Alla inlägg den 16 april 2015

Av maria tafvelin - 16 april 2015 10:12

Gedigen sovmorgon till 9.10  Det känns bra inför torsdagens bravader :)


Klockan är 10.15 och jag dricker sista slurken kaffe, sedan ska jag väcka hundarna och gå ut. Jo, Cornelis vaknade och ville så gärna gosa när han såg att jag var vaken, och när han gosat en stund, la han huvudet på min mage och somnade om. 

   

- Men .... behöver inte hundarna ut?

- tydligen inte  :)  För de sover nu. 


Tänkte på en sak. Många hundägare säger: Mina hundar är så duktiga, de talar om när de vill ut. 


Jag tänker mest tvärtom - mina hundar är så duktiga att de gör ifrån sig när vi går ut. JAG talar om när vi ska gå ut, och hur länge vi ska vara ute. Då har de lärt sig att både pissa och skita. Jovisst, när Paddy är inne i ett piss-il, så kan han tala om att - nä, jag kan inte hålla mig längre, eller när någon av dem är dålig i magen ... men i övrigt - nä ... de talar inte om att de vill ut, de väntar tills jag säger att vi går ut. 


En annan sak jag tänker på, är att kunna tyda sina hundars signaler. Det är intressant att lära känna sin hund, och kunna tolka signalerna den ger. INte bara förlita sig på hur hunden brukade reagera tidigare, utan faktiskt läsa hunden och se hur den känner NU. 


Lika intressant det här med andra människors signaler. Vissa har inte förmåga att läsa andra. Ni vet, de här människorna som lixom inte känner av andra. Man får ju vibbar av andra hela tiden, men vissa människor verkar inte snappa upp de vibbarna. 


Nä, nu måste jag nog veva igång .... kan ju inte komma för sent på jobbet när jag börjar kl 12 :)


Ha en bra Dag, fyll den med nåt värt  :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards