var när jag arbetstränade på trädgården i Tjärn, då de ringde ambulans. Det var Då det uppdagades att det var Meniéres sjukdom jag led av. Sen har det ju hänt några gånger att Pernilla fått komma och plocka upp mig i bilen, när jag blivit yr på promenad .... Mina grannar fick hjälpa mig när jag bodde i Bygdsiljum, när jag blev sittande i trappen då jag skulle ut med hundarna på morgonpromenad ... så jo, det har hänt x antal gånger. Det är en sån fruktansvärd känsla, och jag kan känna den där paniken jag kände igår- Jag måste hinna hem. Gode Gud, jag måste hinna hem. 


Jag låg i princip hela dagen och kvällen igår. Hundarna låg åxå i princip hela dagen och kvällen

 


Så, jag håller mig rätt nära hemmet idag, för säkerhets skull. En annan anledning är faktiskt att jag har sjukt mycket träningsvärk i låren. När jag ska sätta mig ner handlar det mer om fritt fall, än kontrollerad rörelse. 


Nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna, ta maxdos medicin och en åksjuketablett, sen blir det en morgonpromenad. Böja sig ner och plocka upp hundbajs kan bli en spännande ben-övning idag. 


Ha en Skön söndag. Vädret är åtminstone helt underbart, bara DET är värt hur mycket som helst :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 september 2017 12:46

Lördag. 15 grader och full sol. Klockan har tickat förbi mitt på dagen. 


Klev upp kl 8 och kokade kaffe. 8.45 kopplade jag hundarna och gick ut. Allt kändes hyfsat, förutom träningsvärk i låren. Skönt ute, så jag tänkte gå bort till okq8, och den rundan. När jag kom till Bruksskolan kände jag: Nej ... är det sant ... blir jag yr NU?  


Fy fan säger jag bara. Det är knappt jag vet hur jag tog mig hem. Grät i alla fall sista biten, och bad till gudarna att jag skulle komma mig ända hem, och upp i lägenheten. Svetten bara rann i ansiktet och efter ryggen, illamåendet sköljde över mig ... det var så nära att jag varit tvungen lägga mig ner, men kämpade allt jag orkade för att ta mig hem. Hade jag haft Pia-Marias telefonnummer hade jag ringt henne och frågat om hon kunde komma och skjutsa hem mig, men jag har inte hennes nummer. Hundarna fick inte stanna nånstans på hemvägen, jag måste skynda mig. Snedsteg, snubbel, oj så nära att jag ramlat bredvid bäcken, då jag steg i någon ojämnhet på gångvägen. 


In i lägenheten, kopplade loss hundarna och släppte kopplen på golvet tillsammans med vindjackan. Av med skorna, tre steg fram, tippa omkull i sängen. Grät högt av lättnad att jag hunnit hem. Hundarna hoppade upp i sängen och slickade mig på armarna och i ansiktet. 


Har legat några timmar, klev upp, och det kändes helt ok. Inte bra, men helt ok. Gjorde några ärenden, tog ut hundarna på gården, tänkte att de nog inte var färdigpinkade efter morgondramatiken. 


Maxdos mediciner och 2 åksjuketabletter tog jag när jag piggnat till lite. Nu ska jag lägga mig igen.  Det blir vila resten av dagen. Hoppas må bra i morgon istället.


Tjing så länge 

Av maria tafvelin - 1 september 2017 08:47

Fredag morgon. 13 grader och regn. Men ÄNTLIGEN får jag använda hundarnas nya regntäcken :) :) :)  


Igår, efter morgonrundan, lastade jag Paddy i bilen, åkte till jobbet en sväng och tackade av Frida, som jobbade sin sista arbetsdag, sen begav jag mig till RackArena för att klippa gräset. Drygt 2 timmar senare lastade jag Paddy i bilen igen och åkte hem. Längre promenad med hundarna stod på schemat. 


Hörrni, idag är ingen vanlig dag. Idag fyller min fantastiska lilla Kelly 11 år <3 

 

Min fina fina lilla Kelly   <3     


Idag ska jag iväg på Friskvårdskompaniet och köra ett pass bodypump. Jag har liite träningsvärk från onsdagens gym-pass, men inte så mycket som jag trodde. Det visar ju att jag kan ta i lite mer :)  


I övrigt har jag inte planerat upp dagen så hårt, vi får helt enkelt se vad det blir :)  Hursomhelst, det blir nog bra, tänker jag :) 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Vi ska ju fira hela dagen typ, och det ska vi börja med redan NU   :)


Ha en Fin Fredag, och även om ni inte ska fira något, fyll dagen med nåt värt!

Gomomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards