Alla inlägg under februari 2019

Av maria tafvelin - 20 februari 2019 08:35

Onsdag morgon. 8 minusgrader och klarblå himmel. Det ser ut att blåsa en hel del dock. Men, rätt klädd så är det nog alldeles underbart att vara ute även idag :)


Igår tog jag hundarna och åkte in till stan. (Jag skulle åka och handla till den smörgåstårta jag ska göra färdig idag, gjorde fyllning och fyllde den igår, det är dekorationerna kvar att göra idag) och tänkte att det var en ypperlig dag att ta med hundarna på en liten stadsvandring. Jag gick en runda, satte mig sedan på en parkbänk mitt i stan. Alice hoppade upp och satte sig bredvid mig, och Theo satt nedanför. Det passerade en och annan som log med hela ansiktet, och sen kom hon. En kvinna i  typ 60-årsåldern. Hon ropade redan på avstånd:

- Men ååhh så gulligt, ÅÅÅhhh så gulliga!  När hon kom fram log hon så stort och frågade om hon fick hälsa på hundarna. - javisst, sa jag.

Hon blev helt förtjust, och jag vet inte vem av dem som överöste vem med mest kramar och pussar. Till slut tackade hon, sa hej då och gick in på en butik. Efter en bra stund kom hon ut

- åhh är ni kvar!!, jag kan inte låta bli er, utbrast hon, och kom och kramades med hundarna en stund till. Gullig kvinna :)


Satt en stund till, gick en sväng, sen lastade jag hundarna och åkte för att handla på Solbacken. Hem, fixade fyllningen till smörgåstårtan, fyllde den .... och eftersom jag hade rätt så ont i skallen, la jag mig i soffan en stund, slumrade till, vaknade och kände mig betydligt piggare. 


Idag ska jag passa lille Otto medans Pernilla tränar, sedan ska hon hjälpa mig att färga utväxten i håret, vi ska ta en promenad med Otto och hundarna, och i afton ska vi äta smörgåstårtmiddag hos dem, Hannah och Robban kommer åxå. Varför smörgåstårta överhuvudtaget kanske du undrar. Jo, jag vill provgöra en variant jag hade tänkt mig till Ottos dop i mars. Jag bakade brödet i söndags och la i frysen, så nu blir det spännande att se. Jag gjorde en egen variant av skink/ostfyllning, och dekorationerna blir nåt helt annat än det jag gjort tidigare. Jag ska fota så ni får se hur den blev när den är färdig. 


Jag fick feeling i lördags och köpte lite mer blommor. Typ riktiga mormorsblommor, bland annat dessa

 

Köpte mig ett knippe tulpaner och lite blåbärsris och gjorde mig en fin bukett åxå, och i söndags fick jag ett knippe tulpaner av Pernilla och Mattias för att jag passat Otto, satte ihop med de andra tulpanerna, så nu har jag en riktigt

riktigt fin bukett

 

Nä, nu är det nog dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Jag ska ta en kortare morgonrunda med hundarna eftersom vi ska ta en längre senare idag. Har vi tur så blåser det lite mindre då. Alltså, man har ju börjat höra vårfåglarna!! HUR underbart är inte det!!?? Snön har sjunkit ihop en hel del och solen gör ju att det spritter i benen. Enligt appen ska det vara fint väder hela veckan och det tackar man ju inte nej till :)


Ha en fantastisk onsdag. Fyll dagen med saker som är Värda för DIG! 


Gomorron


Av maria tafvelin - 17 februari 2019 14:14

Söndag eftermiddag. 2 plusgrader och strålande sol. Vilken underbar dag! Igår blåste det ju så himla mycket så det var helt otroligt, men idag är det stilla och fint. På tal om igår, jag fick ju äran att vara barnvakt åt lille Otto :)  Pernilla och Hannah hade tillsammans med sin faster ordnat en 40-årsfest för sin pappas fru, så de var på fest, och jag fick äran att ha lillgrabben. En såndär typisk mormor-grej är väl att bada bäbisen, så det gjorde jag. Han brukar vanligtvis gallskrika i badet, men han till och med skrattade när jag badade honom. Jag är faktiskt glad att Pernilla inte åkt ännu, så hon fick se och höra det själv :)  Efter badet fick han krypa in i sin morgonrock. Alltså .... HUR SÖT!!!!!?

 

Han är ju så himla lätt att sköta, fast det är klart ... mellan 19 och 20 igårkväll tyckte han INTE att det var kul. Han var nog övervänt på Mello .... fniss. Både Theo och Alice försökte slicka på honom, och när jag sa att det räckte, lade de sig nära i soffan (han låg i min famn). Nåja, han slocknade kl 20 och sov till 21, och han var på så sjukt bra humör när han vaknade. Som en solstråle fram till sovdags kl 23. Strax före kvällsmålet bytte jag blöja för natten .... och ... om vi säger såhär .... jag önskade att jag låtit blöjan sitta på ett par minuter till ..... det blev bajskalas .... fniss. Men som mormor ser man ju inte ens DET som nåt speciellt jobbigt ... konstigt nog. 


Kl 23 åt han, sen somnade han. Inte jag dock eftersom det blåste nåt sjukt, och att sova borta (hos Pernilla och Mattias) gör ju att det är ljud man inte är van vid. Kring 01 kom Pernilla och Mattias hem och jo, jag hade nog somnat då, för jag flög nästan upp ur soffan där jag låg, när jag hörde ytterdörren spela en melodi. Ja, de har en såndär ytterdörr med kodlås, som spelar en trudelutt när man tryckt in rätt kod ... fniss. 


Jag hade lovat att stanna kvar hela natten, för Pernilla och Mattias har så klokt bestämt att ingen som druckit, håller i Otto. Nu hade Pernilla inte alls druckit mycket, men hon vill inte ens att han ska måsta känna doften av alkohol, därav att jag hade Otto i sitt babynest nära mig i soffan hela natten. Kl 03 ville han äta, och kl 06. Pernilla hade pumpat ut mjölk som legat i frysen, så det var ju inga problem. Kl 08 väckte han mig och jag blev klarvaken ... då somnade han om ... fniss. Pernilla kom ut till oss kring 8.30 ... hon hade inte kunnat sova överhuvudtaget på hela natten ...   Då tog hon täcke och kudde och la sig i soffan med Otto medans jag skyndade hem till mina sovande hundar. Jag hade Otto hemma hos mig tills efter kvällspinket, då åkte jag över hem till honom. 


Mycket riktigt, när jag låste upp ytterdörren hemma, rasslade det till i trappen, de hade sovit i sängen på övervåningen, precis som vanligt. 


Efter morgonpromenad och frukost åkte jag in till stan för att träffa en hundägare m familj, som ville ha tips kring några problem. Hem, strålande väder, lite längre promenad med hundarna, som förresten fått nya snygga halsband

 

Gick en sväng runt lillbyn, samt en sväng på skoterspår ... som inte var särskilt "lättgått" ... men mysigt :)


Idag har jag lånat Hannahs bakmaskin. Typ för första gången i mitt liv, bakar jag utan att "nöjvslå" för hand. Jag bakar smörgåstårtbotten, och det är nu medans det jäser, som jag skriver här. Rättare sagt så har det  nog jäst klart nu, så jag ska fortsätta med det projektet. Hundarna har lekt en stund, så filtarna åkt all världens väg ur soffan

 

Ha en härlig fortsättning på söndagen! Än finns gott om tid att hitta på nåt värt!

 

Tjing så länge

Av maria tafvelin - 15 februari 2019 08:18

Fredag morgon. 5 plusgrader. Appen säger soligt, men det har jag svårt att hålla med om. Det droppar och rasar från taken och är absolut glashalt ute. 


Igår jobbade jag ju på Guldstadens Blommor. Först stod jag ett par timmar och snittade och tog bort blad från rosor, sedan ringde jag alla dessa människor som skulle få blommor, för att kolla att de var hemma under dagen för att kunna ta emot blommorna. Det var över 200 bud som skulle ut, så det var en hel del telefonsamtal. När man tar upp papperet där mottagarens telefonnummer står, ser man ju även meddelandet som beställaren vill ska stå på kortet. Det var så många kärleksfulla hälsningar att det faktiskt ibland var snudd på att man var något tårögd och var tvungen harkla sig innan man slog telefonnumret. Ett par telefonsamtal sticker ut från mängden, tex en kvinna som svarade att Hon skulle vara borta ett par timmar på eftermiddagen, mannen var hemma men det var ändå bättre att chauffören skulle hänga blommorna på dörrhandtaget, så att inte mannen skulle ta emot dem, då skulle det ju inte bli någon överraskning (förstod att hon trodde att blommorna var från maken). Självklart kan vi göra det, sa jag, fast jag visste ju att blommorna inte var från maken, utan från en god vän till henne. Eller, telefonsamtalet där en kvinna svarade: Hallå! Är det Frida, frågade jag. - Vem frågar, sa hon. - Jag ringer från Interflora och vi har blommor till Frida idag, sa jag . - Ja, då är det Frida sa hon och skrattade. Men .... det mest minnesvärda samtalet var ändå till en gammal kvinna. 

Hon svarade med sitt namn och jag sa: Hej, jag ringer från Interflora, vi har blommor till Dig idag

- Hallå, vad säger du

- Jag ringer från Interflora, där avbröt hon mig, Hallå, jag hör inte riktigt, vem ringer?

- Jag ringer från Interflora sa jag med Betydligt högre röst. 

- Va, från gymnastiken?


Ok ... det var mer eller mindre skrika jag behövde göra och jag förstod ju att ALLA ute i butiken även hörde precis vad jag sa, sådär högt har jag nog aldrig pratat tidigare. Men, när hon hörde vad jag sa, blev hon så himla glad. Oj så glad hon blev. Det var så rörande. 


Idag ska jag passa Otto medans Pernilla tränar. Jag tror jag tar en promenad runt byn med vagnen och hundarna, det blev ju ingen direkt promenad igår med hundarna, det blev bara rastningsrundor kring gården. Sen är det städdag. I  morgon förstår ni, då ska jag få vara barnvakt från eftermiddag och över natten.  Det ska bli så himla kul. Jag är så himla lyckligt lottad som får följa hans utveckling på så nära håll. Igår var väl ända dagen jag INTE träffat honom, förutom förra veckan när de var i Finland onsdag - söndag. Jag är ju mycket medveten om att de flesta mor- och farföräldrar inte kan träffa sitt barnbarn varje dag. Nu ska upprepa något jag sagt så många gånger: 

Jag fick det bäst!  Det roliga är att det bara blir Bästare och Bästare hela tiden :) :) :) 


Nä, nu ska jag ta och sparka av mig tofflorna och väcka hundarna. Ha en Fin dag. Fyll den med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 februari 2019 09:30

Onsdag morgon. 4 minusgrader och lätt snöfall. Vi har ju haft 2 sanslöst soliga och vackra dagar, nu blir det mulet och lite mer snö. 


Igår efter morgonrunda, gick jag över till Pernilla och passade Otto medans hon var och tränade.

     

När hon kom tillbaka åkte vi in till stan och gjorde lite ärenden, sen på ICA MAXI för att handla inför middagen. När vi kom tillbaka gick jag med hundarna runt lillbyn, typ en dryg halvtimmes promenad, sedan tillbaka till pernilla för att hjälpa till med maten. Hannah och Robban var åxå bjudna, och anledningen till middagen var att Pernilla och Mattias ville be Hannah vara Gudmor till Otto. Vi hade köpt lite blå serpentiner och blå servietter, Pernilla pysslade ihop en liten tavla med texten: Vill du vara min gudmor, snela/ Otto.  Hon skrev som ett barn, dvs bokstäver skrivna åt fel håll osv, det såg verkligen ut som om ett barn hade skrivit det. Hannah blev jätteglad <3


Vi hade lagat fylld kycklingfilé med ris och mangosallad. Supergott. Pernilla hade fixat en underbart god pannacotta till efterrätt. 


Idag blir det promenad runt byn och sedan ska jag och Pernilla leta runt i kartonger ute i förrådet och försöka hitta receptpärmen som min mamma samlade alla sina bakrecept i. Hon var ju en fena på att baka, trots att hon bara hade en hand. Det är några bakverk som hon gjorde, som Pernilla gärna vill ha på Ottos dop. 


I morgon är det alla hjärtans dag, och jag ska få jobba på Guldstadens blommor igen. Jag var ju där runt jul och nyår några dagar och det är klart att de har extra mycket att göra vid såna här högtidsdagar. Jag gissar att jag ska ringa upp människor som ska få blommor via bud, så att de är hemma och kan ta emot :)


Nu har jag slurkat i mig kaffet och ska sparka av mig tofflorna och hänga bort morgonrocken. Ha en härlig onsdag och försök tänka på att fylla din dag med värda grejer. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 februari 2019 08:17

Tisdag morgon. 8 minusgrader, klarblå himmel och strålande sol. Perkon puttrar, hundarna sover och radion spelar lite morgonmusik. Om en dryg timme ska jag vara hos Pernilla för att sköta Otto medans hon åker och tränar, sedan har vi lite grejer att göra :)


Igår gick jag över direkt på morgonen, släppte bara ut hundarna på morgonpink på gården innan jag gick. Vi körde ett projekt- tvätta en matta i badkaret, sedan la vi Otto i vagnen, gick förbi här och hämtade hundarna och gick en långpromenad. Strålande sol, bara 7-8 minusgrader.... helt sagolikt

 

När vi kom tillbaka stannade vi till hos mig och åt lunch. Pernilla gick hem och jag åkte iväg på Björkis för att köpa foder till Alice. Hem, skotta lite ... sen rann tiden iväg lite och det var dags att göra middag. Det blev fisk :)

 

Jädrigt gott faktiskt! 


I afton ska jag knalla iväg till Pernilla och Mattias och äta middag. Hannah och Robban kommer åxå. Det blir supertrevligt, och vi ska åka och handla inför middagen idag jag och Pernilla, när hon kommer från träningen och därefter blir det promenad. 


Nä ... det är väl dags att sparka av tofflorna och hänga bort morgonrocken. Hundarna kommer väl ner när de hör att jag ställer kaffekoppen på diskbänken. 


Ha en riktigt härlig Tisdag, hoppas ni har solsken åxå :)  Solen gör underverk för humöret faktiskt :) Det är mycket lättare att hitta nåt värt, när solen skiner.


Gomorron



Av maria tafvelin - 10 februari 2019 09:40

Söndag morgon. 9 minusgrader och mulet. Om typ nån timme ska det tydligen börja snöa IGEN. Det bara fortsätter. Räcker det inte nu? Igår gick jag runt byn med hundarna, sen skottade jag lite härutanför mig. Jag orkade bara halva gårdsplanen så var jag tvungen att gå in, jag var helt slut. Hannah skottade igårkväll med 4hjulingen, men se, det har ju snöat ännu mer, så hon måste nog ut idag igen. Plogbilen körde nyss förbi, så vägen är åtminstone plogad :)


Det blev en lugn eftermiddag här igår. Efter promenaden så röjde hundarna loss ordentligt och lekte sig trötta. Det blev sovstund för dem .... fniss.  Till middag blev det ryggbiff, hasselbackspotatis och rödvinssås. Mycket nöjd :)

 

Jag tryckte nog in termometern felaktigt, för jag hade velat ha det betydligt mer rosa, nu blev det knappt rosa alls ... men ... jaja ... det är ju inte hela världen :)


På nåt sätt känns det som att det "hör till" att kolla på mello, men jag tror att jag ska sluta med det. Det är ett riktigt skitprogram helt enkelt. Det är ju lite skoj att efter mello blev det qx-gala, och Där var både musiken och underhållningen betydligt bättre :)


Nä ... jag ska sparka av mig tofflorna och hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och ta en morgonrunda. Sedan ska jag fixa en riktig söndagsbrunch. Sen får jag helt enkelt se vad jag har lust att göra :)  Jo ... jag ska nog ta itu med att sätta in posters i ramar :) Det känns som ett lagom söndagsjobb :)


Ha en Skön, Värd Söndag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 februari 2019 09:04

Lördag morgon. 10 minusgrader och mulet. Det snöade ju igår, och trots att det gått ut varningar för taskigt väglag så var det x antal olyckor där bilar körde av vägen, Herregud så många som vägrar lätta på gasen trots att väglaget förändras. Jag var ju in till stan för att besiktiga bilen och blev helt förbluffad över hur många till synes oerhört stressade bilförare som var ute samtidigt som jag. Ibland tänker jag faktiskt: hoppas du kanar av vägen jävla pappskalle. 


Jo, jag var ju med plåtkompis på bilbesiktningen igår. Japp, blankt papp!! Besiktningsmannen sa när han återlämnade nyckeln: blankare papper än så,  blir det inte. Jag har ju slutat gå bredvid och höra varenda hammarslag under bilen, småprata med besiktningsmannen och allmänt vara ivägen ... jag har anammat det nya :)  De har ju ställt ihop en mysig hörna med kaffemaskin och tv-apparat innanför dörren, och där satte jag mig och lät tjommen jobba i fred. Nästan lite spännande faktiskt att vänta på besked. Blev oerhört Glad och snudd på förvånad när det inte var en endaste liten anmärkning.  :)


Det ska börja om att snöa i eftermiddag vad jag förstår, och verkar ska snöa i morgon åxå. Nu får snön sjunka ihop en hel del, och skotrarna köra massor, så att man får bra skoterspår att gå på :) Det kan jag sakna från Bygdsiljum - välpistade skoterleder där man kunde promenera i timmar. 


Om de plogar vägen tänkte jag ta Theo på en sparktur idag. I övrigt blir det lugnt, då jag igår kände av halsen och en såndär smygande känsla av förkylning. Även om jag knappt tror på det, så har jag matat i mig c-vitaminer och hoppas kunna sätta krokben för den. Har ju sett på fb hur många varit ORDENTLIGT förkylda i flera veckor, med fruktansvärt ont i halsen mm. DET var jag INTE sugen på. 


Alice har inte direkt träffat Lilly och Milo än, bara lixom sett dem på gården och när de suttit i hundgården. Hon är dock väldigt nyfiken på dem, och när jag släpper ut dem lösa på gården så skyndar sig Alice upp på bron hos Hannah och Robban. Hannah berättade igår att Lilly springer upp på min bro när hon är lös åxå, de vill nog gärna hälsa på hos varandra ... fniss. 


Nä ... om jag skulle sparka av mig tofflorna och hänga bort morgonrocken och väcka hundarna för morgonpromenad. Skönt att kylan mildrats, även om det ju faktiskt varit rätt så skonsamma temperaturer. Jovisst, det har varit kring 28 minus några dagar, men vi har ju haft vintrar där det varit kallare, 30 grader och under, flera veckor i sträck. DÅ är det tufft tycker jag. 


Ha en superhärlig lördag! Alltid finns det NÅT värt att förgylla dagen med. Att förgylla någon annans dag med något enkelt, kan vara EN grej. Minns när Hannah gick på gymnasiet och skickade ett sms under en skoldag. 

- Du är världens bästa mamma, stod det i sms:et. Jag blev ju överlycklig och ringde upp henne. Ok .... de hade som uppgift att göra en god gärning, så det var ju inte sådär jättespontant, men ändå ... fniss. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 februari 2019 09:13

Fredag morgon. 9 minusgrader och snöfall. Såg att det är utfärdat en klass 1-varning igen. Alltså .... den snö som inte kommit före första februari, behöver inte komma heller .... fniss. 


Idag är dagen B. Plåtkompis ska besiktigas. Igår var jag och tvättade upp den och småstädade i den lite. Inte för att besiktningen påverkas direkt, men den var allvarligt talat så skitig att första intrycket var: å gud vilken skrothög. Nu gäller det bara att dubbelkolla vilket ställe jag ska på .... det har ju hänt att man kört på fel ställe och ifrågasatt varför man inte verkar finnas i registret när man försökt anmäla sig. 


Resten av dagen lär väl bli snöskottning gissar jag. Hannah torde ska dundra runt med 4hjulingen, det gjorde hon igår åxå, men det är ju en del som måste skottas för hand åxå. Jag tackade rent Hannah för att hon skottar även hos mig. 


Nä .... dags att .... nä jag har faktiskt varit ute med hundarna redan, så det där med tofflorna och morgonrocken är redan fixat. Så ... jag kastar  mig rakt ut i fredagen bara :)  Ha nu en toppenfin fredag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards