Alla inlägg den 29 maj 2014

Av maria tafvelin - 29 maj 2014 21:35

En härlig dag håller på att ta slut. Började ostadigt, och mittpådagenpromenaden fick bli mellanrundan, dvs inte skogsrundan, för jag vågade mig inte på att gå i skogen. Blir jag liggandes där, är det ju oerhört svårt att få hem mig. Nu gick allt bra, även om jag inte mådde sådär hundra precis. 


Nu blev det såhär att jag både städat, suttit på balkongen och solat, ätit oxfilé jordgubbar och glass, duschat och kollat på tv :)   Dagen blev smockfull av värda grejer även om den startade svajigt. 


Nu är det dags att ta ut hundarna på kvällsrunda och sedan krypa isäng. Det är lite för tidigt att jubla än, då trycket i skallen är fel fortfarande, men det känns hoppfullt :) I morgon är det jobb, och då vill man ju vara pigg. 


Hoppas Du haft en Bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 29 maj 2014 09:38

Sol och fågelkvitter vaknade jag till i morse. Underbar start på dagen! Gårdagens irritationer som bortblåsta när man möter en sån  här dag :)   Hade ju tänkt åka på hundkappbanan idag och låta Molly provspringa, men jag har ändrat mig. Vad jag behöver idag, är inte att vara på ett ställe med mycket folk, ljud och rörsel, utan i lugn och ro, för att om möjligt få ostadigheten att lägga sig helt. 


Hörrni, igår fick jag ett sms som verkligen gjorde mig glad! Det var en av kursdeltagarna i vardagslydnadskursen. Hon har flera hundar, och håller på med tävlingslydnad med en annan av sina hundar, hon har gått massor med kurser genom åren. Hon skrev: "Kul Kurs. Konkret. Tydlighet. Supernöjd! När håller du nästa?"


Ett kort, koncist sms som fyllde mig fullständigt med Glädje :)  På söndag är det avslutning för den här gruppen, och som vanligt känns det vemodigt att lämna deltagarna, samtidigt som det är jätteroligt att se att alla har utvecklats massor, och att det har fungerat. En har jag dock gått lite bet på. Hon gick kurs  med mig i höstas åxå, då var hennes gråhundsvalp 4 månader, och de hade problem med att hon skäller så otroligt mycket. Hon har gjort så sedan de hämtade henne som valp, och de hade sagt till varandra när de skulle hämta - hoppas det inte är den där vi ska ha, för alla övriga valpar var tysta och nyfikna. Den här valpen bara skällde och skällde. Så även nu. 


Jag får lixom inte kläm på vad det handlar om och vad man kan göra åt det. Har provat tipsa henne om att ge henne mer utrymme från andra, när hon drar igång .... men hittar egentligen ingen logik i hennes beteende. Någon som har några tips? I övrigt funkar allt med henne, inkallning, gå fint i kopplet, passera både köttbullar och korvbitar på promenaden .... men det här skällandet.   Skriv en rad ifall ni tror er veta nåt som kan hjälpa. 


Avslutar detta morgoninlägg med några foton från igår :)

     

Ha en riktigt Bra dag, och fyll den med nåt värt!


Gomorron

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards