Alla inlägg under februari 2021

Av maria tafvelin - 27 februari 2021 07:49

Lördag morgon. 2 minusgrader och i det närmsta klarblå himmel. Ytterligare en fin dag :)  Igår var en fantastisk dag, mest för att det var Mommo-Otto-dag, eller Mommofjeeda som Otto kallar det <3 utan även för att det var några plusgrader och strålande sol. Jag åkte och hämtade Otto i Önnesmark på morgonen. Han satt och sjöng i bilen i ca 20 minuter, sedan blev det tvärtyst ... han somnade :)  


Vi stannade till på IcaMaxi och handlade lite, sedan åkte vi hem hit. Han började genast leka med dammsugaren, som han kör runt med som om det vore en bil. Alltså, ingen slang, utan han puttar den, och har otrolligt roligt. Till lunch åt vi fisk och potatis

 

Eftersom han sov i bilen en stund, förstod jag att han inte var redo för sovstund direkt efter lunchen, så vi klädde på oss, kopplade hundarna, och tog en sparktur runt byn

 

Jag spände fast Otto i sparken med ett midjebälte så att han inte skulle ramla av. Det var en underbar sparktur :)

När vi var tillbaka, ville han åka bob en sväng

     

Han gillar att åka på snöklumparna :)


Efter det sa jag att vi skulle gå in och dricka vatten och vila. Han ville först inte, men jag sa att han inte behövde sova, men jag ville att han skulle vila en stund. Han fick ligga i sängen och titta på en barnsaga på datorn. Han somnade. Han sov inte länge, och det var nog bra, eftersom klockan blev en del innan han la sig.


Han fick lite mellis, sedan gick vi över till moster Hannah, som kommit hem från jobbet. Strax efter 16 satte jag honom på sparken och skjutsade hem honom till Mattias. Underbara fredag!


Idag ska jag och Pernilla ner på stan en sväng. Jo, munskydd på. Det blir åxå en härlig dag, att få umgås med henne några timmar <3  Efter lunch, när Pernilla åkt hem till sig, ska jag nog åka till Östanbäck och packa potatis. Lillebror har varit flitig som försäljare av den ekologiska potatis Robbans pappa lämnat efter sig, och det känns bra att kunna hjälpa till kring försäljningen. 


En sparktur med hundarna blir det åxå, alternativt en promenad på skoterspåret. Känns dock att skoterspåret kommer att vara flitigt trafikerat en sådan här dag. 


Nä, dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Inte för att jag ska stressa på något sätt ...ska sätta mig vid köksbordet och dricka en kopp te och titta på fåglarna när de äter, innan det är dags att ge hundarna mat, och ta en morgonrunda. Ha en superhärlig lördag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 25 februari 2021 07:37

Torsdag morgon. 1 plusgrad och ljusblå, klar himmel. Tidigare sa appen att det skulle regna idag, men det blev redan igår... fast... mest snö blev det. Det här snöskottandet tar lixom aldrig slut

         

Idag är det som sagt torsdag och jag börjar inte jobba förrän kl 10.00  Torsdagar är jättetuffa så jag tänkte att det är kanske bäst att starta dagen med kaffe istället för te, så nu sitter jag här med en kopp .... och det blir bara en ... sen blir det nog en kopp te ändå .... fniss. 


Eftersom torsdagar är tuffa, känns det som att man måste ha nåt positivt att förhöja den med. Igår kväll gjorde jag matlådan jag ska ha med mig. Laxpaj!!

 

Jag gjorde portionsformar ... och den ena smakade jag på när de var färdiga ...sen smakade jag lite till ...sen gick jag och smakade ytterligare en gång. När den var slut tänkte jag: men, jag har ju bara smakat... fniss 


Ska svänga förbi nånstans och köpa en cola zero att ha med mig åxå, det är sen gammalt att jag brukar ha det på torsdagar, det är ytterligare en sån där sak jag unnar mig för att det ska kännas värt :)


Sitter och tittar på fåglarna ... oj, nu kom hackspetten och attakerar talgbollarna. I morgon är det fredag, och jag ska hämta Otto, för fredag är ju som bekant mommo-otto-dag :)  Då ska vi åka och köpa mer fågelmat och Otto ska få hjälpa mig att fylla på. 


Nä, vad tror ni, ska jag ta och sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken kanske. Det blir en runda på skoterspåret ifall det inte är för mycket snö på det. Ha en fin torsdag och försök hitta saker som gör dagen värd. En läsk, en god lunch eller nåt annat, kan vara precis vad som behövs :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 februari 2021 07:22

Måndag morgon.14 minusgrader och molnigt. Full rulle i fågelmatsträdet. 


Igår snöade det en hel del igen. Inatt har det kommit ytterligare nån centimeter. Det räcker för länge sedan, men verkar ska snöa tisdag och onsdag .... sen REGN på torsdag. Jahapp.


Oj, nu fastnade jag i Norran och Aftonbladetd, så tiden föll i sken. Bäst sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken för nu är det hög tid att ge hundarna mat, ta en morgonpromenad, rafsa till kalufsen och sen åka på jobbet. Ha en fin måndag och kom ihåg att ikväll klockan 00 är chansen ute att fylla dagen med nåt värt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 februari 2021 07:47

Lördag morgon. 4 minusgrader och genomgrått. Det har snöat inatt, så det blir att skotta idag. "Ring så spelar vi" ljuder ur högtalarna, har precis hämtat en kopp te.... förbannar att förkylningen inte är borta. Läget är i princip exakt samma som för 6 dagar sedan, förutom att jag nu fått hosta åxå. Feberfri dock ... fast .. det har jag varit hela tiden :) 


Igår var det Mommo-Otto-dag <3  Jag klev upp tidigt så att jag hann ut med hundarna på skoterspåret innan han skulle dyka upp. Vi åt frukost ihop, sedan satt vi i soffan och tittade lite på babblarna, plötsligt blev det gympa :) Efter lite rörselselekar, ruchkaneåkning och ett varv med lek uppe på "lekparken" som han kallar sitt rum, klädde vi på oss och gick ut. Några varv på boben, sedan lek i snöhögen innan vi gick in för att börja laga lunch. Han fick givetvis hjälpa till

           

Kyckling, ris, broccoli, gurka, en klick creme fraiche. Mums!


Efter maten var det sovstund, så han la sig i sin spjälsäng med kaninen. Lite saga och sång, sedan sov han. Han sov en timme, sedan vaknade han, men jag såg att han inte var redo att kliva upp, så jag sa åt honom att han skulle lägga sig bredvid kaninen en stund till. Han somnade omedelbart om och sov en timme till. En liten mysstund i soffan där vi såg lite "Blippi" innan han var redo för lek igen. Tänk att min gamla dammsugare kunde vara så kul att leka med. Nästan en timme uppehöll han sig med den :)


Vi gick över till moster och "Dobban", Pernilla och Pehr kom dit, och jag gick över till mig. Lugn kväll, lite godissök inomhus för hundarna, sedan hände inte så mycket mer. 


Kl 9 ska jag hänga med Hannah och Robban till Östanbäck för att sortera och packa potatis, men först en runda med hundarna, fylla på mat till fåglarna, och lite frukost. Sneglar på klockan och inser att jag måste kicka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken för att hinna få ihop den ekvationen. Ha en fin lördag, se till att fylla den med värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 18 februari 2021 09:03

Torsdag morgon.19 graderoch... ska vi kalla det halvklart?  Ja, det gör vi.


Igår hade vi en fantastisk dag, solig och vacker. , men väldigt kall. Kring 14-snåret hade det dock mildrats till 14 minus, och då äntligen kunde jag ta en sväng med hundarna, som var nåt att hänga i granen. Efter att ha bergsbestigit plogkanten, gav vi oss ut på skoterspåret :)

       


  Heeeeeelt underbart! Å jädrar va hundarna rejsade :) Senare var de nöjda hela kvällen

   

Jag fick provsvaret igår afton - Ingen Covid! :)   Skönt! Då vågar man i alla fall gå utanför dörren utan att känna sig som pestsmittad. Ska nog ta en vända på skoterspåret även idag, det är ju helt ljuvligt :)


Jag har ju kokat en hel del kroppkakor och palt de här dagarna, ska så göra även idag. I övrigt har jag inte planerat nåt, utan tar det lugnt även idag. Som sagt, en runda med hundarna på skoterspåret, sen är det nog bra att vila med några koppar te under dagen, så att jag verkligen piggar på mig från förkylningen. 


Nu ska jag skaka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, jag har druckit upp mitt te, så det är läge att avancera :) Ha en fin torsdag. Gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 februari 2021 07:56

Onsdag morgon.26minusgrader och lätt snöfall. Oj vad fåglarna äter :)


Igår var jag och tog Covid-test, borde få svar i afton tänker jag .... eller i morgon. Tycker väl att det börjar kännas något bättre möjligtvis. Sovit  bra inatt, vilade mycket igår... tänker väl köra samma linje idag. 


Alltså, igår ringde min telefon. Jag svarade som jag brukar:

- Maria

- Hej, det här är ... ja, vad han nu hette, från nån mäklarfirma. Du har ju tittat på en lägenhet på Regeringsgatan.

- Ehh ... Va?

- Du har ju visat intresse för en lägenhet du varit på visning på, hos mig. 

- Hahaha, NÄÄÄ, jag har inte varit på nån visning

Istället för att säga att han ringt fel, hörde jag bara:

- Hallå.... Hallå?.... Haaallå?

Han låtsades alltså att det blev nåt fel på linjen. 

Ja, jag la ju på.


Oj, nu fastnade jag i att läsa Norran, aftonbladet, samt prata med Pernilla i telefon, så tiden avancerade iväg lite. Dags att försiktigt kliva ur tofflorna, hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och ta ut dem en sväng. Hoppas på mildare temperatur i eftermiddag, då kanske jag vilat mig i den form att jag orkar ta en sparktur. Hoppas det. 


Ha en fin onsdag. Jag ber dig i vanlig ordning att fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 februari 2021 08:22

Tisdag morgon.8 minusgrader och mestadels molnigt. Har nyss klivit upp, kokat en kopp te.... snörvlar. Jag har inte bloggat på några dagar, har helt enkelt inte riktigt haft ork. Vaknade natten mot söndag med halsont och tät näsa. DÅ förstod jag att huvudvärken jag haft några dagar, inte alls var spänningshuvudvärk som de gissade på jobbet, det var en förkylning på gång. Jag är inte jättedålig, har som sagt tät näsa, ond hals och huvudvärk, men känner mig riktigt slut i kroppen. Idag ska jag åka iväg och göra covid-test


Såna här gånger är det inte synd om MIG, men jag mår lite dåligt över att hundarna inte direkt får så mycket action. Korta promenader, nästan inga alls, inga sparkturer, ingen kättingdragning. Godissök i stora snöhögen, röj på gården...det är ungefär vad det blir. Inte för att jag tycker de verkar må speciellt dåligt, men ... ändå. 


Tittar ut på "fågelmatsträdet" , där är det full rulle. Nu har även blåmesarna hittat hit. Hackspetten är åxå en flitig gäst. När den gått lös ett tag, är det bara att fylla på talgbollar. Sparvhöken har jag dock inte sett till nåt mer. Måste ut och fylla på frön efter att ha varit ute med hundarna.


Nu tror jag att jag ska hasa mig ur tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Bäst komma iväg så fort som möjligt för att ta testet ...gissar på rätt lång kö. 


Ha en bra tisdag, en del av er kanske rent ska äta en semla såhär på fettisdag :)  Gör nåt värt av dagen! Det värda för mig, blir nog att komma iväg, göra testet, och sedan åka hem igen.


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 februari 2021 08:04

Lördag morgon. 5 minusgrader ochdet verkar kunna bli sol idag :) "Ring så spelar vi" rullar på , hundarna röjer runt på vardagsrumsgolvet, sitter och sippar på mitt morgonte. 


Igår var det ju mommo-otto-dag :)  Åkte dit och åt frukost med dem, i vanlig ordning. Efter frukosten packades en påse med Ottos skridskor och lite annat, sedan begav vi oss iväg på äventyr. Vi började med att hälsa på moster Hannah på hennes jobb. Efter det begav vi oss till hockeyrinken. I det här läget, lixom starten på hans skridskoträning, innebär det ju inte så himla mycket skridskoåkning, mer fokus på att han ska tycka att det är kul :)  Det var en skolklass där, så han tittade väldigt mycket, och jag styrde honom runt vid sargkanten en stund, sedan satt han utanför rinken i en snöhög och åt ett litet mellis. Där jag ställt bilen, var en gigantisk snöhög, så där blev det en del klättring och åkning :)


När vi kom tillbaka hann vi leka en stund innan det var dags för lunch. Efter lunch la jag honom i vagnen och gick ut, hade lovat berätta om den lilla lilla katten, och vad den hade hittat på. Sagan om den lilla lilla katten, är något jag hittar på helt själv, improviserar helt enkelt. När Pernilla och Hannah var små, körde jag den för dem åxå, och det var väldigt uppskattat. Jag hann inte berätta mycket om den  lilla lilla katten, så sov Otto. 


När han vaknade blev det fredagsdisco, mellis, sedan följde han mig till Boviken, där jag lämnade honom hos pappa Mattias. Idag får jag ha honom några timmar åxå, då Mattias ska agera blombud åt blomsteraffären Buketten. Otto kommer vid 11 och blir kvar några timmar :) :) :) Så himla kul! Han vill säkert gå över till moster och Dobban skulle jag kunna tänka mig :) Tänk att få rå om honom 2 dagar på raken :)


Jag ska slurpa i mig det sista teet, sedan sparka av tofflorna och hänga upp fluffiga morgonrocken, dra igång en tvätt, ge hundarna mat, och gå ut. Det blir en runda nedanför Olles tror jag :)


Ha en superbra Lördag, se till att fylla dagen med värda grejer!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards