Alla inlägg den 8 augusti 2019

Av maria tafvelin - 8 augusti 2019 05:31

Torsdag morgon. 11 grader och halvklart. Lite varmare inatt alltså, och det ser ut att ska bli varmt nästa vecka åxå, både på dagen och natten, däremot regn varje dag. Men det behövs!


Igårkväll mailade jag min läkare i Umeå, nästan i panik. Jag skrev:


Hej, sedan i februari har jag haft det tufft med min Meniére. Många anfall och vid tre tillfällen har yrseln kommit som en blixt från en klar himmel, senast nu i afton. Börjar känna mig desperat, finns något nytt att prova som jag inte provat tidigare? Alternativt något jag provat tidigare som inte funkade DÅ, men som kanske funkar nu?

 

Ja, jag blev alltså yr i går afton. Hade tagit på mig ridkläderna och börjat bege mig mot stallet. Den korta versionen är att jag lyckades ringa Pernilla så att hon kom och hjälpte mig hem, parkerade mig i soffan och stoppade i mig både åksjuketabletter och maxdos medicin, sen var det bara att hoppas att jag inte skulle spy upp tabletterna. Det gjorde jag inte tack och lov, och efter 45 minuter så var jag såpass stadig att jag kunde sätta mig upp. 


Varför i helvete är yrseln så besvärllig nuförtiden? Har ju haft Meniére i 30 år, visst fan borde den börja klinga ut, inte bli värre!!  Började tänka efter att ha pratat med Hannah och hon frågade om jag kunde härleda vad som triggat yrseln i slutet. Det enda som egentligen förändrats, är väl det här massagebältet som jag köpte ... det var väl där i februari eller nåt. Jag vet att jag körde det alldeles uppe i nacken i början, men slutade, då jag tyckte att jag varit yr lite väl ofta. Senaste veckan har jag kört övre delen av ryggen och axlarna varje kväll .... kanske inte ens kan göra det? Har ingen aning, men provar lägga bort det helt och ser om det gör någon skillnad. 


Som ni kanske förstår så blev det en väldigt lugn kväll, parkerad i soffan fram till kvällspink, sedan isäng. Sovit dåligt inatt, varit vaken massor med gånger, det är nog nån slags oro i kroppen. 


Idag på morgonen har jag en vanlig trappstädning inne i stan, sedan "slutstädning och bortforsling av saker" på en adress ..... eh ... ok. Undras vilka saker som ska forslas bort, och vart de ska forslas. Nåja, får väl veta  när jag kommer på jobbet. 


Nä, nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hoppas Meniére håller sig undan, ridturen blir i afton istället. Håll tummarna!


Det finns ALLTID nåt värt med dagen, även om det vissa dagar känns som om det mest värda med den är att den tar slut. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards