Alla inlägg under juni 2021

Av maria tafvelin - 29 juni 2021 11:42

Tisdag mitt på dagen.18 grader, nästan helt soligt. 


Igår, efter morgonrundan, lastade jag hundarna och åkte på en rink för lite träning, lek och godissök. Tänkte det är bra när man ska jobba kväll. 


          

Igår kväll på jobbet, började jag må illa ... magknip ... fick springa lite akut på personaltoan ett par gånger... kändes inte bra. Städade toan, spritade händerna 1000 gånger, bytte handskar ungefär lika många gånger ...  Kom hem, tog ut hundarna, satte mig i soffan en stund men kände att jag var såpass trött och slut att jag nog kunde gå isäng direkt. Somnade hyfsat snabbt, vaknade efter nån timme - akut toabesök. Där blev jag kvar ett tag. 


Somnade på morgonskvisten, men jädrar så illamående.


Klev upp ... gick ut med hundarna en kort sväng... skulle jag hinna besikta bilen?  Led alla helvetes kval ... sprang på toa några gånger .. sen tänkte jag att jag måste ju chansa. Körde på besiktningen ... väntade utanför .. 

 

Ombesiktning. Båda länkarmarna bak sönderrostade. Ok. Skyndade mig hem. 


Ska jag måsta ta förväl nu? Gör du slut? Har inte kollat med någon verkstad vad det kostar att fixa, men gissar att det blir en del. Just idag orkar jag inte ta itu med det... Just idag känner jag mig INTE stark. Blir hemma från jobbet pga diarré och illamående. Känns inte heller bra. Men, som Pernilla så förnuftigt skrev till mig häromdagen, när jag grämde mig över att jag slitit sönder fiberkabeln så att jag fick hit en tjomme som lagade ... fakturan blev på 2500 kr och jag grämde mig. Pernilla skrev:

".... tänk vad mkt värre det kunnat va, bilen funkar, telefon funkar, du är frisk och kan jobba, och främst av allt: ingen dog! <3"

Så, idag när jag  skrev till Pernilla och Hannah att jag är hemma från jobbet, bilen gick inte igenom, la jag till - men ingen dog :)  Det finns ju viktigare och större saker här i livet, så är det !


Det är lunchtid, men jag avvaktar med mat. Känner mig inte ett dugg sugen på  att äta något, utan ska krypa upp  i soffan med hundarna. Sömn, vila, vätska ... känns som ett vettigt upplägg just nu. Hoppas må bra inom kort. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 26 juni 2021 12:36

Lördag, midsommardagen.18 grader och mestadels sol. Riktigt härligt!


I onsdags slutade jag ju 14.30 Åkte hem, pinkade hundarna, hämtade sedan Otto på förskolan och begav mig till Önnesmark. Pernilla och Pehr har köpt en husvagn att ha som sovstuga ute i stugan, men de hade inte hunnit köra dit den, så det blev god middag i husvagnen, till Ottos stora glädje :)


Torsdag, jobbade 8-14.30 , sedan hem. Gick över till Hannah och Robban och surrade en stund. Eftersom jag skulle ta Lilly hem till  mig på torsdag, och har henne till nu i kväll, så tog jag med Lillys mat när jag gick över till mig igen. 


Hämtade in Lilly från hundgården när Hannah och Robban hade åkt på torsdag afton. Allt har gått hur bra som helst



          Igår, midsommarafton, blev det sill och lax-tallrik till lunch

 

Till varmrätt blev det stekt rådjursrulle med rostad färskpotatis och grönpepparsås

 

Till efterrätt hade jag tidigare på dagen bakat av smördeg. På den lade jag färska jordgubbar och Brillat Savarin.MUMS

 

Allt blev perfekt :)


I morse kom Pernilla, Pehr och Otto med husvagnen som de skulle frakta till stugan. De stannade här på frukost, som vi åt i husvagnen. Så himla, himla mysigt!!!!  När de åkt, började jag ett projekt härute på gården - plocka sten. Tog ut skrindan och lastade i en flyttkartong jag ställt på den. Men gud så svettigt!! Två vändor, sedan var jag genomsvettig och slut. Tog en brejk, åkte på Blomsterlandet och köpte ett par blommor jag planterade i krukor och placerade ute på gruset, det kom förbi en tjomme som köpte det tält jag la ut till försäljning på facebook igår ... Ja .. det är väl ungefär så långt jag hunnit. 


Jag har inga överdrivna planer för aftonen/kvällen. Avvaktar lite svalare temp innan jag tar itu med resterande sten som ska plockas bort från gården. I morgon ska jag åka till lillebror, han ska hjälpa mig lite med plåtkompis innan besiktning på måndag. 


Hoppas din midsommar är precis som du vill ha den!  Ingen stress för att maten måste vara på ett visst sätt, för att släkten ska komma, ingen stress för att ... ja, nånting överhuvudtaget! Kom ihåg att DU väljer hur det ska vara. 


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 21 juni 2021 08:27

Måndag morgon. 11 grader och regn. Det har åskat ordentligt på morgonen, men det verkar ha dragit iväg nu. 

Idag är jag ledig och det är skönt. Tisdag, onsdag och torsdag jobbar jag förmiddag, sedan är jag ledig 3 dagar :)  Efter midsommar utökar vi öppettiderna och stänger kl 21 varje kväll. Då blir det tuffare att jobba kväll, man kommer hem så himla sent. Men, det är bara att gilla läget.


Igår kom jag hem runt 16, gav hundarna mat, satte mig i soffan och slötittade på tv en stund innan jag gick in och premiäranvände en av mina nya stekpannor. Det var stammispris på IcaMaxi, 2-pack stekpannor, en 20 cm och en 28 cm, av material som gör att man inte måste använda plastredskap. Kampanjpris 499 för båda, stammispris 299, plus att jag hade en värdecheck på 25 kr :) , så , två nya, vad jag även hoppas är bra, stekpannor för 274 kr :) Ska jag steka kött, använder jag dock alltid gjutjärnspannan :)


Efter maten tog vi det lugnt en stund, sedan blev det cykeltur. Gamla grusvägen mot Kåge

       

underbart att dra iväg på cykeln med hundarna :)


Mot kvällningen blev det en timme i telefon med bästa kåmpis Annica, sedan var det bara att kvällspinka och gå isäng. 


Idag blir en dag för återhämtning. Hoppas på uppehåll någon gång under dagen, då kan det bli en liten cykeltur, i övrigt ska jag inte göra några större ansträngningar är tanken. Bara vila, kolla på tv, kanske trickträna hundarna lite. 


Nu är det hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fin måndag, fyll den med nåt värt!


Gomorron



Av maria tafvelin - 18 juni 2021 09:11

Fredag morgon. 13 grader och regn. Jobbar eftermiddag, så jag börjar kl 14. 


Igår hade jag Otto, och började med att åka till Önnesmark på frukost. Så himla mysigt :)  Efter frukost bar det av iväg hit till Boviken. Vårt första uppdrag var att plocka loss Hannah och Robbans robotgräsklippare som kört fast. Tänk, det finns ju Alltid nåt som kört fast för Otto .. fniss. Efter det gick vi till lekparken

         

Det var ingen riktig värme direkt på morgonen, så långärmat och långbenat behövdes. Efter lekparken drog vi iväg på Solbacken och Lindex, jag ville shoppa lite. Hittade ett par jeansshorts och en jeansjacka till Otto, plus en keps. Han gillar kepsar :)  När vi kom därifrån, åt vi lunch - fisk, potatis, morot och majs, sedan var det dags att sova i storkillsängen <3

 

När han vaknade var det varmare ute, så på med nya shortsen, sedan gick vi ut.

 

Vi hann sitta i min bil och ratta lite, innan moster Hannah kom hem från jobbet

 

Vi gick över till moster och dobban, då han skulle vara där medans jag drog iväg och fick första sprutan. Fruktstund med moster

 

När jag kom tillbaka från vaccinationen, gick jag över till dem. Robban hade kommit hem, Pehr och Pernilla kom för middag, då Robban fyllde år igår och det skulle firas. Själv gick jag över till mig och fixade egen festmåltid, firade första sprutan :)

 

Nu har klockan hunnit bli en del, då jag har pratat med Pernilla mitt i alltihop :)  Ska skynda mig att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och gå ut. Ha en fin fredag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 juni 2021 20:27

Onsdag kväll. 14 grader och hyfsat soligt. Vet ni, i morse skrev jag en ytterst bra och viktig blogg ... fniss. nämän, jag skojar inte HELT ... det handlade bland annat om regeringens skärpta ton när det gäller våld mot kvinnor. Jag kommer tillbaka i minnet till när jag pluggade på universitetet till socionom. C-uppsats ... Jag och Karin skrev en uppsats när det precis lags till i brottsbalken om grov kvinnofridskränkning.  Vår uppsats gav vi namnet : Kvinnofrid - en utopi?  Det här var alltså år 1998. Hur långt har vi kommit?


Jag vet inte ens var jag ska börja nu ikväll. Det har gått en hel dag sedan jag skrev i morse, och vet ni vad , precis när jag tryckte på "publicera inlägg" så gick det helt plötsligt inte få kontakt med servern. Jahapp. Så allt jag skrev i morse, och försökte publicera ... det bara försvann. Visst blev jag irriterad ... men ... så är det ju faktiskt irl åxå när man tänker efter. Man tycker att man har superviktiga, superbra åsikter ... men .. de blir uppätna eller bara försvinner. oftast för att man inte publicerar dem. Jag gillar ju att basunera ut vad jag tycker och tänker, och gör det inte bara via bloggen, utan ... ska vi säga såhär - de jag jobbar tillsammans med, får veta, var så säkra :)


Kvinnofrid. Vad betyder det för dig?  Våld mot kvinnor? Att det  i snitt dödas 15 kvinnor per år i sverige  av närstående , tycker du att det är ok? Eller, tycker du att de får skylla sig själva? Kanske menar du att det är helt och hållet på grund av att det släpps in för många utlänningar det beror på? Bara frågar


Jobbade förmiddag idag, dvs 8-15.30 Så himla skönt efter ett antal kvällspass. I morgon är jag ledig, och då får jag rå om älskade lille Otto <3 Längtar !


Alldeles för en stund sedan hörde jag gräsklipparen ... kände doften av nyklippt gräs ... tittade ut genonm fönstret .. det var min älskade lilla Hannah ...  hon knatade runt med gräsklipparen i ankelhöga stövlar, pippi-långstrumptröja, sitt långa röda hår uppsatt i svans ... min kärlek bubblade över.

 

Sommar, kärlek, nyklippt gräs, barnen nära .. i morgon är jag ledig och får ha mitt barnbarn Otto. I detta nu ska jag arrangera godissök för hundarna. Alltså ... Vad har jag gjort för att förtjäna allt detta ? Jag tänker på de som inte har någonting alls. Jag  är så lyckligt lottad. Det är länge sedan jag sa det, det förtjänar att upprepas - Jag fick det bäst. 


Hoppas verkligen att du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt. 


Tjing

Av maria tafvelin - 13 juni 2021 08:01

Söndag morgon. 13 grader och klarblå himmel. Blåser en hel del. 


Igår regnade det hela dagen i princip. Jag passade på att baka mjukkaka

   

Kring mitt på dagen fick jag svar på covid-testet, det var negativt :)  På torsdag har jag tid för vaccination, första sprutan, det ser jag fram emot :)



Igårkväll när jag skulle gå isäng, det blev sent som attan eftersom jag slumrade i soffan en stund .... fniss. Kring 23 blev det, och jag insåg att sova med öppen balkongdörr var helt uteslutet. Natten innan, klev jag upp och stängde, då det regnade, men igår var det för att grannen snett över vägen hade fest med hög musik. En snubbe stod ute och pissade när jag stängde balkongdörren, han lixom knixade på knäna och pissade i takt till musiken. Var snubblande nära att klappa händerna sådär otroligt högt, men avstod, stängde dörren raskt och gick isäng. Jo, det blev öronproppar åxå, var inte sugen att lyssna på musik, ville sova :)


Så vad händer idag då?  En cykeltur med hundarna har jag på dagens lista, en god söndagsmiddag likaså. Kom över extremt fina skivor Entrecote, svenskt naturligtvis, på IcaMaxi som jag tänkte tillaga. I övrigt får vi se. Nu ska jag i alla fall sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hundarna har kommit ner och ligger i soffan, de ska få mat, sedan går vi ut. Ha en superhärlig Söndag - fyll den med nåt värt!


Gomorron 


Av maria tafvelin - 12 juni 2021 08:44

Lördag morgon. 14 grader och ösregn. Vaknade inatt någon gång av buller och bång, det var åskan, men Theo sov visst hårt, för det gick bra :)

Ring så spelar vi ljuder från högtalarna och nu när jag titar ut igen, har regnet gett med sig en aning. 


Igår blev en väldigt lugn dag och kväll. Åkte och lämnade covid-test, i övrigt inte ett smack. Eller jo, jag skruvade bort ena långsidan på Ottos säng, och satte dit "storkillesidan" 

 

På torsdag ska han vara här, då blir lunch-sovningen i storkillesäng :)


Det var så oerhört varmt igår. Jag och Alice turades om med kylvästen

 

Jag hade en fläsklägg i kylen som enligt bäst-före-datumet skulle tillagas, så den körde jag igång på morgonen. Kokade med lagerblad, lök, morot, svartpeppar och massor med timjan. Till lunch var det klart och jag gjorde en hamburgare

 

Det blev supergott att ha timjan i kokvattnet, lite kul att göra en ny variant av lägget :)


Mys i soffan var det som funkade allra bäst igår, kan nog funka idag åxå :) 


Det börjar vara dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och gå ut. Ha en riktigt bra lördag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 juni 2021 08:43

Fredag morgon. 20 grader och klarblå himmel. Ytterligare en riktigt varm sommardag kommer det att bli, men i morgon utlovas regn, och det behövs i markerna nu. 


Idag ska jag åka och ta covidtest - igen. Hur många har jag tagit nu? Nästa vecka, torsdag, har jag tid för första vaccinationssprutan, och jag vill för allt i världen inte vara sjuk så att jag inte får ta den. Therese, en av de andra arbetsledarna på jobbet, hon har fått tid på onsdag. Läser om ytterligare varianter av Covid-19, nu är det den indiska varianten "delta" som oroar. Undrar hur många olika varianter det kommer att bli, innan det ebbar ut, OM det nu någonsin ebbar ut? Man verkar ju kunna bli drabbad flera gånger och så länge det finns människor som inte vill vaccinera sig, kommer ju smittan att stanna, tänker jag. Känner mig inte riktigt bekväm på jobbet, då vi jobbar nära varandra, utan munskydd, det här är ju människor jag aldrig träffat tidigare och det känns som att det strider mot vad jag tycker är ok, men det är väl för att jag i övrigt inte umgås med andra än mina absolut närmaste, att vi på bageriet alltid jobbade med munskydd trots att det var betydligt lättare att hålla avstånd där. 


Igår blev det inte många knop, planerar samma för den här dagen. Vila, strepsils och nässpray är ungefär vad jag har i åtanke. 


Till middag igår blev det kycklingsallad

 

Tack och lov har jag både smak och lukt ... ni vet ju hur grinig jag blir om den försvinner ... fniss. 


Jag skulle vilja ha en liten husbil. Katta som jobbar som pedagog på Utflex, skaffade en förra sommaren. Jag vill åxå ha en ... bara kunna lasta hundarna och åka iväg, övernatta där man vill... så himla fränt!


Nä, nu tror jag att det är dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Även om jag planerar att ta det väldigt lugnt, måste jag ju ut med hundarna. Ha en toppenfin fredag - fyll den med värda grejer!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards