Alla inlägg den 8 mars 2019

Av maria tafvelin - 8 mars 2019 08:22

Fredag morgon. 3 minusgrader och snöfall. Hörde att det var klass 1- varning idag, risk för massivt snöfall. Lite - Jahapp, nu igen! Ja, jag ser ju att det är dags att skotta, och det ska fortsätta snöa några dagar nu. Nåja ... snart är det Maj månad, och då brukar ju snön vara borta :)


Igår blev det morgonrunda runt byn med hundarna, Pernilla och Otto i vanlig ordning. Otto var vaken så att jag hann prata med honom, och det är så roligt, för han ler med hela ansiktet när jag gör det. Mormors lillhjärta <3 Han låg länge i vagnen och hade diverse små gulliga ljud för sig, men somnade när vi hade nån kilometer kvar av rundan.  Pernilla skulle iväg på Eddahallen med några kompisar som har smått åxå, och plaska lite i lillbassängen med Otto, så jag hittade på lite andra göromål. Jag åkte iväg och köpte rundstav till gardinerna, så nu är allt som det ska. 

     

sådär vårigt och fint tänker jag :)


Jo, jag hittade ett par springskor på Intersport, rea ... perfekt!   Ok ... nu när jag tittar ut genom köksfönstret är det ju inte aktuellt med springskor på ett tag, men när det är barmark, då är jag redo :)



Jag hade ju tänkt åka på klubben, men var så otroligt trött att jag ändrade mig. Jag tränade hundarna var för sig hemma istället. 

   

Jag började med Theo, att han ska hålla apportbocken med full kontakt ... och inte tugga. Han är så otroligt duktig! Alice fick träna bara superenkla saker som sitt och ligg. Tänker redan nu från början på HUR liggandet ser ut, efter att ha sett första avsnitten på webbkursen. Jag belönar på golvet, mot bröstkorgen, så att det blir bakåt. Det har jag igen senare tänker jag. Jag varvade så att jag tränade en stund med den ena, medans den andre fick sitta på mattan en liten bit bort. Den som väntade hade lite svårt att vara tyst, inga skall, men lite sång .... fniss. De var dock superduktiga på att sitta kvar och vänta på sin tur.  Bästa hundarna!  


Det blev ytterligare en sväng runt byn. Hade tänkt Fällbäcken, men när jag svängde ner så var det så himla halkigt och jag hade inte icebugsen, så jag avbröt och gick bara byn istället. Totalt blev det en dryg mil ändå under dagen, så det får duga. 


Idag känns det som att det blir inomhusaktiviteter .... ser att Robban är hemma .... han kanske är ledig idag .... då kanske jag slipper skotta själv .... fniss  Hoppas kan man ju alltid :)   Nåja ... jag ska fortsätta träningen med hundarna var för sig i alla fall, sen får vi se vad som händer i övrigt. Pernilla har väl träning idag, beror om hon åker iväg ... vi får se. 


Jo just det .... städa kyl och frys ska jag göra. Min gissning är att det i kylen ligger grejer som hunnit gå över gränsen om vi säger så. I frysen finns säkert saker som kan komma hundarna till gagn ....  vill göra en inventering så att jag har koll på exakt vad jag har. Nu, i mitt nystartade liv så är ju maten något mer strukturerad, kan man kalla det .... fniss.  Fredagar BRUKAR, eller rättare sagt BRUKADE jag ju alltid ta ett (par tre) glas vin, ja, även lördagar faktiskt. Men .... inte nu. Inte i helgen i alla fall. Förmodligen inte nästa helg heller. Nu går jag all in för viktminskning och kalasbra mående. 


Nä ... hur hurvigt det än ser ut så är det väl bäst att sparka av tofflorna och hänga upp nya morgonrocken på kroken, väcka hundarna och gå ut. Fredagen har rullat igång, och jag vill hänga med. Värda grejer, kom ihåg det!


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards