Alla inlägg den 7 april 2017

Av maria tafvelin - 7 april 2017 13:05

Eller, ja ... egentligen är det ju Kellys hjärta det handlar om. Idag har vi varit till veterinären för att kolla upp det här blåsljudet på hennes hjärta, som veterinären påpekade sist vi var där. Hon sa: Det är inte precis ett LITET blåsljud, utan det hörs ordentligt. Om hon börjar hosta, eller verkar tröttare än normalt, då får du höra av dig, då är det dags att börja medicinera. 

För några dagar sedan upptäckte jag att hon börjar flämta när vi är ute och går, och det är ju först när det är riktigt varmt ute som det brukar inträffa. Hon stannar åxå i trappen när vi går upp, och lixom vilar ett par sekunder, och flämtar, innan hon tar resten av trappen. I förrgår skrev jag till veterinären och bad om en tid någon fredag. Fick alltså tid redan idag. Då samtliga hundar ska vaccineras i år, bokade jag tid för det åxå, för allihop, då man lix skulle dit. 

Lastade in alla hundarna i fina plåtkompisen och åkte iväg. Förbi hos Hannah och Robban och återlämnade lille Milo, sen iväg till veterinären. När Kelly hoppade ur bilen och såg vart hon var, så hoppade hon in lika snabbt igen. Lilla gumman <3  Efter ormbettet för x antal år sedan, då hon var så himla dålig och låg på djursjukhuset i Luleå i 4 dagar, så har hon haft det tufft att besöka veterinären. Så även idag. Hon skakar så mycket så hon knappt kan stå på benen. Veterinären försökte muta henne med godis, men det gick inte. (vilket senare skulle visa sig funka ypperligt på både Molly och Paddy, jädrar va de tuggade godis)


Ja oj, sa Vera när hon lyssnat på Kellys hjärta. Det där är ordentligt blåsigt. Vi provar skriva ut Fortekor åt henne. Om inte det hjälper, finns ett annat preparat att prova. Börjar hon hosta, så får vi även sätta in vätskedrivande, för då har hon fått vätska i lungorna. Det här, sa hon, är ju inget som kommer att bli bättre, tvärtom, men hon börjar  ju bli gammal. (fyller minst 11 i september) Men funkar medicinerna så kan hon leva några år till. 


Några? Minst 30 hoppas jag. 

Min vackra, fina Kelly <3

 


När vi kom hem sprang Paddy direkt ut på balkongen och lade sig i bädden som står i solen. Han älskar att ligga där. Kelly parkerade sig i soffan, och Molly ligger i en bädd vid mina fötter. Nu ska vi iväg om en liten stund, på lite uppdrag, men sen ikväll, är det myskväll.


Det mest värda idag, är att det finns mediciner att ge min Kelly. Sen har det redan hunnit vara massor med andra värda grejer åxå, men DET är vad som hamnar högst på Värt-listan för idag.


Ha en fortsatt härlig fredag. Det är ca 10.5 timmar kvar av fredagen. Hyfsat med tid att göra nåt värt.


Tjing så länge   

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards