Alla inlägg den 19 augusti 2016

Av maria tafvelin - 19 augusti 2016 09:02

Idag är jag ledig, och det är inte vilken dag som helst heller, det är min lilla Hannahs födelsedag! 25 år blir hon :)  Jag ska in till stan och kolla synen mitt på dagen, sen ska jag bjuda Hannah på lunch. Vi ska även köra ett noseworkpass med Molly och Milo. 


Såg på fb igår, lite flyktigt bara, nån rubrik kring det här med tiggeri, att det borde förbjudas. Många är ju starkt För ett förbud. Vad de då inte tänker på är att då förbjuder man även Röda Korset och Lutherhjälpen och andra föreningar att tigga pengar åxå. Men ... många ser ju inte deras arbete som tiggeri har jag förstått. Att hålla galor för att tigga pengar, kommer det åxå att förbjudas i såna fall? Kan det vara så att ett förbud mot tiggeri skulle få större konsekvenser än man tror?  Det man vill ha bort är väl inte tiggeriet i sig, utan de här, många gånger smutsiga och trasiga människorna som sitter utanför butiksentréerna med en liten kopp i handen. 


Nu har jag druckit mina 3 koppar, nu ska jag tala om för hundarna att det är dags att kliva upp. Måste boka tvättstugan, och jag måste inhandla lite nya sängkläder. Igårkväll var jag tvungen klippa sönder ett påslakan lite. När jag stod i hallen med kopplen i handen, kom bara Paddy och Molly. 

- Kelly, ropade jag, men hon kom inte. KASTADE mig de få steg som krävs för att komma från hallen och fram till sängen. På något märkligt sätt hade hon krupit IN i påslakanet, hon brukar ju böka sig in under täcket och ligga där, men nu hade hon kommit in i påslakanet, och stack ut huvudet i det lilla hålet där man stoppar in handen när man ska dra på täcket. Hon hade kämpat för att komma ut där, så hon nästan stryptes. Det gick inte ens få in ett finger mellan tyget och halsen, så jag skyndade mig att hämta en sax och klippa ett jack så att jag kunde riva sönder, och få ut henne. Lillgumman.   Så, nya påslakan :) 


Jahapp, nu började det regna. Tur jag har ett supersmart paraply :)


Ha en fin fredag, fyll den med nåt värt! 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards