Alla inlägg under april 2015

Av maria tafvelin - 30 april 2015 11:45

Torsdag morgon. Valborgsmässoafton. Den här dagen när massor med hundar måste dövas med lugnande mediciner för att genomlida smällande och fyrverkeriande. Den här dagen när man inte med säkerhet vet ens om det kommer att vara "smällfritt" ens på morgonrundan. Den här dagen när vuxet (?) folk visar sin uppenbara brist på hänsyn till andra. Den här dagen när många väljer att skicka upp halva sin månadslön i skyn. Valborg, vad du ställer till det :)


Det är åxå den dagen när jag efter att ha jobbat natt, sovit två timmar och sedan klivit upp, tittat ut genom fönstret och upptäckt att det är strålande sol :) Jag ska iväg och köpa mer kätting, en liten lina och en karbinhake, så jag kan färdigställa Cornelis arbetsverktyg :)  Jag ska även hämta lille Milo som ska sova över här. Det blir första gången sedan Cornelis flyttade in. 


Till middag siktar jag på en tre-rätters, och ikväll tänkte jag faktiskt dricka ett glas vin eller två.  Jag hoppas innerligt att det får vara uppehåll hela kvällen, så att de som ska vara ute, kan vara det utan att bli dyngsura.  Förra valborgs var det sol, men kallt. kl 20 var det 2 plusgrader och skinande sol. (kollade min gamla blogg, därav att jag vet så exakt )


Nä, bäst jag drar igång dagen. Ha nu en riktigt härlig dag! Jag ska njuta av den, men samtidigt längta till i morgon <3  


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 28 april 2015 19:25

Vi har träffats idag en stund, nästan lite i smyg. Han är inte redo att synas på bild än, varken på facebook eller i bloggen, men på fredag kommer han hit, och då ställer han upp på foton, för då blir det officiellt :) Det känns så himla bra!!! Jag trodde aldrig att det skulle hända, eller jag hade åtminstone svårt att se det framför mig ... men ... plötsligt händer det :)


Mörk ... snygg som attan .... lite "oborstat cool" ...   eller ja, jag känner honom inte så väl än, så det är ju mest utseendet jag kan kommentera, och DET är bra i alla fall :)  Vi får lära känna varandra bättre i helgen, då vi får många timmar tillsammans :)


I övrigt så är det kanonväder, och efter jobbet och pinkrunda med hundarna, tog jag Cornelis med in till stan för att träffa hon som sytt selen. Jo, hon hade rätt, när man häktade på tyngre kätting, så drog selen till sig, och hux flux passar den :)  Så himla bra !! Han fick gå en sväng längs strandpromenaden, och jädrar va han jobbade :)


Hannah hängde med mig dit, och när vi lastat Cornelis i bilen så åkte vi hem till henne, tog ut Milo på gården, och tränade en kort stund

 

Hem, ut med hundarna, sen middag. Det blev kycklingsallad idag

 


Sen den lite halvhemliga träffen :)


Nä, nu ska jag fippla lite här. Hoppas du haft en bra dag :)  I morgon jobbar jag eftermiddagskontor, och sen går jag ut nattpasset. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 28 april 2015 07:54

Då var det tisdagmorgon och april är snart slut. Så även snömängden :) Det är fortfarande snö kvar i skogen och jag längtar tills hela skogsrundan har blivit bar :)


Igår efter jobbet hängde jag med Hannah på en runda upp på Solbacken. Biltema, ÖoB och Willys besökte vi innan det var dags att styra hemåt. Lastade hundarna i bilen och drog till skogs

     

Det var helt ljuvligt, och faktiskt varmt i solen. 


Till middag blev det kokt fisk med en räkröra jag vevade ihop. Gott blev det :)

 

Efter middagen kom Hannah och Robban så vi gick en dw-promenad med Molly och Milo uppe i skogen

 

Klockan var 19.30 och det var sol :)    Vi såg en orm åxå ....  död var den och det kändes bra. 


När de åkt hem blev det en kvällspromenad med hela gänget, sen var det sängdags. 


Inatt drömde jag att jag hade häst igen. Det var dock ingen stor, ståtlig springare med blank päls, utan en liten shettis, modell rugguggla. Han trampade sönder en flaska hudlotion i stallet och åt upp mitt glasögonfodral och var helt bångstyrig när man kom ut med honom. Undra varför jag drömde så :)


Nä, nu ska jag ringa en snubbe och prata om hundkurs. Eller, jag kontaktade honom per mail och frågade om jag vid ett tillfälle på den mixkurs jag startar på lördag, kan få vara på baksidan av deras företag och träna lite parkour och miljöträning. Det skulle gå bra, jag ska ringa honom och prata om det bara :)


Nä, dags att veva igång. Jag skulle egentligen jobba 8-12 i veckan, men min kontorskollega är sjuk, så jag ska jobba 10-14 istället, sen blir det järnet hem, ut med hundarna, lasta Cornelis i bilen och åka in till stan och visa upp hur illa selen sitter för hon som har sytt den. Så ser planen ut för dagen :)


Ha en bra tisdag, fyll den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 26 april 2015 17:53

Idag startade jag upp vårens första vardagslydnadskurs :)  Tänk att det efter de här snart 9 åren jag hållit kurser, fortfarande är så himla kul att starta upp en ny :)   6 deltagare den här gången. En av dem, en gammal bekant på mina kurser vid det här laget. Det är knappt jag vet hur många kurser hon gått hos mig ... men det håller på att vara några stycken. Jättekul att ha någon som återkommer, det betyder ju att de tycker att det är värt pengarna :)


Jag har, genom alla år, haft så sjukt tur med vädret på kurserna. Idag var det riktigt kallt, men hade tur ändå, eftersom det efter kursen, började regna och regnar fortfarande. Vi har tagit en vilodag jag och hundarna. En sån där dag där vi går ut, hundarna pissar och skiter, sen går vi in igen. Myser ... kollar tv .... klipper klor ... masserar tassar ...   :)


Jo vet ni, jag tänker på en sak. Djurs beteende. Djurs behov av kärlek. På vilket sätt ser djurs behov av kärlek ut? Tama djur, vilda djur?  Just NU tänkte jag mest på vilda djur. Jag ser ju alla program jag kan som handlar om djur, vare sig det är veterinärprogram, program som handlar om elefanter, fåglar, katter eller whatever. Allt som sänds i de kanaler jag har, kollar jag på. Jag tycker att det är intressant. När jag ser program som Sos djur, eller djurräddarna (vet inte om jag minns namnet rätt) i alla fall, program där det går ut på att rädda vilda djur som blivit skadade. Det jag reflekterar över är beteendet mot dessa vilda djur, när de är så skadade att de måste avlivas. Det verkar som att människorna som jobbar med det här, tar för givet att djuren känner sig trygga och älskade om de får avsluta livet i famnen på en människa som stryker på dem. Vet ni, det tror inte jag stämmer. De här djuren är naturligt rädda för människan, och jag har väldigt svårt att se att de skulle känna trygghet i att bli fasthållna och strukna på, den sista skälvande stunden av sitt liv, av någon de är livrädda för. 


Beter vi oss rätt mot våra tama djur? Har vi tillräckligt med kunskap för att bete oss på ett sätt mot djuren, som är bra för dem?


Tänker nu på några program jag sett om fåglar. Många papegojor som plockar av sina fjädrar och verkar må dåligt, får av veterinären veta att det kan bero på att de (ägarna) visar sin kärlek genom att stryka på dem, klappa dem, smeka dem över fjädrarna i tid och otid. Fåglar visar inte kärlek på det sättet och mår därför inte nödvändigtvis bra av att ägaren vill visa SIN kärlek på det sättet. 


Varför jag tänker på det här extra mycket just idag, är för att jag - startade upp kurs idag :)  Som många av er vet så har jag skrivit ihop material själv till min vardagslydnadskurs. "Kunskap, kontakt, kommunikation" heter materialet. Under K som i kunskap, pratar jag bla om: VAd har du för ras? Vilka drifter finns avlade i den rasen? Vad behöver DEN för att få känna sig bra?  Så är det ju med alla djur. Vad behöver en fågel? Djur ska ju få leva så att deras naturliga instinkter tillgodoses. VET du vilka naturliga instinkter ditt djur har?


Nu jävlas datorn ..... skärmen blir randig och vägrar vara med periodvis. Den håller nog på att ha gjort sitt. Bäst avsluta blogginlägget så att det inte hux flux försvinner allt jag skrivit .... fniss. 


Hoppas du haft en bra söndag, vare sig du har djur eller inte :)


Tjing så länge



Av maria tafvelin - 26 april 2015 09:36

Igår hade jag ytterligare en sån där underbar dag. Efter morgonrundan tog jag Kelly och Molly, smårumporna, till skogen på en 45 minuters promenad. Helt magiskt!

       

Att vandra på en stig i skogen, alldeles tyst .... Det är underbart. 


Kom hem, bytte hund, tog Paddy på promenad upp till skogen, en annan skog :)   Där gick vi i 40 minuter och filosoferade

 

Hem, bytte hund, tog ut Cornelis på en promenad inne i "city" :) :)  

 

När jag kom hem hade jag promenerat i 2 timmar och hundarna var nöjda. På eftermiddagen skulle jag torka golven ..... och bröt av moppskaftet.

 

Skit åxå. 


Molly, hon är för söt. Hon hittade en ny leksak att bära runt på

 

Nä hörrni, nu måste jag sätta lite fart, väcka hundarna och gå ut. Idag kl 11 drar jag igång vardagslydnadskurs. Ha en riktigt bra Söndag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 25 april 2015 09:57

Lördag idag. Står och dricker kaffe i mitt supersöta kontor. Hundarna har faktiskt hoppat ur sängen och har placerat sig i soffan istället. De kvicknar väl till lite när våren kommer med lite sol :)  Nån direkt värme är det väl inte att tala om än, 1 plusgrad i skrivande stund, men det är ju ljust i alla fall :)


Igår åkte jag iväg och bytte till sommarskor på bilen. Förra veckan skulle jag ju göra det egentligen, men fick ju inte loss hjulen. Det fick jag inte nu heller, men Mattias har köpt en mutterdragare, så nu skulle det väl inte vara några problem? 


Körde in bilen i jobb-garaget, tog fram mutterdragaren, sprang in till Mattias så han fick gräva fram en hylsa som passade, sprang ut, drog igång mutterdragaren .... nä ... hände ingenting. 


 

Sprang in till Mattias

- Nä, det händer inget, muttrarna sitter som berget. 

Mattias hängde med ut. Mycket riktigt, det gick inte. Då hämtade han nåt slags av förlängningsverktyg till hylsan, och lyckades gunga loss muttrarna på ena däcket. 

- Jamen, perfekt, tack, nu fixar jag det själv :)   Tog mutterdragaren och drog fast första däcket. Tog verktyget för att gunga loss muttrarna på andra däcket. Då gjorde jag sönder hylsan. Helvete. MATTIAS !!!


Han hittade då på ett annat verktyg :)   samt fann för gott att hjälpa mig gunga loss alla muttrar (så att jag inte skulle förstöra även DET verktyget, fniss)   


Nu sitter sommarskorna på i alla fall :)


Åkte upp på solbacken, köpte ben till hundarna, in på Willys, köpte kycklinghjärtan och kycklingmage som ska torkas idag. Köpte även en bukett rosor till  mig själv :)


    

När jag kom hem lastade jag hundarna i bilen och åkte till skogs

 

Kvällen spenderades i tv-soffan

 

Nu ska vi gå morgonrunda här. Ha en härlig Lördag!


 

Gomorron :)

Av maria tafvelin - 24 april 2015 10:47

Fredag. När jag klev upp 00.15 för att åka på jobbet, kändes det drygt. Jag hade inte hunnit somna och jag var rejält trött, men som vanligt så piggnar man ju till direkt man kommer utanför ytterdörren :)


Det gick bra på jobbet. Det är rätt kul att stå med näsan i nybakt bröd några timmar :)

 

Kom hem, ut med hundarna, kröp ner i sängen strax före 7. Det var nån minusgrad och balkongdörren stod öppen rätt  mycket, plus att jag var lite frusen när jag kom in från morgonrundan med hundarna .... men eftersom alla 4 kröp tätt intill under täcket så låg jag nog inte vaken alltför länge. Vaknade av att telefonen ringde, det var lillebror. 

- va, ligger du och sover?

- jo, jag har jobbat natt ... vad är klockan?

- 8.45  


Vi pratade en liten stund, han jobbade då, och hade jobbat natt han åxå. Han kör lastbil och var på väg hem. När vi slutade prata var jag fortfarande sjukt trött, men det var inte så lätt att somna om. Gjorde dock det efter en stund, och sov till kl 10. Låg kvar i sängen en stund och spelade spel på telefonen innan jag gick upp och kokade kaffe. 


Igår kom två böcker som jag köpt. Jag köpte två ex av samma bok - Lär dig LEVA, mindre stress - Mer närvaro. Ena exet är till mig, den andra ska jag ge bort till någon jag vill ska läsa den :)  


Jag tycker själv att jag är rätt så duktig på att leva i Nuet, att ta tillvara på varje dag, och varje stund av dagen. Jovisst, en del dagar sladdar väl mer bara förbi, men rent generellt tänkte jag. Jag tycker själv att jag är duktig på att påminna mig om alla små saker som förgyller min dag, och att värdesätta dem. Jag minns när jag för två år sedan köpte en ny, supersöt liten stekpanna, den där lila och oranga som jag visade bild på. En vän kommenterade då: Du kan verkligen hitta glädjen i de minsta tingen. 


Ja, så tror jag faktiskt att det är. Om man kan se även de små små tingen och glädjas över dem, så kan man fylla sin dag med väldigt många värda grejer :)


Det här med närvaro .... för mig betyder det att inte bara låta dagarna "rinna iväg" utan att faktiskt göra sig medveten om , inte nödvändigtvis varenda minut, men åtminstone sekvenser som ger energi. Ta det här med att vara utomhus. Att ta en promenad, en joggingtur, eller bara sitta ute på en filt. Väldigt många pluggar in musik i öronen när de ska promenera eller springa. Till och med när de är ute med hundarna. Musik, eller en ljudbok. Sånt har jag aldrig förstått. Jag vill ju uppleva den stunden ostörd. Jag vill fokusera på Nuet, vare sig det är fågelkvittret, kluckandet av vattnet eller fokus på hundarna. Jag vill vara närvarande.


Jag säger inte att de som pluggar in musik i öronen när de går ut, gör FEL .... säger bara att så vill inte jag göra, för jag vill vara närvarande i det jag gör just NU. 


Oj va tiden går snabbt! Så säger vi nog alla, ganska ofta till och med. Men, om man fokuserar så mycket som möjligt på stunden NU, så saktar man in tiden lite. Testa :) Om inte annat så blir man mindre stressad. Eller rättare sagt: Om du blir rastlös och frustrerad av att fokusera på varje sekund, låt säga under 10 minuter .... då tror jag att du är stressad :)  Det är precis samma som med hundar som är stressade. De KAN inte bara lägga sig ner och slappna av, både hjärnan och kroppen är igång konstant, och det blir svårt att "bara vara" men det går att få ner stressen. Både för människor och hundar :)


Tittar ut genom fönstret och har lite svårt att tolka himlen. Tittar jag lite till vänster så är det blå himmel, tittar jag lite till höger så ser det ut att ska bli oväder. Jag väljer att dricka min tredje kopp kaffe och titta till vänster, det blir jag glad av :)


Ha en Fantastisk Fredag, och fyll dagen med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 23 april 2015 11:33

Torsdag. Det innebär att jag försöker sova så länge det bara går, och det gick bra fram till kl 8 :)  Då klev jag upp och kokade kaffe. Kl 9 blev det morgonrunda i 45 minuter

 

Jag blev både glad, förvånad och förbannad när jag vaknade och tittade ut. Idioten som arbetar som meterolog i MIN telefonapp, han sa pissväder idag med snö. Men va fan, det är ju strålande sol :)  Lite kyliga vindar, men sol. Nu får du tamigfan sparken! 


Efter morgonrundan lämnade jag av Paddy, Kelly och Molly, och tog med Cornelis på en solorunda. Stegen styrde upp mot skogen, och jag hittade en liten väg som jag aldrig gått tidigare :)  Där kunde jag släppa honom lös och träna på att bryta det han håller på med, så att han kommer då jag visslar. Gick superbra :) Tränade åxå att han ska lyssna på mindre signaler, tex när kopplet sträcks ska han sakta in.


           

Tiden bara flög iväg, och jag kom in kl 11.30 Då var det dags att fixa lunch, sen ringde Hannah, och nu måste jag ta ut hundarna på en runda innan jag ska åka på jobbet. Eftersom det är torsdag så börjar jag kl 13. 


MIN dag har startat kanonbra och nu när jag tittar ut så ser jag att det blir mer och mer moln. Ok, meterologen får väl behålla jobbet då, för det kan nog bli lite sämre framemot eftermiddagen. 


Tjing så länge


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards