Alla inlägg den 18 juni 2019

Av maria tafvelin - 18 juni 2019 05:29

Tisdag morgon. 14 grader och klarblå himmel. Appen säger att det ska bli 25 grader idag. Igår var det 27 och det var fruktansvärt! Efter lunch var det storstädning i trapphus, och en kvinna som var ute på gården när jag och mina kollegor kånkade hinkar, stege och moppskaft sa:

- Jag tycker uppriktigt synd om er i den här värmen. 

Jag skötte fönsterputsning och väggar igår, och en lite kul grej var att det kom ut en tjomme med fönsterputsargrejer och började putsa fönsterna till sin lägenhet.

- Jag blev inspirerad, sa han ..... fniss. 

Ärligt talat så var det så varmt att jag var illamående stor del av dagen. DET är inte kul ....  Gruvar lite inför idag, men idag jobbar jag på ett flyttstäd så jag behöver i alla fall inte kånka runt på grejerna. 


Jag började ju morgonen igår med att, efter ha varit ut med hundarna, gå över och sjunga för Robban som fyllde år.  Kl 19 var det tårta och kaffe, Pernilla, Mattias, Otto och en kompis till de alla kom åxå. Jag gick över kring 18 för att hjälpa Hannah lite med tårtan, då hon kom hem från jobbet, men gick över till mig direkt jag gjort stommen, då åskan gick så förbaskat. Snacka om blixtar och dunder! Theo är rätt så påverkad, medan Alice är sitt vanliga coola Jag. Strax efter 19 gav åskan upp så jag gick tillbaka. En liten tårtbit och en skvätt kaffe - mums!


Hem igen, plugga i alla kontakter jag slitit ut, sitta i soffan och se tv med hundarna en stund innan det var dags att gå ut för kvällspink. Satt och kollade på instagram ... för er som följer min matblogg - gå in på inlägget jag gjorde i söndags och kolla vilka som tryckt "gilla" på den bilden. Scrolla och läs alla namn ...   :)   För er som inte vet att jag har ett matinstagram - kolla in mariasmatbilder. 


Dagarna rullar på och vi har redan passerat mitten av Juni. Det gäller verkligen att vara närvarande varje dag så att man inte sitter där i slutet av Augusti och förbannar att sommaren redan är slut. I sommar har jag ju ingen semester, vilket för första gången känns mindre kul. Det är väl för att jag jobbar heltid. När jag jobbade på Wallins, tog jag inte ut någon semester de första 2 åren, det tredje året tog jag ut 2 veckor, och år 4 och 5 tog jag ut 4 veckor, när alla andra kommit tillbaka i mitten på augusti. Nu blir det lixom tillbaka till att inte ha semester. Hur blir det nästa sommar? Ingen aning. Hur länge blir jag kvar på det här jobbet? Ingen aning. 


Det enda jag vet med säkerhet är att det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Ha en Bra tisdag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards