Alla inlägg under september 2017

Av maria tafvelin - 15 september 2017 14:08

Fredag eftermiddag. 8 grader och ... *trumvirvel* .... REGN! .... fniss.  Helt hopplöst vad det regnar. Tur jag köpt nya regntäcken till hundarna :)  De har faktiskt använts rätt flitigt de här senaste dagarna, för jag har inte haft tur riktigt HELA tiden. Häromdagen hade jag ju 2 frågor inför dagen. 

1: Hinner vi ta morgonpromenad innan det börjar regna?

2: Startar bilen och går som den ska?


Svaret på båda frågorna blev NEJ. Nej, vi hann inte (hela) morgonpromenaden innan det började regna. Cirka halva, skulle jag säga. SEn regnade det bara mer och mer, och innan vi var hemma var det störtregn. Vi var som ett gäng dränkta katter, för jag trodde ju att jag skulle ha min vanliga tur, så jag tog inte regnjacka, och hundarna hade inga regntäcken. Ok .... just DÅ hade jag inte så tur. Gick och provstartade bilen. NEJ, den gick inte bra. Den hostade och hostade, så det var bara att stänga av den igen. 


Nu var det ju så att jag skulle till Byske för att äta lunch med min vän Kickan, så jag tog bussen till jobbet, lånade pernillas bil, och åkte till Byske och åt lunch :)   Supertrevligt :)   På hemvägen ringde jag assistansbolaget, för jag har en försäkring som säger att jag har rätt till bärgning plus hyrbil om det blir nåt fuffens. Ja, sa hon jag pratade med, jag skickar en bärgare. - oj, jag har inte hunnit hem än, sa jag

- nämän, då får bärgaren ringa dig så får ni komma överrens om en tid. 


Bärgaren ringde och jag gjorde en snabb analys av gubben. Han lät vara typ 70 år, bred bondska, lite sådär sävlig. Jag skulle ringa honom när jag kommit hem, vilket jag gjorde, och han dök upp. Döm om min förvåning när snubben var typ max 30 år, de skitigaste händer jag sett, världens bredaste leende, och det såg ut som att det fattades en framtand. Han slirade runt i svarta foppatofflor, fixade upp bilen på flaket med ett stort leende. 

- jobb på en parkering är ju drömmen, sa han. (till motsats mot att stå efter en trafikerad väg och försöka jobba utan att bli ihjälkörd)

 

Jag hoppade upp i hytten, kände direkt att japp, han röker i bilen. Host, host. Vi åkte tillbaka till därifrån han utgick, för jag skulle ju ha en lånebil. 

 

Han var så hjälpsam och visade var man tänder framljusen, och hur man ställer in stolen. Efter den lektionen körde jag hem lånekompisen, medans tjommen drog iväg och lämnade min pärla på verkstaden. 


Jag väntar nu att doktorn på verkstan ska ringa och meddela vilken diagnos som ställts. Lite nervöst är det allt. Hur dyrt ska det bli?


I morse hann vi gå hela morgonrundan utan att det regnade, och efter lite frukost åkte jag in till stan för att träna på Friskvårdskompaniet

 

Riktigt skitjobbigt pass, och man tror på allvar att man ska svettas ihjäl. 


Hem, ut en sväng med hundarna i regnet, nu blir det lite städning innan fredagsmyset tar vid. Dagskursen i agility som jag egentligen skulle ha i morgon, har jag ställt in. Skaderisken är alldeles för hög när det är såhär sjukt regnigt och blött. Hoppas kunna köra kursen nån lördag framöver, om det nu slutar regna någon gång förstås. 


Nä, nu blir det att dra igång lite städning


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 13 september 2017 09:37

Onsdag morgon. 13 grader och molnigt. Vi får se om vi hinner ut på morgonpromenad innan det börjar regna :)


Hörrni, jag har faktiskt slagit ett rekord!!  Igårkväll la jag mig inte förrän kl typ 23.00, och DET är inte vanligt. Vaknade bara 3 gånger inatt som jag minns, då hörde jag att det var spöregn och orkanvindar. När jag vaknade "på riktigt" var klockan 9 !!!!! och det lät fortfarande som spöregn och orkanvindar ... men ... nä ... visst ja ... mitt nya tinnitusljud. Men, jag blev i alla fall glad över att det INTE var spöregn och orkanvindar, så visst kan man se något positivt i ALLT, bara man vänder och vrider på det lite. 


ATt sova till kl 9, det är fanimig strongt. Det är rekord! Men ... jag bör nog omedelbart se till att sluta med det, då jag från måndag ska kliva upp 04.15  .... och det är ju lite skillnad ... fniss. 


Hörrni, inatt drömde jag lite kul. Jag drömde att jag och Paddy var i nån stor slalombacke ...  det var hur många nerfarter som helst, och brant som tusan ... men vi var även på ett skoterspår runt den här backen. Grejen var den att Paddy drog mig på sparken, och jädrar vad han drog. I princip rakt upp. Synd att det inte finns kvar på telefonen, för jag filmade ... fniss   Undra förresten varför jag drömde att det var mitt i vintern ... eller, det var sjukt mycket snö i alla fall. Jaja, att Paddy drog sparken var ju lika konstigt iofs, hahahahaha


Jag tror jag ska gå ner och provstarta  bilen .... tänk om ......   den kanske bara behövde vila lite extra ...   I alla fall, såna här gånger är det ju superbra att jag inte bokat in så många grejer att göra, utan det är lugnt faktiskt, åtminstone ett par dagar till :)


Nä, nu när jag sov såhär rekordlänge så är det väl kanske bäst att göra morgonrutinerna lite snabbare.Hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Det här blir en småspännande dag faktiskt .... det här med bilen tex ... eller, hinner vi gå morgonrundan innan det börjar regna .... ja, sådär vardagsspännande :)


Fyll dagen Värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 12 september 2017 15:12

Tisdag eftermiddag. 13 grader och regn. I morse när jag klev upp var det uppehåll, och vi hann  gå en härlig morgonpromenad innan det började regna. Kl 12.20 hade jag tid hos Tomas, fysioterapeuten, med Theo. Jag såg verkligen fram emot att åka dit. När tiden började vara inne, lastade jag Theo, svängde förbi OK och tankade, och körde sedan iväg. Hann bara ett par km så började bilen huckra oroväckande, och motorlampan började blinka. Nämän vafan!!!!  Svängde av från Skelleftehamnsleden och stängde av bilen. Det kan tamigfan inte vara möjligt. Startade bilen, jodå, huckrade och hostade ... jag gasade på lite ... tänkte att den bara behövde lite jävlar anamma i sig ... men nä ... Jag hann faktiskt bli riktigt förbannad.   

SLUTA STAMMA .... BILJÄVEL, sa jag, rätt så högt och gasade en extra gång. Hucker, hucker, svarade den. 


Ok. Plåtkompis. Jag djupandades, vred på nyckeln smeksamt och försiktigt så att bilen fick somna och vila en stund. Nästan som när man får problem med datorn, drar ur sladden några minuter, och sen försöker igen. OCH alla problem är som bortblåsta. Tittade hastigt på klockan. Jo, jag åkte i god tid för att slippa stressa med parkering osv. men minuterna tickade snabbt ska jag säga. Blundade, bad en stilla bön ... vred på nyckeln...


Hucker, Hucker .... lampan lyste


Men för i helvete  biljävel!!!! Vad har jag någonsin gjort dig?? Det var bara att vända hemåt och hoppas att jag skulle ta mig hem. Det gick saktare och saktare. Ringde upp djurkliniken och sa att jag tyvärr inte kunde komma. 


Nu står plåtkompis på parkeringen och surar. Eller,  ärligt talat är det väl JAG som surar MEST. Vad ÄR det med mig och biljävlar egentligen????   


Ringde verkstan, ska dit på fredag. Ok ... har hunnit få ur mig lite ilska, så jag inser ju att det är inte MIG det är fel på ... fniss. Det har INGET med mig att göra. Plåtkompis är sjuk helt enkelt, och måste till doktorn. På fredag kommer den att få medicin, så allt kommer att bli bra. 


Det spöregnade när jag gick och handlade, men sedan, som av ett mirakel, blev det uppehåll. Jag skyndade mig ut med hundarna, och vi hann en 40 minuters :)   Nu regnar det igen, men ... det gör inget för min del. Vi ska mysa i soffan här. 


Till middag ska jag värma köttsoppan som är kvar. Det ser jag faktiskt fram emot :)  


Jag hann träffa Pernilla en sväng idag, DET var VÄRT !!!! :)   Hoppas Du fått till något värt idag åxå :)   Och, har du inte hunnit hittills så är det ju inte kört, det är många timmar kvar av dagen :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 11 september 2017 21:45

Måndag kväll. slökollat på tv ... Dagen har varit helt fantastisk!  När jag vaknade och kollade på mobilen, hade min bästa kompis Annica skickat ett meddelande: Ska till stan, kan vi träffas och äta lunch?


Såna här gånger ÄLSKAR jag att jag inte rutat in dagarna så oerhört!!!! Att kunna möta upp sin bästa kompis på stadskällaren, som jag för övrigt aldrig besökt tidigare, och äta lunch ... ja hörrni ... det knäcker det mesta!!


Det har hänt något som jag inte berättat för er, men nu har det bränt i bröstet tillräckligt länge. När jag misstänker att något barn inte har det riktigt bra .... då kan det inte hjälpas. Jag MÅSTE göra något. Jag kan lixom inte bara låta det bero.  Får jag hat emot mig pga att jag agerar? - Ja förmodligen. Spelar det någon roll? - nä, inte alls. 

En sak ska du ha jävligt klart för dig. Om jag misstänker att ditt barn inte har det riktigt bra, eller om jag misstänker att ditt väntande barn ligger i samma riskzon ... då agerar jag. Det är en drift jag har I mig. Jag har något i mig som säger att jag ska hjälpa de svaga, och det gör jag. Det betyder inte att jag hatar dig. Tvärtom. Det betyder att jag bryr mig. Jag bryr mig om dig, din familj, det barn du väntar. Jag vill det bästa för Er. Jag har sett saker som jag oroat mig för, därav att jag tagit till åtgärder. Du får hata mig hur mycket du vill. Det skiter jag faktiskt i. Mitt fokus ligger på barnen, även om jag vill att även DU ska må bra. 

Nu ska jag ta en kvällsrunda med hundarna. Behövde bara blåsa ur mig. 

Av maria tafvelin - 11 september 2017 09:07

Måndag morgon. 13 grader och mest molnigt, fast jo, jag ser lite blå himmel :)  


Inatt har jag vaknat flera gånger och hört att det spöregnar på tälttaket. Men ... jag ligger ju inte i tält, så det kan inte stämma. Mycket riktigt, det är mitt nya tinnitusljud. Lyckades somna om alla gånger, och vaknade nu sista gången kl 8.15  


Min nya supersöta kaffebryggare står i köket och myser fram mina 3 koppar kaffe

 

Idag ska jag ju in till stan en sväng. Återlämna Gullefjun, köpa hundmat, och kanske luncha med bästa kåmpis Annica. HOn skrev i morse att hon skulle in till stan för några ärenden. Vi ska höras om ifall tiden blir lämplig för en lunch :)


Jag har nog aldrig sett så mycket tv som jag gjorde igår. Efter morgonpromenaden kurade vi soffa hela dagen framför tvn. Det var fuskbyggarna, klassfesten, tillsammans hos Strömsteds,  det var nåt djurprogram, ja, jag bara sappade mellan och kollade än här, än där. Riktigt rogivande. Till slut blev det faktiskt uppehåll därute, då tog vi en promenad

 

Under tiden vi var ute, blev jag så sugen på köttsoppa, så jag kokade det till middag. Inte långa varianten där man kokar benen först, utan snabbvarianten, där man kokar div grönsaker, jag hade morot, vitkål, gul lök, grönkål och potatis. Kokar det tillsammans med köttbuljong, lagerblad och peppar. I slutet stoppade jag i strimlat stekt nötkött som jag hade i frysen. Några klimp, koka färdigt, klart

 

Det var nästan överdrivet gott :)   Tursamt nog blev det över så att det räcker till ytterligare en måltid :)


Alltså, jag såg ju reprisen av "Klassfesten" igår, den med Björn Ferry och Lotta Engberg. Sjukt kul program, hahaha. Inatt drömde jag att, jamen, det var nog Björn Ferry (han var åtminstone skallig och säkert 2 meter lång) skulle följa mig till jobbet. Han drog på sig skoteroverall, för han skulle vara i frysen. Jag vet inte vad han skulle göra där, och sen minns jag inte mer, men ... att han skulle i frysen, det vet jag ... fniss


Nu har jag klunkat i mig kaffet, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Hela dagen ligger framför oss, och jag ska fylla den med värda grejer. Gör det du åxå!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 september 2017 08:50

Söndag morgon. 12 grader och störtregn stod det i appen när jag vaknade. Nu har det minskat till regn ... fniss .. Inte för att det blir någon större skillnad, man blir genomblöt vilket som ... fniss   


Min telefon är lite skadad, skärmen har gått sönder lite vid "hemknappen" ... det är alltså hål. Det behöver inte ens regna för att det ska bli svårigheter, det räcker tydligen med lite fukt i hålet, så blir det problem. Det upptäckte jag igår när jag skulle fota Noseworkträningen. Telefonen vad stendöd. Det blev att låta den ligga och torka upp. Så, idag tar jag inte med den när jag går ut, helt enkelt. 


Jag hade lite tur igår (i vanlig ordning). Mitt på dagen var det faktiskt uppehåll så att vi hann en lite längre sväng, det var skönt. Idag ser det ut att kunna, om inte klarna upp, men åtminstone sluta regna mot aftonen. 


Jag har upptäckt en del saker som jag funderar lite kring. Det har blivit vanligt att andra bloggare skriver en kommentar på bloggen  

- Hej, ser att du varit inne på min blogg, nu hälsar jag på Tillbaka och kommer att följa din blogg. 


Jag vet ju att det inte stämmer, då jag aldrig varit inne på dessa människors bloggar. Gissar att de på så sätt söker fler läsare. De vill att man kikar in för att kolla vilken blogg det nu var man kikat in på. Jaja, det är inte hela världen, jag bara observerar att det blivit lite "inne" att göra så. Jag har åxå förstått att en del bloggare, knycker andras inlägg rakt av, dvs kopierar och lägger i sin egen blogg, och låtsas ha skrivit det själv. Det är riktigt illa. Om någon tycker att någon annan skrivit bra, kul och smart, går det ju alldeles utmärkt att kopiera och lägga ut, men då måste man ju ange vem som skrivit det, eller ännu hellre länka till den bloggen. Visst känns det helt självklart!?


Har i slutet varit med om saker på facebook åxå. Flera gånger har det hänt att människor "besvarat min vänförfrågan", men jag vet med säkerhet att jag inte skickat någon, för jag har ingen aning om vem människan är. Ingen fara på taket där heller, men jag undrar hur det kan bli så?


Hundarna ligger så ihopkurade de bara kan. De hör och vet att det regnar, vilket betyder att de inte är alltför sugna på att gå ut. Igår morse fick jag gå och hämta Kelly som vägrade komma i hallen. Molly hon kom ju faktiskt när jag ropat några gånger, men Kelly låtsades ha blivit stendöv. Det hjälps inte att de har nya fina regntäcken, de vill helt enkelt inte. 


Nåja, ibland måste man bara gilla läget och stå ut, även hundarna :)


När jag i morgon går in i min sista semestervecka, har jag planerat in endast En grej varje dag, resten står öppet för spontana påhitt. 

Måndag- fixa hundmat

Tisdag- till fysioterapeuten med Theo

Onsdag- Konditionsträning på Friskvårds

Torsdag- Här har jag fortfarande helt öppet, beror på vädret vad som händer

Fredag- Bodypump på Friskvårds

Lördag- Endagskurs i Agility (om det inte spöregnar)

Söndag- Håller öppet, kan ju ha samlat på mig massor av saker jag vill hinna göra :)


Nä, nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Sen ska jag laga nån smaskig frunch typ, sprätta igång tvn och sjunka ner i soffan. En mysig start på dagen helt enkelt. 


Det finns alltid nåt värt att fylla sin dag med. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 september 2017 08:57

Lördag morgon. 11 grader och regn.Det regnade hela dagen igår åxå. Efter morgonrundan igår, åkte jag in till stan för att köra en timmes bodypump på Friskvårdskompaniet

 

Hem, duscha, hjälpte en hundägare som ville ha lite tips och råd, ut med hundarna igen. Till middag blev det stekt karrékotlett 

 

Hörrni .... den här tinnitusen .... häromdagen ökade den ju markant, och det har inte gett sig. Helvetes Jävla Skit säger jag bara. Jo, jag vet att det bara är att vänja sig vid det, men det tar ett tag. Inte kul att vakna på nätterna av att det lever om så förbannat. 


Idag ska jag göra höst på balkongen. Jag ska plocka bort alla blommor och knoppar från änglatrumpeten, bad om tips av en trädgårdsguru, hur jag skulle göra med trumpeten, den vill ju aldrig sluta blomma, och den måste ju in snart. Då fick jag tipset att ta bort blommorna och knopparna, så att den hinner vila lite. Ska ta en hel del skott och plantera åxå. Både för att kunna ge bort, men även som säkerhet, om utifall att den stora inte klarar den här vintern. Man vet ju aldrig :)


Kaffet är uppdrucket, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. De är verkligen inte sugna på att gå ut när det regnar, trots regntäcken. De vill ligga i soffan och tryna. Tror jag ska köra lite nosework i "hobbyrummet" idag. I övrigt blir det en lugn dag. Det känns skönt :)   Nästa vecka är min sista semestervecka. Jag är så himla glad över att jag kunnat ta 4 veckor. Eller, nu ska man kanske inte ropa Hej ... fniss .... men det var ganska osäkert där ett tag, ifall det bara skulle bli 2 veckor, och det här är ju tredje, så jag har verkligen fått ladda batterierna, samt kommit igång med träningen, precis som planen var inför semestern. Vädret har varit helt fantastiskt, det är ju bara typ igår det har regnat. Nu ska det ju regna lite, men det kan jag stå ut med. 


Ha en Fin lördag, trots vädret. Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 september 2017 08:10

Onsdag morgon. 4 grader och klarblå himmel. Det blir en vacker dag även idag :)   Hela dagen igår var superb, jag avslutade med god middag och Idol på tv. 

 



Igår afton ringde tjommen som var här igår och gick brandtillsynsrundan med mig. Han gick ju runt med sin lilla iPad som han skrev ner allt på, och tog bilder. Direkt han hoppade ur bilen och tog fram paddan sa han: Förr skrev vi ju på papper, men nu har vi blivit moderna.    Ok, nu bar det sig inte bättre än att allt han dokumenterat på paddan ... var borta. .... fniss ....  så han måste upprepa hela proceduren. Han kommer idag kl 10, så ska jag guida honom ett varv till. 


I övrigt idag ska jag ju på Friskvårdskompaniet en sväng, ta några rejäla promenader med hundarna, och sen får vi se vad jag hittar på. Såhär på semestern ska man ju inte planera in allt så noga tänker jag .. man måste ha utrymme för spontana påhitt :)


Jag har kontaktat Wallers djurpensionat. Jag måste ju lämna hundarna någonstans när jag åker till Stockholm i Oktober. Jag ska dit någon afton nästa vecka och kolla in stället. Det känns gruvsamt att lämna bort dem .... det är ju inte precis ofta jag gjort det ... det är väl typ 2 gånger . Första gången när jag fyllde 45, då jag, Pernilla och Hannah åkte utomlands. Då lämnade jag Molly hemma hos Nils, Paddy och Kelly lämnade jag hos Lena och Lukas i Boliden.  Förra gången jag lämnade bort dem, var när jag, Pernilla och Hannah åkte till Sundsvall över en helg. Då lämnade jag dem på Bergsängarnas pensionat. Nu blir det en tredje gång .... och det känns lite jobbigt faktiskt. 


Nä, nu ska jag inte tänka på det där, utan nu ska jag börja fylla den här dagen med värda grejer. Kaffet är snart uppdrucket, hundarna sover än .... En stund av lugn och morgonro.   Ha en riktigt härlig dag, fyll den med nåt värt! 


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6
7
8
9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards