Alla inlägg den 19 april 2015

Av maria tafvelin - 19 april 2015 22:12

Vilken dag !!!!!    


Efter morgonrundan med gänget, tog jag Paddy på solorunda. Vi strosade, myste i solen, han fick balansera på ett smalt räcke .... tyckte dock att det var oerhört läskigt. Av någon anledning så tog jag inga kort på vår promenad.  När vi kom hem bytte jag hund och tog ut Cornelis. Det blev lite utmaningar på promenaden. Hem, tog Kelly och Molly och drog iväg till skogs. Helt underbart :)  Det  blev lite balansövningar och godissök i skogen för dem :)


Hem, åt lunch, hundarna fick tugga ben, sen gick vi ut igen allihop en stund till. 


Nu är vi nöjda allihop, och det ska bli skönt att krypa isäng. Som avslut på den här dagen, ska vi gå ut en sväng till.


Jo förresten ... ÄNTLIGEN har Cornelis sele kommit !!!!! Eller, kommit och kommit, Hannah och Robban ställde upp och hämtade den åt mig. Jag får tag på den i morgon. Spännande :)


Nä, nu ska jag väcka hundarna och ta en kort kvällsrunda. HOppas du åxå haft en bra söndag :)


                       


Gokväll


Av maria tafvelin - 19 april 2015 11:01

Åh  vilket härligt väder!!!     Kom nyss in från promenad, och det är ljuvligt ute. När vi nästan var hemma inträffade något jag inte varit med om tidigare. På rätt långt avstånd på gångvägen, såg jag att det kom en människa med väska. Hen klev ner mot diket när vi började närma oss varandra. Jag såg att det var en kvinna, och jag förstod att hon var oerhört rädd för hundarna, eller, för Cornelis rättare sagt, för hon stirrade på honom precis hela tiden medans hon balanserade ner i diket med handväskan fladdrande. Det såg ju faktiskt ut som om hon ville leka med hundarna, och C han blev ju glad och viftade på svansen allt han orkade, och ville nog gärna hänga i handväskan som hon höll i ansiktshöjd, frenetiskt viftande. 

- Är du rädd, frågade jag, men hon förstod nog inte svenska tror jag, och jag kunde ju inte göra mer än att hålla hundarna nära mig.  Hon gick i diket en bra bit innan hon vågade sig upp på gångvägen igen. Jobbigt att måsta vara så rädd.


Hörrni, igår tvättade jag ju, men det funkade inte det där med skumtvättlapparna.Varken i maskin eller torktumlare. Det måste nog vara långhårshundar för att det ska funka.   När jag skulle upp från tvättstugan då jag kastat in sista tvätten i tumlaren, gick det trögt att få upp ytterdörren och komma ut. Vafan tänkte jag och tog i lite hårdare, jomen då låg en farbror utanför, som hade ramlat. 

- Men jisses, hur är det?

- Jag ramlade

- jo jag ser ju det, har du ont någonstans?

- Nä, jag har bara ramlat, du kan gå nu. 


eh .... nä


Han behövde hämta sig ett tag innan jag slet upp honom på fötter, så jag satte mig på huk vid honom och pratade en stund. Molly var med åxå, så hon satte sig och tröstade honom lite. Han klappade henne, strök henne över huvudet ... sen strök han mig över håret och sa

- å du har fått rött hår


hahahaha. 


Efter en stund var han redo att komma upp, men det var inte så lätt att få upp honom. Precis då kom en annan granne, som sett det hela genom fönstret, så vi hjälptes åt att baxa upp honom på fötter och följa honom hem. 


Nä hörrni, nu ska jag gå ut igen. Det blir promenader idag. Först en solorunda med Paddy. 


Ha en Skön Söndag!


Goddagens :)

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards