Alla inlägg den 24 juli 2020

Av maria tafvelin - 24 juli 2020 08:07

Fredag morgon. 12 grader och mulet. Har sovit skitdåligt inatt pga ischias .... ibland undrar man lixom - vad har hänt?  och ... varför?  men ... så kommer jag ihåg vad doktor Åslund sa för flera år sedan - Maria, alla får nåt. En del får parkinssons, en del får cancer, en del får meniére ... alla får nåt.  Jo, så är det. Alla får nåt. 


Igår på morgonen, hann jag inte blogga. Jag väcktes av telefonen (det var inte ens tidigt) av Pernilla. Hon och Otto sov över hos Hannah och Robban, han var in hos mig en sväng innan läggdags på onsdagen, för att åka ett par varv i ruchkanan ... och meka i spjälsängen ... fniss

   

Jo just ja, måste ju berätta om middagen jag lagade på onsdagen. Sjukt gott! Smördegsinbakad broccoli/spenat samt creme fraiche, riven ost och chiliflakes, till det en rödvinssås, tomater och basilika. 

 

Vädret var ju såpass på onsdagen att jag hann ut och cykla med hundarna i uppehållsväder åxå :)


Så ... tillbaka till gårdagen. Jag drog på mig kläderna, gick ut med hundarna, sen kom Pernilla och Otto över. Otto stannade kvar hos mig en stund efter att Pernilla gått tillbaka till Hannah och Robban. Vi gjorde bulldeg, spelade radio, ritade, åkte ruchkana :)  Sen gick vi över, då det var dags för hans lunch. Jag bakade ut bullarna, det var nåt recept jag hittat på fb ... inte bara "vanliga" bullar ... fniss.  Gick över med dem när de gräddat, så ungdomarna skulle få smaka. Gick sedan hem för att fixa lite sen lunch/tidig middag. Det blev över broccoli/spenat från onsdagen, så jag mixade det, hackade ner lite lök och rörde i vetemjöl så att det blev en smet som gick rulla, sedan stekte jag bollarna i hyfsat mycket olja. Doppade i aioli. Riktigt gott!

   

Nu har jag tömt frysen sånär som på en liten påse ärtor/majs/paprika, nån hamburgare och några buketter broccoli. 


Så, vad händer idag då? Hur grått det än ser ut, verkar det ju ska vara uppehåll tills fram emot kvällen i alla fall, och det ska jag försöka utnyttja. Tänkte lasta hundarna och dra iväg på nåt. Spår, promenad på vitberget ... vet inte än, vi får se. En sväng på IcaMaxi blir det i alla fall ... och från i afton är jag hundvakt till Lilly över helgen, då ungdomarna drar till Piteå. 


Nä , om jag skulle ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det får bli lite längre skogsrundan på morgonpromenaden. Ha en superfin fredag,  kom ihåg att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards