Alla inlägg under juni 2015

Av maria tafvelin - 30 juni 2015 05:41

Tisdag morgon. Det regnar och är 11 grader. Inatt har jag inte vaknat en enda gång, och det var länge sedan sist. Igårkväll när jag var ute på kvällsrundan med hundarna, blev jag varse att det kläckts åtminstone hundra babiljarder mygg det senaste dygnet. Det känns som att en skogspromenad nu, är ungefär det dummaste man kan ta sig till, både för sin egen, men även för hundarnas skull. 


Jag såg på väderprognosen igårkväll, att värme är på väg ....   det är nästan så att jag håller andan och tar sats lite .. gruvar en aning. Kollade tillbaka till förra årets blogginlägg, och såg att jag periodvis nästan grät för att det var så varmt. Hoppas verkligen att jag slipper den värmen i år. 


Igår afton hade jag avslut med mix-kurs-gruppen. Vi har måst skjuta upp parkour-delen gång på gång, men igår blev det äntligen av. Samtliga ekipage klarade utmaningarna galant, och det är så kul att se när hundar växer framför ögonen på en. Speciellt En av hundarna, som vid tidigare kurstillfällen inte direkt haft någon motivation till att vara direkt samarbetsvillig, visade nu upp hela sin potential. Ägaren sken som solen, och efterfrågade ytterligare en kurs med parkour, då hon åxå kände att hunden verkligen gillade utmaningarna. Så, jag ska slipa på den idén under mina två veckors semester :)


 

Jo just ja, jag hämtade ju tillbaka min plåtkompis igår afton åxå. Provade först direkt efter jobbet, då Hannah skjutsade dit mig, men då var bilen inte klar ännu, så Pernilla fick skjutsa dit mig kl 16. Då hade de hunnit stänga, men de hade kört ut bilen och lagt nyckeln på framhjulet. När jag pratade med dem i telefon, sa tjommen jag pratade med: Vem har satt dit den där rutan? Det var riktigt dåligt gjort. 


Jag anar att snubben jag köpte bilen av, gjort det själv. Eller, jag kan ju inte veta säkert, men mest troligt. Han på Ryds bilglas bad att jag inte skulle köra in bilen i biltvätten de närmsta dagarna, så limmet hinner härda helt. Jag längtar efter att få tvätta den faktiskt, men får avvakta några dagar. Sen är det bara att hoppas att det håller tätt. Han var inte hundra procent övertygad om att så är fallet ....  men, vi får se helt enkelt :)


Idag tänker jag på citatet:

"Hat är den feges hämnd för att han blivit skrämd" (George Bernard Shaw)


Det stämmer nog på pricken tror jag. 


Vad ÄR hat egentligen? Hatar Du någon/något? Eller ska man istället fråga: 

Vad är Du rädd för? Av vem har du blivit skrämd?


Nä, oj va klockan går snabbt. Nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en bra tisdag, fyll dagen med nåt värt, och var inte rädd :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 29 juni 2015 07:02

Måndag morgon och jag är redo att åka iväg. Kaffet är drucket, morgonpromenaden avklarad och frukost intagen. Jag åker tidigare idag, för jag ska lämna bilen på Ryds bilglas. De ska limma fast vindrutan :)   Tänkte det är bäst göra det, så att den inte fladdrar loss en vacker dag :)


Sol även idag. Hörrni ... igår var det varmt. För varmt för mig. Jo jag vet att jag utmanar ödet när jag säger det, men jag säger det ändå. Det var för varmt tycker jag :)


Var ute på gården efter div promenader med hundarna igår, och tränade Cornelis i att hålla trä-apporten. I hans hjärna är trä något man ska flisa sönder, så jag vet inte om jag kommer att lyckas faktiskt. Å andra sidan är det inte hela världen heller, jag kan göra nåt helt annat än att ge honom i uppgift att plocka upp träbitar och leverera dem hela till mig ... fniss


Känner en förkylning .... ni vet när det känns sådär längst bakom näsan nånstans ... drar i mig en överdos C-vitamin nu innan jag åker, för jag vill verkligen inte bli förkyld. Jobbar bara den här veckan, sen har jag 2 veckors semester :)


Nä, nu ska jag åka iväg. Ha en bra måndag och kom ihåg att fylla dagen med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 28 juni 2015 10:12

Söndag. Klarblå himmel, strålande sol, 17 grader i skrivande stund. Nu är det sådär varmt att luggen fastnar i pannan vid promenaderna. Fniss


Igår jobbade jag med de här små apportpinnarna jag köpt. Kelly är superduktig på att snabbt hämta den pinne jag hållit i handen, och de pinnar jag inte rört (lagt ut dem med grillpincett) de får ligga kvar. 


  Cornelis är åxå snabb, hämtar pinnen ... men han hinner tugga sönder pinnen innan han avlämnar den. Jag måste träna honom på att inte tugga sönder det han ska hämta. Fortsätter den träningen idag.


Jag tror jag ska åka och köpa mig en cykel.  :)   Saknar att kunna cykla med Paddy :)  Få se när jag gör slag i saken.


Nä, jag tror att jag ska ta mig an den här soliga dagen nu på stört, så att den inte bara rinner iväg.  Hittade några tänkvärda citat igår .... här är ett:


"Om vi bara ville vara lyckliga, skulle det inte vara svårt att nå lyckan. Men vi vill vara lyckligare än andra" (Montesquieu)


Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 27 juni 2015 22:34

Vindstilla ... sommarkväll med sol och blå himmel. Hade gärna varit nere på stan och stått längst fram nu när Ledin spelar, men fixar inte ljudvolymen i år. Jag gläds med alla som är där, att det blev en sån fantastisk kväll vädermässigt!!! 


Idag har jag haft en fantastisk dag. Efter morgonrundan blev det träning med hundarna var för sig, och idag låg fokus på Kelly och Cornelis. Vilka fantastiska hundar jag har !!! Tänk .... ingen av mina hundar har varit planerade in i minsta detalj, sådär som man tipsar andra att de ska göra inför hundköp. Typ: Skaffa en ras som passar dig/familjen. Det är prio 1.   Alla mina hundar är omplaceringar som ni vet, och 3 av dem är fd gatuhundar. Så, ingen av dem är "planerade" på det sättet att jag satt  mig in i rasen, och skaffat hunden just pga den, inte ens Cornelis, den svenska hunden jag övertagit. Jag är däremot både stolt och glad ägare av dem alla 4. Världens bästa och finaste hundar har jag :)


Nu har jag dock kommit till en punkt där jag inte kan vara tyst längre. Jag har pratat om det förut, lite då och då ... pö om pö ... men nu har jag nått en gräns där jag känner att jag måste säga vad jag tycker och tänker. Det gäller "adoptioner" av fd gatuhundar. 


Droppen kom nu ikväll när jag på facebook såg ett inlägg från en organisation som förmedlar hundar. De vill att man sätter in pengar för att rädda hundarna i sheltret. För 100 kr i månaden kan man rädda en hund. För 500 kr i månaden kan man rädda 5 hundar, och för 1000 kr i månaden kan man rädda livet på 10 hundar. När jag läste det inlägget kände jag : Nä, nu får det banne mig vara nog. Såhär kan det inte fortsätta, det är inte vettigt. 


Jag har haft, både tur och otur, om man ska kalla det så, när jag "adopterat" , dvs köpt fd gatuhundar, eller hemlösa hundar. Kelly, Paddy och MOlly har jag haft tur med i stort sett. Ziggy , minns ni honom? Han hade jag mindre tur med, och var tvungen avliva honom redan efter ett halvår. Sally, underbar hund, var stendöv, och det var det ingen som hade en aning om när hon kom. Ställde ju upp som jourhem till Katy, .... ni som hängt med sen den tiden vet att det var kaos.   Nu känner jag mer och mer - varför i herrans namn ta hit hundar som inte ens är bokade? Varför ens ta hit dem överhuvudtaget?  Jo, för de enskilda hundarna är det både bra och ett måste, men hjälper vi på sikt? Vad förändras i spanien, portugal, grekland, rumänien och övriga länder, när vi tar hand om deras problem?


Nu är ett nytt stort land/problem på tapeten. Kina. Nu startar massintaget på Kinesiska hundar, så att de ska slippa bli mat.  Jo, det är ju helt horribelt, men .... löser vi något problem? På vilket sätt? För vem?  Vems är problemet egentligen?  Hur kan vi hjälpa hundarna på ett BÄTTRE sätt, dvs på sikt?


Dags att krypa isäng här, supernöjd över dagen som gått :)  HOppas att du åxå lyckats fylla dagen med saker du är nöjd över :)  


Gokväll

Av maria tafvelin - 26 juni 2015 23:03

Fredag kväll. Tröttheten är större än viljan att vara vaken. Vad är det som driver myggen att älska fotknölar? DET undrar jag såhär på fredagkväll. 


Nä ... skulle egentligen bara gå fram och stänga ner datorn. Har inte ett smack att berätta ... eller jo, det har jag ... men jag orkar inte ta det nu. Det får bli i morgon.  :)


Gonatt

Av maria tafvelin - 26 juni 2015 12:42

Fredag, jag höll på att skriva morgon :)


Fredag och det är mitt på dagen. Jag kom hem ca 8 från jobbet och kom isäng strax före 9. Somnade handlöst och vaknade ...... "trumvirvel" kl 12 !!! :)  Jag har alltså sovit 3 timmar, och det är rekord såhär efter natt-passet :)  Himlen är grå, men för tillfället regnar det i alla fall inte. 


Idag ska jag hämta ut ett paket innehållande  spår/vittringsapporter och en ny spårsele till Cornelis.  Sen ska jag ut och träna, inte bara med C, utan med hela högen :)   Få se om jag hinner städa åxå ... det är ju fredag ... och städningen tar ju inte lång stund här  :)


Hörrni, igår spelade Carola på stadsfesten. Hon är inte bara en artist, hon är lixom ett fenomen. Hur konstigt hon än betett sig, hur KORKAT hon än betett sig, hur infernaliskt dumma grejer hon än kläckt ur sig .... så är hon mer omtyckt än många andra artister. Det är lite kul faktiskt.  Även om man inte riktigt förstår sig på henne, eller ens gillar henne .... så kan man inte låta bli att tycka om henne :)


Morgonkaffet svalde jag precis, så nu gäller det att borsta luggen och komma igång. Hundarna var ju ute där mellan 8 och 8.40, så det är ingen panik med att ta ut dem. Åker iväg och hämtar paketet först :)


Ha en Härlig Fredag allihop! Fyll den med nåt värt! Kom ihåg att det är inte temperaturen ute, eller antalet soltimmar, som avgör om ni är lyckliga eller inte. 


Gomorron

 

Av maria tafvelin - 25 juni 2015 05:54

Idag mötte grå himmel och duggregn när jag vaknade. Dessutom vaknade jag av att Paddy gnällde, och när han gnäller då står det inte rätt till. Endera pinknödig som en galning, eller risig i kistan. Det var desamma att ta morgonrundan när man lix var tvungen dra på sig gummistövlarna och gå ut. 


Igår, tog vi kanotstigenrundan före jobbet. Superhärligt väder, underbar promenad

     

Idag blev det en kortare morgonrunda, och när vi kom ut så ville Paddy mest äta gräs. 


Tänk så fast man blir i sina rutiner. Eller, åtminstone Jag. Jag är ju van att kliva upp i lugn och ro medans hundarna sover vidare. Dricka mitt kaffe medans de sover. Idag blev det ju nåt helt annat, även om 3 av fyra sover i soffan nu. Cornelis han sitter och väntar på mat. Han får vänta tills jag druckit mitt kaffe.


Igår när jag kom hem från jobbet var det lite regn i luften. Vi hann dock en promenad innan himlen öppnade sig. Jisses vad det spöregnade! Det måste varit länge sedan det regnade så sjukt mycket, och höll på såpass länge som det gjorde.  Det verkar ska fortsätta regna idag, men med lite tur så slutar det mot kvällen. Det vore ju grejt om stadsfesten fick uppehåll under helgen. Ja alltså, för min del spelar det ingen roll, jag ska inte dit, men det vore ju kul för alla som SKA dit :)


Hörrni ... det finns verkligen mycket ilska och hat i samhället. Vad beror det på? Nu menar jag inte ilska mot personer eller myndigheter som behandlat någon illa, och därmed får ilska riktad mot sig, utan ilska och hat riktat mot sådana som inget gjort. DEt är hat mot homosexuella, hat mot tiggarna, ilska mot både det ena och det andra. En del människor verkar ha hat och ilska som drivkraft. En del verkar ha ett stort behov av att trycka ner andra och få dem att känna sig små och betydelselösa. En del tenderar till att ha fastnat i en bubbla av bitterhet och fördömande. Självutnämnda experter som inte har någon empati eller självinsikt och som ägnar större delen av sin tid åt att klaga på allt och alla. 


Är deras definition av att fylla dagen med värda grejer, att få trycka dit andra? De kanske mår som bäst när de får håna någon annan eller känna vrede över att det flyttat in en invandrare i porten bredvid. Kanske är det så. Lyckan kanske för dessa människor består i att det finns politik som vill ha ut allt och alla som står utanför den osynliga "normen" 


Nä, klockan går och kaffet är uppdrucket. Jag ska i alla fall fylla min dag med positivt laddade värda grejer :) Även om grannen slutat hälsa på Mig, så fortsätter jag hälsa på henne. Jag söker ögonkontakt med tiggaren utanför konsum och säger Hej, även om jag inte skänker några pengar. Jag är så fylld av glädje att jag kan dela med mig av den till alla jag möter :)   Dessutom ska jag bjuda Pernilla och Mattias på lunch idag - kebabgryta som jag tillagade igår :)  Torsdagar är tuffa dagar på jobbet, för oss alla, så det gäller att hjälpas åt, och att komma med så mycket positiv energi som möjligt. 


Ha en härlig dag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 23 juni 2015 22:22

Tisdag ... dags att krypa isäng. Måste bara delge dagens tankar. 


Jag trodde att jag hade semester nästa vecka, och veckan därefter. Nä, det visar sig att jag mindes fel ... fniss. Jag jobbar nästa vecka åxå, men SEN har jag två veckors semester :)  äh ... fel kan alla ha ibland :)


Efter jobbet tog jag kanostigenpromenaden med hundarna. Helt underbart, men faktum är att det behöver INTE bli varmare i sommar . 18 grader. Det räcker gott!

   

På aftonskvisten blev det valpkurs, sedan hem. 


Lycka. Det möter jag varje dag. Både det jag själv formar, och det jag får av andra. Nu ikväll fick jag ett sms av en kursdeltagare: 

Du är en fantastisk kursledare.


Avsändaren är ingen gröngöling. Avsändaren har flera hundar i familjen. Brukshundar. Avsändaren har hållit på med hundar i många år.   


Jag blev jättejätteglad!


Nu ska jag göra kväll, pronto. Ska bara försöka dämpa klådan i de miljoner myggbett jag fick under valpkursen. 


Gokväll :)

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards