Alla inlägg den 22 augusti 2019

Av maria tafvelin - 22 augusti 2019 05:27

Torsdag morgon. 9 grader och klarblå himmel. Det blir ytterligare en fin dag :)


Igår efter jobbet på förskolan åkte jag hem, tog ut  hundarna, bytte om till ridkläder och åkte iväg till Fällbäcken. Jag red tillsammans med Malin och hennes dotter. Det är perfekt att ha Malin som instruktör, hon är verkligen superduktig, och jag vill ju lära mig att träna Tengil i de olika gångarterna. Han är inte riden mycket så han har inte muskler, eller kondis heller, att orka bära upp sig ännu, men det viktigaste är ju att Jag får lära mig så att jag senare gör rätt. Mycker skritt, och rätt många, men korta töltpass. Han var jätteduktig. Malin red bakom mig eller bredvid mig och gav mig feedback. 

- Samla ihop honom mer

- Ta ner tempot i tölten

- Ge och ta med handen

- Driv med innerlåret

Hon sa även: Du har jättebra sits!


Vilken underbar ridtur!

 

På lördag rider vi igen :)


På lördag är det även byafest. Jag ska gå dit och äta, alla tar med sig det man vill grilla, sen ska jag sköta Otto så att Pernilla och Mattias kan stanna kvar på festen och delta i tävlingarna mm. Jag är mer intresserad av att vara med Otto :)


Tänk vilket rikt liv jag har. Snacka om att det är sprängfyllt med värda grejer. Det är knappt jag kan fatta så tur jag har. Att få bo här i Boviken, nära Pernilla och Hannah ... och Otto <3  Att ha hundarna, även om jag saknar de som vandrat över regnbågsbron, så har jag de mest fantastiska hundar. Alice är verkligen en hund som älskar närhet, Theo inte riktigt lika mycket. Visst, han vill åxå ha kramar och klappar, men han vill jobba mer, DET gör honom riktigt glad. Alice är lite mer soffpotatis även om hon gärna jobbar hon åxå

     

Jag ska börja på ett jobb där jag verkligen vill vara, och jag har börjat rida igen. Alltså !!!! Lycka, stavas allt detta.  Nu har jag bara några få dagar kvar på städfirman, sen blir det skarpt läge i köket. Menyn har kocken som är där nu, Peter G Nilsson skrivit och den sträcker sig den första veckan jag jobbar, sen får jag skapa menyn själv. Yes!!  Jag ska sätta mig  ner i helgen och fortsätta tänka meny. Det är nästan lite lustigt, av 39 barn finns bara En med någon form av allergi och det är mjölkprotein. Punkt. Det gör ju det hela mycket enklare att det inte är alla möjliga födoämnesallergier. 


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna, hänga upp morgonrocken och ropa ner hundarna. Det är dags för morgonpromenad och frukost innan det bär iväg på jobb. Storstädning i trapphus. Ha en fin torsdag och glöm inte att det är upp till Dig att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards