Direktlänk till inlägg 29 juni 2021

Ska jag måsta ta farväl nu? Gör du slut?

Av maria tafvelin - 29 juni 2021 11:42

Tisdag mitt på dagen.18 grader, nästan helt soligt. 


Igår, efter morgonrundan, lastade jag hundarna och åkte på en rink för lite träning, lek och godissök. Tänkte det är bra när man ska jobba kväll. 


          

Igår kväll på jobbet, började jag må illa ... magknip ... fick springa lite akut på personaltoan ett par gånger... kändes inte bra. Städade toan, spritade händerna 1000 gånger, bytte handskar ungefär lika många gånger ...  Kom hem, tog ut hundarna, satte mig i soffan en stund men kände att jag var såpass trött och slut att jag nog kunde gå isäng direkt. Somnade hyfsat snabbt, vaknade efter nån timme - akut toabesök. Där blev jag kvar ett tag. 


Somnade på morgonskvisten, men jädrar så illamående.


Klev upp ... gick ut med hundarna en kort sväng... skulle jag hinna besikta bilen?  Led alla helvetes kval ... sprang på toa några gånger .. sen tänkte jag att jag måste ju chansa. Körde på besiktningen ... väntade utanför .. 

 

Ombesiktning. Båda länkarmarna bak sönderrostade. Ok. Skyndade mig hem. 


Ska jag måsta ta förväl nu? Gör du slut? Har inte kollat med någon verkstad vad det kostar att fixa, men gissar att det blir en del. Just idag orkar jag inte ta itu med det... Just idag känner jag mig INTE stark. Blir hemma från jobbet pga diarré och illamående. Känns inte heller bra. Men, som Pernilla så förnuftigt skrev till mig häromdagen, när jag grämde mig över att jag slitit sönder fiberkabeln så att jag fick hit en tjomme som lagade ... fakturan blev på 2500 kr och jag grämde mig. Pernilla skrev:

".... tänk vad mkt värre det kunnat va, bilen funkar, telefon funkar, du är frisk och kan jobba, och främst av allt: ingen dog! <3"

Så, idag när jag  skrev till Pernilla och Hannah att jag är hemma från jobbet, bilen gick inte igenom, la jag till - men ingen dog :)  Det finns ju viktigare och större saker här i livet, så är det !


Det är lunchtid, men jag avvaktar med mat. Känner mig inte ett dugg sugen på  att äta något, utan ska krypa upp  i soffan med hundarna. Sömn, vila, vätska ... känns som ett vettigt upplägg just nu. Hoppas må bra inom kort. 


Tjing så länge

 
 
Göran

Göran

29 juni 2021 12:28

Tja... länkarmar låter inte sååå dyrt. Berör förstås på vad det för bil. Till vissa är ju nästan allt dyrt. Jag har en Citroen C5 från 2004 som ska lämnas in imorgon bitti för byte av ett hjullager. Det kostar 4300 vilket i mina öron lät hutlöst. Har bytt själv en gång för länge sen men det var på en Ford från 70-talet o de är lite annorlunda konstruerade nuförtiden. Håller tummen att det inte drar iväg alltför våldsamt för dig.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

maria tafvelin

29 juni 2021 12:43

Kanske inte ska bryta ihop i förtid, det är en Toyota Avensis 2003, och med tanke på att jag brukar ha tur som en tok, så kan det ju gå vägen utan att kosta skjortan :) Tack för pepp!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Av maria tafvelin - Lördag 16 mars 08:46

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Sol upp 5.46 och ner 17.40 Har precis ätit en rostad macka med avocado och rödlök efter morgonpromenad med hundarna. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalaren :)   Då var det helg igen, veckorna går fo...

Av maria tafvelin - Söndag 10 mars 15:11

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader och strålande sol. Sol upp 6.07 och ner 17.22   Kom precis in från en längre promenad med hundarna. Men så helvetiskt härligt med sol och några plusgrader! Det gäler att passa på att njuta innan sommaren kommer me...

Av maria tafvelin - Torsdag 7 mars 15:21


HÖrrni. Det är väder, det är SOL, det är soluppgång, men flera timmar till solnedgång. Dagar har gått, mat har lagats och ätits, tårar har runnit (av glädje) skratt har bubblat....    Dag Sixten Ingemar Johansson. Född 2/3 kring 18-snåret. Lagom ...

Av maria tafvelin - Söndag 3 mars 11:44

Söndag mittppådagen. 2 plusgrader och molnigt.... solen Vill lysa igenom men orkar inte riktigt. Sol upp 6.33 och ner 17.00   Igår blev jag mormor igen, till en liten kille :) :) :)  Hannah och Robbans första barn <3 Man svävar som på moln kan...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards