Alla inlägg under juli 2019

Av maria tafvelin - 23 juli 2019 05:22

Tisdag morgon. 14 grader och klarblå himmel. Tittar på appen och blir rent förskräckt. Hur ska man fixa att jobba på fredag, eller för den delen, hur ska man fixa att jobba någon dag överhuvudtaget den här veckan? Igår blev en kortdag, just pga värmen

 

Inte är det kul att dra på sig arbetsbyxorna och t-shirten och kånka städgrejer, putsa fönster och skrubba trappsteg, när man knappt klarar av att ta en fin-promenad utan att det lackar svett. Alla ni som känner mig vet hur jag mår i värme. Plötsligt slog mig tanken - städrock. Vet knappt var tanken kom ifrån, men var tvungen googla och läsa lite ... Städrock. Hahahaha ... varifrån kommer den och vad hade den för syfte? Kanske det vore en lämplig dress att få ha på sommaren? Fniss. 


Det blev inte många knop igår. Inga långa promenader. Strosade med hundarna bort till Pernilla och Mattias för att vattna, lite godissök på gården

 


Till middag gjorde jag en laxsallad med melon, paprika, ruccola, blandsallad. dill och lax naturligtvis. Till det en brödbit med västerbottensost. 

 

Jag har ju haft en kändis som gillat många av mina matbilder - Leif Mannerström. Han känner väl alla till, även de som inte är intresserade av matlagning. Igår slog han till och började följa mitt matinstagram :)  Han följer bara 25 st. så jag blev väldigt stolt och glad! :)

 

19.15 fick jag ett sms av Hannah att de befann sig i Umeå och skulle komma hem igårkväll, och när Pernilla senare skrev att de passerade Coop Forum, tog jag Alice och Theo med mig och gick till dem, eftersom de skulle stanna där och lasta av Pernilla och Mattias grejer ur husvagnen. Åh! Äntligen - Han med stort H - Otto!! Att få hålla honom i famnen igen efter en och en halv vecka!! <3   Och idag efter jobbet ska jag få passa honom när Pernilla tränar. Jag längtar!


Nä ... börjar väl vara läge att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hur det än är så startar arbetsdagen om en dryg timme. Rundan i skogen blir det som morgonpromenad, youghurt och melon till frukost, sen iväg. Ha en fin Tisdag och till Dig som älskar värme - Grattis! Till er andra - Håll ut! Det är inte Värt att klaga alltför mycket på värmen, det provocerar ... fniss.


Gomorron



Av maria tafvelin - 22 juli 2019 05:30

Måndag morgon. 13 grader och klarblå himmel. Precis som jag skrev igår så har sommaren börjat på allvar nu. Det blev 29  grader igår. När det blir så varmt står det lixom still. Hett, kallas det

 

Jag gjorde inget åt cykeln, då det ändå inte gått cykla med hundarna i den värmen. Lilly fick hänga med på arenan och springa runt som hon ville, medans jag klippte men annars blev det inte mycket rill rörselse

 

   


Mot kvällningen gick jag ut och klippte lite gräs, både inne i hundgården och ute på gården. Det var dock så varmt så jag orkade inte klippa allt, utan får försöka ta lite ikväll åxå. 


Till middag gjorde jag en supergod kyckling red curry

 


Nä, nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Kaffet är uppdrucket och dagen har börjat. Vad fyller du Din dag med för värda grejer idag?


Gomorron


Av maria tafvelin - 21 juli 2019 07:39

Söndag morgon. 19 grader och klarblå himmel. Nu är sommaren här på riktigt, och en av änglatrumpeten har äntligen slagit ut i en blomma, men nu börjar de andra få knoppar, så om några dagar gissar jag att det äntligen blir några blommor. Torde börja hända grejer i växthuset åxå :)


Efter morgonrundan var det dags att börja baka ut mjukkakorna. Direkt jag var färdig med första laddningen, gjorde jag en ny deg. När den var färdigjäst hade jag hunnit paketera undan den första omgången och kunde börja grädda. Innan dess gjorde jag en tredje deg. Hundarna fick ligga ute på gården och tugga på ben, jag bakade och spelade musik på hög volym ... fniss. 


Ulrik och Per kom och hämtade sina 10 mjukkakor, och lämnade blommor som jag fick :)  Krukväxter som är jättefina :)  Annelie hämtade sina mot eftermiddagen, och jag levererade ett gäng in till stan, då jag passade på att hämta ut ett paket på OK kanalgatan. Mjukkakorna som inte hämtats eller levererats, lade jag i frysen, då jag idag ska leverera 2 beställningar frysta. Jag kilade över till grannen Öhrlund, en snäll farbror som vinkar med hela armen när han passerar med sin bil. När man möter honom så både vinkar och blinkar han med helljuset. En vithårig farbror som ofta (varje dag) sitter på ljugarbänken på IcaMaxi och surrar med andra farbröder. Han blev både snopen och jätteglad när jag gav honom en påse mjukkaka. Vi pratade på ett tag. 

- Jag måste fråga, är det svårt att komma in i Boviken, sa han

Jag blev lite ställd ... vad svarar jag på det? Jag menar .... jag är inte den som umgås överhuvudtaget, har aldrig gjort, var jag än bott. 

- Nä, det tycker jag inte, svarade jag. Det kunde jag ju ärligt säga, det hade ju varit en annan sak om jag verkligen försökt komma in i någon gemenskap, men upptäckt att det inte går. 

- Så du tycker inte att det är som klanbildning här?

- Nä, det har jag aldrig upptäckt. Hoppas han slutar fråga nu. 

- ja, vi är väl för liten by kanske, det finns ju ingen naturlig mötespunkt, jag brukar fara på gubbdagis i Drängsmark, och på IcaMaxi. 

Farbror Öhrlund har ett stort behov av social samvaro märker man. Jag kände att jag nog måste säga som det är, så jag inte har honom bakom dörren var och varannan dag

- Ja alltså, jag har aldrig umgåtts med grannar egentligen, eller med nån mer än mina närmsta vänner förutom mina barn, är mest en ensamvarg som trivs med att vara själv. 


Då var det sagt. Phu, det kändes bra att klargöra. Tänker nu på att jag i slutet haft flera samtal om det här med att gå i pension. Den här rara gamla tanten som bjöd på muffins och läsk härom veckan när vi storstädade hennes trapphus, hon sa

- Det blev så ensamt när man gick i pension. Pratade med en vän häromdagen om just det där - hur tvärt ensamt det kan bli när man går i pension. Kanske jag slipper känna så, när den dagen kommer. Jag känner mig Aldrig ensam, aldrig någonsin. Men, så är jag ju aldrig ensam heller, jag har ju hundarna :)


Jag slog på stort och gjorde tvårätters igår. Till förrätt blev det laxmacka med västerbottensost och citronmajonnäs

 

Dillen pallade jag från Hannah och Robbans trädgård


Till varmrätt blev det citron och dillfylld rödspätta med pressad mandelpotatis

 

Riktigt mumsigt kan jag säga :)   Jag får rätt så ofta kommentaren:

- Men hur orkar du laga så god (och snygg ) mat när du är ensam?  Hur orkar du lägga ner så mycket krut på det? Skulle jag vara ensam så skulle det bli nudlar eller korv och makaroner 7 dagar per vecka. 


Jomen .... det är ju så himla KUL att laga mat! Visst äter jag åxå korv och makaroner ibland, men då är det ju festligt ifall man kanske skär korven på ett snyggt sätt, lägger upp på en snygg tallrik, eller på annat sätt piffar till det. Det blir ju så mycket roligare då :)  Tänkte faktiskt på det när jag gjorde lasagne häromdagen. Hackade omsorgsfullt morot,lök och  vitlök. För mig FÅR det ta tid. Jag har ingen brådska när det gäller matlagning.

   

Idag ska jag åka och klippa på RackArena. Jag tar Lilly med mig eftersom jag inte kunnat cykla med henne som det var tänkt, och hon behöver faktiskt få röra på sig ordentligt. Hon ska ju hålla för jaktsäsongen, så hon får inte tappa kondis nu bara för att Hannah och Robban är borta. 


Nä, nu börjar det vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en riktigt Skön söndag! För er som älskar värme kommer dagen att vara värd bara för det :)


Gomorron


Av maria tafvelin - 20 juli 2019 08:30

Lördag morgon. 20 grader. appen säger "mest soligt" men jag vet inte om jag håller med. Men, varmt blir det i alla fall. Appen hotar med att det blir 30 grader mot nästa helg.  Tja, jag har väl i princip fått precis som jag velat fram till nu, så nu får andra som de vill - stekhett. Rättvisa är skipad .. fniss. 


Igår efter jobbet bakade jag mjukkaka till försäljning. En tjomme som semestrarhär i Boviken köpte 10 st. Idag är det 3 st som köpt 10 var så, jo, jag har en deg på jäsning i detta nu :)  När den är gräddad kör jag en deg till. I morgon ligger beställningen än så länge på 15 st :)  Så himla kul!

 

Efter att ha lämnat nygräddad, ljummen mjukkaka tänkte jag ta cykeln och hundarna en sväng. Nä fan, då är det punka på framhjulet

 

Så det blev en liten promenad istället, sedan bara ta det lugnt

 

Till middag blev det grillad kotlett och airfryade potatisklyftor. MUMS!

 

Nä hörrni, idag har jag inte tid att sitta här så värstans mycket längre, ska ut med hundarna och sen är det bara att börja baka för glatta livet :)  Ha en härlig lördag, gör den till den Bästa dagen!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 juli 2019 05:25

Fredag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Det blir en varm dag. Igår när jag kom hem från jobbet tog jag en kort pinkrunda med hundarna. Efter maten tog jag först en cykeltur med Lilly runt byn. Det går undan rätt friskt :)

 

Hon var rätt nöjd när vi kom hem

 

Efter det cyklade jag med Theo och Alice runt lillbyn. Milo fick hänga med och springa runt när jag var ute i trädgårdslandet :)  Alla var nöjda när det var dags att krypa isäng

 

Theo hade inte hunnit masa sig ur soffan och komma upp ... fniss


Idag är det 2 år sedan jag hittade den där unga tjejen i tunneln i Ursviken. Det är nästan så att nackhåren reser sig när jag tänker på det. Tänker åxå att det inte var direkt varmt på nätterna då heller, för klockan var kring halv 5 på morgonen och jag minns att jag hade jacka på mig, för det var riktigt kallt. 


Igår la jag ut på en köp/säljsida på fb och frågade ifall det finns intresse av att köpa mjukkaka. Det fanns det ... fniss. Redan ikväll kommer en tjomme som vill köpa 10 st. I  morgon kommer 3 st som vill köpa 10 st. var och på söndag kommer en som beställt 5 st. :)  Så .... det blir till att baka :)  så himla kul!


Såg nåt så himla tänkvärt och kul på fb, men när jag försökte hitta det igen så gjorde jag inte det, men det löd:


Det är ju tur att vi är olika, annars skulle man ju inte veta vem som var vem


Så himla bra! 


Nä, nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken, väcka hundarna och sätta igång fredagen på allvar. Det gäller ju att hänga med redan från start så att dagen inte förspills :)  Fyll din dag med värda grejer och ha en superhärlig Fredag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 juli 2019 07:49

Torsdag morgon. 14 grader och klarblå himmel. Idag blir en varm och solig dag. Ser att nästa vecka blir det varmt - enligt appen 27 grader. Du kan ge dig fan på att det blir ännu varmare än så!


Igår var det som vanligt på jobbet - storstädning. Skillnaden på området där jag städar nu är att det finns en vagn att styra alla grejer i mellan trapphusen, så man behöver inte springa och kånka flera gånger innan man fått över allt till nya trappuppgången. Fattar inte varför dessa vagnar inte finns på alla områden. 


Efter jobbet en cykeltur med hundarna, sen bar det iväg på ridning. Provred en islandshäst som jag ska börja hjälprida. Superkul att sitta på hästryggen igen!

 

Tog dock inget foto under själva ridturen - det regnade. Inte lite heller! På söndag, när jag ska dit nästa gång, ser det ju ut att ska vara sol dock .... sol och varmt hela nästa vecka åxå. Det är nog NU sommaren börjar på allvar. Bra, då kanske tomaterna behagar komma, och trumpeterna få blommor :)


Tänk att en liten skada kan göra jävligt ont!

 

Ser ju fjantigt ut, men jag skalade bort en bit av tummen längst ut, och klöv nageln. Hade ju plåster på, men fick gå in på apoteket igår och be om hjälp att få nåt bättre, då nagelbiten sticker ut såpass att man slår i den hela tiden och det gör sååååååååå förbannat ont!  Tog bort det för att tvätta, lägger på nytt så att man kan jobba utan att göra sig illa alltför mycket. På apoteket tyckte hon att jag skulle gå till läkaren och ta bort nagelbiten ... få ser hur jag gör. Just nu gör det så ont så jag vill inte att nån rör där överhuvudtaget.


Nä hörrni. Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Tyckte det var igår jag skrev att det var måndag, och redan i morgon är det fredag. Det gäller att vara närvarande precis varenda dag, annars sliter sig tiden likt en häst som skenar - och det är risk att man tycker att det går för fort :)


Tänk på det - det är INTE värt att låta tiden skena till ingen nytta :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 juli 2019 05:46

Onsdag morgon. 9 grader och halvklart. Det är faktiskt sant att det inte direkt är någon sommarvärme, åtminstone inte på nätterna. Det går trögt för tomaterna i växthuset. Det går jättetrögt för änglatrumpeterna. För mig går det lättare :)


Igår jobbade jag med Hassan, och i en av trappuppgångarna kom en tant ut och pratade ett par gånger. Tredje gången hon kom ut, där kring kl 9, sa hon

- Men visst kommer ni in och dricker något kallt hos mig, det behöver ni

- Men så vansinnigt gulligt av dig, sa jag

- Jamen, jag går in och ställer fram, så kommer ni, jag bor på 3:an


Vi gick in till tanten, hon hade ställt fram 7 flaskor, ni vet de där små söta läskflaskorna, på bordet. 3 apelsinläsk, 1 trocadero, 1 päronsoda 1 sockerdricka och 1 cocacola. På ett fat hade hon lagt typ 10 små muffins och 7 bullar. Vi satte oss ner och  jag brukar aldrig fika något för någon annans skull, men nu tog jag en liten muffins och en apelsinläsk. Tanten pratade på, och det visade sig att hon var 79 år, och jo .... lite småsnurrigt var det nog bitvis. 

- Ta och doppa nu, ni ska doppa upp alltihop

Jag sneglade på Hassan, hans ögon var stora som tefat

- Vi inte orka, sa han

- jo, doppa nu, och drick upp alltihop, sa hon, och menade att vi skulle dricka upp alla flaskorna. Nä ... En muffins och en apelsinläsk fick räcka. Vi tackade flera gånger innan vi steg upp och lämnade bordet för att fortsätta städa.

- Men ta med en flaska var, ni måste dricka så att ni inte torkar ut. 

Med ett leende tog jag en päronsoda och körde ner i byxfickan.

- Tack snälla snälla du, det var jättegulligt av dig, avslutade jag innan jag stängde dörren. 


Mot slutet på dagen lyckades jag slå i tummen i en plåt när jag var bakom tvättmaskinerna i en tvättstuga för att skrubba golvet. JÄvlar så ont! Jahaa, jag hade lixom klyvt nageln en bit in, så den spretade rakt ut. Blödde ju en del åxå, så jag gick ut till Hassan. 

- Helvete vad jag gjorde illa mig

- Oj oj ... hur mår du?

- hahaha. jo, men det gör ont

- Vänta, jag ska fixa


Hassan rev sönder en fönstertrasa (typ lakan) och gjorde ett förband, sen var det bara att fortsätta jobba. Efter jobbet skulle jag fixa en grej i Pernilla och Mattes garage, hade tagit av mig förbandet men insåg att jag måste ha nåt där, för nagelbiten ville fastna i allt jag försökte röra i. Ringde Pernilla medans jag var kvar hos dem

- Har ni plåster?

- Jo, i badrummet i kommoden, längst ner till höger. 

- Tack

Jag gick in och hittade plåstren. 

 

fniss


Lite köttbullesök och promenad, sedan var det dags för Gullefjun att få sommarfrisyr

 

   

När det var dags att hoppa isäng så gjorde jag precis som vanligt - sa till hundarna : Nu går vi och lägger oss, tryckte av tvn med dosan och gick upp. När vi alla parkerat i sängen hörde jag nåt. Vafan, jag hade inte fått av tvn! Äh ... jag orkade inte gå ner, jag körde in öronpropparna istället ... fniss. 


 

Idag efter jobbet blir det att ta ut hundarna, äta nåt snabbt för att sen dra iväg och rida en sväng. Jo, det var några år sedan, så det ska bli spännande. Framför allt att se hur balansen funkar.


Nä, sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken kanske. Mata hundar och ta morgonpromenad, sen frukost och iväg. Ha en fin onsdag och kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron     

Av maria tafvelin - 16 juli 2019 05:29

Tisdag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Tack, idag behövs det lite ljus eftersom gårdagen bestod av regn och gråtung gegga över hela himlen. Det var svårt att känna sig pigg och rask, det gick aningen trögt hela dagen. 


Efter jobbet - ut med hundarna och projekt "lasagnemiddagplusmatlådor" Hittade ett recept på instagram, Jonas Lindberg "familjmiddag"  som jag provade.

           

Morot har jag aldrig provat ha i lasagne tidigare, och inte sådär mycket vitlök. 6 klyftor .... fniss. Tänkte väl tanken om att det skulle bli väldigt vitlökigt ....  men det blev det inte. Det blev bara Gott :)  


I afton när jag kommit hem från jobbet, tänker jag köra lite nosjobb med Theo och Alice, Milo ska få jobba lite åxå och det kan bli en cykeltur med Lilly. Jo, det låter optimistiskt att hinna allt, så det kan hända att jag får ändra planen något .... fniss


Nä ... jag har tagit det lite soft såhär på morgonskvisten och hamnat i att läsa nyheterna mer ingående än vanligt, och nu känner jag att jag ska sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, tänkte hinna gå den längre skogsrundan innan jag åker på jobbet. Ha en fin tisdag såhär i mitten av Juli, vare sig du jobbar eller inte, värda grejer kan man peta in oavsett.


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards