Alla inlägg den 16 juli 2014

Av maria tafvelin - 16 juli 2014 21:59

Efter jobbet tog jag en 45 minuters promenad med hundarna. Det var hyfsat varmt, och trots att min väder-app sa att det skulle bli regn .... så blev det inte det. Jag har nu ikväll sutti ute på balkongen och njutit ... lagom varmt ... ingen mygg ....   helt underbart!


Funderar och tänker kring några saker. Hur olika uppfattning människor kan ha om varandra, och det värsta av allt är väl när folk inte bildar en egen uppfattning, utan lyssnar på andra. För ... det kan ju se helt olika ut, beroende på vem som pratar.  Två olika, tänkbara sidor: 


HON, Hon är positiv, glad, vill alltid ställa upp för andra. Hon är den bästa vän man kan ha ! Hon kan nog allt! Alltså, allt ifrån att spela instrument, tapetsera, bangar aldrig för att ta i, hon kan byta vattenpump på en volvo 740,  ... hon är en suverän hundtränare som många vill gå kurs hos. Man kan verkligen Lita på henne! Hon är alltid ärlig, man behöver aldrig Gissa vad hon tänker, hon säger det rakt ut. 


Eller

HON ... jävla dryga subba. Inställsam, falsk ... tror sig vara nåt. Hon ljuger och manipulerar ....   Hon kan väl inte mer än någon annan, men hon skryter. Skrytsam och Dryg. 


Tänk ... så kan det låta, fastän det gäller en och samma människa !!!!  Visst ,alla kan inte gilla alla ... men ... låt ingen annan påverka ditt omdöme om andra människor. Gör din egen bedömning! VET du tillräckligt för att uttala dig om människan i fråga? Om du INTE vet, är det bättre att säga: Jag känner inte människan, så jag kan inte uttala mig, istället för att haka på någon annans uppfattning. 


Jag tycker att det är viktigt att ha en egen uppfattning. Japp, en EGEN uppfattning. Både om samhället i sig, och människor. 


Klockan tickar. Ska upp 5.30 Bäst att ta kvällsrundan och sedan krypa isäng. Härligt promenadväder :)    Hoppas du haft en bra dag, och att du lyckats fylla den med nåt värt!


Gokväll

Av maria tafvelin - 16 juli 2014 07:22

Klev upp halv 6 idag för att hinna gå en lite längre promenad med hundarna. Det har regnat inatt, men var uppehåll och 17 grader när vi gick. Fläktade skönt gjorde det åxå :) Ingen sol som stekte, så det kändes helt underbart!   Vi kom in för bara några minuter sedan, och nu blir det till att snabbt fixa frukost innan det är dags att kamma luggen och åka iväg på jobbet :)


I afton har jag tvättstugan, då ska det tvättas upp lite filtar och fällar :)


Nä, bäst jag vispar igång !


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards